Operacija urasle dlake

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

nekoJak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 12, 2013 6:51 pm

Re: Operacija urasle dlake

Post od nekoJak »

Imao sam simptome zbog kojih ste vi isli na operaciju pod opstom anestezijom i posle se oporavljali nedeljama ali sam SAM resio.

Posto istiskanje gnoja nije upalilo jer se pocelo pretvarati u krv, poceo sam gurati iglu u rupu da malo "pokidam" upaljeno tkivo kako bi dosao do dlake a posto je bilo duboko i nisam imao dobar pogled onda sam nakon svakih recimo 5-10min "kopanja" pokusao da je uhvatim pincetom i tako dok mi se nije posrecilo.

Niti sam stavljao alkohol niti je igla bila cista ali meni je to zaraslo za nekoliko dana bez ikakve posebne higijene.

Mozda ispada da se pravim pametniji od lekara jer sam uradio sve suprotno od njihovog ali cinjenica je da je vecina vas imala velike probleme posle plus lezanje u bolnici, nelagoda a i sama opsta anestezija nije bezazlena. Poenta moje price je da uvek sami trebate da trazite resenje pa makar to bila prehlada, urasli nokat, dlaka ili pak neki mnogo veci zdrastveni problem.

Malo sam oftopic ali ovo sam napisao kao primer da lekari itekako grese. Znaci ako vec imate problem sa uraslom dlakom, pokusajte resiti na moj nacin jer cak i da vam ne uspe svejedno cete morati pod noz. Malo gubite a mnogo dobijate ;)
Grime Kid
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 15, 2013 9:11 am

Post od Grime Kid »

Ja sam operisao pre oko mesec dana. Operacija je odradjena krajnje profesionalno pod lokalnom anestezijom. Pre operacije su mi stavili nesto u venu na sta se tokom operacije prikaci infuzija.A tokom operacije sam jedino osetio ubod igle koji ne boli mnogo. Posle operacije sam ostao u bolnici dva sata i posle su me poslali kuci.Na previjanje sam isao svaki dan oko dve i po nedelje,a sad se evo previjam na svaki drugi.Prva previjanja bolu,to jest peku to jest ne znam sta tacno, glavno kako previjanja odmicu sve manje boli.Danas ne osecam nista. Pozdrav. :)
spaske79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 15, 2013 11:35 pm

Post od spaske79 »

meni je pre par dana operisan pilonidalni sinus...
operisala me hirurg plasticne i rek.hirurgije i nista me nije bolelo,
malo je pecnulo par puta, 1 h je trajala operacija, posle toga sam
ustao, sam se obukao i nabudzio se na zadnje sediste kola posto
ne sme da se sedi/vozi 2 nedelje ...
nista me ne boli, normalno sve, idem u wc najnormalnije, nemam nikakve bolove,
nikakva previjanja i ostale stvari koje sam citao po forumima....
HumanTorch
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 23, 2013 9:52 pm

Post od HumanTorch »

Uffff toliko sam se uplasio citajuci komentare ovde, i na nekim drugim postovima, da se sada plasim da idem operisati to :D
Inace mislim da je imam vec 2-3 godine sigurno, ali nikako da odem.. U pocetku me je bilo sramota, mazao razne kreme, a i nisam znao sta je, saznao sam tek prosle godine kada je kolega sa faksa spominjao kako je operisao uraslu dlaku koja se nalazi iznad anusa, tacnije kod trticne kosti.. Uporedio sa mojim problemom i shvatio o cemu se radi..
Sada me je bukvalno strah da idem..
spaske79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 15, 2013 11:35 pm

Post od spaske79 »

Nemoj nista da se brines, nadji doktorku Vesnu Rakic, nemoj da te operisu
tim standardnim metodama .....
jedini problem koji ces imati je sto ne smes da sedis i vozis 2-3 nedelje, sve ostalo normalno.... ako te nesto konkretno zanima, pitaj
biohemicarka88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 27, 2013 4:55 pm

Post od biohemicarka88 »

moj decko je operisao prije 2 godine uraslu dlaku na trtici. sad mu se javlja bol u tom dijelu samo sto nema nikakve promjena, crvenila, curenja i sl. da li je moguce da je dlaka opet urasla? i da li obavezno mora da se pojavi crvenilo ili gnoj na tom mjestu?prvi put kad je operisao, bolilo ga je i pojavljivalo mu se curenje.hvalaa
HumanTorch
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 23, 2013 9:52 pm

Post od HumanTorch »

spaske79 napisao:Nemoj nista da se brines, nadji doktorku Vesnu Rakic, nemoj da te operisu
jedini problem koji ces imati je sto ne smes da sedis i vozis 2-3 nedelje, sve ostalo normalno.... ako te nesto konkretno zanima, pitaj
Sram + strah cini svoje za sada.. Plus sto ide leto, previse znojenja pa se moze ponovo inficirati, ispitni rokovi na fakultetu.. Gde da potrazim tu doktorku? Jer stvarno ne bih voleo bilo ko da mi radi to, pogotovo ne neko koji je u fazonu da sto odradi samo da me se otarasi -.-.
damabezblama
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 20, 2013 10:50 pm

Post od damabezblama »

Napisacu vam kako je moj suprug prosao sa "bezazlenom" uraslom dlakom...
Pre 5/6 meseci je pocelo da ga boli nesto na trticnoj kosti,svakim danom ga je bolelo sve vise,kada sam pogledala bilo jeo veca crvena bubuljica i tako nije hteo zbog toga ici kod dr dok nije postalo kriticno... Kad ga je zabolelo jako da nije mogao da mrdne odemo u urgentni oni mu to otvore i isao je nekoliko dana na previjanje i trebao da se javi abdominalnom hirurgu da to operisu... Ali posto je ne moguce zakazati pregled a kamoli op to se oduzilo i sada u petak 15.11 je otisao na operaciju u privatnu kliniku.
Operisali su ga u opstoj anesteziji,stavili dren koji su odma sutradan izvadili (iako nisu trebali) rana je bila zasivena i u nedelju ga puste kuci... I tu slede muke, dobija temperaturu 40 koja ne pada,ponedeljak krece povracanje,malaksalost,padanje u nesvest a da ne pominjem da su bolovi bili uzasno nije mogao da izdrzi...odvedem ga nazad u bolnicu i gle cuda rana se inficirala morali su da je otvore i sada je i dalje u bolnici boli ga jako,previjaju ga par puta u toku dana, rana je 15cm, duboka do kosti izgleda uzasno (bila sam tu kad su ga previjali), prima antibiotike,infuzije i ne moze da se pomeri ko covek... Kazu bice u bolnici jos 5-6 dana pa ce posle toga dolaziti na previjanja svaki dan 1,5-2 meseca... Tako da moj vam je savet javljajte se na vreme.
brat_mixa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 28, 2014 10:38 pm

Post od brat_mixa »

ljudi imam pitanje imam problem sa uraslom dlakom.. ja sam vec bio kod doktora i dobio sam uput za operaciju medjutim nisam operisan posto je to bilo pod upalom bio sam na nekim previjanjima posle cega sam trebao da se javim hirurgu,medjutim posto mene to vise nije bolelo ja iz straha od operacije nisam otisao ponovo.vec godinu dana imam uraslu dlaku ali me ne boli. moje pitanje je dali to mora da se operise posto mene ne boli. i da imam 2 rupice.i da li je operacija strasna posto nikad nisam bio operisan a hocu to da operisem.
brat_mixa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 28, 2014 10:38 pm

Post od brat_mixa »

spaske79 napisao:Nemoj nista da se brines, nadji doktorku Vesnu Rakic, nemoj da te operisu
izvini brate odakle si ti.. ja sam tu blizu Nisa pa me interesuje zbog te doktorke. inace me je strah da mi to ostavljaju otvoreno i tako to.
Jovan1992bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 05, 2014 5:19 am

Post od Jovan1992bg »

Ja sam imao uraslu dlaku 6,7,meseci , svaki dan je isla krv na srecu, jer koliko sam shvatio to je dobro kada su ti kanali otvoreni, kada se zatvore valjda dovode do onog da ti otekne, da bude ogromno i grozno izbocenje na trtici. Tako da sto pre to bolje, oklevanje je zlocin prema sebi ! .Pre operacije najbolje je sam ili neko da vam obrije trticu, mada neverujem da ce te uspeti anus, ali ima sestra koja mora to da obavi. Takođe da bi ste se ispraznili daju vam neke tabletice da gurnete u anus, od kojih se ispraznite, to nije tako strasno i nije nista bolno... Operacija je smesna, nista nisam osetio, jedino sto sam se uplasio kada su mi dali inekciju u kicmu i pogodili zivac , cudan neki osecaj , kao struja koja traje sekund i odma prestaje (ma skoro nista, samo me je iznenadio i odregovao sam zainteresovano). ONO sto mi je bilo tesko i gde sam PLAKAO od muke!!! je to sto su mali kreveti u bolnici i sto nisam smeo da dizem glavu 24 h sata i da se pomeram mnogo, a glava mi je bila fiksirana na drvetu od bolnickog kreveta, zato sto sam visok a kreveti bolnicki su mali. Za vreme tog perioda posle operacije koji moras da odlezis u bolnici, to je najveca katastrofa, urniranje u patkicu, infuzije , mali kreveti, sve to kad ti se skupi psihicki te ubije :) Tako da moj savet svima, dan pre operacije nemojte da spavate, da bi ste dan posle bili umorni i da bi ste zaspali i prevazisli te sitne neugodne bolove i dosadu.Posle treceg dana sam pusten kuci. Rana mi je otvorena vec mesec i nesto, svaki drugi dan ili peti idem na previjanje(zavisi od rane), svaki sedmi mi neko obrije trticu. Sto se tice higijene svako ko je smiren i normalno smisli kako da se okupa(bez da pokvasi ranu), kako da obavi veliku nuzdu, nece imati neki problem( Ja sam se npr plasio da obavim veliku nuzdu bez razloga i trpeo 2 dana, tako da poslusajte nekog ko je objektivniji u toj situaciji, nista ne moze da se desi, ali bas nista ). E sad previjanje kuci moze biti malo zbunjujuce, ali tu nema mnogo mudrosti, nemojte da vam se kvasi rana, stavljate na nju neke tekucine, ja sam npr stavljao octenisept i hidrogen pa onda tufer i gazu koji su sterilni, . Meni su neki doktori govorili da stavljam uloske(to nije sterilno!), dok su se drugi "krstili" kad su culi da mi to neko moze reci, onda opet jedan doktor kaze to je sad gnojavo, drugi kaze nije to gnoj, srpska posla... Tako da operacija, kupanje, nuzda, sve je opusteno, nema nikakvih bolova i komplikacija, druzenje u bolnici je super, sestre se super, mlade , lepe :) !!! mozda bude ludaka, ali to je zasebna tema sta sam ja prosao sa njima :)..... Cesto sam pre operacije obilazio forume i ljudi vole da preuvelicavaju kroz sta su prosli(zbog toga sam se plasio dda obavim nuzdu). Bolje da nisam citao iskustva. Lepo je izlezavati se kuci mesec i nesto, jedina obaveza ponekad na previjanje, nekad na 2 dana, nekad na 5, ali sve u svemu jedno lepo iskustvo i lepo provedeno vreme, opusteno... Tako da pustite se onih preuvelicanih prica o tome i sto pre, vec pravac operacija. A sto se tice operisanja na zivo, kada to natekne, to nemojte sebi da dozvolite. Kada otekne prvo je seku na zivo tj cede, pa onda nakon nekog vremena tek vade dlaku, pa zasivaju, to je nesto sto vas ceka ako na vreme ne odradite operaciju. Barem koliko sam shvatio, jer sam najvise osoba upoznao koje su dosle do tog stadijuma kada otekne. Ali ni to nije toliko strasno. Mada ja slabo znam o tome kada otekne, samo sto mi pricaju ljudi po bolnici. Tako da pozdrav i sve najbolje :))
operisan_pacijent
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 29, 2014 1:41 pm

Post od operisan_pacijent »

Samo vas gledam i ne verujem šta čitam ovde.

Operisao sam pilonidalni sinus prošle srede, (24.09.2014) na VMA. I svima NAJTOPLIJE preporučujem ovu vrstu intervencije kod njih. Jedini problem što se zakazuje po mesec ipo u napred, ali s obzirom šta sam sve pročitao ovde, verujte mi da VREDI!

Proces cele intervencije je tekao ovako:

Oko pola 11h sati sam bio na VMA, čekao sam nekih 15-ak minuta da me prozovu da uđem.
Ušao sam, pokazali mi moj krevet, skinuo sam sve što sam imao sa sebe i obukao bolnički mantil koji se vezuje na leđima.

Posle nekih pola sata su me odveli kod brice, gde su mi malte ne obrijali celu zadnjicu, i to je trajalo nekih 3-4 minuta.
Vratio sam se u sobu, i nastavio da ležim u krevetu nekih par sati... čak sam uspeo i lepo da odspavam :lol: , jer od nervoze nisam baš najbolje spavao noć pre toga.

I negde oko 14h me je prozvao hirurg, otišao sam u operacionu salu i legao na operacioni sto. Dali su mi lokalknu anesteziju u predelu pilonidalnog sinusa na 3-4 mesta. Inekcija kao inekcija, oseti se najnormalniji ubod u kožu, nikakvih dodatnih peripetija nema. Operacija je trajala bukvalno 5 minuta, ako ne i kraće, jer je to rutinska intervencija. Sama operacija apsolutno ne boli, jer ste pod lokalnom anestezijom. Jedino što osećate pritisak dok vas čiste, ali to nije ni neprijatno niti boli. Normalan osećaj.

Kad su završili operaciju, prelepili mi celu zadnjicu sa gazom, i sam sam najnormalnije odšetao do mog kreveta, kao da se ništa nije ni desilo. Dali mi uputstva kako da hodam, da ne pravim prevelike korake i to je sve.

Posle toga sam ležao 2h u krevetu, da prođe anestezija i da se uvere da je sve ok prošlo. I posle toga je došao brat po mene, i oko 6h sam već bio kući u svom krevetu.

Najzanimljiviji deo, mene ni jednog jedinog trenutka ta rana nije zabolela, a evo prošlo je već 5 dana. Jedino što me boli jesu leđa od ležanja na stomaku i boku.

Isto tako ni previjanje ne boli, sve je najnormalnije.

Najveća muka posle ove operacije jeste smanjena pokretljivost, jer ne smete da se savijate, ne smete da sedite, treba da mirujete i da ležite sve vreme. I jedini bol koji osećate jeste, bol u leđima kao što sam već i naspisao.

Nemojte sebe da zavlačite ukoliko imate ovaj problem, a verujem da ga svaka druga - treća osoba ima. Rešite se bede, i posle ste kao novi! Enter! 8)
operisan_pacijent
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 29, 2014 1:41 pm

Post od operisan_pacijent »

P.S.

Što se čišćenja i previjanja tiče. Bio sam dva puta kod njih (petak i ponedeljak), i sada se sam previjam i čistim. Kontrola mi je sledećeg ponedeljka.

Meni su prepisali metodu da perem ranu sa vodom i bebi sapunom, posle toga da natopim gazu sa morskom vodom. Ali s obzirom da u Beogradu nema morske vode, treba improvizovati po njihovom receptu. 2l vode, pola kile morske soli, sve se to promeša istopi, i posle tog pranja vodom i bebi sapunom, natopim gazu tom "morskom" vodom i stavim u ranu. I to je to. :)
elisab
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 10:34 pm

Post od elisab »

Najtoplije Vam prepurucujem dr Vesnu Rakic, jer nakon operacije nece biti mukotrpnih previjanja i dugotrajnog zarastanja rane vec ce sve biti gotovo jednom operaicijom!
vitamin za dusu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 04, 2016 8:17 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: da li si ti radio operaciju kod tog zike jovanovica?

Post od vitamin za dusu »

Grime Kid napisao:Ja sam operisao pre oko mesec dana. Operacija je odradjena krajnje profesionalno pod lokalnom anestezijom. Pre operacije su mi stavili nesto u venu na sta se tokom operacije prikaci infuzija.A tokom operacije sam jedino osetio ubod igle koji ne boli mnogo. Posle operacije sam ostao u bolnici dva sata i posle su me poslali kuci.Na previjanje sam isao svaki dan oko dve i po nedelje,a sad se evo previjam na svaki drugi.Prva previjanja bolu,to jest peku to jest ne znam sta tacno, glavno kako previjanja odmicu sve manje boli.Danas ne osecam nista. Pozdrav. :)
dulek napisao:
skilacii napisao:tesko je naci kod nas dobrog hirurga koji radi to...i ja imam isti problem,ali nisam radio operaciju posto mi se nije upalilo...treba da odem da vidim da li treba da operisem pa kad nadjem dobrog lekara javicu ti.pozdrav
ja ti savetuje da što pre odeš i zakažeš operaciju, jer, kad se upali, onda je još gore.

preproučujem svima doktora žiku jovanovića iz bolnice "dragiša mišović". koliko smo mi uspeli da saznamo, jedino u ovoj bolnici ne ušivaju ranu, već puštaju da sama zaraste, dok u svim drugim bolnicama rade ušianje, nakon čega postoji već rizi od infekcije.

operacija se radi sa spinalnom anestezijom, u bolnici se leži oko 5 dana, i prvih mesec dana se ide dva pua dnevno na previjanja, a posl jednom dnevno, sve do ne zaraste rana.
prvih nedelju dana posle izlaska iz bolnce je najgore, dok ne prestanu bolovi. srećom novalgetoli i rapteni rešavaju i taj problem.
Odgovori