Pozdrav svima . Evo da i ja doprinesem ovoj temi. Imam 26 godina , ginekomastiju imam negde od 6 razreda osnovne skole. Klasicno uvecane bradavice , masno tkivo , za vreme tusiranja ili kupanja na bazenu/moru bradavice se najeze pa to izgleda ok. Inace visok sam 185cm , a tezak oko 80. Idem na trcanje , teretana po nekad , kuci vezbam uredno sklekovi i propadanja. Patio se kao i vecina ljudi sa ovim cudom , ali sam na bazen i plazu isao ( koristeci tehnike stipanja za bradavice ili ulaska u vodu
).
Operisao sam se pre cetiri dana, na privatnoj klinici u Beogradu. Nalazi krvi uredni, EKG takodje , eho dojki pokazao da je zlezda prisutna samo u levoj dojci (koja je bila veca i spustenija) , dok su u desnoj bile nakupine masnog tkiva ali bez prisustva zlezdanog. U razgovoru sa doktorom utvrdili smo da je najbolje da operacija bude izvedena sistemom liposukcije , bez da se seku bradavice i narusava njihov prirodni izgled.Moram da napomen da sam i sam bio zbunjen jer kako ce se izvaditi zlezda , medjutim objasnjeno mi je da danas postoje aparati i tehnika koji usisavaju zlezdu kao i masno tkivo kroz mali otvor za liposukciju. Operacija je trajala oko 45 min sve proslo bez problema, na klinici malo spavao pojeo sendvic i supicu , posle 4 sata vec bio u svom krevetu kod kuce.Nista za bolove nisam koristio , znaci samo antibiotici. Jedini problem mi je predstavljao elasticni zavoj koji je bio bas jako stegnut pa od njega ne moze covek da proceni koliko moze da pomera ruke. Posle tri dana tj juce sam isao na prvi pregled. Ljudi moji kad nisam poceo da vristim od srece
. Rezultati za treci dan od operacije perfektni, doktorka kaze da ce biti jos bolji jer treba vremena da se koza ponovo zalepi za tkivo. Prisutni podlivi i oticanje ali to je normalo i sada mazem gel za to. Elasticni zavoj cu nositi mesec dana ukupno , ali je on posle prvog pregleda stavljen dosta opustenije tako da ga sada i ne osecam. Inace na klinici gde sam operisan daju prednost elestacnom zavoju u odnosu na kompresivni steznik kazu da su postizali bolje rezultate, iz razloga sto je svako drugacije gradjen i cesto kompresivna odeca ne steze tamo gde treba, posle dva tri skidanja se rasteze , dok je sa zavojem drugacije sami mozete podesiti koliko da vas stegne , a i pacijenti sami uz pomoc jednog od ukucana nauce da ga stavljaju. Evo cetiri dana posle ja funkcionisem skroz normalno. Krecem se po gradu , setam , ne podizem teske stvari. Moj savet svima koji imaju ovo cudo da to sto pre otarasavaju i da ne gube vreme (ako je u pitanju drzavna ustanova onda bolje jos pre zapoceti proceduru zbog cekanja). Imam slike 4 dana posle operacije ali nemam pre operacije ,sreca imaju ih na klinici pa kada uzmem od njih postavicu da vidite.