Fiksna proteza
Veliki pozdrav svima, imam 27 godina i odlucio sam se da stavim fiksnu protezu. Srecom naidjoh na ovaj forum i ovu temu koja mi je dosta pomogla da se odlucim i otklonim nedoumice. Na sva svoja pitanja sam vec nasao odgovore u ovoj temi. E sad, posto nemam nikoga u okolini da je nosio ortodonski aparat. Da li bi neko mogao da mi posalje pp i preporuci nekog korektnog ortodonta sa korektnom cenom,
i naravno da je iz Bg-a? Unapred zahvalan

ciao svima. pochela sam da nosim fiksni ortodontski aparat [samoligirajuci] i ubrzo nakon postavljanja primetila sam da u toku pranja donjih zuba osecam oshtar bol pri korenu dva zuba. u pitanju su male bolne tachke, bol verovatno prouzrokovan povlachenjem desni. zanima me da li je neko imao slichan problem i kako da ga tretiram [dok ne odem na kontrolu, za 5 nedelja]
btw, znam da je duzina nosenja proteze individualna ali isto tako da samoligirajuce proteze skracuju potrebno vreme, moze li neko da mi odgovori aproksimativno koliko one brze rade posao? [npr kliko je potrebno samoligirajucoj protezi za isti uchinak kojem je s obichnom potrebno 1,5 godina] hvala..
btw, znam da je duzina nosenja proteze individualna ali isto tako da samoligirajuce proteze skracuju potrebno vreme, moze li neko da mi odgovori aproksimativno koliko one brze rade posao? [npr kliko je potrebno samoligirajucoj protezi za isti uchinak kojem je s obichnom potrebno 1,5 godina] hvala..
Evo i ja da se javim posle duzeg vremena, problem sa jedinicom ponovo postoji, mada od kako smo zamenili bravicu, redje ispada, ali ponovo kad stavim gumicu ispadne, pre je bravica ispadala dok smo stavljali gumicu, a sada stavimo gumicu i posle 2-3 nedelje ispadne ponovo ukoliko zagrizem koru hleba. hmmm.. stvarno mi nije jasno zasto, a sada zelim nesto da vas pitam, doktorka mi je rekla, da ce mi stavljati nesto na zube, kako dok spavam da mi drzi polu otvorena usta da ne bih izbio bravicu sa dvojke koja je uvucena, sta je to i da li ce mi to mnogo smetati?
Napredak se u ovoj fazi slabo primecuje, znaci sada treba da se trojka priblizi petici sto je moguce vise da bi se napravilo mesto za dvojku, i taj proces vec traje 5 meseca, da nije to mozda malo sporo??
Napredak se u ovoj fazi slabo primecuje, znaci sada treba da se trojka priblizi petici sto je moguce vise da bi se napravilo mesto za dvojku, i taj proces vec traje 5 meseca, da nije to mozda malo sporo??
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jan 31, 2009 3:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:31 pm
Evo i od mene mali "doprinos" temi!
Stavio sam pre dve meseca fixni aparat - samoligirajuce bravice. Odusevljen sam kako stvari napreduju! Imam ukrsteni zagrizaj i prosto ne verujem kojojm se brzinom zubi pomeraju. Iz licnog iskustva preporucujem SVIMA ortodonstku korekciju ako je moguca, bez obzira na godine! sa svojih 30 mogu samo da kazem - super zadovoljan!
Dakle narode - puno srece u pravljenju novih, zdravijih i lepsih osmeha!
Veliki pozdrav!
Stavio sam pre dve meseca fixni aparat - samoligirajuce bravice. Odusevljen sam kako stvari napreduju! Imam ukrsteni zagrizaj i prosto ne verujem kojojm se brzinom zubi pomeraju. Iz licnog iskustva preporucujem SVIMA ortodonstku korekciju ako je moguca, bez obzira na godine! sa svojih 30 mogu samo da kazem - super zadovoljan!

Dakle narode - puno srece u pravljenju novih, zdravijih i lepsih osmeha!
Veliki pozdrav!
Ja imam isti problem sa bravicama. Nosim protezu tacno godinu dana, inace nosim i donju i gornju... I gornji zubici su mi dobri, i sa njima nisam imala problema. Ali... hm, hm, vec duze vreme se mucim sa donjom. Tacnije bravice mi stalno ispadaju. Idem kod doktora skoro na svaka tri dana, i ludim. Jela sam narandzu i odlepilo se. Jednostavno se odlepi i eto... Da je problem jedna, vec tri (na obe trojke, i na jedinici)... I stvarno ne znam sta da radim vise, a ni moj doktor. Ja sam mu prvi slucaj kojem se to desava...Colask8 napisao:Evo i ja da se javim posle duzeg vremena, problem sa jedinicom ponovo postoji, mada od kako smo zamenili bravicu, redje ispada, ali ponovo kad stavim gumicu ispadne, pre je bravica ispadala dok smo stavljali gumicu, a sada stavimo gumicu i posle 2-3 nedelje ispadne ponovo ukoliko zagrizem koru hleba. hmmm.. stvarno mi nije jasno zasto, a sada zelim nesto da vas pitam, doktorka mi je rekla, da ce mi stavljati nesto na zube, kako dok spavam da mi drzi polu otvorena usta da ne bih izbio bravicu sa dvojke koja je uvucena, sta je to i da li ce mi to mnogo smetati?

-
- Novi član
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Maj 15, 2009 7:49 pm
pozdrav svima 
citala sam dosta ovaj forum, vezano bas za ovu temu.. i pomogao mi je oko nekih nedoumica.. e sad.. naravno da ja ipak imam pitanje.. mozda ste negde odgovorili ali nisam imala ni snage ni vremena da procitam svih 26 strana..
dakle.. imam 22 godine i zelim da ispravim svoje zube. neki kazu da ne izgledaju lose ali ja volim savrsenstvo kad su u pitanju zubi. jedinica mi je malo izbacena, dvojka pored nje uvucena, a trojka pored je malo izdignuta.. planiram da odem kod stomatologa bar na pregled sto se tice fiksne proteze.. ali bih svejedno da vas pitam.. rekao mi je jedan stomatolog da ja u sustini nemam estetski lose zube, vec je njemu vise za oko upala moja vilica.. naime, kaze da imam dubok zagrizaj, i da mi je gornja vilica izbacenija u odnosu na donju, pa bi mi on stavio protezu iz tog razloga, dakle da ih na neki nacin dovede u normalan polozaj..
da li je to moguce, da li to smeta zubima? cula sam neke price da moze da dovede do ispadanja zubi kasnije..? i da li bi to uticalo da se moji zubi povuku u pravilan polozaj? koliko bih otprilike morala da nosim fixnu protezu? znam da je to individualno, ali ako neko ipak moze neku procenu da mi kaze..
i jos da napomenem da su mi osmice sve skoro skroz iznikle..
hvala unapred

citala sam dosta ovaj forum, vezano bas za ovu temu.. i pomogao mi je oko nekih nedoumica.. e sad.. naravno da ja ipak imam pitanje.. mozda ste negde odgovorili ali nisam imala ni snage ni vremena da procitam svih 26 strana..
dakle.. imam 22 godine i zelim da ispravim svoje zube. neki kazu da ne izgledaju lose ali ja volim savrsenstvo kad su u pitanju zubi. jedinica mi je malo izbacena, dvojka pored nje uvucena, a trojka pored je malo izdignuta.. planiram da odem kod stomatologa bar na pregled sto se tice fiksne proteze.. ali bih svejedno da vas pitam.. rekao mi je jedan stomatolog da ja u sustini nemam estetski lose zube, vec je njemu vise za oko upala moja vilica.. naime, kaze da imam dubok zagrizaj, i da mi je gornja vilica izbacenija u odnosu na donju, pa bi mi on stavio protezu iz tog razloga, dakle da ih na neki nacin dovede u normalan polozaj..
da li je to moguce, da li to smeta zubima? cula sam neke price da moze da dovede do ispadanja zubi kasnije..? i da li bi to uticalo da se moji zubi povuku u pravilan polozaj? koliko bih otprilike morala da nosim fixnu protezu? znam da je to individualno, ali ako neko ipak moze neku procenu da mi kaze..
hvala unapred

-
- Novi član
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Maj 15, 2009 7:49 pm
-
- Novi član
zubi ce se svakako ispraviti za vilicu nisam sigurna mada se i za takve probleme preporucuje fixna proteza a sto se tice duzine nosenja nosi se od 6 meseci do godinu ipo to nije odredjeno sve zavisi od prolema...poznatasha183 napisao:pozdrav svima
hvala unapred
-
- Novi član