Hvala unapred

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
heldenbariton - Uradi, estetski i nema nekih velikih promena, zapravo može samo bolje da bude, meni je bar lepše sadheldenbariton napisao:sale90 napisao:e ovako odradio sam frenulotomiju i skinuli su mi juce konce...e sad,imam pitanja:
1.i dalje osecam malo zatezanje na mestu gde je radjena intervencija i imam neki utisak da iako mi je skinut frenulum opet imam zatezanja,ali mislim da je to normalno i da treba da prodje odredjeno vreme da bi se doneo konacan sud,zar ne?
2.koliko vremena mora da prodje do masturbacije i sex-a,i da li eventualno smeta neka spontana erekcija pre odredjenog vremena?
3.sa donje strane ostao je oziljak od intervencije i uopste gledano taj deo ispod je za sada hrapav pa me zanima da li ce se to vremenom povlaciti i koliko vremena je za to potrebno?
4.video sam da je neko pominjao neke vezbe za sirenje kozice sa nabijanjem prstiju ali mi to nije bas najjasnije pa bih molio da mi neko objasni detaljno kako bih mogao da probam da jos dodatno rastegnem kozicu
hvala unapred!
Molim te mi reci da li je tom intervencijom tebvi potpuno odstranjen frenulum i kako ti deluje za sada? Da li si zadovoljan kako izgleda, naravno rano je da bi se jos reklo,ali me interesuje jer imam za sledecu nedelju zakazano u gradskoj kod urologa pa se debelo premisljam dal da uradim-zbog estetike.
ako nista ne steze, ne zapinje, nek se ona namesti kako hoce, bitno je da ti ne osecac smetnje, bol, da se ne povredjuje, ako je tako onda bez brige...Braken napisao:Ja se vec puno puta ponavljam.Ovako,mogu da svucem kozicu i u erekciji,pa mogu i da je vratim,samo me jedno zanima,kada je vracam u erekciji na glans,pustim i ona se vrat iza glansa,napominjem,mogu da je vratim bez problema,samo ona se vrati iza glansa,ne znam koji je tu problem,zanima me vase misljenje doktore???
nemam problema sa svlacenjem kozice, jedino zatezanje koje osecam je posledica kratkog frenuluma koji cu resiti u skorije vreme, jedino sto kad prevucem kozicu preko glavica ona napravi neki kao prsten i malo zateze. nadam se da sam koliko toliko opisao i isto tako se nadam da ce frenulotomija pomoci sto se toga tice, bar malo.Dr011 napisao:ne mora kod svakog kozica sama od sebe da se skroz svuce pri erekciji, cak i kad je frenulum potpuno ok...to zavisi od anatomije penisa, od duzine kozice, a to je kod svakog razlicito...bitno je samo da kad pokusas da je svuces rukom nema nikakvog zatezanja, da to moze potpuno lako da se obavi...tako da i nakon resavanja kratkog frenuluma ne mora da znaci da ce kozica sama skroz da se svlaci...ako sama kozica smeta onda se to resava na drugi nacin...maxa019 napisao:Znam i ja da bi kozica sama trebala da se povlaci pri postizanju erekcije, ali to kod mene nije slucaj, moram sam da je povucem. Nadam se da ce se stanje malo poboljsati ako odradim frenulotomiju.
na osnovu toga da li ima nekih smetnji, prevelikog zatezanja, bola kad se kozica svlaci...mali94 napisao:Kako mogu proveriti, da li mi je frenulom normalne duzine ?
higijena je jako vazna za oporavak...to sto navodis dodjadja se u procesu zarastanja...svakodnevno povlaci kozicu, ispiraj i nezno brisi gazom, naravno nemoj da povredjujes ranu, mozes ispirati kamilicom ili u apoteci da uzmes neko sredstvo za ispiranje rana koja se mogu primenjivati na penisu...frenulumisan napisao:medjutim nisam dobio nikakve informacije vezane za ispiranje ili odrzavanje te rane...
Meni je bilo isto tako, sa sve neprijatnim mirisom i tom belom tečnošću, kao gnoj ili tako nešto. To je sve normalno, moj glas ide kamilici, ja sam svakodnevno ispirao kamilicom ranu i brzo je prošlo, to belo se povuklo, a neprijatan miris je nestao. Dakle samo treba malo vremena i treba voditi računa o higijeni na prvom mestu.frenulumisan napisao:imam i ja jedno pitanje... operisao sam (ako se to moze nazvati operacijom) skracen frenulum... pre 2 dana, e sad: Tu mi je ostala rana, naravno... medjutim nisam dobio nikakve informacije vezane za ispiranje ili odrzavanje te rane... pocela je na rani da mi se stvara neka bela tecnost... tj nesto gusce od tecnosti, pomalo je neprijatnog mirisa... to me najvise i brine? da li je to neka supstanca koju glavic sam luci i da li pomocu toga rana zapravo zarasta, ili to nije kako valja i treba da posetim urologa??? Unapred zahvalan na odgovoru.
Meni je bogme prošlo više od 10 dana, jedno 2, 3 nedelje pre nego što sam masturbirao. Urolog mi je rekao da mogu kad se povuče otok i kad osetim da ne boli, ali nisam hteo baš odmah pošto mi je sve to delovalo "nejako" i plašio sam se da ću nešto povrediti pa sam sačekao da se sve to sredi i prođe malo vremena. U svakom slučaju kad budeš masturbirao vodi računa kako to radiš da ne bi oštetio tkivo i napravio bespotreban problem.ivansavjet napisao:...isto tako zivcanost i nemogucnost masturbacije dovodi do ludila i svakako se treba psihicki pripremiti za takve stvari.... ako to ne prođe za 10-ak dana poludicu!!!!