Operacija urasle dlake

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Merylin
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 1:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Merylin »

Blago tebi,Helikopteru.Meni se cini da cu je imati ceo zivot.Bas sam pesimista.Ideja ti nije losa,ali ako te je toliko bolelo...Ne bih.Primetila sam jos nesto pa bih volela da mi neko to prokomentarise.Naime,meni se ta urasla dlaka upali,ceo taj deo otekne pred menstruaciju.Kakve to veze ima?Da li je to mozda znak da to ipak nije urasla dlaka?Mada,hirurg mi je posle operacije rekao,da je otvorio i sve ocistio,da je samo dlaka urasla.
HeLiCo_pTeR
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 27, 2007 1:45 am

Post od HeLiCo_pTeR »

merylin@meni je nekoliko doktora reklo da ta urasla dlaka nije samo dlaka,nego se svi toksini skupljaju na tom mestu i da ona moze da se upali pri vecoj prehladi ili tako nekim slicnim stvarima(sto mi se desilo jednom)...treba malo paziti na zdravlje,jel samo ko je imao tu uraslu dlaku zna taj bol...i ja sam mislio da me to nikad nece proci,ali sad mi je sve bolje,posle te mandarice sto sam je vec naveo...posavetuj se sa nekim ko se u to(mandaricu) razume,mozda i tebi pomogne....
ps.ja sam bio vise za prirodno resenje,nisam mogao da smislim da ce mi stavljati neke metale i slicno u taj deo tela :)
HeLiCo_pTeR
Novi član
Novi član

Post od HeLiCo_pTeR »

merylin@izvini procitao sam da ti nemas uraslu dlaku kao ovi ostali...mi smo je imali u trticnom predelu,sto je mnogo neprijatnije nego na butini....ne mozes ni da lezis ni da stojis....smetaju ti gace itd....sam si sebi problem...ja mislim da bi ti trebala da se posavetujes sa doktorima pa da vidis da tu dlaku i oko nje odstranis laserom....
djux
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 26, 2007 5:35 pm

Post od djux »

Tebi su radili sve suprotno od ovog sto meni govore da radim...Npr.ja ne da ne smem da se tusiram,nego to treba da radim min.2x dnevno...dr mi je rekao da ne idem na previjanje,samo da tusiram ranu...tebe odmah sl.dan pustili kuci,ja 8dana camila u bolnici... Vidim da je pocelo malo brze da zarasta nego do sad,nadam se da ce uskoro...
Merylin
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 1:16 pm

Post od Merylin »

Pa zasto onda svi vi niste radili sa laserom?Ustvari ja o laserima ne znam nista.I jos jedna stvar mi je nejasna.Vecina vas je kvasila ranu,a meni je bilo zabranjeno tusiranje posle operacije,jer bi se tako navodno rana inficirala!!!
HeLiCo_pTeR
Novi član
Novi član

Post od HeLiCo_pTeR »

nije isto urastanje dlaku u trticnom predelu i na bilo kojem mestu na telu...na bilo kom mestu urastanje dlake je "urastanje dlake"...a u trticnom predelu se obicno desava krupnim ljudima i ljudima koji imaju malo jaci organizam(koliko se ja razumem u to,i sve osobe koje ja poznajem,a da su imale uraslu dlaku u trticnom predelu su takve)...kao sto sam rekao pre,osobama sa jakim imunitetom se svi jaki toksini izbacuju tim putem...ako je neko ikad video sta su mu izvadili onda bi trebalo da im je jasno...ja nisam mogao da verujem sta je sve bilo kad su izvadili(najmanje je bilo dlaka)...nisu mi dali da se tusiram 3 dana od provaljivanja rane,mogao sam samo da je cistim jodom...a i po doktorovim recima,ta rana ne sme bro da zaraste,jer onda u slucaju da se nije dezinfikovala kako teba(a treba joj malo vremena),onda bi morao ponovo da se pravi rez na tom mestu i moglo bi jos vise da se upali....dug odgovor ali mislim da ce nekom pomoci
Bane88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 03, 2007 9:50 am

Post od Bane88 »

elem.... to sa krupnim ljudima i imunitetom il cime vec nema veze... ta "bolest" se zove i bolest shofera, naime ljudi koji voze kamione, autobuse, sede dugo... mnogo cesce im urasta dlaka nego ljudima koji nisu iz te price...
kad se dugo sedi, potpari ti se guza i koza bude mekana... svi mi imamo svuda po telu sitne dlacice... usled potpare (kao npr kad se tusirate pa vam jagodice budu mekane) tako omeksa i koza na guzi, pa je moguce da neka dlaka zaluta u pogresnom pravcu i napravi sranje... e sad, jos je cesce ako je osoba maljava po dupetu onda je jos veca mogucnost da uraste dlaka... imam 2metra i 90 kila i nisam maljav i urasla mi dlaka, a ortak je malo vishi od mene, ima 120 kila i maljav je bash bash i isto po ceo dan sedi i nije mu urasla dlaka...

sve je to od osobe do osobe...
HeLiCo_pTeR
Novi član
Novi član

Post od HeLiCo_pTeR »

"imam 2metra i 90 kila i nisam maljav i urasla mi dlaka, a ortak je malo vishi od mene, ima 120 kila i maljav je bash bash i isto po ceo dan sedi i nije mu urasla dlaka..."....pa ako sedi covek po ceo dan,kako ti kazes onda mu je guza mekana kao bebina(samo sto nije toliko dlakava) i morala mu je urasti dlaka...a i sigurno ljudi koji su radili na vma znaju sta pricaju sto se toga tice....ne kazem da to sa sedenjem nema veze,ali ne moras da se pravis pametan da se samo tako desava i nikako drugacije...meni je pocelo da urasta dok sam trenirao i najmanje sam sedeo,a i sve ljude koje ja poznajem a da im je urasla dlaka rteniraju basket i provode vreme na stolici samo koliko jedu!!!!!tako da znas da nisi bas najpametniji...ipak si '88,ima vremena za sve-polako :wink:
Bane88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 03, 2007 9:50 am

Post od Bane88 »

nismo se skontali al dobro... necu se prepirem
Koraljka Jankovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 08, 2007 8:39 pm

urasle dlake

Post od Koraljka Jankovic »

U sto sam ja uraslih dlaka izvadila pincetom. Rascesala izstiskal. Zbog cega dlake urastju u kozu? Da li smem to i dalje da radim ili ne? Da li moze nesto ozbiljno da se dogodi?
Pozdrav i hvala
Vrba
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 04, 2006 3:49 am

Post od Vrba »

Juju sad me uplašiste. Drugarica je na moru imala nešto poput čira na stomaku, ali je uspela da ga očisti.

Dok sređujem prepone desi mi se da počupam nekoliko dlaka, a tu baš baš urastaju, evo sada imam jednu koja se upalila.

Pitanje za dr - el to baš nešto što ne bih trebala da radim, mislim - depilaciju na tom mestu? U pitanju je donji donji stomak.
Ako postoji način da ne urastaju, koji je?

Hvala
zoranka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 4:41 pm

Post od zoranka »

moj je lekar taj problem bez pregleda lecio hepatrombinom misleci da je hemoroid i naravno napravili smo jos vece zlo!
sada ne znam kome da se obratim i sta da kazem.
na tom mestu je ostala rupica spolja jedva vidljiva 1mm, ali je povezana sa debelim crevom. da vam ne pricam detalje...
skilacii
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 31, 2007 4:31 pm

Post od skilacii »

ovo je da kazem najslicnija tema na koju sam naisao...opet imam jedan problem...ja i problemi... :D
izmedju guzova,kod repa,tj trticne kosti,zavrsetak kicmenog stuba...ne znam vise ni sam...da kazem u liniji izmedju guzova imam tri rupice velicine ciode,mozda malo manje iz kojih rastu dlake,nisu urasle,ali ih ima BAS puno,20-30-40...ne znam vise ni sam,jer ne brojim i slepljene su,verovatno od znoja ili cega vec...inace ja ih samo izvadim,jer uopste nisu da kazem pricvrscene za kozu,a mozda zato sto je velika rupica...i ima jedno godinu dana,mozda i vise od kako sam to primetio i nisam isao kod lekara zbog toga...jer ne znam sta da mu kazem...da mi raste rep...boze...:oops:
zanima me sta je to i da li je opasno?da li bi trebala operacija?i gde i kod koga treba da odem?hvalal unapred
skilacii
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 31, 2007 4:31 pm

Post od skilacii »

ovo je da kazem najslicnija tema na koju sam naisao...opet imam jedan problem...ja i problemi...
izmedju guzova,kod repa,tj trticne kosti,zavrsetak kicmenog stuba...ne znam vise ni sam...da kazem u liniji izmedju guzova imam tri rupice velicine ciode,mozda malo manje iz kojih rastu dlake,nisu urasle,ali ih ima BAS puno,20-30-40...ne znam vise ni sam,jer ne brojim i slepljene su,verovatno od znoja ili cega vec...inace ja ih samo izvadim,jer uopste nisu da kazem pricvrscene za kozu,a mozda zato sto je velika rupica...i ima jedno godinu dana,mozda i vise od kako sam to primetio i nisam isao kod lekara zbog toga...jer ne znam sta da mu kazem...da mi raste rep...boze...
zanima me sta je to i da li je opasno?da li bi trebala operacija?i gde i kod koga treba da odem?hvalal unapred
leosan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 11:47 am

Post od leosan »

Uraslu dlaku sam operisao pre oko cetiri godine uz lokalnu anesteziju i uzasne bolove gde sam kasnije kolabirao na operacionom stolu.Skoro godinu dana mi je zarastala rana dok se nije zatvorila,a da ne pricam da sam skoro cetiri meseca isao na previjanje,a hirurgu koji me je operisao nije bilo jasno zasto rana nece da se zatvori,citiram (rekao je da imam neko cudno dupe),nije bilo infekcije .medjutim pre jedno dvadesetak dana sam povredio nogu i spavam na ledjima kad jedno jutro pogledam i osetim uzasan smrad ponovo je pocela da izlazi sukrvica i uzasan smrad.Da li neko ima neki savet sta da radim?Iskreno moslim da mi hirurg nije dobro odradio operaciju zbog koje i danas pocinjem da imam problem?Jel ima neka krema za to,cuo sam da mnogi nisu radili operaciju i da se samo povuklo.Hvala!
Odgovori