SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Zaključana tema
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Post od Vragolasta Amfibija »

A zasto ti je uopste dao Didermal?
To nije krema za zarastanje i bez nje sve najnormalnije zaraste.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
ElStupido
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 30, 2010 1:34 pm

Post od ElStupido »

Ne znam. Frenulum mi je bio krvav nakon jednog odnosa i nikako da zaraste i da se formira krasta. Osjecam ostar bol u njemu na dodir, kao da me neko iglom ili ziletom dodiruje.,
brile
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 17, 2010 4:14 pm

Post od brile »

Pozdrav svima, dajte neki savet ako znate!
Pre skoro 4 nedelje sam uradio cirkum. i sve je, hvala bogu proteklo dobro, ne bude me vise erekcije i osetljivost je dosta smanjena ali mi konci uopste ne ispadaju! Zadnji put kad sam bio na kontroli je bilo 2 nedelje posle operacije i rekli su mi da ih ne diram i da ce sami ispasti ali sad ce mesec dana a oni su jos tu. Kad probam sam da ih izvadim dosta pece. da li da cekam da sami ispadnu ili da idem ponovo kod doktora da ih izvadi?
i najgore je sto je u okolini konaca na kozi kao neka zamascena smesa slepljena za kozu crne boje, sigurno od njihovog raspadanja (perem redovno, nije od nehigijene)
neopua
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 09, 2010 8:21 pm

SAMOSTALNO LECENJE FIMOZE

Post od neopua »

Vecina ljudi fimozu moze samostalno da izleci. Ovo vam ocigledno vecina lekara nece reci jer je samostalno lecenje danas neka vrsta jeresi. Ali na vama je da probate. Evo ispricacu vam svoje iskustvo.

Imao sam fimozu oduvek i proslog proleca sam se ozbiljno zagrejao da to konacno resim. Procitao sam sve zivo na internetu o tome, narocito na ovom forumu, i bio ubedjen da bez operacije nema resenja. Nemam zdravstveno osiguranje a sve privatne klinike su za ovu, kako oni kazu, rutinsku operaciju trazili pravo malo bogatstvo koje je kod nekih i vise od 1000 evra. Ipak nadjem neku kliniku koja to radi za nekih 200 evra, i vec pocnem da smisljam kako da nabavim lovu.

Skupio sam pare, nazvao kliniku i spremio se da za dva dana odem pod noz. Obuzeo me je zesci strah. Ne plasim se lekara, ali bas da mi seckaju onu stvar, to me uzasava.

Bas tada ja na netu nadjem jako ubedljiv tekst na engleskom nekog doktora, koji tvrdi da se OKO 90 posto slucajeva fimoze moze resiti samostalnim vezbama. Kaze da treba probati na mesec dana pa videti ima li napretka. Primim se ja na to, batalim operaciju ili je makar odlozim za jedan mesec. Kad sam vec cekao ceo zivot, necu propasti za mesec dana.

Za mesec dana napredak je bio ogrman, za mesec i po sam vec mogao da ga zavrnem a za dva meseca sam potpuno izlecio fimozu. To je bilo letos. Evo vec par meseci sam bez fimoze i vec zaboravljam kako je to imati je. Cini mi se kao da ke nikad nisam imao.

E sad da ne bude da sam bio u zabludi, zaista sam imao fimozu. Nija bilo sanse da ga zavrnem. Otvor je bio kada ga najvise zategnem veliki kao dugme na kosulji. Kada mi nije u erekciji mogao je da se zategne tek da malo viri, otprilike jedna cetvrtina duzine glavica.

Znaci moj vam je savet da pre operacije obavezno probate vezbe, bar na mesec dana, pa ako ima napretka nastavite a ako nema operisite se. I da, batalite steroidne kreme i ostalo, sve se moze uraditi prirodnim putem. Ako bas nema efekta, onda zatrazite od doktora kremu, meni nije bila potrebna. Ako koristite kremu (samo u dogovoru sa lekarom, jer steroidne kreme mogu biti opasne) morate takodje raditi vezbe jer krema nista sama ne resava. Eto, umorih se od pisanja. Ako neko zeli, mogu da opisem koje sam vezbe radio, a mozete i sami potraziti na netu.
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: SAMOSTALNO LECENJE FIMOZE

Post od Dr011 »

neopua napisao:Vecina
netacno
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

ElStupido napisao:Ne znam. Frenulum mi je bio krvav nakon jednog odnosa i nikako da zaraste i da se formira krasta. Osjecam ostar bol u njemu na dodir, kao da me neko iglom ili ziletom dodiruje.,
mesto frenuluma zna da pravi probleme, najsporije zarasta i najvise je bolno osetljivo, i nekog eto nazalost bas dobro namuci...izbegavaj povredjivanje tog mesta na bilo kakav nacin, vodi racuna o higijeni i da uvek taj predeo bude dobro posusen...nemoj vise da mazes tom kremom...ako u skorije vreme ne zaraste idi na kontrolu...
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

brile napisao:Pre skoro 4 nedelje sam uradio cirkum...ali mi konci uopste ne ispadaju!
pa trebalo bi otprilike da su vec svi otpali...vec je proslo mesec dana, ne valja bas ni da stoje predugo, a i zasto bi ih trpeo toliko...idi da ti ih izvade, nemoj i dalje da se mucis sa njima, to je trebalo vec uveliko sve da zazdravi i da krenes najnormalnije da funkcionises sto se tice penisa...ali nemoj nista sam na silu da vadis...
neopua
Novi član
Novi član

Re: SAMOSTALNO LECENJE FIMOZE

Post od neopua »

Dr011 napisao:
neopua napisao:Vecina
netacno
NORM-UK estimates that at least 9 out of 10 patients undergoing circumcision in British hospitals do not need to be there 1 2. Conservative, non-surgical treatments for common foreskin problems are much easier, cheaper and far less likely to cause long-term harm to the patient 3. Unfortunately many doctors are unaware of these. Others are uninterested in preserving the patient's foreskin for religious, personal or even financial reasons.
It is important that doctors keep up to date and ensure that any decisions to undertake an invasive procedure are based on the best available evidence. Therefore, to circumcise for therapeutic reasons where medical research has shown other techniques to be at least as effective and less invasive would be unethical and inappropriate. [The law & ethics of male circumcision - Guidance for Doctors, BMA, March 2003]
Dobro, rezultati se odnose na UK, da budem precizan. To je neki doktor Peter Ball. Dalje u tekstu on objasnjava kako se moze resiti fimoza samostalnim vezbama istezanja. Ja mu poverovao i eto uspeo.

http://www.norm-uk.org/circumcision_alt ... ments.html
Mozete cak i pitati doktora Ball-a preko ove stranice ako vam nesto nije jasno.
Korisnikov avatar
jperica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 10, 2009 2:12 pm

Post od jperica »

Hajde dajte nam malo više detalja o tome kako je došlo do potpunog izlečenja? Da li je ta koža na vrhu penisa bila zadebljana i da li se kroz nju moglo išta provući u podignutom stanju.

Ja sam se operisao, za mene nema nazad, ali kako znam koj otac je imao taj problem i isto se operisao. Njegov doktor koji ga je davno operisao je rekao da je to nasledno, a i moj doktor je to isto rekao, a i meni je na putu sin. Valjalo bi znati sve odgovore na sva pitanja.
Nije dobro, ali trudimo se.
ljubce
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 28, 2008 10:41 pm

Post od ljubce »

23-i dan posle operacije,sve je lepo zaraslo sem dela ispod glansa,gde je prilikom neke prve erekcije posle operacije pukla kozica na sastavu i tu malo je neznija koza,otoka skoro da nema,osetljivost je samo kad treba,probao sam i radi odlicno,malo neobicno ali je bilo potrebno

danas idem na kontrolu,cetiri konca su mi ostala do pre neki dan,zuljali su nenormalno,dva sam izvadio i bilo je lakse a druga dva sam tek juce jer nisu bili dovoljno labavi i sad je super,masturbacija je solidna

u razgovoru sa caletom i nekim prijateljima,vidim da su i oni imali slicnih problema ali zbog teskog i radnog zivota se to zapostavljalo ili zamazivalo,verovatno je i nasledno,ali nisu ljudi ludi sto se to otklanja vekovima,meni ovako deluje ozbiljnije a i supruga je prokomentarisala,sad je lepsi,onako je bio kao surla

ko moze i hoce nek proba sa vezbama,i ja probao vise puta i sve je bilo bezuspesno uz bolove i ranice koje su bolele,i sve se uvek vracalo i bilo jos gore i tvrdja kozica

doktor mi je onako majstorski rekao da bi ga mozda bolje razumeo,navrtku M8 na sraf M10 sa bilo kakavom masti ili uljem bez obrade se ne moze zaviti

salu na stranu ali mislim da je tu bio u pravu i ne kajem se,sto sam isao na obradu

junacki pozdrav GLAVU GORE
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

po ko zna koji put - vezba ne moze uvek da bude resenje, i to zapravo najcesce ne moze da bude...samo u onim najblazim slucajevima suzenja, gde ustvari i nije prava fimoza vec je koza u predelu tog suzenog prstena kao u nekom "grcu" koji treba opustiti vezbom, tj. adekvatnom tehnikom masturbacije...a ako je rec o pravoj fimozi, i to kod odraslog coveka, samo cirkumcizija resava problem...zato to treba pratiti kod dece, pa njih nauciti da vezbom to sire, jer kod njih vezba ima vise smisla nego kod odraslih gde je penis potpuno razvijen i kozica vec potpuno oformljena u takvom suzenom stanju...i ukoliko vezba ne da nikakvog poboljsanja onda naravno uraditi cirkumciziju...
zato, ljubce, uradili ste pravu stvar i sad nadalje zivite normalno i uzivajte! a taj predeo koji navodite kao sto je receno iance najsporije zarasta i zna da pravi problemcice neko vreme...ali proci ce i to uskoro...
neopua
Novi član
Novi član

Post od neopua »

Dobro jasno da ne moze vezba pomoci u svakom slucaju, ali eto ima lekara (u svetu bar, ako ne kod nas) koji tvrde da je u vecini slucajeva cirkumcliziju moguce izbeci. No dobro, statistika je beskorisna stvar, pa nemam nameru da sada nekome nesto namecem. Jedni tvrde jedno, drugi drugo. Ja samo znam da sam uspeo sa vezbama, a znam i da sam zaista imao fimozu. Pogledao je to lekar jos pre par godina i rekao mi da cu to jednom morati operisati.

Ja bih uvek prvo probao manje agresivnu metodu, a skalpel ostavio kao krajnju opciju. Sad dobro, ima i onih koji rade cirkumciziju iz estetskih razloga ili koji prosto nece da se smaraju sa vezbama.

Koga interesuju vezbe ima ovde na srpskom sve objasnjeno:

http://www.blogoye.org/fimoza/83118/Sam ... imoze.html
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

ti si imao srece da to uspe i da izbegnes operaciju, sto je odlicno! ali nazalost to jako retko uspeva...e sad koliko je bila prava fimoza to opet ne mozemo da znamo dok ne vidimo, jedino ako si dokumentovao slikama pre i posle za dokaz :wink: ...moguce je da si imao suzenje otvora kozice zbog recimo nepravilne tehnike masturbacije ako nikad nisi svlacio kozicu, pa kad si krenuo redovno da je rastezes onda se taj "grc" opustio...naravno nikog nista ne kosta da proba sa vezbom...ali gotovo uvek nista drugo ne pomaze sem operacije...
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

U pravu si Dr011, neka covek lepo postavi slike i ja se slazem 8)
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
neopua
Novi član
Novi član

Post od neopua »

Imam slike ali samo u telefonu, a nemam mogucnost da ih prebacim. Ali doktor mi je rekao pre neku godinu da je za operaciju, e sad koliko je tezak slucaj to ne znam. Sigurno ima i gorih. Ja sam mogao da ga zategnem tek toliko da se malcice vidi glavic, kao sto sam rekao obim dugmeta i to onog sitnog. Evo izgledalo je bas kao ovaj desno na ovoj slici: http://blog.thepastoralcompany.com/wp-c ... 00x242.gif
E sad ako je nekom kao ovaj levi, tu mozda nema nista bez noza.
Zaključana tema