Beljenje zuba
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Maj 03, 2002 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
.
Posto je bilo price da ne treba experimentisati u kucnoj varijanti, a sa druge strane imaju da se u apotekama kupuju preparati za izbeljivanje. DA li su ti preparati iz apoteka bezbedni za koriscenje u kucnoj varijanti ili su ipak namenjeni za primenu specijalizovanijim ljudima. tj. da li je moguce da nesto "lose" uradim kucnom upotrebom??
ma kakva soda kakvi praskovi, paste za izbeljivanje... nema to efekta... price za budale (ako hocete ono bas savrseno bele zube da ljudi bulje i zavidno pate LOL
).
Po meni najbolji koji sam probao kucni sistem je Crest Whitestrips Supreme... ostale stvari kod mene nisu ni imale efekta... ali ono ja sam furao na onaj intenzitet bele boje koji mi je bio u glavi tako da mozda i nesto drugo nekom pomoglo... btw. ovaj crest dodje oko 60$-70$ sa postarinom... Ako neko zna gde ima i ako ima kod nas nek javi
btw. sto se tice izbenjivanje kod zubara hm... moj me BIVSI zubar pogledao bledo i rekao sta ce to tebi pa imas bele zube...

Po meni najbolji koji sam probao kucni sistem je Crest Whitestrips Supreme... ostale stvari kod mene nisu ni imale efekta... ali ono ja sam furao na onaj intenzitet bele boje koji mi je bio u glavi tako da mozda i nesto drugo nekom pomoglo... btw. ovaj crest dodje oko 60$-70$ sa postarinom... Ako neko zna gde ima i ako ima kod nas nek javi

btw. sto se tice izbenjivanje kod zubara hm... moj me BIVSI zubar pogledao bledo i rekao sta ce to tebi pa imas bele zube...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jul 22, 2006 9:50 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
U svojoj praksi koristim 35% vodonik proksid (Hi Lite, Shofu, Japan), vec godinu dana. Sastoji se od praha i tečnosti koji se mešaju u odgovarajućem odnosu, pa se tako dobijena pasta nanese četkicom na zube i prosvetli UV lampom, a potom ispere vodom. Desni se prethodno zaštite, jer može doći do hemijskih opekotina. U toku jedne posete procedura se može ponoviti do tri puta, a potom, ako je potrebno dalje ponavljanje, pravi se pauza od najmanje sedam dana. U proteklih godinu dana tretirao sam 10 pacijenata ovom metodom(uključujući i svog kuma, koji mi je bio prvi, i koji je dobio blagu opekotinu sluzokože:oops: -tada još nisam potpuno vladao tehnikom). Troje od tih 10 pacijenata su imali osetljivost zuba na haldno tokom 5-7 dana postoperativnog perioda, a 1 (moj nesrećni kum) opekotinu gingive, koja je spontano izlečena nakon 7 dana. Osam pacijenata je tretirano u jednoj poseti, a dvoje u dve. Zadovoljan sam rezultatima (i, još bitnije, pacijenti su zadovoljni), mada, naravno dosta zavisi i od navika pacijenta (pušenje, kafa, crni čaj, crno vino, druga ovojena pica i hrana, higijena...). Obično je potrebno jednom u 6 meseci dodatno izbeliti zube, u cilju održavanja rezultata, sistemom za kućnu upotrebu (svojim pacijentima preoručujem ReWhite, istog proizvodjača). Nadam se da ovo neće biti shvaćeno kao reklama(japanci mi nisu ništa platili, majke mi:D ), samo se trudim da podelim iskustvo... I voleo bih da čujem iskustva kolega, naravno. A bilo bi lepo da neko napiše koji red o ovom iz ugla pacijenta.
Znanje je ograničeno, neznanje je beskrajno.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am
Ja vam to ne bih preporucila.
Sama priprema zuba za lepljenje plocica za fiksni orto-aparat, kao i otezana higijena tokom meseci i meseci nosenja, indikuju intenzivnu fluorizaciju i zestoku paznju i zastitu zuba posle skidanja fiksne, a ne njihovu dodatnu eventualnu demineralizaciju ma kakvim sistemima za beljenje.
Moja praksa je da sacekam najmanje godinu i po dana, i to sa pazljivim pracenjem stanja zuba i gledji, posle skidanja fiksne. Ovo mnogo zavisi od kvaliteta zuba, stanja posle ortodontske terapije, i drugih faktora; samo skidanje fiksne ne mora da znaci da je orto-terapija zavrsena, ne znam kako vam je receno.
Sve najbolje u Novoj 2007., lep osmeh, i mnogo srece sa zubarima
.
Sama priprema zuba za lepljenje plocica za fiksni orto-aparat, kao i otezana higijena tokom meseci i meseci nosenja, indikuju intenzivnu fluorizaciju i zestoku paznju i zastitu zuba posle skidanja fiksne, a ne njihovu dodatnu eventualnu demineralizaciju ma kakvim sistemima za beljenje.
Moja praksa je da sacekam najmanje godinu i po dana, i to sa pazljivim pracenjem stanja zuba i gledji, posle skidanja fiksne. Ovo mnogo zavisi od kvaliteta zuba, stanja posle ortodontske terapije, i drugih faktora; samo skidanje fiksne ne mora da znaci da je orto-terapija zavrsena, ne znam kako vam je receno.
Sve najbolje u Novoj 2007., lep osmeh, i mnogo srece sa zubarima