SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Zaključana tema
brksi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 06, 2005 4:31 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od brksi »

brksi napisao:@Alex

Kad skidas pokvasi gazu mlakom vodom ili kamilicom (ne zasecerenom i ohladjenom na sobnoj temperaturi) tako nista neces povediti.
Kao sto vec napisah natapaj kamilicom
Za razliku od tv-a covek radi i kada je pokvaren
Alex123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 03, 2008 3:07 am

Post od Alex123 »

veci deo konaca mi je poispadao il sam ih sam izvadio!izuzev oko onog mesa sto je nekad bio frenulum. Bas se pitam kako ce to pocne da lici na nesto i da zaraste lepo. Da i cini mi se da u erekciji ne postizem punu velicinu vec priblizno tu. Ili je to toga da me zateze ovaj deo koze koji je bio usiven? Pocinjem od sutra da mazem saljica protiv oziljaka mast. Da sto pre pretvorim da ovo deluje kao da je jako davno i jako lepo uradjeno. E da i ponosno sam odradio svoj prvi drk! Al za sex barem jos dve nedelje.
grasak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 1:13 pm

ranice na prepucijumu

Post od grasak »

Ovako, već 2-3 meseca mi se dešava da usled sexualnog odnosa dobijem ranice na prepucijumu, u pitanju su male ranice koje peku pri uriniranju, pri penetraciji u partnerku, navlačenju prepucijuma... Kao redovna krasta na nekom zglobu, čim se zblob savije ona pukne i opet se otvori (i onda peče), tako od prilike izgleda i moj problem...
Takođe sam primetio da mi se to desi u momentima prve penetracije u nju (tada to ne osetim bolno, ali po završetku odnosa kad izgubim erekciju osetim), na početku sam mislio da nije dovoljno vlažna ali se ispostavilo da nije do toga, dešava se i kad je vlažna...
Da li je moguće da mi je glans penis u erekciji širi nego što to prepucijum može da izgrži ili je do nečeg drugog?
Ovo mi zaista predstavlja problem i u krajnjoj liniji razmišljam da se obrežem ako će mi to pomoći...
Imam 24 godine i česte seksualne odnose sa partnerkom (samo sa njom) od prilike oko 4 puta nedeljno i to po 2-3 puta...

Ima li neko ideju o čemu se radi?
grasak
Novi član
Novi član

ranice na prepucijumu

Post od grasak »

Ovako, već 2-3 meseca mi se dešava da usled sexualnog odnosa dobijem ranice na prepucijumu, u pitanju su male ranice koje peku pri uriniranju, pri penetraciji u partnerku, navlačenju prepucijuma... Kao redovna krasta na nekom zglobu, čim se zblob savije ona pukne i opet se otvori (i onda peče), tako od prilike izgleda i moj problem...
Takođe sam primetio da mi se to desi u momentima prve penetracije u nju (tada to ne osetim bolno, ali po završetku odnosa kad izgubim erekciju osetim), na početku sam mislio da nije dovoljno vlažna ali se ispostavilo da nije do toga, dešava se i kad je vlažna...
Da li je moguće da mi je glans penis u erekciji širi nego što to prepucijum može da izgrži ili je do nečeg drugog?
Ovo mi zaista predstavlja problem i u krajnjoj liniji razmišljam da se obrežem ako će mi to pomoći...
Imam 24 godine i česte seksualne odnose sa partnerkom (samo sa njom) od prilike oko 4 puta nedeljno i to po 2-3 puta...

Ima li neko ideju o čemu se radi?
Alex123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 03, 2008 3:07 am

Post od Alex123 »

pa moze biti... Jel ti se stvara kao prsten ispod glansa kad ti je u erekciji?@grasak. Najbolje bi ti bilo da odes do urologa pa da ti on kaze sta i kako! Veruj mi to ti je najlakse a ne da ti lomis glavu od cega je.
F12345
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 8:02 pm

Post od F12345 »

Molio bih ako je neko imao slicnih problema da napishe reshenje.
Moj problem je sledeci:Pre tacno nedelju dana sam imao intervenciju.Operacija je proshla OK,bilo je malo neprijatno primanje anestezije i to je sve.Skinut mi je mali deo kozice koji je smetao.Posle operacije sam imao kao i skoro svi neprijatnosti sa osetljivim glansom ali se i to izdrzalo.Juce sam bio kod urologa na kontroli i on mi je rekao da je u sushtini OK,da je malo nateceno ali nishta strasno i prevukao mi je kozicu koja je bila naborana ispod glansa preko.Sinoc sam bio napolju i po povratku kuci sam primetio da je na gacama malo krvi.Legao sam da spavam i u toku noci sam se probudio usled peckanja.Pogledao sam i video da mi je vrh glansa bukvalno prilepljen za gace i bilo je krvi.Otishao sam do toaleta,mokrio i vratio se u krevet.Jutros kad sam se probudio video sam da mi je veci deo vrha glansa,prekriven kozicom.Ne boli,ali smeta pri mokrenju.Receno mi je na kontroli da u nedelju,odnosno sutra, prevucem kozicu preko glansa i da je ispiram kamilicom,ali ovo mi je takoreci iskrslo i sad ne znam shta da radim.
Stvarno bih molio ako neko zna reshenje ovog problema da postavi odgovor bio bih mu zahvalan do neba.
Hvala unapred!
grasak
Novi član
Novi član

Post od grasak »

Jeste, bio sam danas kod urologa u kliničkom centru i potvrdio mi je firmozu...
Pošto su godišnji odmori u toku ne mogu da mi zakažu operaciju pre 15.septembra :o :evil: tako da idem privatno (devojka bi me ubila kad bi čekao dva meseca pa još mesec dana :wink: )
Neću da spominjem gde ću ići, ali obaveštavaću vas o razvoju situacije kako će to teći kod mene, znam koliko su meni pomogla iskustva koja sam ovde pročitao pa da ostavim za buduće firmozijaše :lol:
E da, ovo nisam pročitao na forumu, meni je urolog rekao da moram izdepilirati (obrijati) genitalije i ako su lepo skraćene bruce, zbog lepljenja zavoj itd...
boskicthebrain
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 21, 2009 7:05 pm

Post od boskicthebrain »

Ja sam mislio da sam rekao da sam morao da se brijem... Svejedno, savetujem to svima zbog lakseg odrzavanja higijene. Evo se ja javljam posle skoro mesec dana od operacije. Vreme leti kad se zabavljas. Savovi su mi otpali samo sa rahmetli frenuluma, a ovi ostali se jos tvrdoglavo drze i nerviraju me. Al nije nikakav problem kad se naviknes. Otpasce, kad tad. Uspeo sam pre neki dan i da ga bacim prvi put, ali nikako nije islo bez kondoma. Savovi jednostavno previse smetaju za tako nesto. Al s kondomom kontam da je i seks vise nego moguc. Mogu vam reci da je osecaj znatno drugaciji, i da je MNOOOOGO DOBRO! Mislim da je to pre svega zbog toga sto je deo glavica oko frenuluma konacno slobodan. Sad jos samo da nadjem devojku ponovo :) (Sa 3 sam raskinuo pre operacije manje vise zbog ovog problema...)
ne bi trebalo da skodi
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

samo napred :lol:
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
boskicthebrain
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 21, 2009 7:05 pm

Post od boskicthebrain »

Е, имам ја питањце. Чини ми се да је већ било ал ме мрзи да прелиставам. Ту где је некад био френулум су се створили "балончићи" од остатака истог горе наведеног френулума. Хоће ли они нестати или ће остати тако да ми украшавају главу?
ne bi trebalo da skodi
milanpr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2009 7:10 pm

Post od milanpr »

Za Alex123

Ja sam operisan marta i razlika gde je seceno idalje postoji ali sve je manja i manja. Skoro da se i boja koze izjednacava. U pocetku sam imao problem sa zatezanjem oziljka ali se to sredilo sexom i laganim drkanjem i sad je ok. Sve je lepsi i lepsi kako vreme prolazi! Jedino mi je na mestu ex frenuluma ostala mala kvrzica koja me nervira ali koju moja cura gotivi, pa ti vidi :):).. Sve ce da se sredi, ne brini, samo je potrebno vreme.
Leonid
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 20, 2009 3:09 pm

Post od Leonid »

Gotovo... Postao sam forumas... :D Kad sam video ovu temu,morao sam da se pridruzim... Imam 25 godina i tezi oblik fimoze ocigledno jer ne mogu da prevucem kozicu ni kad je u opustenom stanju... Malo mi je frka od operacije,ali sta je tu je... Nema nazad... Dosta sam cekao... I predugo... Ohrabren vasim iskustvima,resio sam da idem na operaciju... Samo bih voleo da mi neko preporuci gde da odem... I po mogucstvu drzavno,jer nisam u lovi trenutno... :wink: A da,iz Beograda sam... Pozz
brzi*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 23, 2009 3:44 pm

Post od brzi* »

Leonid svaka čast na hrabrosti i ja imam isti problem sa skupljanjem hrabrosti, pošto idem sutra kod urologa i nadam se da ću ubrzo da se rešim problema koi me mući. A moj ti je savet da odeš na VMA i tamo to završiš.Puno sreće i samo napred!!!
Leonid
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 20, 2009 3:09 pm

Post od Leonid »

Samo napred Brzi... Uz tebe smo... :D Jel ti to zakazujes sutra na Wma? Javi sta je bilo... Mozda i ja odem ovih dana...
banex23
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Okt 26, 2008 1:22 am

Post od banex23 »

Preporuka za drzavne institucije KBC Zvezdara,imaju extra urologe - provereno.
Zaključana tema