SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Zaključana tema
cabrio
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 25, 2010 3:31 pm

Re: SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Post od cabrio »

Pozdrav, meni je doktor rekao da zavoj drzim otprilike 3 dana i nakon toga da da ceo penis zajedno sa zavojem umocim u kamilicu i polako da skinem zavoj.. Nakon sto skinem zavoj da ga dvaput dnevno ispiram u kamilici.. Pregled imam u cetvrtak.. najveci mi je problem sto ne znam sta sa penisom da radim dali da ga drzim ka gore ili ka dole, kako god okrenem smara i jedno i drugo...
cabrio
Novi član
Novi član

Post od cabrio »

Hvala na savetu Zorane, ako znas koliko ti je safofa stavljeno, meni je doktor rekao da po knjizi ide otprilike koliko se secam 6 do 8 (nemoj da me drzis za rec) a meni je stavio mnogo vise jer tako on uvek radi i daje najbolje rezultate tako mi je bar doktor rekao.. Nocne erekcije me najvise brinu, a sto se tice mokrenja nisam imao nertikulisane mlazove (inace sam ocekivao da ce prsti po svim stranama) vec sam mokrio preciznim mlazom :lol: Dobio sam inace da pijem marocen dva puta dnevno...
zoran22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 22, 2010 1:13 pm

Post od zoran22 »

pa ok je da ako se zalepi malo natopis da lakse se skine,ali ja nisam ogao da zamislim da mokrim preko gaze...ja sam to skinuo posle par sati nakon operacije a i da nisam nebih primetio da fali savova,zaraslo bi kako netreba...meni je sestra u bolnici rekla da posle svakog mokrenja isperem kamilicom,tako da kad mokrim ja to skinem pa kasnije isperem hladnom kamilicom,znaci nepravim obloge samo operem...i stavim dve gaze jednu od gore jednu od dole i zamotam parcetom zavoja i zaliepi taj zavoj da ne spada...znaci samo nemoj da stedis na gazama..i kamilici...a sto se tice kako da ga drzis najbolje da lezis na ledjima da ti ga nista ne pritiska..
cabrio
Novi član
Novi član

Post od cabrio »

Upravo me je probudila prva erekcija, pokusao sam malo da dremnem i odmah sam se trgo iz sna, uzas ne znam samo šta ću noću da radim kad opet krenu erekcije... Kako je meni doktor objasnio on mi je stavio baš dosta šafofa i rekao mi je da tek nakon par dana skinem zavoj i gazu.. Po njegovim recima je ispalo odlicno pa cu se pridržavati onoga što mi je rekao...što se tiče kupanja rečeno mi je da stavim kondom preko gaze... Kao i kod tebe a i kod svih drugih koji su ovu uradili svi imamo isti cilj da to zaraste kako treba..Tako da se nadam da će sve proći kako treba.. Samo da izguram prvu nedelju i valjda će sve biti ok...
student1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 19, 2009 10:42 am

Post od student1 »

bio sam kod urologa i dijagnoza je funkcionalna fimoza
preporuka obrezivanje i resekcija frenuluma
dal postoji ikoji drugi način za izbjeć potpuno obrezivanje? potražit drugo mišljenje? nisam imao spolnih odnosa dosad pa ne znam kak se kožica treba ponašat...u erekciji ju mogu prevuć preko glavića no niže od toga nejde
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

student1 napisao:dal postoji ikoji drugi način za izbjeć potpuno obrezivanje?
da, postoji parcijalno obrezivanje, naravno ukoliko je ono izvodljivo u konkretnom slucaju...tada se ne ukloni bas cela kozica vec u nekom stepenu i dalje prekriva glavic, znaci samo se skrati u nekoj meri, tj. odstrani taj suzeni deo koji pravi problem...
student1 napisao:nisam imao spolnih odnosa dosad pa ne znam kak se kožica treba ponašat...
sto se tice odnosa kozica bi morala bez ikakvih problema da moze potpuno da se svuce i da se ogoli ceo glavic...ukoliko to ne moze prirodnim putem da se obezbedi svlacenjem kozice, operacija se upravo i izvodi da bi se omogucila otkrivenost glansa tokom odnosa...
student1
Novi član
Novi član

Post od student1 »

da,ja mogu ogolit cjeli glavić u erekciji no nemogu svuć kožicu skroz do baze penisa kak vidim da neki mogu...zato mi je i palo ko šok kad mi doktor reko da moram na obrezivanje...nadam se da shvaćate na što mislim...kožica dakle oslobodi cijeli glavić no onda ostane malo naborana te niže od toga se ne može presvuć...dal bi bilo moguće imat spolni odnos u konkretnom slučaju il bi došlo do pucanja frenuluma il same kožice?......ne znam šta da radim dalje...da pokušam samo sa resekcijom frenuluma prvo,tražit parcijalno obrezivanje il probat stupit u spolni kontakt pa šta bude ? :D
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

dok ne probas neces znati da li moze ili ne moze :wink: kozica ukoliko je suzena moze da napravi problem cak i kad mozes da je svuces skroz, ukoliko steze u vidu prstena iza glavica, ni to ne valja, dakle mora da bude dovoljno labava kako ne bi dolazilo do povredjivanja tokom odnosa...zavisi od stepena suzenja, ponekad frenulotomija resi problem, nekad samo cirkumcizija resava stvar, u principu uvek se prvo moze pokusati sa resekcijom frenuluma, ali dok ne vidim ne mogu ti nista reci...ako je lekar koji je pogledao misljenja da je potrebno uraditi i obrezivanje, verovatno je ustanovio da uz kratak frenulum postoji i znacajno suzenje same kozice...
student1
Novi član
Novi član

Post od student1 »

http://tinypic.com/r/14vkxs1/7

evo stavljam još jednom sliku,pošto moj doktor nije vidio kako u erekciji izgleda,pogledajte vi pa recite dal s ovim penisom mogu stupit u spolni odnos
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

teoretski mozes po slici, ali jedno je slika a drugo je kako to funkcionise uzivo...ne znam kakvo je stanje sa frenulumom i koliko on zapinje kada se svlaci na dole, posto se ne vidi, tako da ne znam koliko bi frenulotomija doprinela resenju problema ...ti pokusaj sa odnosima ako si planirao, pazljivo naravno, nista grubo, i ako ide sve glatko onda super, a ako imas bilo kakvih problema, ako zulja, boli, iritira se, onda naravno treba nesto uraditi, da li frenulotomiju ili cikumciziju otom potom, dakle ako nesto smeta onda nikako ne treba da trpis, pravac urologu da se to sredi...vrlo lako se resavaju problemi sa kozicom i frenulumom...
brksi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 06, 2005 4:31 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od brksi »

Vidi ovaj sajt dobro vidi koji stilovi cirkumcizije postoje http://adultcircumcision.dyndns.info/style/index.html
da te ne zajebu ko mene
Za razliku od tv-a covek radi i kada je pokvaren
student1
Novi član
Novi član

Post od student1 »

hvala,cjenim vaše odgovore...evo neću više dosađivat još samo da okačim par slika pa prokomentirajte slobodno

u opuštenom stanju,doktor je uglavnom pregledavao tu donju stranu i zaključio da je potrebno obrezivanje i resekcija frenuluma
http://tinypic.com/r/2iiyhad/7

u erekciji s donje strane
http://tinypic.com/r/4ui3o6/7

još jedan 'problem' - bijele točkice po tijelu penisa,ima ih dosta nadam se da ne treba još njih uklanjat :)
http://tinypic.com/r/5w9wm0/7

i jedno tehničko pitanje - pošto mi se kožica automatski vrati preko glavića čim je pustim to mi pravi problem s stavljanjem kondoma,dal je ok stavit kondom preko neotrkivenog glansa?
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

po ovoj prvoj slici deluje kao da bi frenulotomija znacajno resila problem i sa samom kozicom...najpre vidi kako ce to funkcionisati ovako, ako budes imao ikakvih smetnji onda najpre pokusati sa frenulotomijom, pa ako i nakon toga budes imao smetnje tokom odnosa onda uraditi cirkumciziju...sto se tice belih tackica to je normalno, nije bolest, kod nekih muskaraca jednostavno postoje i to je to...ako su koncentrisane u predelu kozice onda bi one i samom cirkumcizijom bile otklonjene, ako je budes radio...
Markizio
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 27, 2010 1:00 pm

Post od Markizio »

Imam 22 godine, mislim da imam tezak oblik fimoze kozicu nikako ne mogu prevuci preko glavica u toku erekcije, a bez erekcije mogu ali vrlo tesko i glavic je osetljiv na bol i osecam zatezanje sa donje strane. Pokusavao sam kad prilikom erekcije da mi je svucena kozica koju sam pre toga prevukao dok nisam bio u erekciji, ali ima uzasan bol i zatezanje glavica, imam mnogo god za ovakav problem, sve sam izbegavao da odem kod doktora , imao sam probleme i tokom sexualnih odnosa. Pomozite
Korisnikov avatar
jperica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 10, 2009 2:12 pm

Post od jperica »

I ja sam imao 22god kada sam taj problem rešio. Nisam mogao ni ugledati glavić ispod kože ni u opuštenom, a kamo li u podignutom stanju. Biće to sve ok. Možda će se neko od lekara sa ovog foruma javiti. Verovatno će biti potrebe za postavljanjem slike, a o daljim postupcima će ti već neko objasniti...
Nije dobro, ali trudimo se.
Zaključana tema