problem sa frenulom?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
frenulumisan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 18, 2012 1:45 pm

Re: problem sa frenulom?

Post od frenulumisan »

vau! Zaista nisam ocekivao odgovor u tako kratkom vremenskom periodu... Puno hvala na tome sto ste brzi i angazovani po pitanju ovoga :D u konsultaciji sa jednom med. sestrom sam kupio u apoteci povidon-jod rastvor... pa posle svakog mokrenja isperem lepo ranu, osusim i nakapam povidon-jod! Hvala vam puno zato sto ste tu kad ste potrebni :)
petraki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2012 9:39 pm

Post od petraki »

OVako.... bio sam kod urologa, i zakazana mi je frenulotomija.. ali mislim da imam takodje usku kozicu, jer u erekciji nemogu uopste da svucem kozicu sa glansa.. doktor mi je reko da je to zbog kratkog frenuluma.. Da li je moguce da zbog kratkog frenuluma nemogu da svucem kozicu u erekciji ili je upitanju fimoza? inace urolog kod koga sam bio, kreten nije hteo ni da me saslusa do kraja... hvala unapred!!!
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

ako je problem u kozici onda se treba uraditi cirkumcizija...mada nekad i sam frenulum moze da napravi problem sa svlacenjem kozice kao kod fimoze, zato se uvek moze prvo pokusati sa frenulotomijom kao mnogo manjom intervencijom, pa ako bude dovoljno to je to, a ako problem i dalje ostane uvek se naknadno moze uraditi cirkumcizija...
heldenbariton
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 15, 2012 5:21 pm

Post od heldenbariton »

Zakazana mi je frenulotomija u utorak,ne cimam se uopste samome brine dal ce sve ispasti kako treba ,dal ce izgledati normalno a ne kao da je strgnuto nesto sa njega ili jos gore da nije potpno uklonjen da ima ostataka frenuluma-ima slika po netu i izgleda haos, ljudi ovde ne kace slike valjda ih je blam,ja sam svoje kacio, svakako bi pomoglo da se ljudi upute itd, meni ako se gadno odradi sigurno cu ici kod plast. hir. dami se to sredi.

inace ovako treba da izgleda dobro odradjena frenulotomija.
http://www.dodaj.rs/f/2Z/84/2IE7iEGN/169510.jpg
cOOkie123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 24, 2012 12:04 pm

Post od cOOkie123 »

@heldenbariton И ја се плашим како ће да изгледа након опоравка, пошто сада изгледа управо као да је нешто стргнуто с њега. Вероватно је још рано да дајем било какве изјаве овог типа, али видећемо.

Јуче су ми урадили интевенцију на урологији у "Др Драгише Мишовић". Пошто нисам добио неке основне инстуркције око одржавања ране, тј хигијене, желео бих да поставим једно питање...

Како да одржавам рану? Прочитао сам неколико претходних страница, па сам то радио камилицом. Е сад, оно што ми се не допада је то што рану не могу да исперем лепо. Плашим се да је додирнем руком, а ако то не урадим, остане ми маст коју мажем (Hydrocyclin), а коју кожа није упила. Да ли само да сипам камилицу на рану или смем и руком да се благо потпомогнем како бих то очистио?

Иначе, не знам шта да мислим и да ли да будем задовољан операцијом. Још је рано да бих могао да проценим. Изгледом нешто и нисам задовољан, али надам се да је урађено како треба. Свакако да већ сада осећам бољитак. Имао сам, гледајући ваше слике и слике са интернета, вероватно мало тежи облик тог проблема, јер се при ерекцији правио веома јак прстен дебљине и до по пола сантиметра који ми је онемогућивао да доживим тоталну ерекцију, а временом због јаког затезања није могао да остане ни у том облику, већ је и та ерекција убрзо престајала.

У операционој сали сам се задржао 10 минута, од чега је припрема била неких 5- 6, а сам захват 3- 4.
cOOkie123
Novi član
Novi član

Post od cOOkie123 »

Иначе, морам да кажем још и да је веома лоше како се поједини лекари понашају према пацијентима. Колико год је ово њима рутински захват, било би у реду да након њега поразговарају с пацијентом макар пола минута. Једино упутство које сам јуче добио од лекара је било током операције и то да ме орасположи "Избегавај ерекцију пар дана, немој да гледаш по***ће.", то баш и није у реду. Док сам чекао отпустну листу, питао сам сестру како да одржавам рану, а она је рекла да ће ми доктор рећи кад дође да ми да отпусну. Кад је доктор дошао, само је једном момку који је радио фимозу и мени уручио отпусне, рекао "Довиђења" и збрисао као да ћемо га појести. Љубазни су сви, поготову медицинске сестре, чак и овај лекар је био љубазан, али мислим да ипак не сме овако...
NekiTamo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 26, 2012 3:04 pm

Post od NekiTamo »

Pozdrav svima.. Imam jedan mali problem.. Pa bih vas zamolio za savet...
Imam 18god.. Pre nekih nedelju ipo dana tokom odnosa sa devojkom iscepao sam frenulum ili kako se vec zove... :D Raskrvario malo... Sutradan je pocelo da boli kada hocu da povucem kozicu... Pa sam cuo da je kamilica dobra da se ispere rana.. Oprao par puta, i okej,u roku od nedelju dana nema bol.. Sve normalno mogu da povucem kozicu.. Ali se i dalje vidi mala crvena rana kao iscepana kozica... I evo juche se video sa dev, hteo da probam, ali chim sam hteo da ga ubacim dublje :D pocelo je da boli opet...
Pa ne znam jel ce to samo da zaraste na svoje vremenom? Da ne cekam uzalud... o.O I koliko vremena treba?
Hvala Unapred...
heldenbariton
Stalni član
Stalni  član

Post od heldenbariton »

Juce sam radio frenulotomiju i moja iskustva su negativna nit mi je neko rekao kako da se odrzava niti mi je neko objasnio sta ce mi raditi-naravno ja sam se raspitao ali sta je sa onim ljudima koji nemaju net i ne iostrazuju oni ulaze u ambulantu bez ikakvog znanja kakva procedura ce im se obaviti , cekao sam od 7 do pola 1 da me prime(a zakazan sam bio u pola 8), pritom frenulum je i dalje tu, samo je isecen (EKT) i to lose na gornjem delu nesto visi ispod nesto visi nije odstranjen ceo cak naprotiv video sam slike i imam neku viziju kako ce izgledati-uzasno. Danas vec imam zakazano u privatnoj gde cu i slike da ponesem i ima da udavim tog doc mr dr urologa da sredi da bude sto je savrsenije moguce.
cOOkie123
Novi član
Novi član

Post od cOOkie123 »

heldenbariton napisao:Juce sam radio frenulotomiju i moja iskustva su negativna nit mi je neko rekao kako da se odrzava niti mi je neko objasnio sta ce mi raditi-naravno ja sam se raspitao ali sta je sa onim ljudima koji nemaju net i ne iostrazuju oni ulaze u ambulantu bez ikakvog znanja kakva procedura ce im se obaviti , cekao sam od 7 do pola 1 da me prime(a zakazan sam bio u pola 8), pritom frenulum je i dalje tu, samo je isecen (EKT) i to lose na gornjem delu nesto visi ispod nesto visi nije odstranjen ceo cak naprotiv video sam slike i imam neku viziju kako ce izgledati-uzasno. Danas vec imam zakazano u privatnoj gde cu i slike da ponesem i ima da udavim tog doc mr dr urologa da sredi da bude sto je savrsenije moguce.
Боље да прво сачекаш да се оправиш, па тек онда...

Мени је данас 5. дан од операције, и задвољан сам напретком опоравка. Видећемо шта ће бити даље.
php
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 26, 2006 7:41 pm

Post od php »

Da ne otvaram novu temu , dali moze da li neko moze da mi kaze kakava je razlika secenje zilice na glavicu laserom i EKT-om.Ili je to potuno ista metoda? Unapred zahvalan.
ivansavjet
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 06, 2012 11:03 am

Post od ivansavjet »

@dr011 evo sada će proći 3 nedelja od zahvata i dalje imam konce, jeli to normalno??! isto tako , postoji li kakva mast ili sta da se ukloni oziljak odnosno rana na penisu ili i to prolazi s vremenom?
heldenbariton
Stalni član
Stalni  član

Post od heldenbariton »

Bio sam juce u privatnoj klinici radi dr koji radi i u Gradskoj Bolnici. Reakao je da zahvat niju uopste uradjen do kraja vec je samo zasecen frenulum i da je lep deo frenuluma tu. U ponedeljak radim intervenciju. Mesec dana oporavka izgubljeni zivci i novac i meni najbitnije vreme. SAVET- te price vidi kako ce izgledati za mesec dana ,oporavak itd nemaju veze sa zivotom kako god da ti je uradjeno svako od nas moze odmah nakon operacije da ima neku sliku kako bi to izgledalo i posle godinu dana tj da znamo sta moze da postane vremenom i nakon potpunog zalecenja i oziljavanja tkiva, meni frenulum nije uklonjen vec je samo deo isecen i sad izgleda tanje,nije bilo usivanja deo je EKT-om sprzen i ostao bi gadan krivudav oziljak-te momci vodite racuna o sebi i na tim stvarima ne dopustajte kompromise!(svako musko razume koliko nam je ..... bitan i koliko nam je bitno da funkcionise i izgleda savrseno)

Pitali su ljudi za mazivo protiv oziljaka meni je doktor preporucio Contractubex. :)
php
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 26, 2006 7:41 pm

Post od php »

Imao sam operaciju zilice koja je nazvana u izvestaju frenulotomija.Zilica je malo secnuta i rekonstruisana, a ispod zilice 3-5 mm se nalazi jedna veca izraslina, cvoruga ne znam kako da je nazovem posto je to meko.Jel to normalno i da li se i ovo presecanje zilice i unistavanje kozice izdmeju te zilice i penisa naziva frenulotomija???
heldenbariton
Stalni član
Stalni  član

Post od heldenbariton »

Juce sam imao ponovnu intervenciju. Generalno sam zadovoljan osim sto je ostavljen samo gornji deo frenuluma duzine oko pola cm malo jace i "visine" pola od toga i cudno izgleda kao da na glansu imam prikaceno nesto moja lepsa polovina je usporedila sa rudderon na brodu.http://www.dodaj.rs/f/3M/Nn/4cjs9ldd/ho ... a-catg.jpg
U pon idem na vadjenje konc. i zahtevacu da se nesto ucini povodom toga.
frenulum1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 06, 2012 2:16 pm

Post od frenulum1 »

e ovako do pre 4,5meseci imao sam problema sa fimozom i nisam znao kako da je se resim dok pre nekih mesec/mesec ipo dana ovde nisam naisao na link sa vezbama,predpostavljam da znate na koje vezbe mislis,uglavnom taj problem skoro da sam resio mislim da mi je potrebno jos nekih nedelju dana da to bude gotovo,sada mogu te vezbe da radim sa 5prstiju...sada kozica moze da mi predje preko glavica ali se stvara kao neki prsten oko njega i ja sam 90%ubedjen da se radi o kratkom frenulumu,jer sam dosta ovde citao o tome i upucen sam dosta...e sad planiram da odem da se resim frenuluma ali me zanima za sta on sluzi,sta se gubi time ako ga odstranim,koja je zapravo njegova uloga....i jos jedna stvar ako nije problem da mi preporucite neke ordinacije,privatne/drazavne ne bitno u Novom Sadu..Hvala vam unapred
Odgovori