Osim ovoga sto je rekla koleginica, da dodam: pogledajte temu "Kako naci stomatologa", ja imam osecaj da je vama to pretezni problem. Ako nemate nekog stomatologa koji vas godinama prati, koji zna kakvi su vam zubi i kako ce (moguce) reagovati na beljenje, pokusajte da nadjete nekog u koga imate poverenja, ko ce pokusati da vam predoci i "za" i "protiv".
Dakle, stetno delovanje postoji, da se razumemo, nemoguce je tvrditi da 10 ili 35% ma cega nema agresivno delovanje na zube - jedino je pitanje da li ce ostati neke ozbiljnije posledice, ili ce se "samo" izbeliti zubi. Mislim, kako pijete neke antibiotike pa "zatrpavate" jetru metabolitima, usput lececi infekciju, opet ce sve izaci na dobro; ako se bruse zubi i skida gledj sa zuba - dobicete most/krune - i "benefit" na drugoj strani - sve ima za i protiv. Ako cete sve sasvim negativno gledati, ne bi niko nista zivo u usta stavio:), i obrnuto.
Mi, online, mozemo samo da pokusamo da vam predocimo za i protiv, ali odlucuje onaj koji vas licno vidi, i - naravno - vi, pre svega. Tesko da mozete od nas ocekivati da vam kazemo da li beljenje jeste ili nije stetno za VASE zube, znate

.
Ja licno nisam nikad niti bih belela zube - moja boja zuba je C3, nista za zavideti

, ali imam taman ten i odlicne zube kojima sam prezadovoljna

, bili A1 ili C3, svejedno mi je, dobro mi stoje

.
Mala opaska: pacijenti se uvek jako iznenade kada im pokazem u lepezi boja koja je "moja": spoljasnji izgled coveka ukupno moze jako da zavara oko - kako imam taman ten i kosu, i smedjasti ruz, svi se cude jos pola sata kako je moguce da su mi zubi bas C3

. Pri odlucivanju mozda i na to da obratite paznju. Moja cerka ima plave oci i kosu, i na njoj D1 izgleda "normalno", a za mene bi vec bilo belo preko granice mog ukusa. No, o ukusima.....

.
Mnogo srece.