Fiksna proteza
nisam 'strucno lice' ali imam slican problem i ortodont mi je nagovestio da bi problem dubokog zagrizaja trebalo da se reshi aparatom koji se zove herbst i koji dovodi donju i gornju ivicu u prirodan polozaj-odnos. moguce je to srediti i nekim gumicama koje takodje koriguju taj problem. ja jos nisam pocela s tim, nosim prvo fiksnu [ samolegirajucu] pa cemo u hodu resavati i problem zagrizaja [deluje kao da su mi istureni prednji zubi, ustvari je blago isturena gornja vilica] za par meseci pochinjemnatasha183 napisao:Molim vas ljudi, pomagajte, tj. zelim da cujem vase misljenje i neki savet.. pogotovo sto sam skontala da ovde ima strucnih lica..
POZ
pozdrav i sretno..

-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jan 31, 2009 3:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
[/quote]
nisam 'strucno lice' ali imam slican problem i ortodont mi je nagovestio da bi problem dubokog zagrizaja trebalo da se reshi aparatom koji se zove herbst i koji dovodi donju i gornju ivicu u prirodan polozaj-odnos. moguce je to srediti i nekim gumicama koje takodje koriguju taj problem. ja jos nisam pocela s tim, nosim prvo fiksnu [ samolegirajucu] pa cemo u hodu resavati i problem zagrizaja [deluje kao da su mi istureni prednji zubi, ustvari je blago isturena gornja vilica] za par meseci pochinjem
pozdrav i sretno..
[/quote]
kako izgleda taj herbst jel problem nositi to i ja treba da namestim vilice tako nesto slicno...
nisam 'strucno lice' ali imam slican problem i ortodont mi je nagovestio da bi problem dubokog zagrizaja trebalo da se reshi aparatom koji se zove herbst i koji dovodi donju i gornju ivicu u prirodan polozaj-odnos. moguce je to srediti i nekim gumicama koje takodje koriguju taj problem. ja jos nisam pocela s tim, nosim prvo fiksnu [ samolegirajucu] pa cemo u hodu resavati i problem zagrizaja [deluje kao da su mi istureni prednji zubi, ustvari je blago isturena gornja vilica] za par meseci pochinjem
pozdrav i sretno..

kako izgleda taj herbst jel problem nositi to i ja treba da namestim vilice tako nesto slicno...
pa ne znam jos, tek mi sledi..evo linka da dobijes predstavu o cemu se otprilike radi :
http://www.braceplace.com/herbstappliance.html
i slika:

http://www.braceplace.com/herbstappliance.html
i slika:

-
- Novi član
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jun 02, 2009 5:20 pm
zz svima ... fixna proteza se krece od 400-100 evra, sto naravno zavisi od ordinacije... pre nego sto sam stavio fixnu doktor mi ej rekao da moram da izvadim 4 umnjaka..nije mi se dopala ta ideja ali rekao mi je da bez vadjenja fixna protreza nemoze nista da pomogne.... posle sam se ipak odlucio an vadjenje...... posle toga prvih 10 dana je bilo jako bolno nisam mogao da spavam jedem treniram ... ali posle toga sam se osecao super... na kraju je dosao red na fixnu ... stavio sam obicno metalnu protezu jer bela kosta 200 evra vise a losija je .... sad je trenutno nosim 2 dana i zice mi jako smetaju ... moze li mi neko reci da li ce mi taj osecaj biti do kraja ili ce prestati za neki dan .. ?
-
- Novi član
zz svima ... fixna proteza se krece od 400-100 evra, sto naravno zavisi od ordinacije... pre nego sto sam stavio fixnu doktor mi ej rekao da moram da izvadim 4 umnjaka..nije mi se dopala ta ideja ali rekao mi je da bez vadjenja fixna protreza nemoze nista da pomogne.... posle sam se ipak odlucio an vadjenje...... posle toga prvih 10 dana je bilo jako bolno nisam mogao da spavam jedem treniram ... ali posle toga sam se osecao super... na kraju je dosao red na fixnu ... stavio sam obicno metalnu protezu jer bela kosta 200 evra vise a losija je .... sad je trenutno nosim 2 dana i zice mi jako smetaju ... moze li mi neko reci da li ce mi taj osecaj biti do kraja ili ce prestati za neki dan .. ?
-
- Novi član
prestace naravno meni je u pocetku bilo ranica na usnama i unutra u ustima od zice nazad jer mi neij ortodont dobro skratio tu zicicu i onda me je to bolelo dva tri dana i zaraslo i sad nemam problema sledeci put kad sam otisla stavio je jacu zicu i onda dobro skratio i sad nema problema nikakvih... 

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Maj 29, 2009 5:00 pm
Jel si siguran za cenu ili je stamparska greska...rekao bih da fali jedna nula na kraju poslednjeg broja (400-1000)?stefan3392 napisao:fixna proteza se krece od 400-100 evra, sto naravno zavisi od ordinacije
Inače kao sanjastanic91 taj osecaj treba da prodje posle par dana (do 10 dana), a ako ne prodje napomeni to svom ortodontu na kontroli...
It's probably me...
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Maj 29, 2009 5:00 pm
Jel si siguran za cenu ili je štamparska greška...rekao bih da fali jedna nula na kraju poslednjeg broja (400-1000)?stefan3392 napisao:fixna proteza se krece od 400-100 evra, sto naravno zavisi od ordinacije
Inače, kao što reče, sanjastanic91 taj osećaj treba da prođe posle par dana (do 10 dana), a ako ne prođe napomeni to svom ortodontu na kontroli...
It's probably me...
-
- Novi član
Ja sam moju belu protezicu platila tacno 1160 eura...
I +100 eura odozgo, jer sam (smejacete se) uspela da progutam dve bravice... Jednu u san, a drugu na casu fizickog kada me je kosarkaska lopta "lupila" po licu... Progutala sam ih zajedno sa onim gumicama kojima su one vezane za zicu... I nista... morala da kupim jos dve... Tako da je mene proteza kostala oko 1260 eura, i dala bih jos toliko s'obzirom da sam jako zadovoljna rezultatima...
Tako da svima preporucujem da nose fiksnu protezu (ukoliko imaju potrebe za to)...
I +100 eura odozgo, jer sam (smejacete se) uspela da progutam dve bravice... Jednu u san, a drugu na casu fizickog kada me je kosarkaska lopta "lupila" po licu... Progutala sam ih zajedno sa onim gumicama kojima su one vezane za zicu... I nista... morala da kupim jos dve... Tako da je mene proteza kostala oko 1260 eura, i dala bih jos toliko s'obzirom da sam jako zadovoljna rezultatima...
Tako da svima preporucujem da nose fiksnu protezu (ukoliko imaju potrebe za to)...
-
- Novi član