Beljenje zuba
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 11:22 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Beljenje zuba
Procitala sam na internetu o efikasnosti 16% karbamid-peroksida kod beljenja zuba.Zanima me da li se on moze primenjivati u kucnom izbeljivanju zuba i da li se moze koristiti cist karbamid peroksid a ne u sastavu nekih gelova ili sl.?
Hvala.
Hvala.
Ne bih preporucio da se bavite izbeljivanjem zuba kod kuce i u svojoj reziji. Barem ne pre konsultacije sa stomatologom, 16% karbamid peroksid od prilike odgovara 12% hidrogenu, to je prilicno jak agens i mozete ostetiti meka tkiva (desni, jezik itd). Inace se izbeljivanje zuba radi tim agensima ali bi bilo dobro da vam stomotolog tacno da uputstva kada, koliko dugo i kako da koristite. Druga varijanta je da vam stomatolog izbeli zube u ordinaciji sto ja licno smatram boljom varijantom.
Sto se tice cena, to Vam je najbolje ili da pozovete ili jos bolje da odete na pregled i pitate. Ovo kazem zato sto ce vam jedino uz pregled reci da li uopste da izbelite zube ili ne (zavisiće toga zašto Vam zubi nisu beli)koja je tehnika kod vas najbolja, i naravno reći će vam cenu.
Što se rapid white preparata i ja sam ga samo na TV-u video tako da ne mogu da kažem ništa. Čuo sam za dosta magičnih preparata koje izbeljuju zube za 7 dana ali lično smatram ili da ne funkcionišu ili da funkcionišu ali su suviše agresivni te stoga nisu bezbedni sa samoupotrebu.
Što se rapid white preparata i ja sam ga samo na TV-u video tako da ne mogu da kažem ništa. Čuo sam za dosta magičnih preparata koje izbeljuju zube za 7 dana ali lično smatram ili da ne funkcionišu ili da funkcionišu ali su suviše agresivni te stoga nisu bezbedni sa samoupotrebu.
Najbolje je da posetite stomatologa, svi preparati koji su na tržištu (a pod njima podrazumevam razne "whitening" paste za zube) u principu nisu neki posebni izbeljivači, predpostavljam da je razlog tome što moraju proći neku proizvodnu kontrolu i ispuniti zahtev sigurnosti pred stavljanje na tržište.
Ne postoji neki prozivod koji stomatolozi preporučuju u smislu "ispirajte usta ovim 3x na dan i za mesec dana će vam biti belji zubi".
Preparati na bazi peroksida se moraju koristiti pod kontrolom stomatologa. Neki od njih jesu za kućnu upotrebu ali opet morate ići kod stomatologa da vam izradi posebnu "tacnu" koja odgovara vašim zubima kako i na kontrole.
Još da dodam: beli zubi ne postoje. Svi mi imamo određene nijanse žućkastog. Treba paziti i kontrolisati koliko želite da izbelite zube. Izrazito beli zubi su jako upadljivi ! Nisam ja protivnik izbeljivanja ali u svemu treba imati meru.
Ne postoji neki prozivod koji stomatolozi preporučuju u smislu "ispirajte usta ovim 3x na dan i za mesec dana će vam biti belji zubi".
Preparati na bazi peroksida se moraju koristiti pod kontrolom stomatologa. Neki od njih jesu za kućnu upotrebu ali opet morate ići kod stomatologa da vam izradi posebnu "tacnu" koja odgovara vašim zubima kako i na kontrole.
Još da dodam: beli zubi ne postoje. Svi mi imamo određene nijanse žućkastog. Treba paziti i kontrolisati koliko želite da izbelite zube. Izrazito beli zubi su jako upadljivi ! Nisam ja protivnik izbeljivanja ali u svemu treba imati meru.
Uh,moja omiljena tema,izbeljivanje zuba!
karbamid peroxid jeste dosta dobar za beljenje zuba,kao i perborat i sl sredstva.vecina preparaty kao taj rapid white i sl ih sadrzi ili neku njihovu varijantu.
u svakom slucaju,ja probao i deluje! ali oprez:citao sam neku studiju gde sumnjaju da on moze imati kancerogeno dejstvo! naravno to je sad samo sumnja ali da li ste spremni da rizikujete?
karbamid peroxid jeste dosta dobar za beljenje zuba,kao i perborat i sl sredstva.vecina preparaty kao taj rapid white i sl ih sadrzi ili neku njihovu varijantu.
u svakom slucaju,ja probao i deluje! ali oprez:citao sam neku studiju gde sumnjaju da on moze imati kancerogeno dejstvo! naravno to je sad samo sumnja ali da li ste spremni da rizikujete?