donja vilica duza od gornje :(

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: vlada99, moderato

*Jovana*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 22, 2012 8:17 pm

Re: donja vilica duza od gornje :(

Post od *Jovana* »

Jao ,hvala ti puno ,..nadam se da ce mi to odmah izvaditi jer ja sam ionako panicna ,.... a sto se tice naduvenosti -bas me briga ,.... Sada te smaram ,ali me zanima ,da li su zaboravili da ti izvade tu cevcicu ili .... to tako treba ?
*Sofija*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 4:12 pm

Post od *Sofija* »

Ma ne smaras naravno pitaj sta god te zanima :wink:
Nisu zaboravili vec valjda preko toga u pocetku treba da dises samo sto je meni bas to i smetalo da disem, ne znam mozda to zavisi od osobe do osobe
*Jovana*
Novi član
Novi član

Post od *Jovana* »

Koliko vremenski traje operacija ,...? I da li je sa tobom prethodno razgovarao profesor i anesteziolog ili si usla u operacionu salu tek msm tako ?
*Sofija*
Novi član
Novi član

Post od *Sofija* »

Trajalo je oko tri sata... Pricali su sa mnom naravno i ranije a i to jutro pre nego sto sam otisla u salu, to je valjda uobicajena procedura :D
*Jovana*
Novi član
Novi član

Post od *Jovana* »

Ok...hvala na informacijama puno :-?
lanmibg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 30, 2011 11:39 am

Post od lanmibg »

Jel su ti se odlepljivale bravice u toku nosenja, i jel ti pukla zica nekad? Evo meni juce zica pukla, posto na jednom mestu imam razmak gde nemam 2 kutnjaka jedan do drugog i onda je stalno pod opterecenjem. Jutros sam bio da zamenim to.

Kako napredujes sad? Imas li bolova, jel poceo da se vraca osecaj u vilici? Jel spao otok?
*Sofija*
Novi član
Novi član

Post od *Sofija* »

Odlepljivale su mi se i to tri puta uvek sa istog zuba, a zica nije nikad pukla. Ne boli me nista jos odavno, a sto se otoka tice tu stagniram, to malo sto je ostalo nikako da splasne, al mislim da to ljudi koji me ne znaju od pre ni ne mogu da primete, nije strasno :) a za osecaj cu videti kada me odvezu :D
lanmibg
Stalni član
Stalni  član

Post od lanmibg »

E pa super, drago mi je da to brzo prolazi :) Ako mozes baci jos neku sliku ako imas da vidim koliko ti se ceo profil lica promenio :)
*Sofija*
Novi član
Novi član

Post od *Sofija* »

Vazi bice uskoro neka cim budem raspolozena za slikanje :D
Kovrdzava :)
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 06, 2012 4:27 pm

Post od Kovrdzava :) »

Kako si sad, jesi bolje? :)
Ja takodje nosim fiksne proteze, u septembru ce biti 2 godine, i tada mi pocinje priprema za operaciju, iako tada punim 17 godina. Takodje imam ukrsteni zagrizaj, na nekim mestima mi je vilica izvucena 1 cm, na nekim vise, na nekim manje. Sta se podrazumeva pod "priprema za operaciju"? Do sada sam bila opustena i nisam se plasila, ali posle citanja ovih postova nije mi svejedno. :O
Jel mnogo strasno? Koliko dugo traje oporavak?
Mozes li da se slikas da vidimo kako to izgleda? :)
nemanja992
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 09, 2012 2:55 pm

Post od nemanja992 »

Imam 19 godina i jos ne nosim proteze, planiram da ih stavim do jeseni.
Imamo slican problem, samo sto kod mene zubi gornje vilice se direktno naslanjaju na zube donje vilice...ne znam kako drugacije da vam objasnim :)
primecuje se kad se nasmejem da mi je donja vilica izbacena. I jos povrh svega zubi su mi razdvojeni. :x haos.
Da li neko zna koliko kosta operacija na stomatoloskom?? cuo sam da su oni najeftiniji.
Svaka pomoc je dobrodosla :D
lanmibg
Stalni član
Stalni  član

Post od lanmibg »

Citaj malo gore, mislim da sam to vec napisao u nekom prethodnom postu. Dakle odes na stomatoloski, oni te posalju na maksilofacijalno odeljenje na konzilijum, ako ti tamo hirurg kaze da jeste za operaciju, dobijes sve za dz, i fiksnu i operaciju :)
nemanja992
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 09, 2012 2:55 pm

Post od nemanja992 »

Čitao sam, ali pošto su operacije tog tipa po drugim klinikama preko 2.000 evra malo mi ne shvatljivo da ovi rade za dž. :)

Ako je tako, odlično. :D
grimao
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2012 10:51 pm

Post od grimao »

Zdravo :) Imam 15godina, donja vilica mi je veca od gornje ali malo se primecuje.U decembru stavljam fixnu pa me interesuje da li ce mi se vilica vratiti u normalu ili je jedini nacik operacija ???? Ovi stomatoloskog fakulteta u beogradu kazu da su radili neke preglede sa mojim snimcima donje vilice i kazu da ce mi se vilica vratiti u normalu... :D Hvala u napred :D
lanmibg
Stalni član
Stalni  član

Post od lanmibg »

Zavisi, mozda imas samo pseudo progeniju ili vrlo malo izbacenu vilicu, odnosno izbacene donje zube, pa se nosenjem fiksnog aparata to moze korigovati. Generalno u vecini slucajeva, jedini nacin za resavanje progenije odnosno izbacene donje vilice, jeste operacija.
Odgovori