Operacija urasle dlake
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Okt 26, 2007 5:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hello! Opet ja. Evo javljam se 4.5meseca posle operacije. Stanje...diskutabilno.Rana je zarasla,ali sa zakasnjenjem,jer sam u decembru pala sa visine od 1m,naravno na ranu,i ...jbg!
(takodje sam polomila i ruku) Sad imam grozan oziljak i u poslednje vreme me ponekad boli kad sedim malo duze. Zna li neko da li to pocinje ponovo,ili ...sta?

ja ti savetuje da što pre odeš i zakažeš operaciju, jer, kad se upali, onda je još gore.skilacii napisao:tesko je naci kod nas dobrog hirurga koji radi to...i ja imam isti problem,ali nisam radio operaciju posto mi se nije upalilo...treba da odem da vidim da li treba da operisem pa kad nadjem dobrog lekara javicu ti.pozdrav
preproučujem svima doktora žiku jovanovića iz bolnice "dragiša mišović". koliko smo mi uspeli da saznamo, jedino u ovoj bolnici ne ušivaju ranu, već puštaju da sama zaraste, dok u svim drugim bolnicama rade ušianje, nakon čega postoji već rizi od infekcije.
operacija se radi sa spinalnom anestezijom, u bolnici se leži oko 5 dana, i prvih mesec dana se ide dva pua dnevno na previjanja, a posl jednom dnevno, sve do ne zaraste rana.
prvih nedelju dana posle izlaska iz bolnce je najgore, dok ne prestanu bolovi. srećom novalgetoli i rapteni rešavaju i taj problem.
evo ja da se javim sa konkretnim odgovorom, imao sam problem koji sam vukao oko 4godine i resih da operisem... odem kod hirurga u studentski stacionar.. dobijem anesteziju prvo u rame da me osasavi i onda su mi dali epiduralnu u kicmu ali ja nisam ni osetio da me neko uboo
operacija super, jedino prvo previjanje posle dva dana sam video zvezde..e sad rana...
da ne objasnjavam mnogo slikao sam pa ko ima dobar stomak neka izvoli, ko je gadljiv NO NO... 
inace je slika nedelju dana posle operacije
javljam se kad zaraste i kad uradim novi fotos ali za sada ide dobro 
http://img527.imageshack.us/my.php?imag ... 900gb0.jpg

inace je slika nedelju dana posle operacije

http://img527.imageshack.us/my.php?imag ... 900gb0.jpg
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 2:57 pm
Ja sam operisao pilonidalni sinus prije 33 dana ....
Upala je bila velika, srecom je dlaka isla nekim putem koji je sam zahvat ucinio prilicno jednostavnim (isla je ukoso u debelo meso), ali je taj komad uklonjenog tkiva bio prilicno velik.
Sporo mi je zarastalo, bili je malo komplikacija, rana mi je bila prilicno zivahna, krvarenje, gnojenje ... kao neko ciscenje jer je bilo prilicno duboko. Nije bilo strasno, samo sam morao nakada i po 4 puta dnevno da se previjam, a kontrole sam jedne sedmice radio i svakodnevno jer su velike promjene bile iz dana u dan.
Evo sada gotovo, malo me jos boli sama rana ali osjetim jada je to sve dobro.
Operisao sam se kod jednog estetskog hirurga i bas am zadovoljan, imao je covjek iskustva sa tim.
Ali jako je interesantno da sam prve znakove osjetio 9. avgusta, bas me pocelo muciti 12. doktoru sam se javio 13. a 20. sam vec oprisao poslije jedne ture antibiotika. Ne bih mogao da zamislim da trpim onakav bol duzi period.
Upala je bila velika, srecom je dlaka isla nekim putem koji je sam zahvat ucinio prilicno jednostavnim (isla je ukoso u debelo meso), ali je taj komad uklonjenog tkiva bio prilicno velik.
Sporo mi je zarastalo, bili je malo komplikacija, rana mi je bila prilicno zivahna, krvarenje, gnojenje ... kao neko ciscenje jer je bilo prilicno duboko. Nije bilo strasno, samo sam morao nakada i po 4 puta dnevno da se previjam, a kontrole sam jedne sedmice radio i svakodnevno jer su velike promjene bile iz dana u dan.
Evo sada gotovo, malo me jos boli sama rana ali osjetim jada je to sve dobro.
Operisao sam se kod jednog estetskog hirurga i bas am zadovoljan, imao je covjek iskustva sa tim.
Ali jako je interesantno da sam prve znakove osjetio 9. avgusta, bas me pocelo muciti 12. doktoru sam se javio 13. a 20. sam vec oprisao poslije jedne ture antibiotika. Ne bih mogao da zamislim da trpim onakav bol duzi period.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Okt 06, 2008 10:09 pm
dulek napisao:ja ti savetuje da što pre odeš i zakažeš operaciju, jer, kad se upali, onda je još gore.skilacii napisao:tesko je naci kod nas dobrog hirurga koji radi to...i ja imam isti problem,ali nisam radio operaciju posto mi se nije upalilo...treba da odem da vidim da li treba da operisem pa kad nadjem dobrog lekara javicu ti.pozdrav
preproučujem svima doktora žiku jovanovića iz bolnice "dragiša mišović". koliko smo mi uspeli da saznamo, jedino u ovoj bolnici ne ušivaju ranu, već puštaju da sama zaraste, dok u svim drugim bolnicama rade ušianje, nakon čega postoji već rizi od infekcije.
operacija se radi sa spinalnom anestezijom, u bolnici se leži oko 5 dana, i prvih mesec dana se ide dva pua dnevno na previjanja, a posl jednom dnevno, sve do ne zaraste rana.
prvih nedelju dana posle izlaska iz bolnce je najgore, dok ne prestanu bolovi. srećom novalgetoli i rapteni rešavaju i taj problem.
Pre nedelju dana sam operisala masno tkivo na ruci upravo kod dr zike jovanovica iz bolnice dragisa misovic i imam samo pozitivno misljenje o njemu. Iako deluje kao da je u fazonu lako cemo, odradi svoj posao sjajno. Cak me je zamajavao za vreme operacije da bi skrenula misli jer mi je bilo frka jer nikada u zivotu nisam imala nikakvu intervenciju i uspeo u tome. Namucio se dosta dok mi je sve ocistio jer nije hteo da mi pravi veliki oziljak jer je na vidnom mestu, sjajan doktor i po mom misljenju

Re: Operacija urasle dlake
Vidim da je zadnji odgovor bio prije dvije godine, sad me interesuje, da li je neko imao iskustvo da se rijesi ova grozna situacija nekim drugim putem osim operacije?
Hvala unaprijed.
Hvala unaprijed.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Dec 08, 2007 6:14 pm
ja imam malu ranicu ispod repnjace i imam je oko 2-3 meseca...sta da radim ?
mnogo sati provodim sedeci,sedim na poslu,sedim kad dodjem kuci i sve to mi je pocelo letos kada su bile velike vrucine u sobi mi je bio pakao sav sam bio znojav i dolazilo je do trenja i tada je pocelo da me pece i sve to
mnogo sati provodim sedeci,sedim na poslu,sedim kad dodjem kuci i sve to mi je pocelo letos kada su bile velike vrucine u sobi mi je bio pakao sav sam bio znojav i dolazilo je do trenja i tada je pocelo da me pece i sve to
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
@leshi
Ne postoji drugi nacin osim hirurskog.
@brancko
Jedino sto treba da radite je da vas lekar pregleda, pa cete ako treba dobiti uput za hirurgiju.
Ne postoji drugi nacin osim hirurskog.
@brancko
Jedino sto treba da radite je da vas lekar pregleda, pa cete ako treba dobiti uput za hirurgiju.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Evo ja da podelim moje iskustvo sa vama. Operisao sam dlaku, dosta toga sam saznao ovde, pa izmedju ostalog i za doktora Ziku Jovanovica. Svima preporucujem da cim primetite da imate taj problem, odmah odete kod doktora i da to resite. Jer sto se pre otkrije, sam postoperativni tok i zarastanje rane ce biti kraci. Ja konkretno nisam imao nikakve bolove, mogao sam noramlno da se sedim i radim sve ostalo. Primetio sam to tako sto mi je donji ves u predelu debelog mesa bio umazan i veoma se osecalo. Sto se same operazije tice, preporucujem da radite u Dragise Misovica i preporucijem doktora Ziku Jovanovica. Mada i ostali hirurzi su dobri i necete pogresiti kod bilo kog da odete (npr. Slobodan Sepe, Marko Kalezic). Pre operacije, treba da uradite odredjene analize. Dajete krv, idete na snimanje grudnog kosa, EKG, internista, anesteziolog, pa onda opet kod doktora da se zakaze operacija. U bolnicu dolazite na dan operacije, ujutru oko 8. Operacija je u popodnevnim satima, jer se te operacije ostavljaju za kraj dana. Daje se epiduralna anestezija. Verujem da ce muskom delu pacijenata biti najlepse u operacionoj sali i sali za pripremu, jer se ne zna koja je sestra od koje lepsa
Posle operacije ostajete tu noc u bolnici, a sutra ujutru vas pustaju kuci. Previjanja su svakodnevna i to jednom dnevno. Obavljaju se u hirurskoj ambulanti u Dragise Misovica. E sad, privh par dana posle operacije necete moci da sedite i da lezite na ledjima, ali posle nedelju dana cete moci da noramlno funkcionisete. I da naglasim da su previjanja bezbolna, sem mozda prvih par dana i da su sestre koje vas previjaju sjajne i da necete imati problema. Previjanja u proseku traju oko 2 meseca. Posle toga ste kao novi
Nadam se da sam vam malo pomogao. Zaista vam preporucujem da cim primetite da imate taj problem, odmah odete kod doktora.
Pozzzz.

Nadam se da sam vam malo pomogao. Zaista vam preporucujem da cim primetite da imate taj problem, odmah odete kod doktora.
Pozzzz.
jel moze ta urasla dlaka da smrdi ako ne boli, i to da smrdi da se oseca preko pantalona?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 11, 2013 1:47 pm
Vidim da je tema još aktivna, ali da nema novih odgovora, pa ću dati svoj doprinos prepisci
povodom ovog pitanja oko smrada kroz pantalone, a da nema rane i da ne boli, što da ne sve je moguće, najbolje je otići lekaru i proveriti se. Ja sam imao problem sa uraslom dlakom, naime bilo je to kao kod većine vas, rupica ili dve u delu između guzova,a kasnije se manifestovalo malom izraslinom poput bubuljice. Na vešu je bilo manjih tragova s vremena na vreme. Naime nije me bolelo, tek ponekad sam imao utisak da sam se kao nažuljao od sedenja. Međutim vremenom nakon gore pomenute bubuljice, počela su obimnija flisovanja iz te iste pojave kao i bol. Otišao sam lekaru, operisan sam u S.Mitrovici, bila je neka vrsta lokalne anestezije. Dva dana sam ostao u bolnici a potom kući. Svakodnevno previjanje, kontrola kod hirurga nakon 7 dana, redovno. Rana je čista, što svakako smatram da isključivo zavisi od onoga ko previja, ali i od nas samih i našeg strpljenja. Proces je dug. Sada je nekih 5 nedelja, i dalje traju previjanja, u ranu stavljaju gazu da bi što sporije zarasla, i prilikom kontrole obnavlja se ožiljak tzv "cepanje rane" da bi bio što jači kako bi bila što manja verovatnoća da se ponovi. Mogu da sedim, naravno vređa, previjanja nisu tako bolna,pogotovo ne sada,u početku jeste bilo neprijatno. prve dve nedelje najgore je bilo ležanje,
nisam navikao da spavam na stomaku.Nadam se da će uskoro doći momenat da će biti dopušteno da rana sraste do kraja kao i da se više neće ponavljati. Svakako savet ići lekaru čim se nešto primeti, u početku deluje kao blam ali najgore je dopustiti da taj strah pobedi razum.

povodom ovog pitanja oko smrada kroz pantalone, a da nema rane i da ne boli, što da ne sve je moguće, najbolje je otići lekaru i proveriti se. Ja sam imao problem sa uraslom dlakom, naime bilo je to kao kod većine vas, rupica ili dve u delu između guzova,a kasnije se manifestovalo malom izraslinom poput bubuljice. Na vešu je bilo manjih tragova s vremena na vreme. Naime nije me bolelo, tek ponekad sam imao utisak da sam se kao nažuljao od sedenja. Međutim vremenom nakon gore pomenute bubuljice, počela su obimnija flisovanja iz te iste pojave kao i bol. Otišao sam lekaru, operisan sam u S.Mitrovici, bila je neka vrsta lokalne anestezije. Dva dana sam ostao u bolnici a potom kući. Svakodnevno previjanje, kontrola kod hirurga nakon 7 dana, redovno. Rana je čista, što svakako smatram da isključivo zavisi od onoga ko previja, ali i od nas samih i našeg strpljenja. Proces je dug. Sada je nekih 5 nedelja, i dalje traju previjanja, u ranu stavljaju gazu da bi što sporije zarasla, i prilikom kontrole obnavlja se ožiljak tzv "cepanje rane" da bi bio što jači kako bi bila što manja verovatnoća da se ponovi. Mogu da sedim, naravno vređa, previjanja nisu tako bolna,pogotovo ne sada,u početku jeste bilo neprijatno. prve dve nedelje najgore je bilo ležanje,