problem sa frenulom?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Braken
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 03, 2011 10:17 am

Re: problem sa frenulom?

Post od Braken »

Ja se vec puno puta ponavljam.Ovako,mogu da svucem kozicu i u erekciji,pa mogu i da je vratim,samo me jedno zanima,kada je vracam u erekciji na glans,pustim i ona se vrat iza glansa,napominjem,mogu da je vratim bez problema,samo ona se vrati iza glansa,ne znam koji je tu problem,zanima me vase misljenje doktore???

Hvala unapred 8)
MarkoKg9
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 26, 2011 12:04 am

Post od MarkoKg9 »

heldenbariton napisao:
sale90 napisao:e ovako odradio sam frenulotomiju i skinuli su mi juce konce...e sad,imam pitanja:

1.i dalje osecam malo zatezanje na mestu gde je radjena intervencija i imam neki utisak da iako mi je skinut frenulum opet imam zatezanja,ali mislim da je to normalno i da treba da prodje odredjeno vreme da bi se doneo konacan sud,zar ne?
2.koliko vremena mora da prodje do masturbacije i sex-a,i da li eventualno smeta neka spontana erekcija pre odredjenog vremena?
3.sa donje strane ostao je oziljak od intervencije i uopste gledano taj deo ispod je za sada hrapav pa me zanima da li ce se to vremenom povlaciti i koliko vremena je za to potrebno?
4.video sam da je neko pominjao neke vezbe za sirenje kozice sa nabijanjem prstiju ali mi to nije bas najjasnije pa bih molio da mi neko objasni detaljno kako bih mogao da probam da jos dodatno rastegnem kozicu
hvala unapred! :D

Molim te mi reci da li je tom intervencijom tebvi potpuno odstranjen frenulum i kako ti deluje za sada? Da li si zadovoljan kako izgleda, naravno rano je da bi se jos reklo,ali me interesuje jer imam za sledecu nedelju zakazano u gradskoj kod urologa pa se debelo premisljam dal da uradim-zbog estetike.
heldenbariton - Uradi, estetski i nema nekih velikih promena, zapravo može samo bolje da bude, meni je bar lepše sad :)

sale90:
1. Pusti da sve to zaraste i trebalo bi da sve dođe na svoje.
2. Erekcije ti neće smetati, eventualno jutarnje jače, mada ja nisam imao problema osim što sam se plašio istih, ali sve je prošlo bez bola, i sa kap, dve sukrvice i to samo dan, dva posle intervencije.
3. I to će se srediti, kod mene se sve sredilo za 2 nedelje, možda malo duže pošto je koža malo osetljivija, ali evo prošlo je 4 nedelje i sada nemam nikakvih vidljivih tragova intervencije. (ja doduše nisam imao konce, radio sam elektrokauterom)
4. Imaš temu ovde na forumu, mada mislim da to ne može uroditi plodom. Bilo kako bilo nikako nemoj ove vežbe raditi sada pošto ti se još nije oporavilo tkivo od intervencije, sačekaj da ti prvo sve prođe od frenulotomije pa onda "vežbaj" ako moraš. Zar ti nije frenulotomijom rešen problem?
sale90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 30, 2011 9:38 pm

Post od sale90 »

nadam se da je resen,ali to cu tek videti kada bude trebalo :) Jbg,meni su radili klasicno,noz i konci tako da mislim da je metoda elektrokauterom bolja...moram da cekam da sve zaraste pa da onda budem siguran.Nemam nikakvih problema,samo sto mi ispod glavica stoje neke tackice,lice na konce ali konci su mi skinuti pre nedelju dana tako da ne znam sta je to,i boli bas na mestima gde su tackice u punoj erekciji...ima li neko slicno iskustvo? :)
MarkoKg9
Aktivan član
Aktivan član

Post od MarkoKg9 »

Što se toga tiče verovatno je normalno sve to, ali ne znam pošto ja nisam imao konce kao što rekoh.
Ako doktor kaže da je sve ok, onda je ok :)
Javi kako je na kraju prošlo, da li je rešen problem.

pozdrav.
ivansavjet
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 06, 2012 11:03 am

Post od ivansavjet »

evo danas obavio frenuloplastiku (nožem plus šivanje), umirao od straha, umirao u sali, umirem i dalje, a sve BEZBOLNO ! ! ! !
Lokalna anestezija kao da te komarac upikne bukvalno nista! bezveze panicario.
Tablete ne pijem protiv bola jer me nista ne boli :) lekar jedino rekao da uzmem normabel 5 mg na vecer sledecih dve noci kako nebi doslo do erekcije i potrgalo konce.... citav dan nista pio zbog straha od bolova pri uriniranju kada ono nista od bolova, normalno se moze.....
vec sutradan na pregled, tu i tamo malo par kapi krvi ali bukvalno nista konkretno....valjda ce to da bude OK, nadam se i dalje bez bolova u sledecih 10 dana do kada prognoziram da ce biti oporavak! veoma sam sretan sto sam ovo uradio! ! svi koji se boje obaviti to svakako , nije strasno kako zvuči!
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

eto, kao sto vidite, nije nista strasno, samo treba skupiti hrabrost i otici kod lekara, sve ostalo ide lako :)
pisite kako ide oporavak, kako ste zadovoljni rezultatom, to ce svakako znaciti onima koji tek treba to da obave...
Braken napisao:Ja se vec puno puta ponavljam.Ovako,mogu da svucem kozicu i u erekciji,pa mogu i da je vratim,samo me jedno zanima,kada je vracam u erekciji na glans,pustim i ona se vrat iza glansa,napominjem,mogu da je vratim bez problema,samo ona se vrati iza glansa,ne znam koji je tu problem,zanima me vase misljenje doktore???
ako nista ne steze, ne zapinje, nek se ona namesti kako hoce, bitno je da ti ne osecac smetnje, bol, da se ne povredjuje, ako je tako onda bez brige...
ivansavjet
Novi član
Novi član

Post od ivansavjet »

evo danas nedelja, prošlo 4 dana, opet nema nikakve boli, erekcije normalne i bezbolne od prvog dana, isto tako i po noći nikakve boli od erekcija... jedino nemogu da povucem kozicu u erekciji jer onda boli tako da to i ne pokušavam, valjda treba da konci otpadnu nakon 10-ak dana pa onda probati jer me zivo zanima kako to izgleda u erekciji s kozicom dole.... isto tako me zanima dali je baš potrebno to prati svaki dan, jer se ja samo operem u kadi i nekih 20-ak sekundi povucem kozicu i ostavim otvoreni glans kako bi se to malo ispralo, neznam jer treba sta drugo? najviše bi voleo kada bi to ostavio na miru nekih 2 tjedna pa onda jednostavno probao u erekciji potegnuti, isto tako zivcanost i nemogucnost masturbacije dovodi do ludila i svakako se treba psihicki pripremiti za takve stvari.... ako to ne prođe za 10-ak dana poludicu!!!! :D
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

ako punis kadu nemoj u toj vodi da ispiras penis jer je prljava od ostatka tela, mozes penis posebno ispirati cistom vodom ili kamilicom i nezno potapkati gazom, higijena je jako vazna, da se uklone necistoce...a za ovo drugo samo strpljivo, brzo ce to proci! :wink:
maxa019
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 13, 2012 1:14 am

Post od maxa019 »

Dr011 napisao:
maxa019 napisao:Znam i ja da bi kozica sama trebala da se povlaci pri postizanju erekcije, ali to kod mene nije slucaj, moram sam da je povucem. Nadam se da ce se stanje malo poboljsati ako odradim frenulotomiju.
ne mora kod svakog kozica sama od sebe da se skroz svuce pri erekciji, cak i kad je frenulum potpuno ok...to zavisi od anatomije penisa, od duzine kozice, a to je kod svakog razlicito...bitno je samo da kad pokusas da je svuces rukom nema nikakvog zatezanja, da to moze potpuno lako da se obavi...tako da i nakon resavanja kratkog frenuluma ne mora da znaci da ce kozica sama skroz da se svlaci...ako sama kozica smeta onda se to resava na drugi nacin...
nemam problema sa svlacenjem kozice, jedino zatezanje koje osecam je posledica kratkog frenuluma koji cu resiti u skorije vreme, jedino sto kad prevucem kozicu preko glavica ona napravi neki kao prsten i malo zateze. nadam se da sam koliko toliko opisao i isto tako se nadam da ce frenulotomija pomoci sto se toga tice, bar malo.
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

ako je taj prsten uzrokovan samo kratkim frenulumom to ce se resiti frenulotomijom...
mali94
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2012 8:50 pm

Post od mali94 »

Imam jedno pitanje.

Kako mogu proveriti, da li mi je frenulom normalne duzine ?
frenulumisan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 18, 2012 1:45 pm

Post od frenulumisan »

imam i ja jedno pitanje... operisao sam (ako se to moze nazvati operacijom) skracen frenulum... pre 2 dana, e sad: Tu mi je ostala rana, naravno... medjutim nisam dobio nikakve informacije vezane za ispiranje ili odrzavanje te rane... pocela je na rani da mi se stvara neka bela tecnost... tj nesto gusce od tecnosti, pomalo je neprijatnog mirisa... to me najvise i brine? da li je to neka supstanca koju glavic sam luci i da li pomocu toga rana zapravo zarasta, ili to nije kako valja i treba da posetim urologa??? Unapred zahvalan na odgovoru.
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

mali94 napisao:Kako mogu proveriti, da li mi je frenulom normalne duzine ?
na osnovu toga da li ima nekih smetnji, prevelikog zatezanja, bola kad se kozica svlaci...
frenulumisan napisao:medjutim nisam dobio nikakve informacije vezane za ispiranje ili odrzavanje te rane...
higijena je jako vazna za oporavak...to sto navodis dodjadja se u procesu zarastanja...svakodnevno povlaci kozicu, ispiraj i nezno brisi gazom, naravno nemoj da povredjujes ranu, mozes ispirati kamilicom ili u apoteci da uzmes neko sredstvo za ispiranje rana koja se mogu primenjivati na penisu...
MarkoKg9
Aktivan član
Aktivan član

Post od MarkoKg9 »

frenulumisan napisao:imam i ja jedno pitanje... operisao sam (ako se to moze nazvati operacijom) skracen frenulum... pre 2 dana, e sad: Tu mi je ostala rana, naravno... medjutim nisam dobio nikakve informacije vezane za ispiranje ili odrzavanje te rane... pocela je na rani da mi se stvara neka bela tecnost... tj nesto gusce od tecnosti, pomalo je neprijatnog mirisa... to me najvise i brine? da li je to neka supstanca koju glavic sam luci i da li pomocu toga rana zapravo zarasta, ili to nije kako valja i treba da posetim urologa??? Unapred zahvalan na odgovoru.
Meni je bilo isto tako, sa sve neprijatnim mirisom i tom belom tečnošću, kao gnoj ili tako nešto. To je sve normalno, moj glas ide kamilici, ja sam svakodnevno ispirao kamilicom ranu i brzo je prošlo, to belo se povuklo, a neprijatan miris je nestao. Dakle samo treba malo vremena i treba voditi računa o higijeni na prvom mestu.
ivansavjet napisao:...isto tako zivcanost i nemogucnost masturbacije dovodi do ludila i svakako se treba psihicki pripremiti za takve stvari.... ako to ne prođe za 10-ak dana poludicu!!!! :D
Meni je bogme prošlo više od 10 dana, jedno 2, 3 nedelje pre nego što sam masturbirao. Urolog mi je rekao da mogu kad se povuče otok i kad osetim da ne boli, ali nisam hteo baš odmah pošto mi je sve to delovalo "nejako" i plašio sam se da ću nešto povrediti pa sam sačekao da se sve to sredi i prođe malo vremena. U svakom slučaju kad budeš masturbirao vodi računa kako to radiš da ne bi oštetio tkivo i napravio bespotreban problem. :)
ivansavjet
Novi član
Novi član

Post od ivansavjet »

evo mali update: proslo sad 2 sedmice, masturbiranje normalno nakon 6 dana, pazljivo i polako, ostao samo jedan čvor od konci nikako nece da ode, oziljak je crven i "grub" takođe se nadam da ce otici uskoro i da cu mogu u akciju. kamilica mi je mucenje, samo se tusiram od 3 dana i tako svaki dan... sve u svemu bezbolno i prijatno, opet kažem nadam se da ce otici neugodnosti za max sedmicu jer bih htio u akciju....
Odgovori