SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Zaključana tema
TOM65
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 25, 2010 1:28 pm

Re: SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Post od TOM65 »

purplehead napisao:E baš me zanima nešto, nisam sportista ja sam kulturiška lik. Ništa teretane i fudbal samo bioskpi i pozorišta. Dakle po Vašem internet savetu, umotam organ i obučem sliperice, šta da radim kada dodje do fziološke erekcije a nadjem se recimo u na operskoj predstavi? A kada prestanem da osećam šta da radim sa ribom? A imam još pitanja a vidim da se kao žensko baš razumete.
Ti decko imas problem u glavi a ne u polnom organu. Prvo poseti neurologa, pa onda urologa.
Ne znam zbog cega si toliko protiv cirkumcizije? Ocigledno je da taj problem imas, ali iz nekog odredjenog razloga (mislim da se strah u pitanju) ne smes to da uradis, pa zivis u zabludi kako ce ti proci (ili ti je vec proslo kako kazes) mazanjem neke masti. :lol:

Jbg, ima nas raznih, neko se onesvesti kad vadi krv, sta da se radi...
Ali necu vise da se bavim tobom, nadam se da ce te uskoro ukloniti s foruma jer spamujes i trolujes i lecis svoje frustracije i kompleske ovde, a ova tema nije predodredjena za to.

Evo da bacim moje vidjanje stvari vezane za temu, za clanove koji ce se odluciti za cirkumciziju u skorije vreme:

Proslo je 12 dana od zahvata. Po postovima clanova sam mislio da ce biti mnogo gore, ali nista od toga.
Uopste ne znam sto su neki dizali frku oko ove lagane intervencije kad nema potrebe jer je sama intervencija smesna.
Jedino sam imao trip pre same operacije jer nisam znao sta me ocekuje, a po postovima odavde i nisam bio bas optimista.
Ne mogu da kazem da ne boli nista i da post-operativni period nije jednostavan, ali je mnogo laksi nego sto sam ocekivao.
Mozda je zbog toga sto sam za mojih 18god lomio i ruke i noge, sekli su me i usivali, imao sam razne povrede jbg, pa mi ovo uopste nije tesko palo. :)

Nisam imao tezi oblik fimoze, mogao sam da prevucem kozicu, ali presudne stvari zbog kojih sam se odlucio za cirkumciziju su: higijena, smanjena mogucnost od polno prenosivih bolesti, i estetski izgled. 8)
Jednostavno uradite to i mirni ste. Nema razmisljanja o tome da li moze da se svar pogorsa i 100 drugih problema. :wink:

I estetika je jako bitna, mnogi ljudi se podvrgnu cirkumciziji samo zbog estetskog izgleda, iako nemaju problema sa fimozom, tako da ne vidim nikakav razlog zasto se to nebi uradilo kad problem vec postoji.

Javicu se za 2-3 nedelje, kad potpuno zaraste, pa da ostavim utiske o onom najvaznijem, a to je sex pre cirkumcizije i sex posle. 8)

pozdrav. :wink:
Korisnikov avatar
jperica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 10, 2009 2:12 pm

Post od jperica »

@TOM65

Druže ti si uspeo i nije bolelo i nije bilo komplikacija. Sveka čast! Samo teraj dalje! Ja sam na ovom forumu neprestano i upijam sva iskustva svih ljudi da bih sutra za svoje dete tačno znao šta treba i kako treba. Pored svega, tu je moje iskustvo, iskustvo moga tate i mog dede.
Nije dobro, ali trudimo se.
djole92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 09, 2010 4:09 pm

Post od djole92 »

pre svega da pohvalim forum koji je zaista neverovatan, jedno od retkih mesta gde me nije sramota da pricam o mom problemu :)
naime moj problem je da u toku erekcije ne mogu da zavrnem kozicu skroz do kraja nego malo pri kraju zaglavi a strah me je da cimam sve se plasim da ce puci, dok mi penis nije u erekciji sve ide bez problema jedino mi se cesto javljaneka bela skramica pri dnu glavica koja neki put zapekne i malo me pecka, redovno se tusiram i perem penis ali nekad se preko noci pojavi ta skramica, da li ja imam fimozu ? i ako imam koji je najbolji nacin da se resim ovog (za mene OGROMNOG) problema , takodje ako je moguce da se izbegne odlazak kod urologa jer me je (verujem i vecini mojih vrsnjaka) sramota, ne od lekara koliko od roditelja, da li postoje privatne ordinacije koje bih mogao da posetim u koliko ne uspem sam da resim ovaj problem

unapred hvala na odgovoru i puno pozdrava iz kragujevca :)
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

najverovatnije imas fimozu, u tom slucaju bi trebalo uraditi cirkumciziju...ta skramica se zove smegma, potrebno je da penis svakodnevno pereres uz potpuno zavrtanje kozice i trljanje glavica i unutrasnjeg dela kozice, posto ti u spustenom stanju to nije problem...problem inace ne moze da se resi bez urologa ukoliko je potrebna cirkumcizija...najpre pokusaj sam vezbom da olabavis kozicu, a ako ne ide nikako na bolje onda kod urologa...nazalost u tim godinama su zbog sramote mladi ljudi spremni svasta da trpe vezano za njihove polne organe i seksualni zivot, ali ne treba da te bude sramota, to je problem kao i bilo koji drugi na telu, i kao sto kazes OGROMAN problem, ali koji se VRLO LAKO RESAVA, i zasto bi onda to uopste trpeo? zbog sramote? neee, to nemoj da dozvolis! :wink: samo hrabro, razgovaraj s roditeljima, s ocem je verovatno lakse kad se radi o tim "muskim stvarima"...ako si punoletan mozes sam otici na pregled, cisto da cujes misljenje...treba obaviti pregled, mozda ti taj problem recimo pravi samo kratak frenulum, i tada bi dovoljna bila samo frenulotomija, znaci najbolje je pogledati kako to izgleda pa dati pravi savet...naravno, imas urologe i u drzavnim ustanovama i u privatnim ordinacijama...covek bira ono sta mu vise odgovara...
djole92
Novi član
Novi član

Post od djole92 »

Dr011 napisao:najverovatnije imas fimozu, u tom slucaju bi trebalo uraditi cirkumciziju...ta skramica se zove smegma, potrebno je da penis svakodnevno pereres uz potpuno zavrtanje kozice i trljanje glavica i unutrasnjeg dela kozice, posto ti u spustenom stanju to nije problem...problem inace ne moze da se resi bez urologa ukoliko je potrebna cirkumcizija...najpre pokusaj sam vezbom da olabavis kozicu, a ako ne ide nikako na bolje onda kod urologa...nazalost u tim godinama su zbog sramote mladi ljudi spremni svasta da trpe vezano za njihove polne organe i seksualni zivot, ali ne treba da te bude sramota, to je problem kao i bilo koji drugi na telu, i kao sto kazes OGROMAN problem, ali koji se VRLO LAKO RESAVA, i zasto bi onda to uopste trpeo? zbog sramote? neee, to nemoj da dozvolis! :wink: samo hrabro, razgovaraj s roditeljima, s ocem je verovatno lakse kad se radi o tim "muskim stvarima"...ako si punoletan mozes sam otici na pregled, cisto da cujes misljenje...treba obaviti pregled, mozda ti taj problem recimo pravi samo kratak frenulum, i tada bi dovoljna bila samo frenulotomija, znaci najbolje je pogledati kako to izgleda pa dati pravi savet...naravno, imas urologe i u drzavnim ustanovama i u privatnim ordinacijama...covek bira ono sta mu vise odgovara...
hvala na odgovoru probacu sa tim vezbama prvo posto me je stvarno jako sramota pricam sa ocem i majkom o tome, a jesam punoletan, ako sa vezbama ne bude bolje da li postoje privatne ordinacije gde bih sam mogao da odem platim bez majke i oca? znam da je ovo gore resenje ali verujte mi,za mene je bolje 100% jer majka i otac nece saznati :)

p.s jer ima na ovom forumu tih vezbi ? posto vidim da ih nema u sticky (a da ih ima vrv bile tu :) )
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

postoje privatne ordinacije, ali trebalo bi za to da obezbedis novac, a kako bi to mogao sam :wink: pretrazi malo sajtove privatnih ordinacija cisto da se informises o ceni...u drzavnoj ustanovi to mozes da obavis besplatno...opet kazem, nemoj da dozvolis da te sram primorava da trpis taj problem! :wink:
nema neke velike mudrosti, vezbe bi podrazumevale redovno povlacenje kozice unazad, a najbitnija je odgovarajuca tehnika masturbacije gde bi kozicu svlacio maksimalno sa glansa, ali naravno pazljivo, nista na silu, bitno je da kozicu rastezes koliko god mozes na dole, a ne da je samo drzis preko glansa bez prevlacenja...
djole92
Novi član
Novi član

Post od djole92 »

ma pare su najmanji problem ako je zdravlje u pitanju ... necu da izlazim 10 dana i eto :)
hvala puno, probacu sa tim vezbama pa se javljam posle nove godine da javim rezultate, nadam se da ce sve biti ok 8)
a posle koliko bih trebali rezultati vidljivi ?
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

ako je moguce olabaviti samo vezbom nece trebati previse vremena da vidis boljitak...ali nemoj bas da cekas mesecima, ako se ne olabavljuje u neko dogledno vreme javi se urologu na pregled, pa da se to resava, nema potrebe da se patis sa fimozom predugo, to treba sto pre resavati kako bi nakon toga moga da imas normalan seksualni zivot...srecno! :wink:
djole92
Novi član
Novi član

Post od djole92 »

Dr011 napisao:ako je moguce olabaviti samo vezbom nece trebati previse vremena da vidis boljitak...ali nemoj bas da cekas mesecima, ako se ne olabavljuje u neko dogledno vreme javi se urologu na pregled, pa da se to resava, nema potrebe da se patis sa fimozom predugo, to treba sto pre resavati kako bi nakon toga moga da imas normalan seksualni zivot...srecno! :wink:
stvarno hvala ti puno ... nadam se da ce sve oke da prodje :)
mesec dana cu da vezbam svaki dan pa ako tamo do srpske nove god. ne bude poboljsanja recicu ocu pa kud puklo da puklo 8)
TOM65
Novi član
Novi član

Post od TOM65 »

E ovako;
Proslo je tacno 2 nedelje od operacije, konci ispadaju ali od juce, sa leve strane, me pecka povremeno jer su svi konci ispali i sad je na tom mestu otvorena rana.
Nije mi problem to peckanje, ni rana, jer zarasta polako, ali taj deo kao da se prosirio malo, tj. produzio se i sad mi malo prekriva glavic (oko 1, 2mm) za razliku od desne strane gde nisu ispali svi konci i gde je rana gotovo suva...

Zanima me jel to sve kako treba ili ipak da se javim doktoru? Da li se uopste pravi rana kada ispadaju konci?
I jel mogu da se tusiram sad kad je rana malo 'vlaznija'?
Kaiser
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 04, 2010 9:59 am

Post od Kaiser »

Nemoj da brigas i ja sam imao slican problem, vazno je da nema krvi, a ako se bas brines odes na kontrolu, tako sam i ja.
Mada je meni rana flisovala, zbog ceste erekcije (budio sam se min 5 puta nocu, cak mesec nisam spavao kao covek ), pa je dole gde je frenulum bio rana malo krvarila.
Ja se prestravio, zapalim kod urologa, samo mi ocistili ranu dole i kao pali kuci sve uredu, i 2 nedelje tako, kasnije sam uzeo malo rivanola pa procistio i zaraslo.

A sto pecka i mene je, to su mesta gde su vene sekli mislim. Sada je proslo malo vise od 1,5 meseci od intervencije i to se ne desava.
Meni se i hematom pojavio, ali su rekli da ce se povuci i povlaci se. Jos malo pa ce sve proci.

Najbitnije ti je da "vetris" ranu tj. da ti je izlozena vazduhu sto je vise moguce.Znam da glupo zvuci ali pomaze, Znaci macora na vazduh sto vise, rana se pre susi i zarasta.

Sto se tice kupanja, ako je vec tako, nemoj toplom vodom, gledaj da bude hladnija, i ispiranje kamilicom obavezno.
TOM65
Novi član
Novi član

Post od TOM65 »

Ma ok, prezivece se. :D
Nego, reci mi, to sto mi je rana samo par mm ispod glavica i to sto mi deo kozice iznad rane prekriva glavic za jedno 1, 2mm, jel to sve ok?? (u opustenom stanju)

znaci nemo' da je neko polu-obrezivanje ili tako nesto pa da opet moram pod noz.... :) :D
Korisnikov avatar
kokanidja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 07, 2010 12:34 am

Post od kokanidja »

Nisam citao predhodne postove, dosao sam samo da vam kazem da je trening mama!

Imam 21 godinu, i imam fimozu, pre nisam mogao da povucem kozicu ni to pola glavica, sad vec izlazi ceo, i tu stane, malo teze vracam posle kozicu ali je ok, jos mi samo fali ta osetljivost glavica... ali radio sam isto kad se tusiram vrucom vodom po njemu, i malo je lakse posle moze i da se pipne, i svakodnevno povlacenje kozice, i bize sve ok... steta sto je meni mnogo suzena pa to ide malo teze ali ja se nadam da ce se vremenom prosititi...
Ako se lozite da budete kul, onda sam sigurno vas idol.
Kaiser
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 04, 2010 9:59 am

Post od Kaiser »

Samo opusteno, kontam da bolje sto ima kozice malo viska, bar nece zatezati u erekciju. A frenulum i ono sto te je zatezalo je skinuto, tako da neces morati pod noz opet ;)

Meni kozica ukrivo ide, sa leve strane imam malo vise :))
Vazno je da radi i da kozica vise ne smeta , ostalo je nebitno ;)
neodlucan92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 13, 2010 3:38 pm

Post od neodlucan92 »

imam problem sa frenulumom..kada mi je spusten mogu normalno da povucem kozicu na dole,problem nasta je pri erekciji kad to vec postaje teze.. zanima me da li je jedino resenje operaciija ili postoje neke vezbe da mi bude lakse? sex sam imao dva puta,i nije me bolelo,ali problem je nastao kada trebam da ga gurnem i povucem kozicu na dole,sve to uradim bez problem ,ail imam osecaj kao da mi se spusti i da nisam dovoljno uzbudjen,..pomozite molim vas. hvala unapred
Zaključana tema