problem sa frenulom?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
zoltane666
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 15, 2011 6:16 pm

Re: problem sa frenulom?

Post od zoltane666 »

tacno... ;) obavesticu vas kad sve to resim.. nije mi frka zbog intervencije nego zbog duzine oporavka i koliki je najkraci moguci period da se sve to resi,da li je potrebno zakazivanje..?znate,sad ce leto..bazen i ostale akitvnosti.. :)))
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

zoltane666 napisao:nije mi frka zbog intervencije nego zbog duzine oporavka i koliki je najkraci moguci period da se sve to resi,da li je potrebno zakazivanje..?
ukoliko se radi frenulotomija sto se tice oporavka ti si istog tog dana potpuno sposoban za sve, uradi se, ides kuci, posle 10ak dana pazis na higijenu i da ne povredjujes mesto frenuluma prilikom zavrtanja kozice i pranja i to je to, funkcionises najnormalnije...verovatno se zakazuje, prvo moras na pregled, ali s obzirom da je to bas kratka intervencija verujem da neces dugo cekati, a mozda se desi da urade i odmah...
zoltane666
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 15, 2011 6:16 pm

Post od zoltane666 »

ok...hvala puno..najbolji ste!!! :) :) :)
miki xd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 23, 2011 3:40 pm

Post od miki xd »

Sta mislite da li je to valjano uraditi na studentskoj poliklinici, ili gde drugde...?
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

to mozes da uradis svuda gde ima urologa, intervencija je zaista jednostavna i kratka...e sad da li to rade u studenstskoj ne znam, proveri to kod njih, ili jednostavno nek ti napisu uput za urologa...
Kure
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 27, 2011 1:43 am

Post od Kure »

Pozdrav. :)
U potpuno sam istoj situaciji kao Zoltane. Imam 16(za 15 dana punim 17godina). I ja imam kratak frenulom i onemogucava mi da sa lakocom prevucem kozicu preko glansa. Vec dugo razmisljam da odem i da to zavrsim ali nikako da skupim hrabrosti. Nije mi frka zbog nekih ''bolova'' nego mi je nekako glupo. Takodje ne mogu da se obratim roditeljima posto se sa caletom ne cujem i ne zivi u istom gradu gde i ja a glupo mi je da pricam o tome sa kevom :oops: Razmisljao sam da odem za vreme raspusta da to uradim posto sam mislio da posle operacije treba da se miruje i da se neguje kure, ali sam sad procitao da je posle operacije sve normalno i tako to ali da naravno mora rana da se neguje. Hteo bih da mi date neki savet sta da radim i da li mogu ja sam da odem kod doce opste prakse da mi da uput i posle da sam odem kod urologa i da to zavrsim.
Hvala unapred.
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

ako se radi samo frenulotomija onda bez brige sto se tice oporavka, zaista nije nista komplikovano...e sad posto si maloletan ne znam koliko je izvodljivo bez dozvole roditelja to uraditi...javi se najpre svom doktoru opste prakse pa ce ti objasniti i gde treba da ides i u vezi sa dozvolom roditelja...pa ili da kazes majci ili ocu kada to bude izvodljivo ili da se strpis jos godinu dana...proceni koliko ti se zuri ako recimo imas nekih planova zbog kojih bi to voleo da sredis sto pre :wink: :lol:
MaxMarkos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 27, 2011 8:02 pm

Post od MaxMarkos »

Dobro se konsultujte sa urologom pre zakazivanja frenulotomije! Problem sa frenulumom je obicno vezan sa fimozom i obratno... Zbog doktora sarlatana i okoline koja ne znam iz kojih razloga ima toliko toga protiv obrezivanja, tri puta sam legao na operacioni sto!!! Prvi put mi je frenulum operisan u prvim godinama zivota... Sa prvim erekcijama sam shvatio da nije sve u najboljem redu... u opustenom stanju sve izgleda odicno u erekciji ne moze da se prevuce do kraja, dakle kratak frenulum! U 23-coj godini kada sam drugi put posetio urologa rekao je da je glupo da se obrezujem i da ce nova frenulotomija resiti problem... zamislite nije! Imao sam sasvim solidan seksualni zivot ali uvek sam imao trip u glavi kao prvo zbog izgleda, drugo oralni sex nije bio sa nekim preteranim osecajem a penetraciju i ne pokusavati bez kondoma... desavalo se i da padne usled manjka osecaja. Trebalo mi je do 27 da skupim hrabrosti i konacno uradim cirkumciziju (jos uvek se oporavljam). Ne dozvolite da glupa i neupucena okolina puna predrasuda uglavnom zbog Muslimana bude prepreka ka tome da resite problem. Vi koji ga imate najbolje znate koliko vam smeta, ne moraju drugi da vam govore kako to nije neki veliki problem! Manite se gluposti sa Didermal mascu, rastezanjem koze i masturbiranjem u vreloj vodi, to su notorne gluposti! Ne dozvolite da docekate 27-mu kao ja, resite problem na vreme i uzivajte :-) Frenulotomija je macji kasalj kao i oporavak, cirkumcizija nije strasna ali je oporavak jako dug i problematican, ipak isplati se!!!
MaxMarkos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 27, 2011 8:02 pm

Post od MaxMarkos »

miki xd napisao:Sta mislite da li je to valjano uraditi na studentskoj poliklinici, ili gde drugde...?
Meni je radjena frenulotomija na Studentskoj poliklinici... zakazu ti za nedelju, dve, uradis nalaze krvi i urina i na dan zahvata se javis u stacionar u Prote Mateje (ulica nize od Poliklinike). U principu su Ok, smeste te u postelju po prijemu i cekas svoj red, sama operacija traje par sekundi i ides kuci...
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

naravno, nekad frenulotomija resava problem u potpunosti, kozica recimo moze da bude dovoljno siroka sama po sebi, ali frenulum zateze i vuce glavic na dole vise nego sto bi trebalo, i u tom slucaju nema potrebe raditi obrezivanje, dovoljna je samo frenulotomija nakon koje se kozica potpuno opusti i funkcionise bez problema...doduse, postoje takvi frenulumi kod kojih se nazalost ne moze osloboditi skupljenost sa donje strane samo odvajanjem frenuluma od glavica, pa je obrezivanje jedini lek...a u slucaju da uz kratak frenulum postoji i tesna kozica onda je obrezivanje svakako pravi izbor u startu...i sve se to utvrdjuje odlaskom na pregled i davanjem svih podataka lekaru o stanju i funckionisanju penisa, pa se onda odlucuje sta treba uraditi...
cate
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 04, 2011 2:03 pm

Post od cate »

zdravo.Zeleo bih da zman samo radi informacije,ja sam do svoje 14 godine masturbirao tako,sto nisam prevlacio kozu preko glavica,nego samo gore dole u normalnom stanju,pa me zanima da li takvo masturbiranje moze podpomoci brzem razvijanju fimoze,i da li je takav metod uopste zdrav,i da li se uopste moze tako masturbirati,molim vas recite mi ,samo da znam da li sam gresio ili ne hvala
Marko micic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 18, 2011 2:48 pm

Post od Marko micic »

Kao sto sam davno rekao,kozica kada navucem glavic je crvena,kada mokrim ona postaje jos vise crvena i posle par minuta se crvenilo smanji.kada masturbiram tokom masturbacije kozica takodje postaje crvenija kada zavrsim posle par minuta se crvenilo ponovo smanji,kada u opustenom stanju navucem kozicu ide lako,ali kada je u erekciji ide malcice teze ali i tu dosta lako navucem,pa po ovim simptomima da li ja imam fimozu??

treba mi brz odgovor hvala
Marko micic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 18, 2011 2:48 pm

Post od Marko micic »

Kao sto sam davno rekao,kozica kada navucem glavic je crvena,kada mokrim ona postaje jos vise crvena i posle par minuta se crvenilo smanji.kada masturbiram tokom masturbacije kozica takodje postaje crvenija kada zavrsim posle par minuta se crvenilo ponovo smanji,kada u opustenom stanju navucem kozicu ide lako,ali kada je u erekciji ide malcice teze ali i tu dosta lako navucem,pa po ovim simptomima da li ja imam fimozu??

treba mi brz odgovor hvala
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

trebalo bi da i u erekciji svlacenje i navlacenje kozice ide lako...kod najblazih oblika fimoze kozica se moze olabaviti pravilnom masturbacijom, ako to ne pomogne onda jedino cirkumcizija pomaze...ukoliko samo frenulum pravi problem onda moze pomoci i frenulotomija...dok se ne vidi penis ne moze se znati kako stoje stvari sa kozicom, zato predlazem pregled...
Korisnikov avatar
purplehead
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Avg 29, 2010 8:48 pm

Post od purplehead »

Odkada je FRENULUM - FRENULA?

Frula? Kožna frua?

PROLEM SA FRENULUMOM ali ovde se udara na mušku seksualnost negativno.
A kompleksna je - nije samo "Drage mame sa Krstarice po jevrejskom metodu kožica mora da bude prevučena do trće godine ili nešto nije u redu sa detetom"
Zato i dolazi do oštećenja FRENULUMA još u detinjstvu.

Frenulum može da zaraste, može da postane elastičan, antroploški moguće da se neko rodi sa greškom ali ovoliko grešaka je posledica seksualne isfrustriranosti odraslih koji manipulišu dečjim organom koji nije razvijen.

Ovo su rezultati saveta majkama da se svuče do trće godine
Za početak bar promenite naslov teme... vredja...

Jevrejska medicina kaže da frenulum postoji i kod jezika ćime umanjuje važnost frenuluma kod penisa - MUŠKI GLAVNI NERV ZA UŽIVANJE

Nema li frenuluma na penisu - seksa će biti sve manje...
A i beš slučaj kad amo ona uživa i moli da prestaneš jer je doživela nekoliko orgazama a ti ni jedan.

Kamo sreće da je sve tako jednostavno i bez posledica...
Drage mame dužne ste da vučete dok je sve milimetarski i neformirano, to je greška prirode - savet Amfibijasta Vragolija, forum Sunetarnica
Većinu fimoza i parafimoza možete rešiti pažljivom upotrebom didermal masti koja širi kožicu onako kako nama treba (najraniji uzrast 2 godine starosti pa nadalje)
Odgovori