Operacija urasle dlake

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

DrSvega
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 10, 2016 11:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: Operacija urasle dlake

Post od DrSvega »

E ovako nadam se da ce vam ovo pomoci.

Urasla dlaka ili pilonidalni sinus (sto bi doktori rekli) Tacno je da se javlja kod muskaraca tj.u vecini slucajeva ali i kod zena...Ja nisam imala tu srecu da ga se resim iz prve ruke pa su me 3 puta operisali samo zbog doktora u Somboru...Ako vam se to pojavi u vecini slucajeva to ce biti na zadnjici i nemojte pokusavati leciti kremama...nece pomoci.Iskljucivo operacijom! Meni su prvi put operisali pod totalnom anesezijom bez ikakvih analiza krvi i snimka pluca.Sto nije normalno.Napravili su rez oko 2-3 cm duzine.i rekli mi da ce se to vratiti sigurno i da odrzavam higijenu maksimalno od 3 do 5 puta dnevno da se tusiram i svaki put posle toaleta tj stolice.
Prilikom prve operacije koja je obavljena u nekim cudnim uslovima u maloj prostoriji za intervencije,zasivena sam sa 3 konca koji se skidaju.Proslo je nedelju dana i isla sam svako jutro na previjanje da bi mi se rana ugnojila i morala sma na hitnu .Skinuli su mi drugi konac osala jos dva..ali i nakon svega toga to je zaraslo...Previjanje kod kuce hidrogen sipati direktno na ranui sacekati da pocne da peni obrisati sve .Po savetu lekara.Sve u svemu ni druga Operacija nije prosla dobro jer su opet sili...Sinus treba odstraniti kompletno tako da sav bude u obliku slova U okrenut za 180 stepeni..Ni malo nije prijatno.Konci se sami rastvaraju tj raspadaju se i reseni ste problema.MORATE

ODRZAVANJE I OPORAVAK POSLE OPERACIJE

MORATE imati gaze kod kuce jer tokom tusiranja ranu treba prati tako sto nasapunate gazu sapunom koji mora biti deci bez mirisa i dodatnih hemija ... sapun za bebe je preporuka i da izvinite na izrazu trljate i ispirate ranu...to je sve hidrogen povidon oko rane kao dezinfekcija podrucija i benzin koji ima u apoteci da skinete tragove lepka od flastera sa zadnjice posle previjanja..Mnogi doktori preporucuju Oktanisept za dezinfekciju ali iskreno ne pomaze

Kosta oko 2500 oktanisept nema poz ni neg. Ucinka

Srecno
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Много је лакше стриктно се придржавати упутства за примену Флогоцида и Ихтиол-камфора па решити проблем за месец дана без ножа и осталих карика у ланцу који се зове операција.
elisab
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 10:34 pm

Post od elisab »

preporucujem ordinaciju Rakic Estetik u Beogradu za trajno resenje nakon prve operacije!
hammer77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 22, 2016 9:44 pm

Post od hammer77 »

Nezgodan ovaj pilonidalni, operisao ga ali se vraća, vraća, vraća.
Mislim da ovo za flogocid i ihtiol može da pomogne...nisma probao, ali moraću...
cilimonder
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 14, 2016 10:00 pm
Kontakt:

Post od cilimonder »

Ja sam to operisao pre 2 dana na prvoj hirushkoj klinici kod dr. Milosha Popovica. Planirana je lokalna anestezija i tako je pochelo ali me je pochelo da boli pa su me odma zatim uspavali na nekih 14-15 minuta. Nishta osetio nisam. Ono shto jesam osetio je prvo previjanje koje sam imao dan posle operacije pre nego shto su me pustili kuci. Bilo je zaista bolno. Za sad doktor mi je rekao da cu u pochetku imati previjanje svaki dan a posle ce na dva dana da bi na kraju to radio sam kuci. Uzasan mi je problem da sedim i da se savijem da bih recimo obukao patike i vezao pertle. Naravno spavam na strani ne moze na ledjima. Treba josh da vidim kako cu da se kupam . Predpostavljam da ne smem da kvasim sve ovo shto imam pozadi ...
B123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 21, 2016 1:18 pm

Post od B123 »

Na moju veliku žalost, mom detetu se pre godinu dana prvi put pojavila urasla dlaka na trticnoj kosti.

Od februara do juna je ambulantno lečen "guranjem gaze" u ranu da ne zaraste!

Operacija je obavljena u junu, rana zašivena jer je bila "jako velika", dren bio 1 dan, orvagil 10 dana...
Nije se zalio na bolove...

Rana još uvek "curi" , tačnije ima jedna rupica koja nikako da zaraste...
Tj. zatvore je (lapisira granulom) a na drugom mestu se otvori druga... i tako 6 meseci
2x dnevno previjam octeniseptom , a jednom nedeljno idemo na kontrolu...

Kada pitam zasto curi - kazu to je tako... !!!!

Sada sam vec ocajna i spremam se da idem po drugo misljenje...

Jedini savet, cim primetite nemojte cekati - odmah zakazite operaciju dok je jos "mala".
cilimonder
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 14, 2016 10:00 pm
Kontakt:

Post od cilimonder »

B123 napisao:Na moju veliku žalost, mom detetu se pre godinu dana prvi put pojavila urasla dlaka na trticnoj kosti.

Od februara do juna je ambulantno lečen "guranjem gaze" u ranu da ne zaraste!

Operacija je obavljena u junu, rana zašivena jer je bila "jako velika", dren bio 1 dan, orvagil 10 dana...
Nije se zalio na bolove...

Rana još uvek "curi" , tačnije ima jedna rupica koja nikako da zaraste...
Tj. zatvore je (lapisira granulom) a na drugom mestu se otvori druga... i tako 6 meseci
2x dnevno previjam octeniseptom , a jednom nedeljno idemo na kontrolu...

Kada pitam zasto curi - kazu to je tako... !!!!

Sada sam vec ocajna i spremam se da idem po drugo misljenje...

Jedini savet, cim primetite nemojte cekati - odmah zakazite operaciju dok je jos "mala".
Odakle ste jeste iz Beograda ?
elisab
Aktivan član
Aktivan član

Post od elisab »

Javite se iskusnom plasticnom hirurgu, potrebno je potpuno i radikalno ukloniti zahvaceni segment tkiva i potom rekonstruisati defekt, po skidanju konaca potpuno ste izleceni, bey dugog operavka, bez vracanja, brz ruznih oziljaka.
medo123456
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 07, 2017 7:45 pm

Post od medo123456 »

evo imam i ja taj problem pa ako mi mozete odgovoriti sto brze. idem u skolu pa ne zelim propustiti puno skole. zanima me jel smijem ja to preko ljeta operirati
elisab
Aktivan član
Aktivan član

Post od elisab »

Mozete, potrebno je da posle operacije budete oslobodjeni svakodnevnih obaveza bar dve nedelje, tako da je raspust odlican period za operaciju. Potrebno je javiti se iskusnom plasticnom hirurgu radi potpunog uklanjanja i rekonstrukcije.
B123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 21, 2016 1:18 pm

Post od B123 »

Imamo zakazanu drugu operaciju u Beogradu - jer prva (radjena u drugoj bolnici) nije bila 100% uspesna (ostalo je "nesto" neocisceno)... Savet dr je da operacija bude do maja, nije preporucljivo da se radi leti jer teze zarasta...
Odgovori