SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Zaključana tema
milanpr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2009 7:10 pm

Post od milanpr »

perice ne poveca ti se nesto drasticno, sto je i normalno. Meni je npr oko 1cm veci sad nego ranije. Koliko god uvek je dobrodoslo:)

Legend to za konce mi je malo cudno, meni je prvi konac ispao tek popsle dve nedelje. Ali kako kazu forumasi to je individualno, moze da ti stoji konac i mesec dana a moze i da otpadne brzo!
miljan_red_star
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 08, 2009 2:54 pm

Post od miljan_red_star »

evo ovako

ja bihzeleo neshto da kazem o mom slucaju

imam 18 godina,josh nisam imao sex odnos

do prosle nedelje nisam ni pokusavao da prevlachim kozcu preko glavica
,slabo sma upucen u sex

imam devojku od prosle nedelje,i sad treba da imamo sex odnos

i onda sam chitao o ovoj temi na forumu,uhvatila me je panika,otisao sa u apoteku,uzeo vazelin i poceo da vezbam

posle 1 dana sa prevukao kozicu u opustenom stanju,sad opusteno mogu i bz vazelina

posle 3 dana sam prevukao kozicu u poluerekciji,sad mogu i bez vazelina

a sinoc mi je bio u punoj erekciji,prevukao sam 80%a onih 20 sam uz pomoc vazelina,ali nastane mi nei prsten od kozice oko glavica...

kontam da cu sa nastavkom vezbanja da resim ovo,ok ,ja moguce da nisam imao fimozu,neko jdnostavno nije mi rastegnuta kozica,jer kao mali roditelji su mi prevlacili kozicu preko glavica

milsim da iako mi je sad u punoj erekciji kozica prevuchena 80%,da necu imati probleme prilikom sexa,jer nemam polove kad je prevuchem i toh 20 %,jednimo je malo neprijatan osecaj,ma se bojim i odma vratim kozicu nazad

bila m je frka sto je devojka starija 2 god od mene,i sto ce skontati da enshto ne valja,ali iskreno,ne zanima me vishe nishta,takav sam kakav sam,voleo bih da imam veci penis,ali nemam (15.5 cm u punoj erekciji),nisam idealan i nastavicu da vezbam sa vazelinom i da prevlachim kozicu svaki dan

kontam da stavim vazelim da glavic penisa i pre sexa,ali da ona ne vidi
(nategnem kozicu kad mi je opushten i premazem i vratim nazad)

da li stvarno ljudima toliko smeta ta kozica prilikom sexualnog odnosa?
Hvala
Maki89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 09, 2009 12:53 am

pomoc

Post od Maki89 »

Operisao sam fimozu pre nedelju dana...za sada je sve ok...ali me plasi jedna stvar pa bi vas zamolio za pomoc...problem sa kretanjem sam resio sa uskim gacama i time sto sam ga oblozio gazom i sve je ok...medjutim prilikom skidanja gaze imam problem jer kad je skidam ona se prilepi za glans pa otkida krastice...mene nista ne boli ali ipak neznam sta da radim da li to tako treba ili....ali zaista bez gaze nema sanse da se krecem upak je preosetljivost velika....molim za pomoc
srx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 11:32 pm

Post od srx »

Evo da se i ja pridruzim u krug obrezanih :D Danas mi je uradjena cirkumcizija . Radjeno je sa lokalnom anestezijom u privatnoj klinici u NS, bolelo je ali nista nepodnosljivo.
reborned
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 14, 2009 1:39 am

Post od reborned »

I ja sam odradio cirkumizaciju. Operacija je stvarno laganica, trajala 20-ak min., posle toga odlezao malo u bolnici i kuci. Sutra dan otisao na previjanje, obicno previjanje, cak sam se iznenadio kad sam video kako izgleda (ocekivao sam stravican prizor :D ). Dr m je rekao da pijem aspirin ako imam bolove i to je to. Operisan sam u sredu, do petka sam isao svaki dan tamo na previjanje, zavikenda sam se sam previjao, tj umotavao:). Danas sam bio na previjanju, Dr mi rekao da donesem sprej Enbecin. Kad nisam pao u nesvest od bolova kad je poprskao, cinilo mi se da ce mi jaja otpasti, bas mi se zamutilo u glavi. Dr kaze da je fantasticno ispalo. Vec u cetvrtak mi zakazao skidanje konaca, znaci 9-ti dan od operacije.
e sad, ako neko zna, u vezi Enbecina, koliko cesto se prska? Dr mi samo na brzinu pogledao ranu, a onaj tehnicar mi rkao da ce napisati u otpouusnoj listi kako se koristi. Medjutim tek kad sam stigao kuci vidim nista ne pise:).
Sve u svemu lagan zahvat i osim erekcija nema nikakvih problema. Ko bi rekao da erekcija moze da bude problem?:)
Ocekujem neki odgovor u vezi Enbecina.
reborned
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 14, 2009 1:39 am

Post od reborned »

I ja sam odradio cirkumizaciju. Operacija je stvarno laganica, trajala 20-ak min., posle toga odlezao malo u bolnici i kuci. Sutra dan otisao na previjanje, obicno previjanje, cak sam se iznenadio kad sam video kako izgleda (ocekivao sam stravican prizor :D ). Dr m je rekao da pijem aspirin ako imam bolove i to je to. Operisan sam u sredu, do petka sam isao svaki dan tamo na previjanje, zavikenda sam se sam previjao, tj umotavao:). Danas sam bio na previjanju, Dr mi rekao da donesem sprej Enbecin. Kad nisam pao u nesvest od bolova kad je poprskao, cinilo mi se da ce mi jaja otpasti, bas mi se zamutilo u glavi. Dr kaze da je fantasticno ispalo. Vec u cetvrtak mi zakazao skidanje konaca, znaci 9-ti dan od operacije.
e sad, ako neko zna, u vezi Enbecina, koliko cesto se prska? Dr mi samo na brzinu pogledao ranu, a onaj tehnicar mi rkao da ce napisati u otpouusnoj listi kako se koristi. Medjutim tek kad sam stigao kuci vidim nista ne pise:).
Sve u svemu lagan zahvat i osim erekcija nema nikakvih problema. Ko bi rekao da erekcija moze da bude problem?:)
Ocekujem neki odgovor u vezi Enbecina.
banex23
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Okt 26, 2008 1:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od banex23 »

Enbecin sprej se primenjuje tri do cetiri puta u toku dana,odnosno pri svakom previjanju.Paznja pri prskanju enbecinom i ne previse blizu jer izaziva hladjenje okolne koze i nije nimalo prijatno prskati iz velike blizine nesto sto je pre par dana seceno.Ja sam prskao enbecin citava dva dana.Pozdrav i brz oporavak.
Miropomazani
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 1:35 pm

Post od Miropomazani »

Moze li neko da mi da neku preporuku za ispiranje i dezinfekciju rane? Trenutno koristim samo hipermangan, ali nisam siguran da li je to dezinfekciono sredstvo ili jednostavno sluzi za brze zarastanje rane. Hvala!
srx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 11:32 pm

Post od srx »

Prosla su 4 cela dana od operacije, ako izuzmemo jake nocne erekcije nemam nikakvih problema niti bolova . Cak mi se cini da ce konci krecu da ispadaju .
Prvu noc i ujutro kad mije doktor skinuo zavoj sam imao krvarenje iz mesta frenuluma pa sam odlucio da ceo vikend mirujem i lezim i isplatilo se se , sve je lepo sraslo i otok polako opada iz dana u dan :)

Ispiram je jos uvek kamilicom mada je doktor rekao da ne moram vise nista da stavljam i da se mogu normalno tusirati.
Ne znam dal da ga mazem necim da ubrzam proces lecenja. Imam neko kantarionovo ulje , jel neko to koristio i jel pomaze?
freeman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 7:11 pm

Re: pomoc

Post od freeman »

Maki89 napisao:Operisao sam fimozu pre nedelju dana...za sada je sve ok...ali me plasi jedna stvar pa bi vas zamolio za pomoc...problem sa kretanjem sam resio sa uskim gacama i time sto sam ga oblozio gazom i sve je ok...medjutim prilikom skidanja gaze imam problem jer kad je skidam ona se prilepi za glans pa otkida krastice...mene nista ne boli ali ipak neznam sta da radim da li to tako treba ili....ali zaista bez gaze nema sanse da se krecem upak je preosetljivost velika....molim za pomoc
ja sam prvih dana, da bi sprečio osetljivost, zavijao malog u "Stanicid" gazu koja je tako napravljena da sprečava lepljenje rane jer je cela zamašćena i odlična je za tu svrhu. Kad skidaš,samo lagano i videćeš da se rana neće lepiti
freeman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 7:11 pm

Post od freeman »

miljan_red_star napisao:evo ovako

ja bihzeleo neshto da kazem o mom slucaju

imam 18 godina,josh nisam imao sex odnos

do prosle nedelje nisam ni pokusavao da prevlachim kozcu preko glavica
,slabo sma upucen u sex

imam devojku od prosle nedelje,i sad treba da imamo sex odnos

i onda sam chitao o ovoj temi na forumu,uhvatila me je panika,otisao sa u apoteku,uzeo vazelin i poceo da vezbam

posle 1 dana sa prevukao kozicu u opustenom stanju,sad opusteno mogu i bz vazelina

posle 3 dana sam prevukao kozicu u poluerekciji,sad mogu i bez vazelina

a sinoc mi je bio u punoj erekciji,prevukao sam 80%a onih 20 sam uz pomoc vazelina,ali nastane mi nei prsten od kozice oko glavica...

kontam da cu sa nastavkom vezbanja da resim ovo,ok ,ja moguce da nisam imao fimozu,neko jdnostavno nije mi rastegnuta kozica,jer kao mali roditelji su mi prevlacili kozicu preko glavica

milsim da iako mi je sad u punoj erekciji kozica prevuchena 80%,da necu imati probleme prilikom sexa,jer nemam polove kad je prevuchem i toh 20 %,jednimo je malo neprijatan osecaj,ma se bojim i odma vratim kozicu nazad

bila m je frka sto je devojka starija 2 god od mene,i sto ce skontati da enshto ne valja,ali iskreno,ne zanima me vishe nishta,takav sam kakav sam,voleo bih da imam veci penis,ali nemam (15.5 cm u punoj erekciji),nisam idealan i nastavicu da vezbam sa vazelinom i da prevlachim kozicu svaki dan

kontam da stavim vazelim da glavic penisa i pre sexa,ali da ona ne vidi
(nategnem kozicu kad mi je opushten i premazem i vratim nazad)

da li stvarno ljudima toliko smeta ta kozica prilikom sexualnog odnosa?
Hvala
terapija za tebe je samo, sex, sex i što više sexa, da ti se i tih 20% što ti ostaje istegli.

drugo, vrištaće ona i sa tvojih 15,5 cm ne brini, u granici si normale i bez brige :wink:
nesat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 11:07 am

lecenje fimoze prirodnim putem

Post od nesat »

Link sa mojom temom za prirodno lecenje fimoze (iz licnog iskustva)

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=5212

Korisno bi bilo da moderator i ovaj moderator stavi kao lepljivu temu.
CUVAJMO SVOJE ZDRAVLJE!
nesat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 11:07 am

Post od nesat »

Izvinjavam se, mislim link da stavi, ne moderator, greska u pisanju
CUVAJMO SVOJE ZDRAVLJE!
Miropomazani
Novi član
Novi član

Post od Miropomazani »

Skinuo sam konce pre nedelju dana. Sta znam, ovo izgleda OK, barem doktor tako kaze, a i kada dobijem erekciju nije bas toliko ruzno. :) Nego, upravo kod erekcije je problem... Imam neki blagi osecaj kao da se koza zateze pri erekciji i samim tim ne mogu da postignem stopostotnu budnost. Jel' to normalna pojava? Jel' ima nekih krema koje bi pomogle da se ovaj oziljak smanji i da se koza koliko-toliko rastegne ili sta vec?
Miropomazani
Novi član
Novi član

Post od Miropomazani »

Skinuo sam konce pre nedelju dana. Sta znam, ovo izgleda OK, barem doktor tako kaze, a i kada dobijem erekciju nije bas toliko ruzno. :) Nego, upravo kod erekcije je problem... Imam neki blagi osecaj kao da se koza zateze pri erekciji i samim tim ne mogu da postignem stopostotnu budnost. Jel' to normalna pojava? Jel' ima nekih krema koje bi pomogle da se ovaj oziljak smanji i da se koza koliko-toliko rastegne ili sta vec?
Zaključana tema