donja vilica duza od gornje :(
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Dec 08, 2007 6:14 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
donja vilica duza od gornje :(
imam problem.donja vilica mi je duza od gornje,pa me zanima postoji li nacin i mogucnost da se to nekako resi protezom ili operacijom.
imam 23 godine i mnogo bi mi znacili vasi saveti
imam 23 godine i mnogo bi mi znacili vasi saveti
Obzirom na vase godine (23), rast i razvoj su vec zavrseni i ortodoncijom se to ne moze korigirati, vek samo na maksilo facijalnoj hirurgiji. Uvek je uspesno, nema zasto da ne uspe i dosta se dobije ne samo u estetici, vec i u celom zvakacem aparatu. Srecno ! 

Kupila sam Kombuhu i otkrila vas predivni sajt.Puno hvala za mnogo stvari koje sam od vas naucila.
Majmunche imate pravo,ali samo kad se radi o korekciju zuba i manje anomalije gornje vilice - protruzija. Kad se radi o progeniji, koja je anomalija donje vilice, nemoguce je korigirati fiksnom. Ako je mala anomalija,pa su zubi tet-a- tet (ivice gornjih zuba leze na ivice donjih), onda je moguce fiksnom malo izbaciti gornju vilicu napred da bi se dobio preklop zuba od 2 mm., i time sredio odnos zuba sa strane. Ako je anomalija veca, mora se resavati operativnim putem. Ipak je najbolje ici Ortodontu na pregled, pa sta on odluci, jer drugo je kad vidis, drugo ovako preko pisma. 

Kupila sam Kombuhu i otkrila vas predivni sajt.Puno hvala za mnogo stvari koje sam od vas naucila.
Uvek je uspenso ali uz brojne rizike, medju kojima je najgori (po meni) trajni gubitak osecaja na usnama, desnima, zubima...anvan napisao:Obzirom na vase godine (23), rast i razvoj su vec zavrseni i ortodoncijom se to ne moze korigirati, vek samo na maksilo facijalnoj hirurgiji. Uvek je uspesno, nema zasto da ne uspe i dosta se dobije ne samo u estetici, vec i u celom zvakacem aparatu. Srecno !
Nisam hirurg,ali znam da sam svojevremeno pricao sa jednim oralnim hirurgom na tu temu.Elem,ako se radi o izrazenoj progeniji,moze da se resi iskljucivo hirurgijom.Operacija nije ni malo jednostavna(da ne ulazim u detalje),oporavak relativno dug(prvo se nose specijalne sine sa jedne i druge strane mandibule) a na kraju pacijentu mora da se pravi kompletno nov zagrizaj posto je onda situacija u ustima totalno drugacija.Dakle ni malo naivno posto mandibula mora bukvalno da se skrati.Ja to ne bih radio.
Na Muskarcoma progenija i nije toliki problem -bar sto se estetike tice. Mnogim zenama se to bas dopada i jaka donja vilica daje muskarcima jos muzevniji izgled.
Devojkama ipak to veoma smeta i zaista kvari izgled.
Posto i ja imam progeniju za koju smatram da nije jako izrazena (i po misljenu doktora takodje), ja svoj problem pokusavam da sredim ortodoncijom, ne hirurgijom. Da sam mladja, ne bih se razmisljala i da svoj problem resim hirurgijom, no, sa obzirom da je kao sto se culi period nosenja same proteze a zatim i period postoperativni traje dugo, a ja sam ipak u stalnom radnom odnosu-to mi je bila jedina opcija.
Mislim da ovde savete najbolje treba da da sam doktor ili makar neko strucno lice. Naravno niko ne moze sa foruma da vas uputi sta da radite jer vas niko nije video. Ja samo mogu da vam kazem da su me mnogi lekari savetovali da odem na operaciju jer navodno progenija moze da uzrokuje probleme u kasnijoj dobi (pritisak gornje i donje vilice, glavobolje kao i razni problemi bar sto se samih zuba tice).
Ukoliko ste mladji i mozete da priustite sebi takvu vrstu zahvata, bar sto se tice vremena i naravno materijalno, mislim da bih vas svako uputio na to.
Ali naravno, pravac kod doktora..i to ne jednog ..vec idite kod vise njih.
Devojkama ipak to veoma smeta i zaista kvari izgled.
Posto i ja imam progeniju za koju smatram da nije jako izrazena (i po misljenu doktora takodje), ja svoj problem pokusavam da sredim ortodoncijom, ne hirurgijom. Da sam mladja, ne bih se razmisljala i da svoj problem resim hirurgijom, no, sa obzirom da je kao sto se culi period nosenja same proteze a zatim i period postoperativni traje dugo, a ja sam ipak u stalnom radnom odnosu-to mi je bila jedina opcija.
Mislim da ovde savete najbolje treba da da sam doktor ili makar neko strucno lice. Naravno niko ne moze sa foruma da vas uputi sta da radite jer vas niko nije video. Ja samo mogu da vam kazem da su me mnogi lekari savetovali da odem na operaciju jer navodno progenija moze da uzrokuje probleme u kasnijoj dobi (pritisak gornje i donje vilice, glavobolje kao i razni problemi bar sto se samih zuba tice).
Ukoliko ste mladji i mozete da priustite sebi takvu vrstu zahvata, bar sto se tice vremena i naravno materijalno, mislim da bih vas svako uputio na to.
Ali naravno, pravac kod doktora..i to ne jednog ..vec idite kod vise njih.
hvala na svim informacijama
e ovako,ja sam tamara i imam isti problem
zubarka mi je rekla da je nasledno
nosila sam obicnu protezu,podbradnu kapu ali ta kapa ne pomaze bas
ne nosim vise protezu,jer me je mrzelo da nosim,pa zubarka kaze da nema vise potrebe
ne zelim da mi zubi ostanu ovakvi,pa me zanima kakva je to operacija,koliko otprilike koshta itd.
ili bi mi fiksna proteza pomogla?
e ovako,ja sam tamara i imam isti problem

nosila sam obicnu protezu,podbradnu kapu ali ta kapa ne pomaze bas
ne nosim vise protezu,jer me je mrzelo da nosim,pa zubarka kaze da nema vise potrebe

ne zelim da mi zubi ostanu ovakvi,pa me zanima kakva je to operacija,koliko otprilike koshta itd.
ili bi mi fiksna proteza pomogla?