Fiksna proteza

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Anchi_Bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 3:44 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Anchi_Bg »

Pozdrav svima!
Trebala bih da stavim fixnu ovih dana, ali jos uvek nisam odlucila kod koga. Pa bih vas molila da mi kazete vasa iskustva i cene, moze i na PP, ako nije primereno ovde ostavljati cene. Hvala vam unapred!
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

Eto ljudi, posle toliko pricanja stavih i ja tu nesrecnu fiksu protezu (ortodontski aparat.....kako ko zove).

Meni je i dalje utisak da su mi usta puna olova..ali mora se...nije nesto prijatno..nije bas ni jako neprijatno.....najgore je valda dok ne stavis...to razmisljanje i sve....

Za jedno par mesci vam javljam sta je uradila...da li je ispravila zubice, da li ima napredka....
Anchi_Bg
Novi član
Novi član

Post od Anchi_Bg »

Da li si stavila onu tkz. estetsku?
Ja se jos uvek dvoumim, kazu da ona vremenom mnogo pozuti... :roll:
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član

Post od cicamaca »

Ma jok.
Pravu metalnu pa jos sa zutim gumicama. :lol:

Ovo je ono sto ja mogu da kazem za to. Metalna je jaca i manje su sanse za neko pucanje. Imam prijateljicu koja je stavila safir - providnu i isla je do sad bar 5 puta jer je zica pukla i slicno.
Ona naprimer ima manji deformitet ali joj je doktor rekao da ce da nosi minimum 2 godine. meni je deformitet gori, ali bez obzira kako ja ne verujem, mene moj doktor ubedjuje da cu je nositi manje od dve godine...ali videcemo.
Kod nje se mozda za nijansu manje vidi ..ali kad neko prica sa njom isto se vidi ama bas sve...
+je mnogo skuplja.
Eto, mene vise ne boli ...samo se jos nisam skroz navikla...
nynnica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 05, 2006 9:21 am

Post od nynnica »

@Anchi_bg:
mnogo je faktora od kojih zavisi da li ce bravice pozuteti ili ne (pusenje, nivo higijene,...o tome bolje tedy). Ali da li iko normalan veruje da se estetska vidi isto kao i metalna :D ???
Pa zato se i zovu estetske,hahaha
Ja sam veliki poklonik nauke zvane estetika, i odabrala sam akril (preporuka), i naravno da joj je boja ista kao pre 6 meseci kada sam je stavila. Moram da naglasim da sam pusac, ali zube perem 5-6 outa dnevno i koristim interdentalne cetkice koje mozes kupiti u nekoj apoteci.
A o tome koje su jace, vec je dosta polemisano, i zvanican stav ortodonata je da je ucinak isti(trebalo bi im verovati jer se oni ipak bolje razumeju).
Izbor proteze iskljucivo zavisi od toga koliko ti je stalo do estetike, a u manjoj meri i od fin. mogucnosti.
Srecno, i zapamti: sto je pre stavis pre ces je skinuti!
pozdrav
shashava
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 14, 2007 2:15 am

Post od shashava »

Ja nosim vec deset meseci providnu i odusevljena sam.Nikad mi do sad nista nije puklo,mnogo se manje vidi od metalne a to svaki dan mogu da gledam jer moj brat ima metalnu.Njemu se za godinu i malo vise dosad dva puta odlepljivala bravica a meni ni jedanput.

Verovatno da mozda ima veze i to kako su zubi poredjani i koliko je tezi ili laksi problem u pitanju. Ali meni se u svakom slucaju ova moja mnogo vise svidja a i zubi mi se odlicno redjau :lol: :lol:
lexpap
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 23, 2007 3:27 pm

za cicamacu

Post od lexpap »

cicamaco koliko godina imas,odakle si

Ivan
Anchi_Bg
Novi član
Novi član

Post od Anchi_Bg »

Hvala, ja sam u pocetku htela estetsku, ali sam se uplasila kada su mi rekli da pozuti i bude jos ruznija od metalne :roll:
U proseku je 150 evra skuplja ona? Koliko ste vi placali proteze?
Ljudi, stvarno izvinite sto vas smaram, ali bas sam u uzasnoj situaciji, bukvalno nikoga nemam ko je upucen u sve to, a volela bih da sto je pre stavim :wink:
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član

Post od cicamaca »

Ja 500 eura.

Bila mi je frka ..stvarno...godinama...medjutim sad mi je zao sto nisam stavila mnogo ranije.
angelina_a
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 10, 2007 8:42 am

fiksna proteza

Post od angelina_a »

za jednu vilicu 500 ili za obe?
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član

Post od cicamaca »

jedna , naravno
Anchi_Bg
Novi član
Novi član

Post od Anchi_Bg »

Evo i mene konacno u vasem klubu :wink:
Pre tri dana sam stavila gornju, a za 10 dana idem da mi postavi i na donjoj vilici. Stavila sam onu skroz providnu i bas sam zadovoljna sto se izgleda tice, skoro se uopste ne vidi. Masovno ljudi provale tek kad se bas iskezim :lol:
E sad sto se tice osecaja, u prvom trenu sam mislila da ne mogu da zatvorim usta, ali sam se brzo navikla. Ponekad me bas nervira bol, a nekad ga i ne osecam. Jedino je iritirajuce sa unutrasnje strane obraza, ali procice i to. Poz! :wink:
angelina_a
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 10, 2007 8:42 am

Post od angelina_a »

koliko je ta providna?kako se tačno zove?
Anchi_Bg
Novi član
Novi član

Post od Anchi_Bg »

1700 evra (u tu cenu su ukljuceni svi pregledi i ona folija ili kako se vec zove sto se nosi posle). Ne znam kako se tacno zove.... cini mi se da sam ovde negde procitala da se zove safirna?!?
zoo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 20, 2007 1:37 pm

Post od zoo »

ja imam jedan zub odnosno keca,koji je malo izbacen na gornjoj vilici,i to je to...ostali zubi su svaki na svom mestu...nesto ovako...

Slika
kako retardirano nacrtano :)

sve u svemu:
1 je malo izbacen
2 je malo ushao ispod njega,znaci 1 mm...
e sad koliko je to ozbiljno i shta mislite da bi trebalo da se uradi,kakva proteza,koliko bi se nosila otprilike?
inace imam 18 godina
Odgovori