problem sa frenulom?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: problem sa frenulom?

Post od Dr011 »

frenulum se nazalost ne moze rastegnuti alternativnim putem, ako pravi problem treba uraditi frenulotomiju, ako ne stvara probleme onda se ne mora raditi nista...pa proceni koliko ti smeta, ako ti pravi smetnje, dolazi do povredjivanja, idi da ti to secnu...
kazo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 13, 2011 6:46 pm

Post od kazo »

Ma ne znam ni sam, mislim kad sam sve ove godine pregrmio i izdrzao da ce se to srediti da ne idem pod noz.
Malo me jeza hvata kad pomislim da ce se nesto dole rezati a i vidio sam slike frenulotomije...uzasno izgleda :)

Nervira me to sto nekad imam a nekad nemam probleme. Pomislim sredice se samo. Po mojoj procjeni fali bukvalno milimetar da sve bude opusteno :(
kazo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 13, 2011 6:46 pm

Post od kazo »

I zaboravio sam da pitam, koja je razlika izmedju frenulotomije i frenuloplastike ?
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

sto se tice samog termina plastika bi se odnosila na prepravku (kad je nesto malo komplikovaniji frenulum pa to treba lepo srediti), a tomija oznacava samo presecanje frenuluma...sustina procedure kod problema sa frenulumom je da se on presece, tj. otkaci od glavica, sam termin tu nije toliko ni bitan...
Lav4e
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 15, 2011 5:02 pm

Post od Lav4e »

Zdravo svima, ja se izvinjavam ako ima nekih nepravilnosti u moj post ali ja sam makedonac i srpski mi nije prvi jezik. Unapred vam hvala na razumevanje.

Imam 23 godina, zelim da uradim cirkumizacija, ne zbog zdrastveni problema tuku zbog estetskih razloga. Zamolio bih vas ukoliko neko je imao prethodno iskustvo sa ovaj vid zahvata da mi preporuci najbolja privatna klinika u Srbija ili neki najbolji strucnjak u vezi ovog zahvata!

Pozdrav svima i jos jednom hvala!
Braken
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 03, 2011 10:17 am

Post od Braken »

Zdravo doktore.Pojavio se jos jedan problem.Kada masturbiram,sve je ok,samo glavoc se guli,i posle ejakulacije ostane crven.na glavicu imam kao neke linije sitne male rupice u linijama,ne izgleda ozbiljnoali to izgleda kao ogrebotina,kao da napravite sitno udubljenje u kozi,pa vas molim doktore,ako znate sta je to, i da li se glavic guli zbog kratkog frenuluma,inace frenulum se ne guli,on me ne steze dok masturbiram,pa doktore molim vas pomozite mi
Hvala vam
Braken
Novi član
Novi član

Post od Braken »

Doktore,da li je normalno da frenulum vuce glavic i u opustenom stanju i u erekciji,ali samo malo,posto ako vuce previse onda je potrebna frenutolomija,a sta ako vuce minimalno,da li je to normalno ili uopste ne treba ni malo da vuce glavic,posto meni vuce minimalno a nisam siguran bas.

Hvala vam unapred
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

normalno je ako vuce malo kad se rukom skroz povuce kozica, mora neki stepen zategnutosti da postoji, bitno je samo da nema nikakvih smetnji pri odnosu i masturbaciji, frenulotomija se radi kada kratak frenulum pravi smetnje...
sto se tice povredjivanja prilikom masturbacije desava se, pronadji tehniku kojom se neces povredjivati...bitno je da kozica ne pravi problem ako je tesna, moze se i zbog toga povredjivati...
Braken
Novi član
Novi član

Post od Braken »

Hvala doktore,ali samo mi objasnite zasto se glavic guli pri masturbiranju? Da li to treba da me brine

Hvala vam
Braken
Novi član
Novi član

Post od Braken »

Izvinjavam se sto ovde pisem,ali tema za fimozu je zakljucana.Molim vas recite mi,kada mi je penis u erekciji,prevucem ga iza glansa,iza glansa natezem kozicu gore dole,kada je vratim da prekriva glans,glans ostane malo otkriven,i kozica je malo slepljena za glans i vrati se sama iza glans.Molim vas recite mi da li to znaci da je to fimoza??
Molim vas vrlo je vazno.

Hvala unapred
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

fimoza je stanje kada je kozica tesna i nastaju teskoce prilikom svlacenja i navlacenja kozice na glavic...treba sve da ide glatko, ako postoji suzeni prsten to bi svakako primetio...sto se tice ovog sto opisujes u erekciji moze da se desi da se kozica prirodno sama svlaci iza glavica, da nema dovoljnu duzinu da se navuce na glavic, kod svakog je razlicito, a moze da se to desava i ako je kozica tesna pa se suzeni prsten zaglavi iza glavica (parafimoza)...
kada je kozica tesna moze doci do guljenja za koje si pitao u postu iznad, ali do guljenja moze doci i kod normalne kozice ako se preteruje... :wink:
MIXTER
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 08, 2011 5:56 pm
Kontakt:

Post od MIXTER »

Takodje ja imam da kazem(napisem) nesto u vezi sa frenulom.Ovako nekad sam se samozadovoljavao cesto sad redje mozda jendom u nedelji,ali to nema veze.Primatio sam da mi na skroz najdonjem delu frenuluma ima kao ranica mala,ali ne boli.Plasim se da mi ne pukne frenulum prilikom seksualnog odnosa ili samozadovoljavanja,ali inace nista ne boli.Pa posavetujte me da li treba da posetim urologa ili da cekam da zaraste.(rana je zatvorena,mala i ne boli)
MIXTER
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od MIXTER »

Zeleo bih da sto pre dobijem odgovor.
MIXTER
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od MIXTER »

Odnosno to je samo kao crvenilo (ipak se brinem).
ryanp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 07, 2011 10:09 am

Post od ryanp »

molim doktora da pogleda kratak video te prokomentira stanje tj. da li postoji kakav uočljiv problem s frenulumom il tjesnom kožicom pri navlačenju kožice
penis je u erekciji te kožica ide kojih 1-2 cm ispod ruba glavića,također je primejtan mali nabor kožice kad je prevućena isto kao i malo zatezanje glavića prema dolje
moje pitanje,da li s ovakvim stanjem mogu imat seksualni odnos?

http://www.2shared.com/video/bG0XHqhi/MOV03567.html

zahvaljujem
Odgovori