SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Zaključana tema
TOM65
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 25, 2010 1:28 pm

Re: SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Post od TOM65 »

Posle koliko dana se skida zavoj?
Zavoj mi je sav krvav i pomalo vlazan.. :x
Al ne boli me nista (ne kapiram zasto, al jbg, valjda je sve u redu :) ).
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

proslo je 2 dana od tvog pitanja, verovatno si se i snasao do sad...u principu kad se gaza isprlja i okvasi sam je promeni, to ti je najprakticnije, kupi sterilne gaze u apoteci i sam umotaj penis u cistu gazu i to je to...samo pazi kad odlepljujes gazu, zna da se zalepi za ranu, budi nezan, mozes da okvasis da se lakse odlepi...
ljubce
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 28, 2008 10:41 pm

Post od ljubce »

evo trideset i neki dan,vise ni ne pamtim,jako mi je brzo proslo,osecam se savrseno,sve normalno funkcionisem,kao da nista nije bilo

osetljivost je nestala kako bi i trebalo,masina se razradila,seksualni zivot je nezniji ali je lepsi osecaj iako ima jos blagi otok na samoj rani,i na promenu vremena sam osecao kao da me zigne rana

higijena je za pohvalu
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

jeeeeeee,,,cestitamo ! :lol:
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
TOM65
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 25, 2010 1:28 pm

Post od TOM65 »

Opsle koliko dana od operacije mogu normalno da se tusiram i da treniram?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Vazno je rana malo "zasusi" mozes da se tusiras posle npr 2 dana, tj mozes i ranije ali da ne diras ranu :) da treniras takodje mozes kad hoces, samo je potrebno da ga nekako zastitis, npr umotas u gazu i obuces sleep gatjice a ne boxerice.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Korisnikov avatar
purplehead
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Avg 29, 2010 8:48 pm

Post od purplehead »

ljubce napisao:evo trideset i neki dan,vise ni ne pamtim,jako mi je brzo proslo,osecam se savrseno,sve normalno funkcionisem,kao da nista nije bilo

osetljivost je nestala kako bi i trebalo,masina se razradila,seksualni zivot je nezniji ali je lepsi osecaj iako ima jos blagi otok na samoj rani,i na promenu vremena sam osecao kao da me zigne rana

higijena je za pohvalu
WOW!

Ako je osetljivost nestala pa kako ćeš žensko da osetiš?
Na koju foru ti je seks nežniji kada nemaš nervne završetke?
Ovde u Srbiji se dešavaju čuda!
Ovo je kao da se napiše - isekao sam prste sada brže pišem...
Većinu fimoza i parafimoza možete rešiti pažljivom upotrebom didermal masti koja širi kožicu onako kako nama treba (najraniji uzrast 2 godine starosti pa nadalje)
student1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 19, 2009 10:42 am

Post od student1 »

pozdrav,

imam problem s navlačenjem kožice
u opuštenom stanju bez problema navučem kožicu no u erekciji to ide malo teže,mogu ju navuć jedva do ruba glavića,dalje se osjeti lagano zatezanje
konkretno u slikama

u erekciji odozdo
http://img25.imageshack.us/i/dsc01999lo.jpg/

u čemu bi problem bio,samoj kožici ili frenulumu? nadam se da stanje nije za obrezivanje
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

sa donje strane ovo bi moglo da bude ok, ne znamo kakav je problem napred...kozicu bi trebalo napred da mozes skroz da svuces sa glansa bez ikakvih teskoca...a to sto navodis moze da bude posledica i kratkog frenuluma, i tesne kozice, ili i jednog i drugog udruzeno...ako je samo do frenuluma tu bi frenulotomija resila problem, a ako je problem i u samoj kozicu onda je resenje cirkumcizija...svakako preporucujem pregled urologa...
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

purplehead napisao:
ljubce napisao:osetljivost je nestala kako bi i trebalo,masina se razradila,seksualni zivot je nezniji ali je lepsi osecaj
WOW!
Ako je osetljivost nestala pa kako ćeš žensko da osetiš?
Na koju foru ti je seks nežniji kada nemaš nervne završetke?
nestala je neprijatna osetljivost (tj. preosetljivost) vezana za osecaj u vesu, za svaki dodir generalno...a nervne zavrsetke ima, nisu mu odsekli glavic, on sada samo moze da radi onako kako treba i kako mu ranije nije dozvoljavala fimoza...a sto se tice seksa vidis da kaze da je osecaj lepsi, sto je i prirodno! opet da kazemo - ne pricamo ovde o penisu sa kozicom ili bez kozice, vec o penisu sa fimozom ili bez fimoze!!! dve potpuno razlicite teme, ali potpuno!
ljubce
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 28, 2008 10:41 pm

Post od ljubce »

ma nek prica ko sta hoce,ja sam resio dugogodisnji problem

sigurno ne bi isao pod noz da nisam morao,iako ne volim bas previse ordinacije ipak sam morao pa sam i otisao kod privatnika jer sve brze odrade
student1
Novi član
Novi član

Post od student1 »

Dr011 napisao:sa donje strane ovo bi moglo da bude ok, ne znamo kakav je problem napred...kozicu bi trebalo napred da mozes skroz da svuces sa glansa bez ikakvih teskoca...a to sto navodis moze da bude posledica i kratkog frenuluma, i tesne kozice, ili i jednog i drugog udruzeno...ako je samo do frenuluma tu bi frenulotomija resila problem, a ako je problem i u samoj kozicu onda je resenje cirkumcizija...svakako preporucujem pregled urologa...
prilažem i sliku 'odozgo'

http://img39.imageshack.us/i/dsc02227n.jpg

mišljenje?
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

pokusaj najpre vezbom da to prosiris, da povlacis kozicu redovno unazad, da steknes takvu naviku masturbacije da kozicu skroz svlacis unazad, trebalo bi uz trening da se to olabavi posto nije veliko suzenje...ako imas bilo kakvih smetnji prilikom odnosa (ili ih budes imao) onda se javi urologu da se vidi treba li to resavati frenulotomijom ili cirkumcizijom...
student1
Novi član
Novi član

Post od student1 »

još jedna stvar koja mi pravi probleme s kondomima je ta da kad nategnem kožicu i pustim ona se odma vrati do negde pola glavića,ne želi ostat dole...dal bi frenuloplastika ili frenulotomija rješila taj problem pošto sam čitao da je to simptom kratkog frenuluma?
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

kod nekih ljudi se kozica i normalno vraca cim je puste, i kada su frenulum i kozica potpuno uredu, sto zavisi od anatomije penisa, kolicine kozice...kad stavljas kondom rukom je povuci skroz unazad, odrolas kondom pa pusti da se kozica namesti sa sve kondomom kako joj odgovara... :wink: ako imas bilo kakvih smetnji vezano za to, a prvenstveno vezano za seksualni odnos, onda bi frenulotomija tu trebalo da pomogne...
Zaključana tema