SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Zaključana tema
heroji
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 21, 2009 8:23 pm

Re: SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Post od heroji »

naravno da se javljam kada obavim to zbog toga sam i ovde.....Da pomognom koliko toliko drugima kao sto ste i vi meni... :wink:
brzi*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 23, 2009 3:44 pm

Post od brzi* »

Evo prošlo je tačno 14 dana od operacije.
Konci su mi svi otpali počevši od 7 do 13 dana tako da ih na moju veliku sreću više nema, jedino što me malo nervira i ružno izgleda je otok na mestu ispod glavića (samo u opuštenom stanju) koi će nadamse ubrzo da se povuće i vrati u normalu dok je ostalo super i odlično izgleda izgleda.
Megaboss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 02, 2009 10:56 am

Post od Megaboss »

Moze li neko da mi definise, koliko mu je trajao oporavak, tj koliko vremena treba da prodje od operacije da bi bio sposoban za odnose? I koliko vremena treba da se ta osetljivost bar ublazi ili prestane? Hvala unapred
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

M!!! napisao: Imam 20 godina i vec dugo me muci ovaj problem. Davno sam cuo od druga da je isao na obrezivanje, tj. da su mu sekli kozicu i rekao je da je to najveci bol koji je ikada osetio. Tako da je to malo zastrasujuce. Ocigledno mu nisu dali anesteziju. Jednom sam skupio snage i otisao da seku ali doktor je uspeo da prevuce kozicu. Rekao je da prevlacim 5-7 puta na dan i da obavezno vratim. Rekao je da imam suzen prsten. Sve je to uredu i kad sam dosao kuci uspeo sam i sam. Vec sutra nisam smeo to da radim niti da idem opet kod doktora. Koliko sam ja ukapirao,na osnovu slika preko interneta i raznih komentara, imam fimozu. Ja tesko mogu da prevucem kozicu u opustenom stanju. Mogu ali se jako zategne. Vec kada je u drugom stanju nemogu

Sada bih otisao pravo na operaciju ali sto vise citam komentare ovde sve mi vise deluje zastrasujuce.
Dakle, voleo bih da znam (posto sam procitao razne komentare pa vise ne znam sta da mislim):
1) koliko je bolan taj ubod anestezije. (bilo gde da je nije problem. ali na penisu :o )
2) koliko traje oporavak
3) Hoce li osetljivost skroz ne stati ili ce uvek biti osetljiv do odredjene mere
4) Ostaje li oziljak ili ne ostaje
5) Dali ce glavic penisa biti prekriven kozicom kada je penis u opustenom stanju ili ce se stalno videti
6) koliko je uopste bolan oporavak
7) kakve posledice ce ostaviti na sex, ako ih uopste i ostavlja
8) kolika je cena u privatnim klinikama i koja je najbolja (ako neko zna neka mi posalje pp (jos ako imaju WEB PAGE :D))

HVALA SVIMA NA ODVOJENOM VREMENU!!!
1) taj bol je beznacajan, traje sekund, a svrha anestezije je da sve ono posle tog uboda bude bezbolno! i zaboravi to sto ti je ispricao drug, neces sigurno proci tako...
2) to je inividualno, kod nekog ide brze, kod nekog sporije, planiraj oko mesec dana bez seksualnih aktivnosti...a svim ostalim aktivnostima moci ces vrlo brzo da se vratis nakon intervencije...
3) neprijatna osetljivost ce se brzo izgubiti, tako da ti to nece smetati, bez brige
4) oziljak ostaje u manjoj ili vecoj meri, zavisi i od same boje tvoje koze i razlike u boji izmedju spoljasnje koze penisa i unutrasnje strane kozice uz glavic, koje se spajaju operacijom...a kako to izgleda verovatno si imao prilike da vidis, posto si vec trazio po internetu o toj tematici...a i sigurno si gledao filmove za odrasle, pa si i tu mogao da vidis kako to izgleda... :wink:
5) nakon totalne cirkumcizije uglavnom ce ostati uvek otkriven...(postoji i parcijalna cirkumcizija koja se moze u odredjenim slucajevima uraditi, kada se ukloni visak suzene kozice, a ostatak i dalje prekriva glans u vecoj ili manjoj meri...e sad, koliko ce ona biti pogodna i izvodljiva u tvom slucaju, to ce ti reci lekar koji te bude pregledao...totalna cirkumcizija u svakom slucaju u potpunosti uklanja problem)
6) oporavak ce biti pomalo bolan, ali brzo to prolazi, i sve se to isplati zarad onog sto dobijas
7) posledice na seks su povoljne, jer ce biti mnogo bolji nego seks sa fimozom...a osecaj ti nece biti ugrozen...sve ce funkcionisati najnormalnije :)
heroji
Novi član
Novi član

Post od heroji »

ee moji ljudi sutra je taj dan imam zakazanu operaciju u 10h.... :-?
ne znam sta da vam kazem uplasen sam i imam tremu neku ne znam ni ja sto....
ali niko od tolikog bola nije umro pa necu ni ja...
ne znam kako cu veceras da zaspim...
uglavnom ima to da resim i kraj....
sutra cim dodjem kuci javljam utiske i kao je sve proslo...
izdrzacu nekako...poz :wink: :cry:
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Izdrzaces,znam iz mnogobrojnih tudjih iskustava :lol:
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
heroji
Novi član
Novi član

Post od heroji »

evo me ljudi...
Evo moje iskustvo....
Dosao sam tamo lepo muzikica pici...Legao na sto poceli da me spremaju za operaciju i onaj decko jedan sto me je cistio pre operacije uspeo da mi odlepi glavic...A oni ljudi sve vec spremili i anesteziju...
Tako da sam super prosao..Nije ni bilo operacije ni anestezije..Zavrsio sam sve za 5min..
Eeeee sada jedno pitanje...
Sada mogu da otkrijem glavic polako kada je spusten...
Da li bi mi preporucii neke vezbe ili neku kremu da se malo rastegli kozica pa da ,moze sve normalno da sljaka...????
Megaboss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 02, 2009 10:56 am

Post od Megaboss »

Heroj, da li imas problema sa osetljivoscu glavica?
heroji
Novi član
Novi član

Post od heroji »

pa imam ali meni nije to toliko strasno....

Meni kada je spusten mogu da ga prevucem u toploj vodi ali kada je dignut ne mogu...a i kada mi je spusten bojim se da ga skroz prevucem da ne dobijem parafimozu ali mene ne boli kada ga zavrcem..
Ako se ovo ne bude sredilo za mesec dana ja cu opet da zakazem operaciju....

Da li bi hteo neko da mi odgovori na pitanje...
Da li bi mi preporucii neke vezbe ili neku kremu da se malo rastegli kozica pa da ,moze sve normalno da sljaka...????
Sta vi mislite da li ovo mogu ovako da sredim????
brzi*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 23, 2009 3:44 pm

Post od brzi* »

moje mišljenje je da ne mozeštaj problem da rešiš nikakvim vežbama li mastima. jer kao što kažeš ne možeš da prevučeš kožicu preko glavića kada je dignut, što znače da ako se budeš igrao, vežbao nožese desiti da se zaneseš i da te dođe do para fimoze i još gore je što će te stasšno boleti.
Ne razumem zašto nisi insistirao da ti doktor izvrši intervenciju kada si već bio spreman tj. već si legao na sto i polako je krenula priprema za intervenciju. Jerti je medicinski brat uspeo da prevuče kožicu, normalno da je uspeo kada ti je bio opušten i kada ga je oprao sredstvom za dezinfekciju. Jer i ti možeš kada je u takvom stanju da prevučeš kožicu.
Po mom mišljenju trebao si da insistiraš da završi intervenciju, nego sve ponoco da zakazuješ i opet čekaš.
Puno sreće i veliki pozvrav.
mikibgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 25, 2009 1:57 pm

Post od mikibgd »

slazem se sa brzim... ja sam mogo da prevucem u opustenom i ranije sa 15-16 godina sad mogu i u dignutom al nije to to jednostavno steze....tako da cu na operaciju... ako neko od iskusnih moze da odgovori koliko posle operacije treba vremena do obavljanja normalnih aktivnosti tipa da odem do grada ili do prodavnice i slicno...????
banex23
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Okt 26, 2008 1:22 am

Post od banex23 »

mikibgd napisao:slazem se sa brzim... ja sam mogo da prevucem u opustenom i ranije sa 15-16 godina sad mogu i u dignutom al nije to to jednostavno steze....tako da cu na operaciju... ako neko od iskusnih moze da odgovori koliko posle operacije treba vremena do obavljanja normalnih aktivnosti tipa da odem do grada ili do prodavnice i slicno...????

Pa neposredno posle intervencije se napusta bolnica i mozes kuci otici kao ja pesaka,mada najbolje je da mirujes bar dva dana dok krene zarastanje,a posle toga najnormalnije aktivnosti kao da nicega nije bilo,izuzev odnosa i masturbacije.

brzi* napisao:moje mišljenje je da ne mozeštaj problem da rešiš nikakvim vežbama li mastima. jer kao što kažeš ne možeš da prevučeš kožicu preko glavića kada je dignut, što znače da ako se budeš igrao, vežbao nožese desiti da se zaneseš i da te dođe do para fimoze i još gore je što će te stasšno boleti.
Ne razumem zašto nisi insistirao da ti doktor izvrši intervenciju kada si već bio spreman tj. već si legao na sto i polako je krenula priprema za intervenciju. Jerti je medicinski brat uspeo da prevuče kožicu, normalno da je uspeo kada ti je bio opušten i kada ga je oprao sredstvom za dezinfekciju. Jer i ti možeš kada je u takvom stanju da prevučeš kožicu.
Po mom mišljenju trebao si da insistiraš da završi intervenciju, nego sve ponoco da zakazuješ i opet čekaš.
Puno sreće i veliki pozvrav.

pazi ako je uspeo tehnicar bez vecih bolova da prevuce kozicu,onda to i nije neki tezak slucaj fimoze,probaj sa vezbama u toploj vodi i sa nekim kortikosteroidnim mastima,mada circumcizija je tacka na celu pricu o fimozi.
heroji
Novi član
Novi član

Post od heroji »

ee ovako cu....
Probacu sa vezbama do prolecnog raspusta i ako nista ne budem uspeo da uradim idem da zakazem operaciju...Sada mi je i malo krivo sto nisam obavio operaciju...jbg :evil: :evil:

Jer moze da dozdje do para fimoze ako prevucem u opustenom stanju i odmah ga vratim???????
heroji
Novi član
Novi član

Post od heroji »

Pardon do JESENjEG RASPUSTA.....
heroji
Novi član
Novi član

Post od heroji »

i da ovo sam zaboravio da vam kazem..pre i kada mi je bio spusten nisam mogao da prevocem kozicu preko gavica,a sada mogu....
Zaključana tema