stomatoloski fakultet

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Post od milanche_srb »

Koje bezvezno poredjenje, neko da se bavi prpgramiranjem a da ne vidi kompjuter? heh daleko od toga da na drzavnim fakultetima nema pacijenata! Ne znam na kojim si to forumima bio i ko ti je pricao ali na drzavnim fakultetima postoji NORMA broja pacijenata iz odredjenih predmeta koju moras da ispunis pre izlaska na ispite!
Tvoj primer sa programiranjem je isti kao kad bih ti ja rekao da se na privatnom uci programiranje a ne znas ni sta je tastatura, ni monitor, ni procesor...ali bitno je da ti pravis neke "programe".
Vidim mnogo si se dao u raspravu da istaknes vaznost tvog "fakultea" koji by the way niko ne priznaje. Ocogledno imas potrenu za dokazivanjem jer si i sam svestan da si izabrao LAKSI , a ne bolji put do diplome! To je po principu SVAKO SE CESE GDE GA SVRBI. Pretpostavljam da je tvoje znanje iz stomatologije previse skromno i da nemas uvid koliko se uci na drzavnom faxu i kako je uzasno tesko doci do diplome jer ti ucis kurs stomatologije u Pancevu. Drzavni i Pancevo se ne mogu porediti jer dok neki studenti uce dan i noc, odricu se, ulazu sebe, vi iz Panceva kulirate sa 5 dana ucenje pre ispita, a da ne kazemo da prolaznost 99%.

Nema tu mnogo filozofije, PANCEVACKI FAKULTET NEMA AKREDITACIJU , tako su odlucili mnogo kompetentniji ljudi i od mene i od tebe druze. Verovatno postoji dobar razlog zasto je nema...a ne zato sto je tako dobar! :) :) :) Da ne ispadne da je to diskriminacija privatnih fakultetu uopste, da se zna da je vecina privatnih dobila akreditaciju, ali ne i Pancevo...cime je svrstan u jedan od najgorih fakulteta u zemlji. Ponavljam, nije moje da odlucujem, vec su tako odlucili nadlezni organi, s razlogom!
Razumem da svako hvali svoje, pa tako i ti tvoj "fakultet" ,ali budimo realni, ti si jos student i pojma nemas o stomatologiji. Pogotovo zato sto si iz Panceva tesko ces i nauciti nesto na stazu jer te nece niko primiti. Verujem da znas da izbusis kavitet 1. klase ili uzmes otisak,ali to je kraj. Cim bi ti se pojavio neki pacijent sa nekim problemom koji nisi stigao da cujes u okviru tvog "skolovanja" ti neces znati sta da radis! Sve sto ces poneti iz Panceva je mehanicki rad, a cim naidjes na problem slaces specijalisti. To je iz razloga jer nisi ucio i proucavao stomatologiju dovoljno kako se to radi na pravom fakultetu.
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

Post od studentbgd »

"Ne znam na kojim si to forumima bio i ko ti je pricao ali na drzavnim fakultetima postoji NORMA broja pacijenata iz odredjenih predmeta koju moras da ispunis pre izlaska na ispite! "

To sto postoji NORMA ne znaci da NORMA mora i da se ispostuje.
A sve sam to cuo od ljudi koji studiraju na drzavnim fakultetima, procitao po novinama, na njihovim forumima od njihovih studenata. Ja ne kazem da pre 30 godina nije bilo drugacije ali sada je kako jeste. To sto se vi hvalite i lozite na neku vasu kvazi teoriju i filozofiju to mozete da okacite macku o rep, cinjenica je da vama doktorka od 27 godina sa prosekom 10,00 okrene spric na dole da istisne vazduh i da ne nabrajam dalje. Da svrseni studenti ne znaju da drze ni kavitron. Svi ste vi potpuno svesni da vas Pancevni siju u sveri stomatologije i da su vam gadna konkurencija. Mi iz panceva smo cak spremni da 5 nasih studenata izadje na crtu studentima sa drzavnih fakulteta na tahmicenju pa da vidimo ko ce za recimo 2 sata da odradi vise pola i bolje naravno. Apsolutno ste svesni da ste po stomatologiji daleko ispod Panceva. Ali umesto da se trudite da budete bolji, da studentima na tim vasim izvikanim drzavnim fakultetima obezbedite vise prakse , i da na taj nacin ucinite da budu bolji vama je lakse da skenjate jedan vrhunski fakultet kakav je Pancevacki a da drzavni ostanu kakvi jesu i da i dalje produkuju doktore koji nemaju veze sa zivotom. Najlaksi nacin da se unisti konkurencija. I onda na kraju pacijanti vise nece imati izbora morace da idu kod vas.
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

"Drzavni i Pancevo se ne mogu porediti jer dok neki studenti uce dan i noc, odricu se, ulazu sebe, vi iz Panceva kulirate sa 5 dana ucenje pre ispita, a da ne kazemo da prolaznost 99%. "

Prvo gde postoji dokaz da u pancevu uce 5 dana pred ispit. Ja sam internu medicinu u pancevu spremao MESEC i PO DANA i JEDVA DOBIO 6!!!! A mnogi ljudi ne mogu da je daju vec 5-6 rokova. Neurologiju ljudi polazu po 2 godine.

Vi se 99% te vase opste medicinske i institutske teorije ne secate!!! I TO SU CINJENICE!!! Da te sada pitam lanac krebsovog ciklusa, strukturnu formulu glukoze i maltoze, lanac stvaranja holesterola, lanac stvaranja zucnih boja ne bi znao da beknes. I ja zaista ne znam cemu to sve sluzi stomatolozima. NE SLUZI NICEMU!!! Jedino sluzi da se vi hvalite kako ste to ucili. Mozete da se hvalite kako ste to ucili ali je cinjenica da vi trenutno od toga znate mozda 1% a ja znam vise od tih vasih 1% sigurno. Niko od vas da ga sada dovedu u situaciju da momentalno mora ponovo da polaze fiziologiju, patofizu, biohemiju....i ostale institutske predmete ne bi mogao da polozi. Recimo to se trazi od vas ako zelite da nastavite da radite kao stomatolozi i dalje.

Samo glup covek moze da smatra da je normalno da uci 12 sati na dan 6 meseci predmet iz kog mu 90% stvari u zivotu nece koristiti. Ili da je normalno da neko ocekuje da za 6 meseci od studenta stomatologije napravi specijalistu interne medicine. To sto ste vi to tako morali, sto ste internu morali da znate ko specijalisti da je polozite to je jedno. A je imbecilno tvrditi kako je to NORMALNO.

U Pancevu postoje ocene od 6 do 10. I svaka je za adekvatno znanje. To sto vi po automatizmu mislite da cim je to privatni fakultet da se tu nista ne radi to je vas problem. To sto ste vi sa fakulteta gde ljudi uce za 10 a mole boga za 6 to je takodje problem vas i bolesnog sistema u kom studirate. U svim normalnim zemljama i na svim normalnim fakultetima kad ucis za 6 i naucis za 6 dobijes 6 , ucis i naucis za 7 dobijes 7, ucis i naucis za 10 dobijes 10.
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

....

Post od studentbgd »

"To je iz razloga jer nisi ucio i proucavao stomatologiju dovoljno kako se to radi na pravom fakultetu."

A ti si BAS UPUCEN koliko se stomatologija proucava u Pancevu. NE SERI MAJKE TI. I da primaju nas na staz na VMA i po domovima zdravlja, bar su do sada. MOZES DA SLOBODNO PITAS tamo kako su zadovoljni nama.
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član

Post od milanche_srb »

Ma sve je to u redu ali ove godine ste IZGUBILI AKREDITACIJU.....PANCEVCKI STOMATOTOLOSKI FAKULTET NEMA AKREDITACIJU I NECETE MOCI DA RADITE NIGDE SA NJIM!
Sasvim realno...sa toliko malim znanjem ni ne treba da radite,eventualno mini intervencije.
i... "kolega", nemoj da se ljutis, nisam ja to izmislio, to su CINJENICE, a za akreditaciju..to vam je drzava oduzela...vama i jos 3,4 fakulteta od svih mogucih po zemlji! Time je sve jasno :) :) :) :) :)
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

....

Post od studentbgd »

Reci cu ti da sam asistirao neke operacije vama sa maksile , oralno hiruski zahvati. I da ne da nemate pojma mislim vi mladji nego je to plac majke bozije. Impaktirani umnjak vadite 2 jebena sta , otpalo mi je rame. Obican horizontalac. Toliko o vama.
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

milanche_srb napisao:Ma sve je to u redu ali ove godine ste IZGUBILI AKREDITACIJU.....PANCEVCKI STOMATOTOLOSKI FAKULTET NEMA AKREDITACIJU I NECETE MOCI DA RADITE NIGDE SA NJIM!
Sasvim realno...sa toliko malim znanjem ni ne treba da radite,eventualno mini intervencije.
i... "kolega", nemoj da se ljutis, nisam ja to izmislio, to su CINJENICE, a za akreditaciju..to vam je drzava oduzela...vama i jos 3,4 fakulteta od svih mogucih po zemlji! Time je sve jasno :) :) :) :) :)
A ti si nege proverio koliko je nase znanje? Da nisi bio na nekom nasem ispitu. To sto su se na drzavnom fakultetu na vama izdrkavali i lecili komplekse ne znaci da smo mi losi jer na nama nisu lecili.

Pricas nesto za sta nemas dokaza. Pricas na osnovu pretpostavki i na osnovu rekla kazala. DOKAZI DAKLE!!!!
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

.....

Post od studentbgd »

Da se dovede 5 studenata sa privatnog i 5 sa drzavnog fakulteta sa 5 godine da se obezbede pacijenti pa ko bolje i vise uradi za radno vreme od 8 sati. Ako ovi sa drzavnog pobede ove sa privatnog ja cu da sopstveni indeks pojedem umocen u govno i ispisem se sa fakulteta.
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član

Post od milanche_srb »

Pa mozda je i napravljeno takvo poredjenje cim je PANCEVACKI FAX IZGUBIO AKREDITACIJU... u prevodu diploma ne vredi ni 5 para.....znaci da je neko ko se razume dosao do zakljucka da je taj fakultet obican biznis onome ko ga je otvorio a da sa edukacijom studenata nema blage veze....sto si sam dokazao pokusavajuci da ne delis neke savete a pogotovo sto ne znas ni naziv bolesti kako se kaze pravilno!!!!!!!!!!!
Sve vise ispadas smesan i najbolje da batalis temu.
Odluku o gubitku licence i akredijacije faxa u Pancevu su doneli strucnjaci! Ne mislis valjda da je to tako bez veze doneto?? Verujem da ti volis svoj fax ali cinjenice su cinjenice i moras ih prihvatiti takve kakve jesu!
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

milanche_srb napisao:Pa mozda je i napravljeno takvo poredjenje cim je PANCEVACKI FAX IZGUBIO AKREDITACIJU... u prevodu diploma ne vredi ni 5 para.....znaci da je neko ko se razume dosao do zakljucka da je taj fakultet obican biznis onome ko ga je otvorio a da sa edukacijom studenata nema blage veze....sto si sam dokazao pokusavajuci da ne delis neke savete a pogotovo sto ne znas ni naziv bolesti kako se kaze pravilno!!!!!!!!!!!
Sve vise ispadas smesan i najbolje da batalis temu.
Odluku o gubitku licence i akredijacije faxa u Pancevu su doneli strucnjaci! Ne mislis valjda da je to tako bez veze doneto?? Verujem da ti volis svoj fax ali cinjenice su cinjenice i moras ih prihvatiti takve kakve jesu!
Danas cemo doznati prave razloge zbog kojih je fakultet izgubio akreditaciju. Niko se jos nije izjasnio da je razlog to sto je to biznis a ne edukacija studenata. Prema tome nemoj da seres.

Odluku su doneli strucnjaci, od kojih je veliki deo sa medicinskih drzavnih fakulteta i uopste sa drzavnih fakulteta. Znaci postoji sukom interesa.

Studenti privatnog fakulteta su uvek spremni da se tahmice i pokazu vam kolika je kolicina vasih zabluda i ne znanja!!!!!
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član

Post od milanche_srb »

Kao prvo prekini da psujes a kao drugo pise se neznanja zajedno,samo se kod glagola ne pise odvojeno..nepismen si! Ako nemas drugih argumenata, nemoj svoju slabost pokazivati vradjajuci druge!
Dalje sto se tice sukoba interesa...hahahah ma daj, Pancevo upisuje previse mali broj studenata da bi drzavi to bilo sta znacilo! Znaci radi se o tome da su ljudi procenili da je taj fax jednom recju smesan!
Bas sam juce upoznao momka koji studira u Pancevu i koji ima jos 3 ispita do kraja. Decko sam kaze da je fax prelak i da se jako retko desi da neko padne ispit! A da ne pricam koliko je zabrinut sto mu niko nece priznati diplomu!
Ne budi klinac sa tim tvojim takmicenjem...jako si smesan i nezreo sa tim glupostima! "Studenti privatnog faxa su uvek spremni da se takmice"?? hahahahaahh jako jadno...mozes da se takmicis sa nama ali samo u preparaciji kaviteta 1. klase! Ne daj boze da ti u ordinaciju dodje pacijent koji ima neku opstu bolesti!
Dakle, kao sto sam ti i rekao u raspravi na drugoj temi, prekini da lecis komplekse jer si oterao lekare koji su bili spremni da deo svog slobodnog vremena poklone ovim ljudima da im pomognu!!! Nastavis li da nas sve smaras svojim kompleksima zbog toga sto si svestan da studiras presmesan fax cija se diploma ne priznaje cim predjes tablu 60 Pancevo, otici cu i ja , a verujem i velika vecina! DAKLE, PREKINI DA SMARAS SA TVOJIM BEZVEZNIM NEPRIZNATIM FAXOM I PUSTI NAS DA RADIMO! Bolje gledaj sta pisemo i uci od nas!
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

"mozes da se takmicis sa nama ali samo u preparaciji kaviteta 1. klase!"

U pravu si ne bi vas blamirao vise od toga :)
Kenny McCormick
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 17, 2009 7:41 pm

Post od Kenny McCormick »

Kako sam se samo ismejao citajuci ovu temu :D
Sladak mi je ovaj pancevacki student. Zamisljam ga kao nekog malog, kocopernog pekinezera, koji nikako da dodje do daha od lajanja, a niko ga ne ferma :))))
*Prvo, decko, skandalozno si nepismen, sto je, po mom skromnom misljenju, nedopustivo za jednog akademskog gradjanina.
*Drugo, to sto grcevito branis svoj fakultet, ako mogu da primetim, argumentima koji se svode na 'pokazi mi tvoj, pa cu ti pokazati moj' je presmesno, i da sam na mestu tvojih profesora, debelo bih se postideo.
*Trece, znajuci kadar koji radi na tom fakultetu, potpuno mi je jasno zasto nikako da dobije akreditaciju.
Evo ocene nekih klinika (od 5 do 10), sa kojim bi se slozilo 75% ili vise stomatologa koji su bili u bilo kakvom kontaktu sa ljudima koji te klinike vode. Ocena se odnosi na ljudske i profesionalne kvalitete.
Bolesti zuba: jedva 6 (prelaznu ocenu im dajem samo zbog osobe sa inicijalima M.P.). Mogu samo da zamislim kako i cemu vas oni uce.
Protetika: 5 . Dok je profesorka Lj.K. bila tamo, mozda je na nesto i licilo. Sada, nope.
Decja stomatologija: 7 . Velika mana je to sto je jedan od profesora, kod koga je ubedljivo najlakse bilo poloziti decju, tamo na fakultetu. Ali je dobar covek i dobro radi.
Parodontologija: 6 . Profesorka poznata po ulizivanju studentima i druzenju sa njima, dok su joj zanimljivi, a posle ih liferuje i kinji. Predivno.
Oralna hirurgija: 7 . Ne znam da li je bivsi dekan jos uvek na fakultetu, ako jeste, zato sedmica, jer je dobar strucnjak, ali veoma diskutabilnog personalitija. M.R. je takodje dobar or. hirurg, ali je najveci negativac koji je radio na Stomatoloskom fakultetu u Beogradu, ikad.

Mislim da je ovo dovoljno od mene, da vidis da znam o cemu govorim.

Dokle smo stigli, aha, do cetvrte tacke.
*Najveci broj studenata fakulteta u Pancevu su ljudi koji nisu nikako mogli da predju 1., 2. ili 3. godinu Stomatoloskog fakulteta u Beogradu, iz ovog ili onog razloga. To vec znaci da je kapacitet tih ljudi ne bas veliki, cime ne zelim da umanjim njihovu vestinu u praksi, ali praksa ne da nije sve u stomatologiji, nego je vise nego smesno oslanjati se samo na nju. Ovo govorim iz licnog prakticnog iskustva i toga sta sam sve cuo i video da rade starije, da ne kazem iskusnije kolege.

I da ne duzim vise, ZNANJE JE MOC, a ko ima znanje, lako ce nauciti prakticni rad.

Pozdrav.
whitesmile
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 2:10 am

Post od whitesmile »

Kolega studentbgd,na linku

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... ht=#124070

se nalazi Vas cenjeni tekst,sledece sadrzine:
Dezartikulisao sam rasklacen zub, osistio kamenac, masinski prosao oko korena hiruskim borerom da skinem konkramente, sve lepo.
I sad me zanima sledece.
Sta vi mislite ako uguram bioos (vestacka kost) u taj dzep da li ce da se primi? Ili da nekako probam da napravim prokrvljenje pa da onda stavim kost? Naravno bez podizanja reznja.
Je li vas OVOME uce na tom DISKREDITOVANOM fakultetu?

Mislim,i izrazajno,ali i strucno?

Jer,ako je OVO STO STE PITALI, produkt nastavnog i naucnog procesa na tom fakultetu,ja nemam reci.Zbog ovoga sto ste vi,kao potencijalno strucna osoba pitali,na ispitu,na drzavnom fakultetu,ne da se automatski pada na ispitu,vec se studenti blago smeju. :D Nemam ni strucne reci,jer ipak se drzim onoga sto sam napisao,da O STRUCNIM TEMAMA NECU RAZGOVARATI SA NESTRUCNIM OSOBAMA STO VI IZGLEDA JESTE,ali ni one obicne,ljudske reci,posto procitah takve psovke koje ne prilice ni nekom pijancu sa pijace.

Eto,dragi nasi pacijenti,pazite kome cete se obratiti za strucni savet.
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

whitesmile napisao:Kolega studentbgd,na linku

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... ht=#124070

se nalazi Vas cenjeni tekst,sledece sadrzine:
Dezartikulisao sam rasklacen zub, osistio kamenac, masinski prosao oko korena hiruskim borerom da skinem konkramente, sve lepo.
I sad me zanima sledece.
Sta vi mislite ako uguram bioos (vestacka kost) u taj dzep da li ce da se primi? Ili da nekako probam da napravim prokrvljenje pa da onda stavim kost? Naravno bez podizanja reznja.
Je li vas OVOME uce na tom DISKREDITOVANOM fakultetu?

Mislim,i izrazajno,ali i strucno?

Jer,ako je OVO STO STE PITALI, produkt nastavnog i naucnog procesa na tom fakultetu,ja nemam reci.Zbog ovoga sto ste vi,kao potencijalno strucna osoba pitali,na ispitu,na drzavnom fakultetu,ne da se automatski pada na ispitu,vec se studenti blago smeju. :D Nemam ni strucne reci,jer ipak se drzim onoga sto sam napisao,da O STRUCNIM TEMAMA NECU RAZGOVARATI SA NESTRUCNIM OSOBAMA STO VI IZGLEDA JESTE,ali ni one obicne,ljudske reci,posto procitah takve psovke koje ne prilice ni nekom pijancu sa pijace.

Eto,dragi nasi pacijenti,pazite kome cete se obratiti za strucni savet.
Kolega da pocnem da kacim retroalveolarne snimke endodontskih lecenja bivsih studenata drzavnih stomatoloskih fakulteta sa kanlima napunjenim do pola, a ima boga mi i nadogradnji a da kanal nije ni punjen. Ma milina. Imam tog materijala koliko hocete. Ili o vasim studentima koji spric za anesteziju okrenu na dole kad treba da istisnu vazduh.

Pitanje dragi kolega je produkt moje licne zamisli, kako uneti bioos a ne seci pacijenta, ne tvrdim od starta da moze da se izvede, ali mozda moze. Razlika izmedju mene i vas je sto ja imam muda da svoju ideju iznesem i sto ne studiram na fakultetu gde se asistenti smeju studentima kad im se ovi pozale kako nemaju pacijenata, gde profesori studente gledaju ko niza bica. Ja na mom fakultetu mogu bez problema da iznesem bilo koju inovativnu ideju bez straha da ce me neko ismejati, poniziti zbog iste i da je lepo prodiskutujem sa profesorom i ostalim kolegama pa da ko ljudi dodjemo do zakljucaka. Iz vaseg ponasanja se vidi na kom ste fakultetu studirali tu nema price, za vas je prosto karakteristicno da ismevate ljude kad god zele da probaju nesto novo ili dodju na novu ideju.

Dragi kolega, nauka pareduje kada se ljudi USUDE da je unaprede kroz nove ideje, za nove ideje su potrebna MUDA.

Mislim koji je to stomatoloski fakultet gde studenti stave 2 plombe za 2 nedelje.
Odgovori