problem sa frenulom?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Re: problem sa frenulom?
i zelim da znam,ako je frenulum slucajno kratak i vuce penis glavica na dole(ne mnogo) da li se taj problem moze resiti pravilnim rastezanjem ili koriscenjem nekih mast??
ja msm da ne može
danas sam bio na pregledu, doktor mi je rekao da imam kratak frenulum, zakazana mi je intervencija u utorak, nešto malo mi je objasnio o tome, i rekao da nije ništa strašno
sad mene zanima šta je lokalna anestezija, jer valjda će nju koristiti, i koliko traje oporavak, hoću li odma moći hodati ili ću morati odležati par dana...
danas sam bio na pregledu, doktor mi je rekao da imam kratak frenulum, zakazana mi je intervencija u utorak, nešto malo mi je objasnio o tome, i rekao da nije ništa strašno
sad mene zanima šta je lokalna anestezija, jer valjda će nju koristiti, i koliko traje oporavak, hoću li odma moći hodati ili ću morati odležati par dana...
da, ne moze se razvuci, kad je previse kratak i pravi problem jedino pomaze frenulotomija...
lokalna anestezija znaci da ce ti tankom iglicom ispod frenuluma dati anestetik i onda ga secnuti i to je to, bez brige...minut posla...
ma kakvi da odlezis par dana, odmah hodas, samo cuvas da ne povredjujes penis, pazljivo odrzavas higijenu...sve u svemu nista komplikovano...
lokalna anestezija znaci da ce ti tankom iglicom ispod frenuluma dati anestetik i onda ga secnuti i to je to, bez brige...minut posla...

ma kakvi da odlezis par dana, odmah hodas, samo cuvas da ne povredjujes penis, pazljivo odrzavas higijenu...sve u svemu nista komplikovano...
Mene zanima da li je neko maloletan odavde otisao na pregled sam, i ako jeste, zanima me sta su mu rekli, da li je potrebna potvrda roditelja da bi se uradila frenulotomija ili ne. Hvala.
evo ja baš sada došao, i treba jedan od roditelja da potpiše izjavu neku
ono operacija nije dugo trajala 10-ak minuta, skoro pa da je nisam ni osjetio, jedino je malo zaboljelo kada su sve to šili... sad ne znam baš kako da postavim gazu, jer mi je doktor rekao da mijenjam tu gazu posle svakog ispiranja, inače ispirem sa nekom hidrogenskom tekućinom ne znam baš kako se zove... i prilikom mokrenja jer moram svaki put da to ispirem, jer evo čim sam mokrio odma mi je ispala ona doktorova gaza, i ja sam morao da stavim novu...
ono operacija nije dugo trajala 10-ak minuta, skoro pa da je nisam ni osjetio, jedino je malo zaboljelo kada su sve to šili... sad ne znam baš kako da postavim gazu, jer mi je doktor rekao da mijenjam tu gazu posle svakog ispiranja, inače ispirem sa nekom hidrogenskom tekućinom ne znam baš kako se zove... i prilikom mokrenja jer moram svaki put da to ispirem, jer evo čim sam mokrio odma mi je ispala ona doktorova gaza, i ja sam morao da stavim novu...
Da li neko moze da okaci sliku,penisa,koji nema fimozu,ima dobar frenulum,i penisa sa kratkim frenulumom i kozicom,da bih video da li slucajno nemam i ja fimozu.Hvala vrlo je vazno
Molim vas,to je samo par slika
proguglaj malo al' na engleskom 
evo 6 dana nakon operacije, nije ništa natečeno, samo po nekad se pojavi mala mrljica od krvi... sad šta me brine posle svakog mokrenja ja promenim gazu koju držim na rani, i očistim nekom hidrogenskom tekućinom, prvo sam držao gazu umočenu u taj hidrogen pa mi je krenulo nagrizati glans, onda sam odlučio da dgžim gazu umočenu u kamilicu i to mi je pomoglo da se smiri oteknuće od nagrizanja, ali je počelo malo kao da se gnjoi oko šavova, i sada držim potpuno suvu gazu tu, inače gazu držim između kožice i glansa na rani kada vratim kožicu gore...
pa me sada interesuje da li je ovo normalno, što je počelo da se pojavljuje, ili je to moguće sada nekako izaprati...

evo 6 dana nakon operacije, nije ništa natečeno, samo po nekad se pojavi mala mrljica od krvi... sad šta me brine posle svakog mokrenja ja promenim gazu koju držim na rani, i očistim nekom hidrogenskom tekućinom, prvo sam držao gazu umočenu u taj hidrogen pa mi je krenulo nagrizati glans, onda sam odlučio da dgžim gazu umočenu u kamilicu i to mi je pomoglo da se smiri oteknuće od nagrizanja, ali je počelo malo kao da se gnjoi oko šavova, i sada držim potpuno suvu gazu tu, inače gazu držim između kožice i glansa na rani kada vratim kožicu gore...
pa me sada interesuje da li je ovo normalno, što je počelo da se pojavljuje, ili je to moguće sada nekako izaprati...
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Maj 02, 2011 6:53 pm
jedno pitanjce .. da li je moguce uraditi obrez... a da se fenulum ne isece ???? molim za odgowor !!!
Doktore,da li je normalno posto imam 15 godina,da frenulum bude malo zakacen,tj tu je vrh frenuluma za vrh glavica jer mi se
cini da sam negde procitao da jeste,ali mi to vi potvrdite

@sewerance43: ukoliko je izvodljivo, sto zavisi od samog stanja frenuluma, onda se moze sacuvati...
@Braken: frenulum upravo i jeste to sto je zakaceno sa donje strane glavica...kako stoje stvari kod nekog na slepo se naravno ne moze znati...problem je kada je ta kozica koja je zakacena za glavic kraca nego sto bi trebalo da bude pa previse vuce glavic na dole kada se kozica svlaci...
@Braken: frenulum upravo i jeste to sto je zakaceno sa donje strane glavica...kako stoje stvari kod nekog na slepo se naravno ne moze znati...problem je kada je ta kozica koja je zakacena za glavic kraca nego sto bi trebalo da bude pa previse vuce glavic na dole kada se kozica svlaci...
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Maj 02, 2011 6:53 pm
ahaa.. ok ! hwala ti, i jos nesto.. ja sam uradio operaiju pre 4 dana ... skinuo sam njihow zawoj i gazu danas,i prewio sam se , stawio sam rivanol i kantarijol (msm da se tak ozowe to ulje)nego mi je prob. sto glans boli na najmanji dodir ali ne po sredini wec onako sa strane i kao da je modar, pa ne smem da se obucem i po celi dan i celu noc sam go.... jel znas samo da mi kazes posto wise nemam onaj njihow elastican zawoj wec samo obicnu gazu da li moze pri erekciji da puknu konci (to su konci koji sami spadaju) ???????????? 

nema veze sto su ti koji sami spadaju, oni pocnu da se razgradjuju tek nakon odredjenog perioda, kada je rana vec sigurna i bez konaca...u prinicpu sada bi konci trebalo da izdrze erekciju, naravno trudi se da izbegnes sto je vise moguce one erekcije koje mozes da kontrolises...nema potrebe da penis bude cvrsto umotan, mozes samo lagano da ga umotas u gazu, da zastitis samu ranu od vesa, a takodje malo i glavic da se zastiti dok je jos preosetljiv, sto je normalno nakon operacije, to ce se srediti s vremenom, samo strpljenja...
posto si pitao za frenulum a vec si operisan, da li je i on otklonjen ili ne?
posto si pitao za frenulum a vec si operisan, da li je i on otklonjen ili ne?
jutros nakon 7 dana mi je prvi put krenula krv, imao sam osjećaj kao da imam fontanu u gaćama 
sad se malo smirilo al' oped ide po malo... da li je to normalno, kao da mi se proširila krasta sa donje strane glansa :s

sad se malo smirilo al' oped ide po malo... da li je to normalno, kao da mi se proširila krasta sa donje strane glansa :s
gazu vise nemoj da stavljas unutar kozice, samo ce se lepiti za ranu i povredjivaces se kad odlepljujes...gazicom samo briskaj pa onda vrati kozicu bez gaze...bitno je da unutra bude cisto i SUVO...ako prokrvari samo stisni penis da se zaustavi krvarenje, cuvaj se da ne povredjujes frenulum, higijenu odrzavaj pazljivo, a ako je krvarenje obilno javi se lekaru!
sto se tice kolika je krasta na slepo se ne moze proceniti, moda se samo zgrusala krv koja je curila pa zato izgleda vece...
sto se tice kolika je krasta na slepo se ne moze proceniti, moda se samo zgrusala krv koja je curila pa zato izgleda vece...