problem sa frenulom?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Re: problem sa frenulom?
Pozdrav ljudi,imam 15 godina i stvarno ne znam da li imam problem sa frenulumom.Do pre jedno 5 6 meseci nisam mogao da nategnem preko glavića kožicu,ali sada mogu,to sam rešio.Ali ponekad kada mastrubriram osetim neku neugodnost kod žilice i stvarno ne znam šta je to,nije da mi smeta ali ne znam da li imam problema sa tim.Ne mogu nategnuti kožicu skroz do testisa u erekciji već jedno 3 4 cm od glavića.Stvarno ne znam da li plašim samog sebe ili je nešto ozbiljnije.Drug mi je bio na operaciji zato što nije mogao navući kožicu preko glavića,to je firmoza zar ne?Takođe sam primetio da mi je rub glavića nekako tamnije boje,tamno ljubičaste i ne znam da li je i to nešto opasno,hvala unapred.
Данас ми је скоро 3. недеља од операције. Зарастање ране је видно, али прилично споро... Нормално мастурбирање није могуће, и даље када покушам раскрварим рану иако нема бола. На однос не смем ни да помишљам још макар недељу- две дана. Процењујем да ће толико бити потребно за потпуни опоравак. Пре бих рекао две...
Што се изгледа тиче, у реду је. Не изгледа страшно као што сам мислио да ће бити. Мада, прстен који ме је стезао и даље је остао и и даље имам проблема са превлачењем кожице преко гланса. Када сам био на контроли, доктор ми је заказао следећу за 2 месеца и рекао да ће видети шта ћемо тада, а мисли да ћу морати на циркумизацију. Ја ћу у међувремену покушати оно развлачење као што сам читао да су неки радили, ако то не да резултате, зна се шта следује. Јавићу се опет ускоро.
Што се изгледа тиче, у реду је. Не изгледа страшно као што сам мислио да ће бити. Мада, прстен који ме је стезао и даље је остао и и даље имам проблема са превлачењем кожице преко гланса. Када сам био на контроли, доктор ми је заказао следећу за 2 месеца и рекао да ће видети шта ћемо тада, а мисли да ћу морати на циркумизацију. Ја ћу у међувремену покушати оно развлачење као што сам читао да су неки радили, ако то не да резултате, зна се шта следује. Јавићу се опет ускоро.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Feb 15, 2012 5:21 pm
Juce su mi izvadjeni konci, izgleda sve cool-necu kaciti slike jer nema svrhe samo ih ja i kacim jer brinem-ljude je valjda blam sta li je.. brine me oziljno tkivo, nekako je iznad koze tvrdje je nego sto sam mislio da ce biti i nekako ima sirinu, brine me da li ce to tako ostati jer ne izgleda bas lepo, mada je sve jos uvek sveze i zateze ume i da zaboli. Moj ortak kaze da bi trebalo da se smanji i "izlize" a ja se na to trebalo bi jezim.. Dr je rekao panteol da mazem sto sam kupio, uzeo sam i contratubex za oziljno tkivo ali ne znam da li jos uvek sme da se koristi.
Normalno je da imaš otok, odatle će izaći povremeno kap dve sukrvice, ali brzo će se splasnuti i proći. Ja nisam mazao ništa, samo sam ispirao svakodnevno kamilicom.
Inače, za one koji imaju problem sa fimozom i žele da pokušaju sa rastezanjem kože evo jednog zanimljivog teksta i uputstva kako to uraditi:
http://www.samo-opusteno.info/forum/alt ... nim-putem/
http://www.samo-opusteno.info/forum/alt ... nim-putem/
ovako danas je 10 dana proslo od operacije fimoze i kratkog frenuluma.. i zadovoljan sam ucinkom..tj sve je proslo bez problema i bolova....Operaciju sam radio u drzavnoj klinici Dragise Misovica...pod lokalnom anestezijom i nisam nista osetio..Svima koji imaju fimozu ili kratak frenulum da sto pre odu to da rese a ne da cekaju ko ja..pa da u 28 godini to zavrsavaju...ja sam imao blazi oblik fimoze a kratak frenulum i nije mi smetalo pri odnosima a kako nije mi jasno...menije kozica pri erakciji mogla da se spusti do pola glavica pa mozda zbog toga..al sad je to nebitno...od doktora sam dobio palitrex da pijem na 12 sati po 2..i diklofen duo na 12 sati po 1 ali diklofen nisam pio posto je on za bolove a njih nisam ni imao...konci su mi samorazgradivi i jos uvek se drze sem jednog koji je puko ali tu mi je izgleda zarasla dobro rana....Nikakve bolove niti naduvenost kozice,otok..ama bas nista od tih navedenih stvari nemam..sve je proslo u najboljem redu...za divno cudo..posto sam obicno ja baksuz...
imam par pitanja...
1. zanima me dali nesto i sta da koristim za oziljke..posto na glavicu od urinalnog otvora pa do kaja glavica dole imam oziljak tj od frenuluma?
2. dali sam ja delimicno obrezan posto u opustenom stanju kozica mi prekriva pola glavica?
imam par pitanja...
1. zanima me dali nesto i sta da koristim za oziljke..posto na glavicu od urinalnog otvora pa do kaja glavica dole imam oziljak tj od frenuluma?
2. dali sam ja delimicno obrezan posto u opustenom stanju kozica mi prekriva pola glavica?
jos da dodam da mi je doktor rekao da kosristim octenisept tj da prskam po glavicu... i da jos uvek sam previjam tj koristim gazu dok mi se glavic ne navikne na novonastalu situaciju...eto toliko od mene...
-
- Stalni član
sesum napisao:jos da dodam da mi je doktor rekao da kosristim octenisept tj da prskam po glavicu... i da jos uvek sam previjam tj koristim gazu dok mi se glavic ne navikne na novonastalu situaciju...eto toliko od mene...
Octanisept je odlicna stvar nastavi to da koristis. Uzmi u apoteci contractubex on je cool za oziljke ja ga koristim, ali mora rana da bude potpuno zarasla. Moguce je da je obavljena delimicno uklanjanje kozice zato ti je i stanje toliko dobro nema bolova i otoka-veruj mi kada se radi potpuna cirkumcizija to poprilicno boli i sve je otelo itd.
Drugari..dali ima nekog ko nije skroz obrezan nego delimicno.. i kako je zadovoljan izgledom..ja iskreno nesto i nisam zadovoljan..a i sa jedne strane mi je ostavljena duza unutrasnja kozica....dali to tako treba ili su doktori omanuli....
Pozdrav, pre 7 dana sam operisan od delimične fimoze, tačnije odrađena je parcijalna circumcizija.Što se operacije tiče nije ništa strašno, ali posle operacije pojavio mi se problem oko otoka. Navodno, dr posle sutrašnjeg previjanja, kada je skinuo vazelinsku gazu i koban nije prebacio kožicu preko glansa i, kako mi je moj dr. rekao kada sam otišao na pregled, počela je da se stvara parafimoza. I onda je počeo da stiska otok da bi mi prevukao kožu, verujte mi da su mi oči ispale od bola. Išao sam svaki dan na preglede i od pre 2 dana je počela limfa da mi curi tako da mi je danas ustanovljeno da je puko neki šav. Opet je bilo istiskivanje, sada limfe, isto bolno i naravno moralo je da se uradi dodatno ušivanje, tačnije 4 šava. Umesto palitrexa od 500mg koji sam pio pripisan mi je panklav 625, i naravno chymoral 3*po2, prva dva dana sam chymoral pio 3×po 1 pa sam sam pojačao dozu.
Molim Vas da mi neko odgovori na pitanje:
Da li je moguće da posle circumcizije nastane parafimoza i zna li neko kada će mojim mukama doći kraj. Pozdrav.
Molim Vas da mi neko odgovori na pitanje:
Da li je moguće da posle circumcizije nastane parafimoza i zna li neko kada će mojim mukama doći kraj. Pozdrav.
@mihiloff: ako bilo sta zateze, zapinje, boli, javi se na pregled da se vidi postoji li problem u frenulumu ili kozici, i jedno i drugo se lako resava...
@sesum: tezi se uvek tome da se intervencija obavi tako da sve izgleda simetricno, naravno ako se doktor potrudi da vodi racuna o estetici kao sto bi trebalo, i ako nema problema vezanih za zalepljenost kozice koji postoje u nekim komplikovanim slucajevima fimoze...
@SERBolero: ako je rec o parcijalnoj cirkumciziji jeste moguce da nastane parafimoza posto i dalje ima kozice koja moze da bude tesna, da otekne i da napravi problem...zato jeste najsigurnija varijanta klasicno obrezivanje, kompletno, otok tad ne moze da pravi probleme te vrste i kozica vise ne smeta...mukama ce verovatno doci kraj kada taj otok splasne i sve zaraste, tad ce se videti da li je sve ok sa kozicom koja je sacuvana...
@sesum: tezi se uvek tome da se intervencija obavi tako da sve izgleda simetricno, naravno ako se doktor potrudi da vodi racuna o estetici kao sto bi trebalo, i ako nema problema vezanih za zalepljenost kozice koji postoje u nekim komplikovanim slucajevima fimoze...
@SERBolero: ako je rec o parcijalnoj cirkumciziji jeste moguce da nastane parafimoza posto i dalje ima kozice koja moze da bude tesna, da otekne i da napravi problem...zato jeste najsigurnija varijanta klasicno obrezivanje, kompletno, otok tad ne moze da pravi probleme te vrste i kozica vise ne smeta...mukama ce verovatno doci kraj kada taj otok splasne i sve zaraste, tad ce se videti da li je sve ok sa kozicom koja je sacuvana...
Zdravo.Jednu stvar sam shvatio.U vezi prevlacenja kozice.Naime,kada je penis opusten,kada zavrnem kozicu prvi put,ona malo zapinje,ali samo sa suprotne strane od frenuluma,tj telu blize strane,ostavim kozicu jedno 15 sekundi prevucenu,vratim na glans bez problema,i onda kada je odmah prevucem iza glavica,ide lako,bez zapinjanja i bolova,ali ako je ostavim duze vreme na glansu,ponovo ce zapinjati na tom delu kada je prevucem i tako sve u krug.Tako je i u erekciji,prvi put kada prevucem u erekciji,zapinje na tom istom delu,ovi drugi delovi kozice su ok,isto tako ostavim iza par sekundi,vratim na glans,i onda prevucem takodje bez problema,kao i u opustenom stanju,ali ako je ostavim duze na glansu,ona ce opet malo zapinjati.I kada je u erekciji vracam na glans,ona ne prekrije ceo glans,nego se glans malo vidi,ja tada uhvatim kozicu,povucem je na gore,i osetim kako na tom delu gde zapinje,se kozica odlepi od glansa,i onda izgleda u redu,Takodje kada i u opustenom stanju uhvatim vrh kozice i povucem na gore,osecam kako se kozica odlepi od glansa.Sad mene zanima,da li to mogu resiti bez obrezivanja,jer mi samo taj deo pravi problem,tj on je slepljen za glans,ali ga ja odlepim,i onda posle odredjenog vremena se on opet zalepi.Da li je fimoza isto to,sto je kada je kozica slepljena za glans,ili su to dva razlicita pojma?Smatram da nemam fimozu,jer sigurno ste culi za onu vezbu za raztezanje prstima,ubacite prste u otvor i tako drzite,ja mogu da ubacim 7 prstiju a ipak imam problem,cak i u erekciji lako je raztezljiva,tj deluje veoma labavo i siroko,ali taj jedan deo me muci,pa mi vi recite,da li se to moze resiti nekom kremom,eventualno nekako odlepiti taj deo od glansa ili sta.Svega ovoga ne bi bilo,da sam ja poceo na vreme pravilno da masturbiram,jer sam cak do 14,5 godina masturbirao tako,sto nisam prevlacio kozicu,nego preko glansa,sad me je sramota,i mislim kako sam mogao biti tako glup i ne znati,da treba kozicu svlaciti ka korenu.Uvek kada o seksu pricam sa drugovima,ja se setim toga,da sam masturbirao tako a ne kako treba,i da ne mogu imati seksualni odnos,prosto me je sramota toga,i kad tad padnem cak i u depresiju zbog toga.Sad mi je malo lakse kad sam to podelio sa vama,molim vas da mi odgovorie,jeste malo poduzi tekst,ali nadam se da cete shvatiti sta je ovde napisano.I da napomenem,nemam problem sa frenulumom,ne steze me nikad,ni u erekciji,jeste da malo svuce glans kada kozicu povucem prema korenu,ali me ne steze.
Unapred se zahvaljujem na vasem odgovoru
Pozz
Unapred se zahvaljujem na vasem odgovoru

Pozz

-
- Stalni član
Braken napisao:Zdravo.Jednu stvar sam shvatio.U vezi prevlacenja kozice.Naime,kada je penis...
Iskreno procitao sam tvoju poruku par puta nisam bas siguran sta se za sta zalepi koji deo itd..ali svakako nemas fimozu niti bilo sta slicno

E hvala ti na odgovoru,to jedan odredjeni deo kozice je slepljen za glans,ali kao sto u tekstu pise,kad taj deo odlepim,onda izgleda sve u redu:)
Hvala na odgovoru, danas mi je 13. dan od operacije i mogu da kažem da sam puno zadovoljniji. Prvi put mi je previjanje bilo bezbolno, otok se skoro sasvim povukao, ostao je mali otok ispo frenuluma desno gledajući odozgo, ali i to će se vremenom povući, tako mi kaže dr. Danas završavam i sa antibioticima i moćiću sam da ga perem i da ga ispiram kamilicom. I dalje ga moram držati uvijenog u sterilnu gazu bar još neko vreme. Za 5 dana idem na kontrolu i najverovatnije skidanje konaca jer nisu samorazgradivi(valjda se tako kaže). Sve u svemu puno se lakše osećam, pogotovo psihički, jer sam se puno opteretio. Pozdrav svima, novi post za 5 dana.