SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Zaključana tema
banex23
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Okt 26, 2008 1:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od banex23 »

Fliper__ napisao:Znaci ipak se gubi ? ? :(((
ovo da ce me zene vise voleti dodje kao uteha neka ??

mozda da odgovori neko ko je odavno prosao sve ovo pa zna iz iskustva?

Evo ja sam to prosao relativno davno i iz mog iskustva ti mogu reci da se ne gubi onaj dobar osecja prilikom penetracije i prilikom odnosa ,vec se smanjuje onaj osecja kada glans dodiruje tkaninu ili kada ga dodirnes prstima.Sve u svemu ni nema neke drasticne razlike prilikom odnosa jer osecas sve kao i pre operacije.
brksi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 06, 2005 4:31 pm

Post od brksi »

8. dan od operacije... konci skoro ispali rana deluje mirno, ispiram kamilicom....

Medjutim primetio sam eda se glans peruta.... Ne znam da li je to normalno posle cirkumcizije?
Za razliku od tv-a covek radi i kada je pokvaren
banex23
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Okt 26, 2008 1:22 am

Post od banex23 »

Sasvim normalna pojava,bez brige.
brksi
Stalni član
Stalni  član

Post od brksi »

Hvala banex, veliko olaksanje. Zanima me jos... na rani sam primetio neke kvrzice da ne kazem dzmobe valjda od sivenja. Hoce li se to ispeglati?
Alex123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 03, 2008 3:07 am

Post od Alex123 »

Ja samo da se javim posle sto godina....Zakazana mi je operacija kod hirurga na studentskoj poliklinici za 24 jun. Iskreno malo pocela da me hvata nervoza.....Ako prezivim javljam se da vam kazem kako je proslo a da i ako budem imao vremena saljem iscrpne izvestaje o oporavku :)
boskicthebrain
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 21, 2009 7:05 pm

Post od boskicthebrain »

Trebalo mi je 10 sati da procitam sve od pocetka... Pohvaljujem temu i stvarno pomaze!

Trebalo mi je mnogo vremena da se odlucim na seks kakav takav pa samim tim i da skontam da imam PRAVI problem. Imao sam u pocetku tezi oblik fimoze, ali buduci da masturbiram od moje devete godine, razradio sam to koliko se moglo razraditi. Dalje nije islo. Moralo se fakat pod noz. Trebalo mi je prvo par godina da se odlucim da krenem, a posle su me docekale druge komplikacije.

U Novom Sadu su privatne klinike bezobrazno skupe, kontam da je svuda isto, ali iz principa nisam hteo da dam 2300din za glupi pregled da mi urolog kaze da mi treba obrezivanje, sto sam i sam znao. Krenuo sam u drzavnu ambulantu. Pocev od prvog odlaska kod lekara opste prakse za uput pa do operacionog stola mi je trebalo 6 (SEST) meseci vremena!!! Cujem da je u BG mnogo bolja situacija. Opet, kad sve uzmem u obzir, nije mi uopste hitno bilo da uradim, samo da napravim kako treba. Sad, posle operacije mogu reci da sam zadovoljan kako je sve proslo.

Operisan sam pre 5 dana. Isti dan posle operacije sam isao na koncert Slipknot-a u BG :) Zadovoljio sam se stajanjem sa strane i laganim klimanjem glave, ali je sve bilo ok. Malo krvarenja, osim toga sve super. Znaci nije strasno, u slucaju nuzde se moze i isti dan na posao... Ako je miran naravno.

Ta prva dva dana sam nosio zavoj: gaza oko penisa sa trakama koje su mi drzale sve nekako pod pravim uglom i to je bilo prilicno udobno. Posle dva dana sam isao na kontrolu i doktor mi je skinuo zavoj i nije hteo nikakvu hemiju da mi stavlja na ranu, kaze da je najbolje da zarasta prirodnim putem ako vec nema komplikacija.

Nega je prilicno slicna kao kod svih ostalih koji su se ovde javljali: antibiotik (Panklav 626mg 3x1) iz mera predostroznosti i lek protiv podliva i otoka (Chymoral 3x2) oboje 7 dana barem. U slucaju bolova Brufen ili Rapten K, NIKAKO ASPIRIN NI ANDOL!!! Oni potpomazu krvarenje. Posle skidanja zavoja ispiranje ohladjenim cajem od kamilice posle mokrenja. Opet, ako ste u mogucnosti, najbolje je da sedite kod kuce golisavi, tj da se rana susi na vazduhu, a da se sto manje uparava u gacama i znoju.

Erekcija je opasna stvar u ovom slucaju i poceo sam jako da je se plasim. ujutru pred zoru skacem kao oparen kad osetim da zateze i plasim se da zaspem. Spustam ga hladnom vodom i oblogama na korenu penisa...

Meni je doktor rekao da oblacim sto sire gace da rana ima vazduha, i to me strasno iritiralo kad sam morao malo da hodam... Tek sam ovde procitao foru sa uskim gacama i to zaista radi. Znaci ako vec moras da hodas, uske gace i penis prema gore.

Ono sto mene sad najvise muci su konci... Dobio sam ove razgradive, tanke crne, kao sto je neko vec opisao. Kad je doktor video ranu, rekao mi je da kroz nekoliko dana mogu opusteno da se vratim treningu. Ja sa ovim koncima nema sanse da trcim... Video sam da je neko napisao da ako se maze ona mast za skidanje oziljaka da ce konac smeksati i brze otpasti.

Moje pitanje je, da li neko zna kako da se zaista ubrza razgradjivanje ovog konca? Ne bih bas da ga skidam samoinicijativno, nije se zajebavati sa ovim...
ne bi trebalo da skodi
brksi
Stalni član
Stalni  član

Post od brksi »

U proseku 10 dana, ali sve zavisi.... ispiraj kamilicom sto cesce probaj prolivati kamilicu po glansu tj rani i to bi trebalo da ubrza razgradnju.

Ja sam ispirao 5x dnevno i konci su otpali za nekih 8 dana
boskicthebrain
Novi član
Novi član

Post od boskicthebrain »

Raspitao sam se danas jos malo i jos malo trazio po netu. Kao sto sam i mislio, razgradnja konaca je individualna stvar, ali ono sto nisam znao je da ono sto se zaista dogadja unutar tkiva je proces za sebe i na to tesko da moze da se utice. Dakle kad tkivo prihvati konac i metabolizam krene da ga "zvace" on bi trebao da pobledi i da se stopi sa kozom i da otpadne.

@brksi
Kako su tebi izgledali savovi kad su otpadali?

Ja ispiram ranu kamilicom redovno, svaki put posle mokrenja, i konstantno se javlja bela sluz koja se hvata po ivici rane. Danas sam posle kupanja stavio propolis kapi na ranu i nikako to nikome ne savetujem. BOLELO JE SATIMA POSLE!

Ne secam se sta rekoste, da li onaj gel za otklanjanje oziljaka ubrzava zarastanje? Kad on moze da pocne da se maze? Da li je neko mazao Pantenol kremu?
ne bi trebalo da skodi
boskicthebrain
Novi član
Novi član

Post od boskicthebrain »

DAMN!!! Jutarnja erekcija je i dalje bolna! Petlovi mogu da navijaju sat po meni. Svako jutro u 4:30... i svaki put me probudi...

kad ce ovo prestati da boli?!
ne bi trebalo da skodi
brzi*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 23, 2009 3:44 pm

Post od brzi* »

Занма ме да ли постои која је процедура за заказиванје операције у Београду у некој од државних клиника након узимања упута у што је могуће краћем року. За неких двадесетак дана, јер како прочитах и разумех да се чека 6 месеци у напред заказују операције?
boskicthebrain
Novi član
Novi član

Post od boskicthebrain »

brzi*, proveri kako ti izgleda post kad ga posaljes.
ne bi trebalo da skodi
brksi
Stalni član
Stalni  član

Post od brksi »

boskicthebrain napisao: @brksi
Kako su tebi izgledali savovi kad su otpadali?

Ne secam se sta rekoste, da li onaj gel za otklanjanje oziljaka ubrzava zarastanje? Kad on moze da pocne da se maze? Da li je neko mazao Pantenol kremu?
Izgedao je kao celavac sa prostepanom kragnom :)

Nemoj isiprati samo posle mokrenja ispiraj kad god ti padne na pamet. Sto se krema tice ne znam sta da kazem ja sam samo kamilicu koristio. Ne mazi nista na svoju ruku bolje se konsultuj sa svojim urologom.

Spontane erekcije mi isto nisu bile preterno bolne vise su bile neprijatne zbog zeteanja konaca.
boskicthebrain
Novi član
Novi član

Post od boskicthebrain »

Mog urologa tesko da cu ponoo u zivotu videti... Jbg, ja sam se operisao u drzavnoj ustanovi i kad sam bio na kontroli 2 dana posle operacije doktor mi je rekao da vise nema kontrola, tj. da dodjem samo ako se nesto iskomplikuje. Tako da... nadam se da ga vise necu videti.

Pitao sam jednu drugaricu lekarku, i ona mi je rekla da kad se rana jos malo zaceli da mogu da mazem pantenol kremu, da ce da ubrza i smanji osetljivost glansa.

Ne bih ni ja rekao da mene boli erekcija. Vise bih to opisao kao neverovatno neprijatno iskustvo... Dovoljno da me digne iz mog, inace VRLO dubokog sna.

Napipao sam dva tvrda poluprstena ispod glansa bocno, koji jos uvek tvrdoglavo stoje iako je otok skoro skroz vec spao. Na dodir kao da penis tu malo trne kad ih pritisnem. Jel moguce da je to ostalo od anestezije?!

Inace, za nove, koji ne mogu da se odluce, samo da kazem da je svaki dan MNOGO bolje, ali je i dalje neprijatno. Tako da, ne treba niceg da se plasite, vec samo da se naoruzate sa MNOOOOGO strpljenja. Danas je sedmi dan od operacije i ponos mi skace vise puta u danu... Hehe, potrebno je praznjenje testisa pod hitno.
ne bi trebalo da skodi
Alex123
Novi član
Novi član

Post od Alex123 »

e operisan sam pre nekih 1h i leskarim u bolnici. Ko kaze da ovo ne boli laze. Sama operacija je prosla prilicno bezbolno al sad boli ko vrag,doduse moze da se podnese! Jadan vec otekao :(. A pisanje mi je bilo posebna prica :),mlaz mi je da ptice u letu mogu da gadjam!
Alex123
Novi član
Novi član

Post od Alex123 »

e operisan sam pre nekih 1h i leskarim u bolnici. Ko kaze da ovo ne boli laze. Sama operacija je prosla prilicno bezbolno al sad boli ko vrag,doduse moze da se podnese! Jadan vec otekao :(. A pisanje mi je bilo posebna prica :),mlaz mi je da ptice u letu mogu da gadjam!
Zaključana tema