Ja sam imao uraslu dlaku 6,7,meseci , svaki dan je isla krv na srecu, jer koliko sam shvatio to je dobro kada su ti kanali otvoreni, kada se zatvore valjda dovode do onog da ti otekne, da bude ogromno i grozno izbocenje na trtici. Tako da sto pre to bolje, oklevanje je zlocin prema sebi ! .Pre operacije najbolje je sam ili neko da vam obrije trticu, mada neverujem da ce te uspeti anus, ali ima sestra koja mora to da obavi. Takođe da bi ste se ispraznili daju vam neke tabletice da gurnete u anus, od kojih se ispraznite, to nije tako strasno i nije nista bolno... Operacija je smesna, nista nisam osetio, jedino sto sam se uplasio kada su mi dali inekciju u kicmu i pogodili zivac , cudan neki osecaj , kao struja koja traje sekund i odma prestaje (ma skoro nista, samo me je iznenadio i odregovao sam zainteresovano). ONO sto mi je bilo tesko i gde sam PLAKAO od muke!!! je to sto su mali kreveti u bolnici i sto nisam smeo da dizem glavu 24 h sata i da se pomeram mnogo, a glava mi je bila fiksirana na drvetu od bolnickog kreveta, zato sto sam visok a kreveti bolnicki su mali. Za vreme tog perioda posle operacije koji moras da odlezis u bolnici, to je najveca katastrofa, urniranje u patkicu, infuzije , mali kreveti, sve to kad ti se skupi psihicki te ubije

Tako da moj savet svima, dan pre operacije nemojte da spavate, da bi ste dan posle bili umorni i da bi ste zaspali i prevazisli te sitne neugodne bolove i dosadu.Posle treceg dana sam pusten kuci. Rana mi je otvorena vec mesec i nesto, svaki drugi dan ili peti idem na previjanje(zavisi od rane), svaki sedmi mi neko obrije trticu. Sto se tice higijene svako ko je smiren i normalno smisli kako da se okupa(bez da pokvasi ranu), kako da obavi veliku nuzdu, nece imati neki problem( Ja sam se npr plasio da obavim veliku nuzdu bez razloga i trpeo 2 dana, tako da poslusajte nekog ko je objektivniji u toj situaciji, nista ne moze da se desi, ali bas nista ). E sad previjanje kuci moze biti malo zbunjujuce, ali tu nema mnogo mudrosti, nemojte da vam se kvasi rana, stavljate na nju neke tekucine, ja sam npr stavljao octenisept i hidrogen pa onda tufer i gazu koji su sterilni, . Meni su neki doktori govorili da stavljam uloske(to nije sterilno!), dok su se drugi "krstili" kad su culi da mi to neko moze reci, onda opet jedan doktor kaze to je sad gnojavo, drugi kaze nije to gnoj, srpska posla... Tako da operacija, kupanje, nuzda, sve je opusteno, nema nikakvih bolova i komplikacija, druzenje u bolnici je super, sestre se super, mlade , lepe

!!! mozda bude ludaka, ali to je zasebna tema sta sam ja prosao sa njima

..... Cesto sam pre operacije obilazio forume i ljudi vole da preuvelicavaju kroz sta su prosli(zbog toga sam se plasio dda obavim nuzdu). Bolje da nisam citao iskustva. Lepo je izlezavati se kuci mesec i nesto, jedina obaveza ponekad na previjanje, nekad na 2 dana, nekad na 5, ali sve u svemu jedno lepo iskustvo i lepo provedeno vreme, opusteno... Tako da pustite se onih preuvelicanih prica o tome i sto pre, vec pravac operacija. A sto se tice operisanja na zivo, kada to natekne, to nemojte sebi da dozvolite. Kada otekne prvo je seku na zivo tj cede, pa onda nakon nekog vremena tek vade dlaku, pa zasivaju, to je nesto sto vas ceka ako na vreme ne odradite operaciju. Barem koliko sam shvatio, jer sam najvise osoba upoznao koje su dosle do tog stadijuma kada otekne. Ali ni to nije toliko strasno. Mada ja slabo znam o tome kada otekne, samo sto mi pricaju ljudi po bolnici. Tako da pozdrav i sve najbolje

)