SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Zaključana tema
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Post od Dr011 »

Markizio napisao:imam mnogo god za ovakav problem, sve sam izbegavao da odem kod doktora, imao sam probleme i tokom sexualnih odnosa. Pomozite
potrebno je uraditi cirkumciziju, javi se urologu...nije uopste kasno da se problem resava, naprotiv, sad ti je pravo vreme, nemoj samo da dozvolis da i dalje cekas i trpis, nema razloga da trpis kad se to moze vrlo lako srediti...a vreme nije za bacanje! znaci pravac urologu! :wink:
ljubce
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 28, 2008 10:41 pm

Post od ljubce »

svima koji imaju problem,preporucujem da ga sto pre rese

nekom je mozda neprijatno da kaze roditeljima i ja sam morao sa 30.god,i evo proslo je oko dva meseca,vec sam pisao da je higijena za pohvalu,morao sam malte ne posle svakog mokrenja da se operem jer se posle odredjnog vremena skupi neka vlaznost ispod kozice koja se osca

rana je zarasla lepo jedino jos ispod osecam da je malo tvrdje oko reza sto je i normalno,i od obicne male posekotine se dugo oseca gde je bilo

ne znam kakvi su uslovi u drzavnim ustanovama,ali meni je cekanja ubistvo i zato sam se odlucio za privatnika,sve je odradjeno u dva dana,danas pregled sutra pod noz i dva dana mirovanja,izbegavati povredjivanja

jedino su malo nocne nekontrolisane erekcije problem prvih dva do tri dana,meni je jedan konac pukao ali nije se nista razdvojilo,verovatno je radjeno laserom jer nije bilo nigde krvi i kao da je sve zavareno

lako je pricati ali treba stisnuti ()() i otici

NIJE SVEJEDNO

salu na stranu,vecina nas je malo aljkavo sto se tice lekara i pre cemo neku glupost trpiti godinama kao sto je ta kozica koja smeta,nego da lepo odemo i resimo problem,manje bolji nego zubar
dartaye
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 06, 2010 7:03 pm

Post od dartaye »

Ovo je stvarno neverovatno 21 vek a nema niti jedna krema za osetljivost glansa bar da malo smanji :cry:
Na sam pogled osecam kamoli kad dodirnem ako popizdim skinucu zavoje pa nek boli koliko oce
Korisnikov avatar
jperica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 10, 2009 2:12 pm

Post od jperica »

Meni je doktor bio prepisao brufen 400. Da li ti piješ takvo nešto? To bi trebalo da umanji bolove.

Mada, da se manem prazne priče: i mene je otkidalo, a nisam ni hodati mogao prvih 5 dana, a do 15 dana posle toga me je i dalje bolelo po malo. Samo polako. To ti je sad kao da voziš kabriolet po hladnoj kiši (ili još gore po snegu) sa spuštenim krovom.
Nije dobro, ali trudimo se.
jooooj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 30, 2009 12:44 am

Post od jooooj »

heh neznam kako mi palo na pamet al eto i ja da malo posetim ovu stranicu koja mi je mnogo pomogla kad sam se ja operisao.zelo bih da se zahvalim svima koji su mi tada pruzali podrsku narocito dr011
naime za nekih 20-tak dana ce mi biti tacno 1 godina kako sam se operisao i mogu vam reci da sam prezadovoljan :D
moji saveti vama su da ako skontate da imate bilo kakav oblik fimoze odete do lekara da vidi kako sta,a ne da se pravite pametni pa na svoju ruku nesto pokusavate iz straha odlaska doktoru
zimski period vam je najbolji za operaciju jer ste tada najmanje aktivni za razliku od leta kad svi jurcamo tamo vamo,em sto je zimi hladnije i lakse se podnosi to lezanje i sve sto ide sa tim
tih mesec dana nelagode nemogu se porediti sa ostatkom zivota uzivanja jer fimoza iako se cini nije mala stvar koja moze dovesti do mnogobrojnih problema
odma da razbijem taj mit ako neko misli da obrezani muskarci imaju manji osecaj prilikom odnosa,da smo izdrzljiviji i ostale fore smatram da su gluposti i da zavise od pojedinca a najvise je u njegovoj glavi,naravno taj deo sa izdrzljivosti ne pevam svima jer ipak devojke stvaraju svoju sliku u glavi narocito ovde u srbiji gde smo ipak u manjini :D :D
nisam citao sve vase postove ali evo vidim da neko pise za lekove protiv bolova:tu ne bi znao da kazem nesto pametno jer sam ja od operacije pa do danas vezano za penis popio pola brufena i to prvi dan kad je anestezija prestala da deluje i kad sam osetio malo peckanje.posle toga nista
a za ovo 21.vek i nepostojanje kreme za osetljivost :D
sta da ti kazem osim istrpi tih par nedelja.ja sad ni neosetim nikakvu nelagonost dok setam tako ce biti i tebi samo malo strpljenja.period smirglanja u gacama ne traje dugo :D
za ove sto imaju probleme sa prevlacenjem kozice i frenulomom:
ako do sada nisi mogao redovno da prevuces kozicu ili ti se ona vraca veruj mi nece moci ni za 5 ni 50 ni 500 dana.tako da nemoj bzvz da se nadas lepo kod lekara i sec
ako vec idete pod noz idite na klasicno obrezivanje jer ce vam oporavak znato krace trajati,manje cete problema imati,bez komplikacija dok kod parcijale pitanje je kako ce to izgledati pa mnogi budu nezadovoljni pa na kraju odu na redovno obrezivanje.
sto se tice kratkog frenuluma,ako te zateze najverovatnije ces ga morati odfikariti,to ce ti doktor reci,meni je moj ostao citav
nije da se pravim pametan al porodicni prijatelj je najbolji urolog u gradu(on me je i operisao)pa sam hvala bogu iscedio sve moguce informacije vezane za fimozu
sorry na ovom dugackom odlomku :P
srecno svima i uzivajte
p.s. nesto sto se u jednom trenutku cini kao najgora moguca stvar koja vas je mogla zadesit se kasnije moze ispostaviti kao jedna od najboljih :)
dartaye
Novi član
Novi član

Post od dartaye »

Inace ja sam parcialno obrezan i savovi mi idu ispod zako da se nr primecuju a i frenlum mi je ostao citav
ljubce
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 28, 2008 10:41 pm

Post od ljubce »

kako kaze stara poslovica

vreme je lek za sve,a pogotovo za ruzne i teske stvari

malo off

moj cale je davne 78.-e imao tesku saobracajnu nesrecu,iz koje je igrom slucaja ostao ziv,jer je bio u punoj snazi i gimnasticar

ostao je invalid sa kracom nogom od oko 1cm i povredjenom kicmom koja se javila kao problem tek posle par godina

oporavak je bio dug i tezak,trajao je oko dve godine

mada su sipku iz noge izvadili sa oko godinu dana i ubrzo sam i ja nastao te 79.-e

i sad kad prica,kaze da mu je sve to proslo mozda nekad tesko,nekad lakse ali se borio i oporavio potpuno i kao da mu je sve proslo u nekom snu i seca se uglavnom najlepsih stvari tokom oporavka

a to sam i ja pomenuo da mi je ova operacija prosla kao san i kao da mi je neko pricao kako je i sta bilo kao de se nije meni desilo a ustvari sam zadovoljan brzom oporavku
dartaye
Novi član
Novi član

Post od dartaye »

Pa meni je 6 dan danas i zadovoljan sam sa oporavkom za sada imam erekcije ali ih sprecavam mada ni ne boli nesto posebno ali se vise plasim izvaditi ga da se digne do kraja cisto iz preventive :oops: .Zanima me kada ga mogu baciti?
I opet ponavljam problem je preosetljivost glansa a i to se smanjuje :wink:
cabrio
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 25, 2010 3:31 pm

Post od cabrio »

Pozdrav svima, operisao sam u subotu fimozu, juce sam skinuo zavoj i problem je sledece prirode, penis je mnogo otekao, bio sam na kontroli doktor mi je rekao da je vise nego sto treba otecen ali da je to vec vidjeno i da ce otok spasti... Treba mi necije strucno misjenje, da li je to normalna pojava u ovoj fazi ili ima razloga da brinem.. Unapred hvala
dartaye
Novi član
Novi član

Post od dartaye »

etoja fala bogu nemam otok sto je pomalo cudno ustvari imam veoma mali otok gotovo neprimetan jer mi je radjena parcijalna cirkumcizija u utorak mi skidaju konce kazu da ce to biti papreno a i osetljivost mi je najveci problem......mada mora se istrpiti pa je malo lakse nego u pocetku......i zaista mi nije jasno kako nemam otok a svi su ga imali
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

otok je nesto sto moze kao normalna pojava da se vidi postoperativno, kod nekog je on manji, kod nekog veliki, kod nekog se uopste ne vidi, zavisi od coveka do coveka, svi su razliciti...ne treba brinuti, povuci ce se taj otok, samo strpljenja...
cabrio
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 25, 2010 3:31 pm

Post od cabrio »

dr011 hvala puno na odgovoru, sad mi je lakse, :D, nadam se da ce poceti polako da spada jer sad je otecen sa svih strana pogotovo kod frenuluma pa izgleda skroz naduveno.
mmarkoo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 01, 2011 7:08 pm

Post od mmarkoo »

Moze li neko da mi preporuci dobrog doktora/hirurga za fimozu u Novom Sadu (moze i privatno)
student1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 19, 2009 10:42 am

Post od student1 »

odlučio sam ipak prvo rješit frenulum,vidjet kak će funkcionirat pa ćemo vidjet dalje...sad moja briga je dal može neš poć po zlu tj. da penis lošije funkcionira s novim frenulumom/bez njega nego što je prije bilo? i ne mogu shvatit šta će bit s onom kožicom koja je priljepljena za frenulum i za glavić? vidio sam neke slikep o internetu nakon zahvata nad frenuluma gdje je ta kožica ostala visjet te to estetski ne izgleda nimalo lijepo
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

student1 napisao:sad moja briga je dal može neš poć po zlu tj. da penis lošije funkcionira s novim frenulumom/bez njega nego što je prije bilo?
ako frenulum pravi problem moze samo bolje da funkcionise bez njega nego sa njim, jer frenulum nece vise smetati...ako sve bude funkcionisalo dobro onda super, a ako i dalje bude nekih smetnji znaci da je problem i u kozici, pa onda dalje to treba resiti...
student1 napisao:i ne mogu shvatit šta će bit s onom kožicom koja je priljepljena za frenulum i za glavić? vidio sam neke slikep o internetu nakon zahvata nad frenuluma gdje je ta kožica ostala visjet te to estetski ne izgleda nimalo lijepo
ta kozica koja je prilepljena i jeste frenulum i sustina frenulotomije je da se ta kozica rezom od glavica odvoji...ako lekar ima imalo smisla za estetiku nece dozvoliti da bilo sta visi, znaci ako se dobro uradi to posle lepo izgleda...
Zaključana tema