SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 1:35 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Feb 04, 2006 1:04 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 23, 2009 8:04 pm
Pozdrav svima.
Totalnu cirkumizaciju sam uradio u privatnoj klinici u Nisu pre 19 dana i pri tome je i "sredjen" frenulum. Sama operacija je prosla glatko i radjena ja pod totalnom anestezijom. Posle 4 dana sam isao na skidanje gaze, a posle 7 konaca nakon cega je sve bilo mnogo lakse. Preosetljivost samog glansa je trajala jos recimo 2-3 dana i sada je i to leglo na svoje mesto, bez oblacenja tesnih bokserica ili koriscenja gaze. Jedini problem u pocetku su bile erekcije u snu. Medjutim, evo danas je 19 dan od operacije i nemam nikakvih problema, samo me nervira sto sa donje strane ispod mesta gde je bio frenulum ranica u duzini od 1cm jos nije srasla kako treba i tu kvasi limfa i javlja se i sukrvica, a slicna situacija je i sa gornje strane, samo u mnogo blazem obliku (nekih 7mm u duzini).
Zanima me da li se cimam oko toga da prskam nekim sprejom ili mazem nekom kremom koja moze pomoci brze zarastanje rane, ili da sve ostavim onako kako jeste i da se samo sredi?
Ukoliko savetujete neko prskanje spreja i mazanje kreme, molio bih da navedete naziv preparata da bih znao sta da pazarim u apoteci.
I na kraju savet za sve one koji muce muku i razmisljaju se oko eventualne cirkumizacije: Ne patite se sa fimozom ili kratkim frenulumom. Sve vezbe i vezbice uglavnom pomazu samo kratkotrajno. Jedino cirkumizacijom resavate problem na trajan nacin, a o higijeni samog ponosa da na govorim.
Pozdrav
Totalnu cirkumizaciju sam uradio u privatnoj klinici u Nisu pre 19 dana i pri tome je i "sredjen" frenulum. Sama operacija je prosla glatko i radjena ja pod totalnom anestezijom. Posle 4 dana sam isao na skidanje gaze, a posle 7 konaca nakon cega je sve bilo mnogo lakse. Preosetljivost samog glansa je trajala jos recimo 2-3 dana i sada je i to leglo na svoje mesto, bez oblacenja tesnih bokserica ili koriscenja gaze. Jedini problem u pocetku su bile erekcije u snu. Medjutim, evo danas je 19 dan od operacije i nemam nikakvih problema, samo me nervira sto sa donje strane ispod mesta gde je bio frenulum ranica u duzini od 1cm jos nije srasla kako treba i tu kvasi limfa i javlja se i sukrvica, a slicna situacija je i sa gornje strane, samo u mnogo blazem obliku (nekih 7mm u duzini).
Zanima me da li se cimam oko toga da prskam nekim sprejom ili mazem nekom kremom koja moze pomoci brze zarastanje rane, ili da sve ostavim onako kako jeste i da se samo sredi?

Ukoliko savetujete neko prskanje spreja i mazanje kreme, molio bih da navedete naziv preparata da bih znao sta da pazarim u apoteci.
I na kraju savet za sve one koji muce muku i razmisljaju se oko eventualne cirkumizacije: Ne patite se sa fimozom ili kratkim frenulumom. Sve vezbe i vezbice uglavnom pomazu samo kratkotrajno. Jedino cirkumizacijom resavate problem na trajan nacin, a o higijeni samog ponosa da na govorim.
Pozdrav
"Zemlju nismo nasledili do svojih predaka, nego smo je pozajmili od svojih potomaka."
Poglavica Seattle
Poglavica Seattle
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 23, 2009 8:04 pm
za sve koje muči otok...meni je 85. dan nakon izvršene cirkumcizije totales, i još uvek imam otok sa donje strane 2 cm pored ex frenuluma, kao i sa gornje strane iza glansa gde je bio rez. Ne smeta prilikom odnosa, ali nervira vizuelno. Kad će i taj otok spasti, samo nebo zna, kažu kolege da i do 6 meseci vuku otoke, tako da samo opušteno i sve će biti ok, samo treba vreme
pozdrav od mene i ćelavog
pozdrav od mene i ćelavog

E ljudi pre nego sto krenete na operacije ne zaboravite da mozete i vezbama to da smanjite ili da resite problem zauvek.Koliko sam citao vecina fimoze moze da se resi vezbama istezanja i nije potrebna operacija a i sam sam probao tako da nisa vas ne kosta
jedino ako ocete bas da se obrezete pa ono...
eo linka preporucujem
mora jbg svaki dan 2 puta ma pise sve lepo
na engleskom
http://www.thestudentroom.co.uk/wiki/Tight_Foreskin

eo linka preporucujem

http://www.thestudentroom.co.uk/wiki/Tight_Foreskin
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 12:47 am
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm