SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Zaključana tema
giosfer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 04, 2009 10:23 pm

Post od giosfer »

evo mene opet xD

probao sam navuci kozicu preko glavica i vidio sam nesto bijelo na glavicu,nije tekucina niti nista slicno
neznam bili to skino...
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

giosfer napisao:probao sam navuci kozicu preko glavica i vidio sam nesto bijelo na glavicu,nije tekucina niti nista slicno
neznam bili to skino...
jedno je navuci kozicu preko glavica, a drugo je svuci je sa njega...ako teze svlacite to je fimoza, a ako tesko navlacite ponovo na glavic, moze da nastane parafimoza...
to sto vidis belo na glavicu zove se smegma, i nakupi se ako se neredovno pere (prosto receno to je "prljavstina")...dakle, treba redovno prati polni organ uz obavezno povlacenje kozice sa glavica ...zato je bitno da se resi fimoza ako postoji, jer otezava odrzavanje higijene, i stvara uslove za nastanak infekcija...
giosfer
Novi član
Novi član

Post od giosfer »

Dr011 napisao:
giosfer napisao:probao sam navuci kozicu preko glavica i vidio sam nesto bijelo na glavicu,nije tekucina niti nista slicno
neznam bili to skino...
jedno je navuci kozicu preko glavica, a drugo je svuci je sa njega...ako teze svlacite to je fimoza, a ako tesko navlacite ponovo na glavic, moze da nastane parafimoza...
to sto vidis belo na glavicu zove se smegma, i nakupi se ako se neredovno pere (prosto receno to je "prljavstina")...dakle, treba redovno prati polni organ uz obavezno povlacenje kozice sa glavica ...zato je bitno da se resi fimoza ako postoji, jer otezava odrzavanje higijene, i stvara uslove za nastanak infekcija...
aha to je prljavstina ja konto nesto ozbiljnije

kako cu prati,jeli sapunom???
citao sam negdje da se pere sapunom pa se ispere vodom
ako tako treba moj je problem jer ja nemogu navuc kozicu preko glavica pa neznam kako cu oprati
giosfer
Novi član
Novi član

Post od giosfer »

Dr011 napisao:
neznam bili to skino...
aha to je prljavstina ja konto nesto ozbiljnije

kako cu prati,jeli sapunom???
citao sam negdje da se pere sapunom pa se ispere vodom
ako tako treba moj je problem jer ja nemogu navuc kozicu preko glavica pa neznam kako cu oprati
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

kad se kupas zavrnes kozicu, nasapunjas, isperes, na kraju lepo posusis, vratis kozicu...a ako imas fimozu to neces moci tako lako da obavis, zato treba da resis taj problem...radi se relativno jednostavna hirurska intervencija kojom se otklanja kozica sa glavica - cirkumcizija...u ovoj temi mozes dosta da procitas o tome...vidim da si mlad, bolje resi problem sada da o tome ne bi morao da brines kasnije kada na red dodju i neke nove lepe stvari :wink:
siscan044
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 27, 2009 10:49 am

Post od siscan044 »

evo i mene da kažem koju...
unaprijed se izvinjavam ako sam fulao ili sl.

ja (kolko vidim), imam fimozu...
mada sam prije "nekoliko" godina (sa bivšom partnericom), upražnjavao sex bez kondoma, i pri tome se uspjela kožica prevući sa glavića (uz bol).
nije posljedica nikakvih bilo, mada me to uplašilo.
kasnije (do danas), seksualne odnose sam imao/imam, isključivo sa kondomom... ovih dana se sjetih tog slučaja otprije i probam prevući kožicu u opuštenom, ali i u erektivnom stanju. rezultat je vidno sužena kožica, a strah od boli/puknuća navedene, me zaustavlja u daljnjim pokušajima prevlačenja.
pošto ovih dana planiram do urologa (zbog nekakve kvržice potkožne na penisu (ispod samog glavića), koja ne boli, ali je tvrda), priupitat ću ga i o tome, u biti nek napravi pregled svega.
vladaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 29, 2009 3:08 am

Post od vladaa »

imam problem

operisan sam pre nedelju dana, dakle danas mi je 7. dan
i dalje imam krvarenje, pogotovo uvece, kod nocnih erekcija, i ne znam kada ce vise da prestane... poluobrezan sam... krvarenje ide iz frenuluma, i stalno nosim nesto u gacama, da mi gace ne bi bile krvave, tj. sa malom flekicom... kada bi to trebalo da prestane?

i da, muci me nekakva kvrzica, kao rogic, na vrhu penisa, od koje ide dole frenulum... sta je to, ranije to nisam primecivao? to mi se najvise lepi za ves, pa i najvise boli, mada boli sve sada, jer je glavic preosetljiv...

molim odgovor, bas se brinem, i za ovu kvrzicu, rogic, sta vec, i za krvarenje... :(
Fliper__
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 14, 2005 8:40 pm

Post od Fliper__ »

Pozdrav svima .... juce mi je uradjena cirkumcizija , za sada je sve ok sem krvarenja i otoka..... bio sam na previjanju, pa bih hteo da pitam ostale koji su prosli kroz ovo:

1. Kada da pocnem da ispirem ranu kamilicom ( da li od mogu od danas ili sutra?). A Doktor mi je rekao da ispirem samo mlakom vodom i menjam gazu?

2. Nikakve antibioike mi nisu pominjali ... da li je potrebno da pijem neke ?

3. Posle koliko dana nakon operacije mogu da mazem contractubex ?

Hvala na odgovorima :) nadam se da ce neko sto pre odgovoriti Pozz!
milanpr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2009 7:10 pm

Post od milanpr »

Za Fliper

Ja nisam ni ispirao kamilicom. Doktor mi je rekao da je ta kesica caja vise prljava nego moj... tako da je to bukvalno staromodna metoda. Znaci, ne moras. Contractubex posle dve nedelje, kad otpadnu konci ili kad pocnu otpadati, on ih jos vise omeksa tako da se otpadanje ubrza. Antibiotike sam pio tri dana ali nisu neophodni. Precesljaj postove iz perioda mart- april, vreme mog opravka i nacices nesto korisno sigurno.
Fliper__
Novi član
Novi član

Post od Fliper__ »

Hvala na odgovorima :)

jos nesto bi hteo da pitam .... kako je posle cirkumcizije ? Da li ima nekih promena ili smanjenja osecaja u sexu, masturbacija .. itd?
Posto citajuci strane sajtove americke tamo je prava konfuzija o tome. Negde procitam da se obrzivanjem trajno smanjuje osecaj ?? :( kao i da frenulum ima puno nervnih zavrsetaka pa je erogena zona? mada neki kazu nije frenulum nego ispod njega .... neznam kakva su vasa iskustva jer ovde ima nekih koji su odavno prosli pa mogu da uporede?? ili neko strucan ko to zna...
Pozz
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

osecaj na glavicu se vrremenom otupi,tako da je on manje osetljiv.Naravno,sve osecas kao i ranije,samo manjeg intenziteta i sto je najvaznije,mozes duze da izdrzis a da ne svrsis upravo zbog toga.
Pa ti sad vidi da li ce te zene vise ili manje voleti tada :)
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Fliper__
Novi član
Novi član

Post od Fliper__ »

Znaci ipak se gubi ? ? :(((
ovo da ce me zene vise voleti dodje kao uteha neka ??

mozda da odgovori neko ko je odavno prosao sve ovo pa zna iz iskustva?
brksi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 06, 2005 4:31 pm

Post od brksi »

Evo i ja da se javim. Cirkumcizija odradjena pre dva dana.... osecam se dobro, doktor mi rece da se ispiram kamilicom i do 5x dnevno, pijem palitrex 2x po dve 5 dana.
Sutra treba da idem na kontrolu tj previjanje. Nisam dobio nikakvu kremu, danas primetio manji otok.
I ja bas kao banex 23 imamn duplo meso na mestu frenuluma... i tu primecuem da je glans crveniji tacnije ljubicast samo se nadam da se nije uplilo.... Mokrenje ide sasvim normalno.... Pre odradjivanja cirkumcizije dijagnostikovan mi je balanitis, ali to sam smirio intenzivnim ispiranjem kamilicom i pojacanom lokalnom higijenom.... S toga mi nije jasno cemu 5x dnevno ispiranje kamilicom, ali ako doktor tako kaze...
Za razliku od tv-a covek radi i kada je pokvaren
dgl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 10, 2009 5:19 pm

Post od dgl »

Imam 19 godina,i mislim da imam tezi oblik fimoze. Ni u opustenom stanju ne mogu da prevucem kozicu preko glavica. Mislim je operacija obavezna, nisam isuvishe informisan, zanima me da li je potrebna jedna ili vishe operacija? I koliko je potrebno vremena da prodje od operacije do normalnog sexualnog odnosa? Imam problem,otovor kozice je isuvishe mali i zilica prilikom pokusaja povlacenja kozice se zateze... Ako mogu da cujem savete za moj problem.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

Pa evo ti cela na desetine strana bas o tvom problemu,pa izvoli,procitaj :D
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Zaključana tema