Cao svima...
U poslednjih par meseci sam dosta istrazivao na ovu temu jer sam konacno resio da odem na operaciju i ovaj forum mi je dosta pomogao, pa da podelim svoje iskustvo sa ginekomastijom. Kod mene se ginekomastija pojavila u pubertetu (kao kod vecine koji imaju ovaj problem),sredinom osnovne skole. U to vreme sam se ugojio i bio sam klasican debeljuca
Vec tada sam bio svestan tog problema i pocinjalo je sve vise i vise da mi smeta. Nosenje majica, odlazak sa drustvom na bazen, odlazak na more, sve te stvari su postale problem za mene. Zatim u srednjoj skoli sam poceo da treniram, izrastao sam prilicno pa cak su se i grudi smanjile, uvek je tu bilo to zlezdano tkivo ali sam tada toliko smrsao da bas i nije bilo toliko primetno.U tom periodu sam bas poceo da zivim punim plucima, devojke, bazen, more, mogao sam da nosim sta god sam hteo od garderobe a da me ne bude sramota mojih grudi jer tad se uopste nije primecivalo nista. I sve je bilo super dok nisam poceo da dobijam masu sa godinama, sto je moralo da se desi jer tada sam bio bas mrsav. Kako sam dobijao kilogram po kilogram tako se masno tkivo ponovo pocelo skupljati oko zlezdanog tkiva i grudi su ponovo dobijale taj nezgodan spicasti izgled. I opet polako se javlja ta psihicka blokada zbog fizickog izgleda. Sve ostalo je super, visok sam 180cm, tezak 80 kg ali grudi strce. Polako sam poceo i da mrzim leto i jedva sam cekao zimu da bih mogao na sebe da obucem sto vise slojeva odece i da problem bude neprimetan. Inace, drustveni zivot mi je odlican, nisam zbog svega ovoga postao pustinjak ali neke stvari jednostavno ne mogu da radim jer nemam tu sigurnost. Ono sto me je trgnulo i zbog cega sam odlucio da odem na operaciju, konacno, je to sto su zbog te nesigurnosti poceli i da se javljaju problemi sa devojkama. Nemam problem da nadjem devojku, ili neku kombinaciju, ali cim dodje do neke dublje intimnosti dolazi do te psihicke blokade zbog ginekomastije i ja se svesno udaljujem od tih devojaka i guram ih od sebe. I rekao sam VISE NE.
Sad ono o cemu se najvise prica, koji pregledi, cena, drzavna ili privatna klinika.
Ja sam izabrao VMA u Beogradu jer tu rade trenutno neki od najvecih strucnjaka plasticne hirurgije kod nas, i zbog toga sto rade sa vojskom, imali su dosta slucajeva ginekomstije kod mladih vojnika koje su resavali. Prvo sam otisao kod enokrinologa na pregled i doktorka je odmah zakljucila da je u pitanje ginekomastija,zatim sam otisao kod plasticnog hirurga i on je to isto konstatovao i rekao mi da dodjem za sedam dana sa rezultatima hormona i zakljuckom endokrinologa. Sve sam to uradio, rezultati normalni, endokrinolog preporucuje operaciju, plasticni hirurg zakazuje operaciju ali predhodno treba da uzmem uput kod svog lekara u domu zdravlja. Dakle, osiguranje pokriva sve troskove ako ste gradjanin tog mesta gde se radi operacija. Sada mi je 25 godina, sada vidim da sam ovo mogao dosta ranije da uradim (po prici plasticnog hirurga), ali kao sto kazu nikad nije kasno. Jedva cekam dan operacije i osecam da cu nakon svega toga biti kao ponovo rodjen, jer kod mnogih ljudi ovo predstavlja veliko psihicko opterecenje, onima koji su to prevazisli i zive normalno bez ikakvih nesigurnosti sa ginekomastijom SVAKA CAST.
Nadam se da vas ovo nije smorilo, i javicu se kada zavrsim sa operacijom i kada vidim prve rezultate da vam ispricam iskustva sa operacije.
Vidim da ovde ima postova jos iz 2006. godine, i bilo bi lepo kada bi ljudi koji su imali vec operaciju a pisali su na forumu pre operacije, da nam napisu kako su sada, jesu li zadovoljni sa rezultatima i slicno, jer svako iskustvo dosta znaci nekome ko ima ovaj problem i razmislja o operaciji. HVALA UNAPRED...