problem sa frenulom?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Braken
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 03, 2011 10:17 am

Re: problem sa frenulom?

Post od Braken »

I jos nesto,ja sam procitao da penis kada dostize erekciju,trebalo bi da se sama svuce iza glansa,i da,frenulum ti vuce glavic na dole,jer je kratak,nazalost,mislim da drugog leka osim frenutolomije nema,iako mislim da i ja imam taj problem,kozicu je moguce olabaviti i prosiriti,ali frenulum ne verujem,i uradis frenutolomiju,sigurno tenece zatezati i imaces normalan odnos,mozda sam se napravio malo prepametan,ali to su informacije koje sam ja nasao
maxa019
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 13, 2012 1:14 am

Post od maxa019 »

Hvala Braken. Znam i ja da bi kozica sama trebala da se povlaci pri postizanju erekcije, ali to kod mene nije slucaj, moram sam da je povucem. Nadam se da ce se stanje malo poboljsati ako odradim frenulotomiju.
MarkoKg9
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 26, 2011 12:04 am

Post od MarkoKg9 »

Po tvom opisu, frenulotomija ti "ne gine" a i sigurno će ti biti bolje posle toga jer prosto frenulum neće povlačiti glans na dole kako sad kažeš da povlači. E sad, ne znam zašto te je urolog savetovao da ne radiš to, jer intervencija je zaista lagana i brza, i posle toga se brzo sve vrati u normalu, izgled je čak bolji ako tako može da se kaže:)
heldenbariton
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 15, 2012 5:21 pm

Post od heldenbariton »

Ovih dana dosta razmisljam o zahvatima povodom resavanja mog problema sa frenulomom, naime on jeste kraci i urolog mi je jednom prilikom rekao da bi se to lako moglo srediti traje 5 min itd, problem je iako sam sve ovo procitao estetika, da li se frenulotomijom odstranjuje frenulum ili se kako je negde neko napisao malo secne i to je to. Pogledao sam slike i ukoliko je to penis izgleda lose. I kozica preko glansa mi je nesto uza cak i kada je u "opustenom" stanju a prevuce se jasno se vidi suzenje u odnosu na ostatak penisa, a prilikom erekcije normalno ostane iza glaciva ali ukoliko se jako vuce glavic se savija na dole i osecam bol. Sta da ucinim? ne bih da se obrezujem. Mozda bih eventualno skratio kozicu i nesto povodom frenuluma-

Suzenje kozice kada je prevucena u opustenom stanju. Jasno se vidi kao da "ga" davi-tamnija je koza .odmah iza glansa.
http://www.dodaj.rs/f/2C/nz/444uflz5/11552536.jpg

Frenulum erekcija-to je skoro pa maximum koliko kozica moze da se spusti iza glavica. losije su slike kvaliteta.
http://www.dodaj.rs/f/2M/jr/2ev5vVJh/image03061.jpg
http://www.dodaj.rs/f/2m/Mz/1jPLhzXy/image02059.jpg
http://www.dodaj.rs/f/3P/ra/1VZ54NYF/image009052.jpg

Hvala unapred na vasoj pomoci i odgovorima.
heldenbariton
Stalni član
Stalni  član

Post od heldenbariton »

Nadam se da ce mi neko odgovoriti, nov sam pa ne znam koliko se dugo ceka odgovor..vidim da se ovde dosta ljudi ukljucuje u diskusiju i pomaze.

Sve pohvale za forum. :D
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

maxa019 napisao:Znam i ja da bi kozica sama trebala da se povlaci pri postizanju erekcije, ali to kod mene nije slucaj, moram sam da je povucem. Nadam se da ce se stanje malo poboljsati ako odradim frenulotomiju.
ne mora kod svakog kozica sama od sebe da se skroz svuce pri erekciji, cak i kad je frenulum potpuno ok...to zavisi od anatomije penisa, od duzine kozice, a to je kod svakog razlicito...bitno je samo da kad pokusas da je svuces rukom nema nikakvog zatezanja, da to moze potpuno lako da se obavi...tako da i nakon resavanja kratkog frenuluma ne mora da znaci da ce kozica sama skroz da se svlaci...ako sama kozica smeta onda se to resava na drugi nacin...
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

@heldenbariton, na slikama deluje da nema nekog veceg problema, sve je to ok...to suzenje koje navodis je minimalno i ne bi trebalo da pravi neke smetnje, frenulum isto ne deluje kratko, kozica je potpuno svucena i ne izgleda da on zateze...kad se povuce kozica skroz na dole i normalno moze da postoji savijanje glavica na dole...mozes da pokusas vezbom jos malo da olabavis taj suzeni prsten, i to je to, obrezivanje nije potrebno...naravno, najmerodavnije je ono sto osecas tokom odnosa, pa ako ti frenulum tad ipak zateze onda se moze obaviti frenulotomija, ali ako nemas nikakvih smetnji tokom odnosa onda uzivaj... :wink:
heldenbariton
Stalni član
Stalni  član

Post od heldenbariton »

Dr011 napisao:@heldenbariton, na slikama deluje da nema nekog veceg problema, sve je to ok...to suzenje koje navodis je minimalno i ne bi trebalo da pravi neke smetnje, frenulum isto ne deluje kratko, kozica je potpuno svucena i ne izgleda da on zateze...kad se povuce kozica skroz na dole i normalno moze da postoji savijanje glavica na dole...mozes da pokusas vezbom jos malo da olabavis taj suzeni prsten, i to je to, obrezivanje nije potrebno...naravno, najmerodavnije je ono sto osecas tokom odnosa, pa ako ti frenulum tad ipak zateze onda se moze obaviti frenulotomija, ali ako nemas nikakvih smetnji tokom odnosa onda uzivaj... :wink:

Na slikama je koza svucena koliko ju je moguce povuci na dole i to je to,jer cim bih povukao jos malo glans bi se savijao na dole,pritom ja ne mogu da povucem kozicu vise nego na slikama mozda jos pola cm i frenulum bi poceo da se poprilicno zateze. Sto se tice same kozice mozda bih isao da je skrate jer taj deo koji je suzen je zapravo sam kraj iste. Brinem se oko te frenulotomije zbog izgleda penisa nakon zahvata,po slikama na nekim sajtovima prilicno lose izgleda,a momci ovde nisu komentarisali sam izgled nakon zarastanja, to je fazon tri reza sad nije bas jasno dal se time potpuno otklanja frenulum ili..
ivansavjet
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 06, 2012 11:03 am

Post od ivansavjet »

Dali se frenuloplastika (ne frenulotomija) isto obavlja elektrokauterom ili samo nožom i šavovima??!
nikola8717
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 19, 2012 7:21 am

Post od nikola8717 »

Pozdrav Svima!
Imam problem sa kozicom, posto ona ni u kom slucaju ne moze da se prevuce preko glavica (ni kada je u opustenom stanju ni kada je u erekciji).. Ukoliko pokusam da prevucem kozicu preko glavica u opustenom stanju, ona se samo smezura i ne moze da pokrije glavic!! U stanju erekcije kozicu skoro da ne mogu da pomeram preko glavica.. Zbog toga mi je verovatno vremenom penis poceo da se krivi na dole!! Ne znam sta je tacno problem, :-? Verovatno je problem sa frenulom.. Sta da radim??
Hvala!!
heldenbariton
Stalni član
Stalni  član

Post od heldenbariton »

nikola8717 napisao:Pozdrav Svima!
Imam problem sa kozicom, posto ona ni u kom slucaju ne moze da se prevuce preko glavica (ni kada je u opustenom stanju ni kada je u erekciji).. Ukoliko pokusam da prevucem kozicu preko glavica u opustenom stanju, ona se samo smezura i ne moze da pokrije glavic!! U stanju erekcije kozicu skoro da ne mogu da pomeram preko glavica.. Zbog toga mi je verovatno vremenom penis poceo da se krivi na dole!! Ne znam sta je tacno problem, :-? Verovatno je problem sa frenulom.. Sta da radim??
Hvala!!

Po tvom opisu, u pitanju je fimoza... Frenulum se nalazi inace ispod kozice, koju ti ne mozes da prevuces, a njegova funkcija se ispoljava samim povlacenjem kozice na dole.
Javi se urologu kako bi se problem sa fimozom resio... Imas na forumu dosta i objasnjenja i slika, pa malo istrazi.
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

ivansavjet napisao:Dali se frenuloplastika (ne frenulotomija) isto obavlja elektrokauterom ili samo nožom i šavovima??!
ne obracaj paznju na nazive frenuloplastika/frenulotomija koje mozes naci po internetu...frenuloplastika bi u bukvalnom smislu bila neko premodelovanje frenuluma da se on izduzi, ali najefikasniji nacin resavanja je da se on presece i tako otkaci od glavica, cime se problem resava...intervencija se najcesce radi elektrokauterom i tada nema sivenja, a nekad se moze uraditi i nozem i usivanjem...
heldenbariton napisao:Na slikama je koza svucena koliko ju je moguce povuci na dole i to je to,jer cim bih povukao jos malo glans bi se savijao na dole,pritom ja ne mogu da povucem kozicu vise nego na slikama mozda jos pola cm i frenulum bi poceo da se poprilicno zateze. Sto se tice same kozice mozda bih isao da je skrate jer taj deo koji je suzen je zapravo sam kraj iste. Brinem se oko te frenulotomije zbog izgleda penisa nakon zahvata,po slikama na nekim sajtovima prilicno lose izgleda,a momci ovde nisu komentarisali sam izgled nakon zarastanja, to je fazon tri reza sad nije bas jasno dal se time potpuno otklanja frenulum ili..
glans moze i normalno da se savije na dole kad se skroz kozica zategne, a ako ti to pravi smetnje pri odnosu, bol, ako je prezategnuto moze se uraditi frenulotomija...ne znam kakve su slike video, to najcesce odlicno izgleda nakon intervencije, a penis ne promeni puno izgled sem sto nema te tracice sa donje strane glavica...mozda si gledao slike te neke "frenuloplastike" sa ko zna koliko rezova, ali kad se uradi klasicna intervencija potpunog oslobadjanja frenuluma od glavica to stvarno izgleda potpuno ok...

evo za obojicu linka gde se moze videti i jedna slika nakon intervencije: frenulotomija
heldenbariton
Stalni član
Stalni  član

Post od heldenbariton »

Dr011 napisao:glans moze i normalno da se savije na dole kad se skroz kozica zategne, a ako ti to pravi smetnje pri odnosu, bol, ako je prezategnuto moze se uraditi frenulotomija...ne znam kakve su slike video, to najcesce odlicno izgleda nakon intervencije, a penis ne promeni puno izgled sem sto nema te tracice sa donje strane glavica...mozda si gledao slike te neke "frenuloplastike" sa ko zna koliko rezova, ali kad se uradi klasicna intervencija potpunog oslobadjanja frenuluma od glavica to stvarno izgleda potpuno ok...

evo za obojicu linka gde se moze videti i jedna slika nakon intervencije: frenulotomija

Ima jedna slika samo sto je lik na slici obrezan plus nema frenulum-ako mislis na poslednju sliku.:/
sale90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 30, 2011 9:38 pm

Post od sale90 »

e ovako odradio sam frenulotomiju i skinuli su mi juce konce...e sad,imam pitanja:

1.i dalje osecam malo zatezanje na mestu gde je radjena intervencija i imam neki utisak da iako mi je skinut frenulum opet imam zatezanja,ali mislim da je to normalno i da treba da prodje odredjeno vreme da bi se doneo konacan sud,zar ne?
2.koliko vremena mora da prodje do masturbacije i sex-a,i da li eventualno smeta neka spontana erekcija pre odredjenog vremena?
3.sa donje strane ostao je oziljak od intervencije i uopste gledano taj deo ispod je za sada hrapav pa me zanima da li ce se to vremenom povlaciti i koliko vremena je za to potrebno?
4.video sam da je neko pominjao neke vezbe za sirenje kozice sa nabijanjem prstiju ali mi to nije bas najjasnije pa bih molio da mi neko objasni detaljno kako bih mogao da probam da jos dodatno rastegnem kozicu
hvala unapred! :D
heldenbariton
Stalni član
Stalni  član

Post od heldenbariton »

sale90 napisao:e ovako odradio sam frenulotomiju i skinuli su mi juce konce...e sad,imam pitanja:

1.i dalje osecam malo zatezanje na mestu gde je radjena intervencija i imam neki utisak da iako mi je skinut frenulum opet imam zatezanja,ali mislim da je to normalno i da treba da prodje odredjeno vreme da bi se doneo konacan sud,zar ne?
2.koliko vremena mora da prodje do masturbacije i sex-a,i da li eventualno smeta neka spontana erekcija pre odredjenog vremena?
3.sa donje strane ostao je oziljak od intervencije i uopste gledano taj deo ispod je za sada hrapav pa me zanima da li ce se to vremenom povlaciti i koliko vremena je za to potrebno?
4.video sam da je neko pominjao neke vezbe za sirenje kozice sa nabijanjem prstiju ali mi to nije bas najjasnije pa bih molio da mi neko objasni detaljno kako bih mogao da probam da jos dodatno rastegnem kozicu
hvala unapred! :D

Molim te mi reci da li je tom intervencijom tebvi potpuno odstranjen frenulum i kako ti deluje za sada? Da li si zadovoljan kako izgleda, naravno rano je da bi se jos reklo,ali me interesuje jer imam za sledecu nedelju zakazano u gradskoj kod urologa pa se debelo premisljam dal da uradim-zbog estetike.
Odgovori