SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Re: SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)
ukoliko je samo do kratkog frenuluma dovoljna bi bila frenulotomija da resi problem...inace frenulum je slabo rastegljiv tako da nazalast za njegovo rastezanje vezbe nisu efikasne...ukoliko se radi i o blazem suzenju kozice vezbe bi tu mogle da imaju efekat...kod veceg suzenja kozice samo cirkumcizija bi pomogla...treba obaviti pregled i videti o cemu se tacno radi, ukoliko se utvrdi da je rec o kratkom frenulumu onda uraditi frenulotomiju, a ako je problem u kozici onda resavati to...naravno da problemi sa kozicom i frenulumom dovode do takvih problema prilikom odnosa, jer stvaraju neprijatan osecaj ili cak i bol...
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Dec 13, 2010 3:38 pm
hvala.. a ako uradim frenulotomiju,msm tu vrstu operacije,...posle koliko dana rana zarasta i posle koliko cu moci da imam normalan odnos?
frenulotomija podrazumeva da se samo recne frenulum, oporavak je lak, zarasta relativno brzo...koliko dugo - to je individualno...a na odnose bi bilo pozeljno da pricekas 3-4 nedelje, vec ces videti sam kad bude potpuno zdrava koza i vise ne boli...ali prvo na pregled da se vidi da li je do frenuluma ili kozice...
meni je urolog dao diagnozu balanitis iako sam mu objasnio da imam problem sa prevlacenjem kozice u erekciji doduse sad kad sam probao ide maltene ne boli kada malo prevlacim ni napred malcice teze nazad rekao mi je da koristim ulje ali da je diagnoza upala glavica jel to moze da otezava prevlacenje gozice ili da ja odem kod privatnika.................i jos nesto samo mi osetljivost glavica smeta koji je najbolji lek za to i dali smem da koristim didermal mast bez recepta mislim dali ce skoditi
Ja sam definitivno ipak resio raditi cirkumciziju pa kud puklo da puklo nemogu se vise bakcati sa glupostima dali mogu iako imam balantitis to dvoje je nekako povezano......i ako neko zna privatnu kliniku u bg?
pa dobro, na pregledu je tesko ustanoviti kakvo je stanje u erekciji, posto u spustenom stanju moze npr. da se normalno svlaci, a da samo pri erekciji postoji taj problem, zato treba sve objasniti lekaru...balanitis moze da oteza prevlacenje kozice, naravno...znas kako, sve je to uzajamno povezano...tako da je to jedan zacaran krug...imao-nemao fimozu, balanitisi ce ili pogorsati vec postojecu ili ce stvoriti novu fimozu (stecena fimoza)...a kakvu terapiju ti je predlozio za taj balanitis? prva stavka je dobro odrzavati higijenu, odrzavati sredinu ispod kozice suvom...ako je infekcija treba utvrditi kog tipa je i primeniti odgovarajucu terapiju (npr. da li su gljivice ili nesto drugo - uradi se bris glansa)...ako inace imas problem sa tesnijom kozicom oduvek, onda bi trebalo uraditi cirkumciziju...jedino ako postoji neki akutni oblik balanitisa, tada to najpre treba smiriti odgovarajucom terapijom pa onda obaviti cirkumciziju...
Rekao mi je samo higijena samo sapun i voda sto sam znao i sam nit je trazio bris niti je trazio bilo sta drugo takon da nemam pojma ja planiram cirkumciziju bas zbog kozice
pokusaj najpre s tom posebnom paznjom o higijeni, svakodnevno peri penis, istraljaj dobro glavic, kozicu, odrzavaj da ispod kozice uvek bude suvo...ako nema poboljsanja, ako je kozica tesna pa tesna, nema drugog sem cirkumcizije...
jel ima neka varijanta da se osetljivost malo smanji da lakse perem?
i jel se moze raditi cirkumcizija ako imam balantitis?
i jel se moze raditi cirkumcizija ako imam balantitis?
Malo sam procitao sto ste pisali ali evo prenijet cu Vam moja iskustva...
Radio sam parcijalnu fimozu znaci vrlo malo parce kozice je odstranjeno a to je moralo zbog toga sto je bila djelimicno deformisana, prilikom erekcije kozica je mogla da se spusti samo do kraja glavica i u tom dijelu je bila prilicno podebljana. Takodje su bile prisutne neke zlijezde kao bijele sitne zlijezde koje se inace ukalnjaju laserskim putem ili sagorijevanjem tecnim azotom.
Primio sam anasteziju u korijenu penisa na gornjoj strani dje se valjda nalazi neki nerv ili nesto nemam pojma i takodje u citavom krugu penisa, anastezija nije uspjela tako da sam sve osjecao. Ne bih da prepadam ljude koje se na to odluce ali sto prije to bolje, bol je bio nevjerovatan i najgore je sto dobijate nagon da "hit and run". Toliko je boljelo i toliko je jasan bol bio da je to neopisivo.... skalper cijepa kozu i to sve u glavi vidite. Sivenje je takodje bilo bolno VEOMA, ali nakon sat vremena bol je prestao i povremno zaboli malo zapece ... nista strasno.
Sad nakon skoro nedelju dana penis mi je otekao i velicine je limuna al valjda je to u redu kazu doktori, sad niti boli niti pece ali imam problema pri mokrenju jer moram da pazim da mokraca ne ide na ranu(ispod kozice koju moram da spustim a natekla je i debela). Rana je vec zarasla konci su jos tu i bilo je svakakvih rastezanja i razvlacenja dok mi je to doktor cistio pa previjao, uglavnom posle 3 dana rana je bas dobro zarasla. Prvih 3 ili 4 dana izjutra OGROMNI problemi sa spontanom erekcijom.... jedino sto pomoze su bensendini ali oko 01 ili 02h da se popiju, a u slucaju da se probudite sa nenormalnim bolom zbog erekcije rukom stisnuti penis i brze bolje na neku zimu .... ja izadjem na balkon i za 5 sekundi se smrznem zajedno sa "dzonsonom" (eto da mu damo ime kad svi daju).
Uglavnom... ako je moguce TOTALNA anstezija jer je i pored bola prisutan psihicki faktor.... kao da te neko muci "reci gdje su partizani".
Radio sam parcijalnu fimozu znaci vrlo malo parce kozice je odstranjeno a to je moralo zbog toga sto je bila djelimicno deformisana, prilikom erekcije kozica je mogla da se spusti samo do kraja glavica i u tom dijelu je bila prilicno podebljana. Takodje su bile prisutne neke zlijezde kao bijele sitne zlijezde koje se inace ukalnjaju laserskim putem ili sagorijevanjem tecnim azotom.
Primio sam anasteziju u korijenu penisa na gornjoj strani dje se valjda nalazi neki nerv ili nesto nemam pojma i takodje u citavom krugu penisa, anastezija nije uspjela tako da sam sve osjecao. Ne bih da prepadam ljude koje se na to odluce ali sto prije to bolje, bol je bio nevjerovatan i najgore je sto dobijate nagon da "hit and run". Toliko je boljelo i toliko je jasan bol bio da je to neopisivo.... skalper cijepa kozu i to sve u glavi vidite. Sivenje je takodje bilo bolno VEOMA, ali nakon sat vremena bol je prestao i povremno zaboli malo zapece ... nista strasno.
Sad nakon skoro nedelju dana penis mi je otekao i velicine je limuna al valjda je to u redu kazu doktori, sad niti boli niti pece ali imam problema pri mokrenju jer moram da pazim da mokraca ne ide na ranu(ispod kozice koju moram da spustim a natekla je i debela). Rana je vec zarasla konci su jos tu i bilo je svakakvih rastezanja i razvlacenja dok mi je to doktor cistio pa previjao, uglavnom posle 3 dana rana je bas dobro zarasla. Prvih 3 ili 4 dana izjutra OGROMNI problemi sa spontanom erekcijom.... jedino sto pomoze su bensendini ali oko 01 ili 02h da se popiju, a u slucaju da se probudite sa nenormalnim bolom zbog erekcije rukom stisnuti penis i brze bolje na neku zimu .... ja izadjem na balkon i za 5 sekundi se smrznem zajedno sa "dzonsonom" (eto da mu damo ime kad svi daju).
Uglavnom... ako je moguce TOTALNA anstezija jer je i pored bola prisutan psihicki faktor.... kao da te neko muci "reci gdje su partizani".
pozdrav...pre dva dana sam uradio cirkumizaciju,nije me bolelo,malo je krvarilo pri dan sad je prestalo...jedino me brine otok sa jedne strane,verujem da je to normalo mada mi je cudno da na jednoj strani uopste nama otoka a na drugoj ima,inace u toku opreacije sam osetio malo bola bas na toj strani dok mi je sekao kozicu..i zanima me da li je normalno da na glanu posle operacije se pojavi ljubicasta fleka koja podseca na modricu,predpostavljam da je to zbog toga sto vrlo blizu toga imam jedan sav...ali ipak nije na odmet da pitam nekog ko ima iskustva sa takvim stvarima...hvala unapred....
Tako je i meni bila velika otekline cijelom duzinom penisa ali se povukla sad imam manju otekline sa desne strane... to ti je valjda nekakva limfa koja sluzi za ciscenje rane ... to meni doktor stisne i iscijedi kroz konce, nije bolno ali je gadno da poludis. To mozes i kuci da radis sa sterlnim rukavicama sterilnom gazom i dosta joda... uglavnom ako te tu sad ne boli dje je taj otok onda nema brige jer kad boli valjda je neki proces znaci gnoji. U svakom slucaju moras poci kod doktora da ti on to pogleda za svaki slucaj, meni je posle 3 dana poceo neki bol tacno ispod glavica i kad sam posao kod doktora on je tu nesto zagrebao i od tada nema problema. Oteklina mi se vidi kad je penis u normalnom stanju a kad je u erekciji ne vidi se vjerovatno se rastegne kozica pa izgleda normalno... inace 11 dan mi je od operacije. Blago tebi meni je sve bilo extremno bolno.
Sutra sam zakazan u pola osam......pomozi boze 

Upravo sam se vratio sa operacije fimoze... Imao sam relativnu fimozu i uradjeno je obrezivanje. Sama operacija nije toliko strasna koliko je prvih 5 minuta dok anestezija ne krene u potpunosti da deluje. Cim sam dosao kuci primetio sam da ima krvi na delu gde se nalazi frenulum, nema mnogo ali je sama gaza sa te strane krvava..Da li je to normalna pojava?.. unapred zahvalan... 

meni je isti dan posle operacije pocelo da krvari sa donje strane pa sam morao das idem da mi dodaju jos par savova...trenutno najvec problem su mi erekcije koje se uglavnom pojavljuju u snu,pa maolo boli ali nije preterano strasno...posle svake nadjem malo krvi na gazi,najbtinije je da odrzavas higijenu nemoj da te mrzi da po 4-5 puta dnevno menjas gaze i da ispiras kamilicom,mnogo pomaze i smiruje ono dosadno peckanje,a i bitno je da izbegnes sekundarnu infekciju tacnije samo pazi da nedoje rana u dodir sa mokracom...i inace ja sam se isti dan tj. vece normalno tusirao samo sto sam naravno posle tusiranje isprao se kamilicom...sad mi je 6 ti dan i vec sam se navikao na situacijupar konaca mi je puklo..ide na bolje