problem sa frenulom?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Sun Tzu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 30, 2011 2:17 pm

Re: problem sa frenulom?

Post od Sun Tzu »

ah ok, hvala na odgovoru :) inače ja to prebrišem posle svakog mokrenja, i očistim nekih hidrogenom, a od juče sam krenuo i da ispiram čajem od kamilice, nadam se da će to przo proći :)
Braken
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 03, 2011 10:17 am

Post od Braken »

Taj frenulum,njegov vrh je zakacen za vrh penisa,za onu rupicu odakle mokrim,pa da li je to fimoza??
kreten
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 08, 2011 10:46 pm

Post od kreten »

Pozdrav. Imam 20 godina dok mi je penis spusten mogu da prevucem kozicu preko glavica ali kad je dignut to ide mnogo teze i cini mi se da bi pukao tokom sex-a. Da li je to fimoza i sta mi predlazete? Da li da probam sa nekim kremama ili hiruski zahvat?
Baxter89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 12, 2011 4:35 pm

Post od Baxter89 »

Pozdrav, ja imam problem sa frenulom i sa fimozom, sad me zanima u kojoj drzavnoj ustanovi mogu da sredim to posto su privatnici bezobrazno skupi... cena je cak 450e... ( a urologija na zvezdari trenutno ne radi to zbog rekonstrukcije operacione operacionog bloka .. )
Nezavisni_posmatrac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 19, 2011 4:29 am

Post od Nezavisni_posmatrac »

Ja sam sledio uputstva odavde sa sajta i da se pohvalim da sam za tri meseca resio problem fimoze. e sad, frenulum mi je ostao isti i zateze jako i boli. Da li se moze operisati samo on? I ako bih mozda jos malo da prisirim kozicu, jel mogu to da uradim bez da me obrezuju? To stvarno ne bih. :)
Braken
Novi član
Novi član

Post od Braken »

Da li mi neko moze reci:
1.Razlozi,zbog kojih frenulum ostaje kratak??
2.razlozi,zbog kojih kozica ostaje kratka
3.Ako posle masturbacije,u gacama izlazi presemena tecnost,i tako ostavim,da li moze nastati fimoza zbog nehigijene??
4.u erekciji frenulum vuce glavic minimalno na dole,ali zaista malo.da li treba skratiti taj frenulum??
5.Na otvoru glavica,odakle urniram,masturbiram,ima neke dve nesto kao frenulum,sta je to??
Braken
Novi član
Novi član

Post od Braken »

Posle masturbacije nekad se desi da se kozica malo teze nateze,ali samo tada,da li je to problem?
Ono sto sam vec,reko ima nesto na vrhu glavica,sa obe strane neke zilice,citao sam da je to normalno da one stite otvor,da ne udje nesto i da se one vremenom odvoje,sad me zanima,one su povezane sa frenulumom,i zbog toga izgleda,da malo vuce glavic,da li je to normalno ili bi trebo na pregled??

Hvala,vrlo je vazno
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

@kreten: da, radi se o fimozi i taj problem treba resiti...u najblazim slucajevima moze se pokusati sa vezbom i kremom, ali najcesce moze da pomogne samo hirurska intervencija...

@Baxter89: u drzavnoj ustanovi svakako mozes, u kojoj postoji i urologija...

@Nezavisni_posmatrac: moze se operisati i samo on ako je problem samo u njemu (intervencija se zove frenulotomija)...nakon toga moze da dodje do poboljsanja i sa kozicom...ali ako je problem prvenstveno u kozici onda se i ona mora operisati, ali najpre idi na pregled da se vidi u cemu je tacno problem i kog stepena...

@Braken: 1 i 2. priroda :wink:
3. ne znam koji stepen nehigijene bi morao da postoji da bi doslo do fimoze...penis naravno treba redovno prati...
4. i kod normalnog frenuluma moze da postoji blago povlacenje glavica na dole...ako ne pravi smetnje tokom odnosa ne treba da se operise...
5. treba videti kako izgleda, nista na slepo...moguce je da nije nikakav problem...
sto se tice kozice nakon masturbacije, moze da dodje do otoka zbog iritacije, ali u principu trebalo bi da sve funkcionise bez problema...
Braken
Novi član
Novi član

Post od Braken »

Hvala doktore
Braken
Novi član
Novi član

Post od Braken »

Doktore,da li se stecena fimoza moze resiti kremama,lubrikantima i rastezanjem u vrucoj vodi??
Braken
Novi član
Novi član

Post od Braken »

Doktore,da li se moze dobiti rak penisa, ako je kog nekoga frenulum duze vreme kratak,kao sto se moze desiti kada je uzka kozica??
Šaulić
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 03, 2011 5:58 am

Post od Šaulić »

Pozdrav ljudi :D
Evo ovako, pre 20 dana sam odradio frenulotomiju, odrađeno je profi skroz, svi su konci pospadali i sve izgleda lepo. Postoji samo jedan problem... Prilikom masturbiranja, jer u zadnjih par dana otkako je sve zaraslo i sredilo se nisam imao seksualne odnose, dakle prilikom masturbiranja potrebno mi je više vremena da ejakuliram, osećaj je znatno drukčiji, ponekad osetim kao i da mi penis utrni, ne oseća dodir, erekcija spada... Ovo zadnje je možda i posledica psihe, jer sam pomalo zbunjen zbog svega ovoga.

Negde pročitah i da je frenulum zapravo najzaslužniji za uživanje, da je najvažniji deo penisa i tome slično. U mom slučaju je morao biti odstranjen i ne mogu nikoga za to da krivim do sebe.
E sad mene zanima... Da li sam uskraćen sad za onaj osećaj koji sam pri ejakulaciji imao pre, da li će i dalje biti potrebno daleko više vremena i truda da ejakuliram, i koliko se odstranjenje frenuluma može odraziti na moj budući seksualni život? Mislim ako je već toliko bio zaslužan za uživanje... :D
Šaulić
Novi član
Novi član

Post od Šaulić »

I da, zaboravih da kažem, frenulotomiju sam radio u privatnoj klinici, bez prethodnih analiza krvi i urina. Da li može doći do nekih komplikacija? Za ovih 20 dana ih nije bilo, ali me zanima dalji tok :D
pekopeko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 12, 2009 11:36 pm

Post od pekopeko »

Izvinjavam se što ovo postujem na dva mesta, ali bih rekao da je stvar prilično hitna, jer za par idem na more, pa bih da znam na čemu sam.

Pre tačno dve nedelje u državnoj bolnici sam imao operaciju fimoze - cirkumcizija. Završna dijagnoza u otpusnoj listi: "Phimosis N47, Op: Circumcisio 272133". Napominjem da sam do pre dve godine imao relativnu fimozu i da nisam imao osećaj kako mi smeta, ali se kožica na glaviću jako stegla posle dve infekcije glavića koje sam zaradio zbog dijabetičarskih predispozicija...

Iako sam, dakle, dijabetičar (tip 2, pod lekovima), rana je brzo zarasla, lekar je i posle operacije i posle skidanja konaca bio zadovoljan učinkom. I meni se do pre dva-tri dana činilo da je sve u redu, osim što mi je iza (ili ispred, zavisno kako se gleda) gornje strane glavića izvesni nabor kožice izgledao prevelik. Ali, računao sam da sam laik...

Međutim, kako u poslednjih par dana nisam sputavao erekcije, tako sam ustanovio da je taj nabor zapravo potkožne prirode. I da se ispod kožice, na mesto gde telo penisa prerasta u glavić, nalazi nešto poput nekakve žile ili možda baš debele vene (dužine oko 3 cm, poprečno po penisu), koja na dodir ("pokušaj" masturbacije) odgovara izrazito neprijatnim osećajem.

Da li neko zna o čemu se radi, ako sam bio dovoljno jasan? Da li je možda u pitanju prolazna pojava, nešto što će se uskoro samo od sebe srediti, povući? Da se razumemo, nisam lud ni za seksom ni za masturbacijom dok sve to ne zaraste (lekar je rekao - tri nedelje od skidanja konaca), ali me ovo jako brine. Naročito ako se ispostavi da ću opet morati da idem pod nož.

Unapred hvala na odgovoru!
Šaulić
Novi član
Novi član

Post od Šaulić »

I šta sad? Nema odgovora?
A kad se nagovara na frenulotomiju, onda samo pišete...
Odgovori