Yasmin kontraceptivne pilule

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Korisnikov avatar
bevana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 31, 2009 3:14 pm

Re: Yasmin kontraceptivne pilule

Post od bevana »

Za vanrednu jednokratnu zastitu nakon rizicnog odnosa koristi se " pilula za jutro posle " cije ime je Postinor 2 . U kutiji Postinor 2 nalaze se 2 tablete od kojih se jedna uzima odmah nakon rizicnog odnosa ( nikako kasnije od 72h nakon istog ) a druga 12 h nakon prve .
Obzirom da je uspesnost Postinora 75% te postoji 25% mogucnosti da do nezeljene trudnoce ipak dodje savetuje se da nakon krvarenja posetite ginekologa radi iskljucenja trudnoce. Menstruacija ce se pojaviti u uobicajeno vreme, koji dan ranije ili do 10 dana kasnije . Medjutim , svaki izostanak menstruacije duzi od 7-10dana zahteva hitnu posetu ginekologu u cilju utvrdjivanja /iskljucivanja trudnoce. Zbog kolicine hormona u te 2 pilule Postinora (kolicina koja odgovara kolicini hormona u 8 kontraceptivnih pilula koje se popiju tokom 8 dana), mogucnosti umanjenja efekta pri cescem primenjivanju kao i mogucoj pojavi iregularnih krvarenja ,Postinor se ne moze koristiti kao kontinuirani vid kontracepcije vec se za to preporucuje jedan od najpouzdanijih nacina kontracepcije upravo kontraceptivna pilula koju mozete zapoceti prvog dana menstruacije posle ginekoloske kontrole.

preuzeto sa sajta 21dan.com

samo da dodam da ne sme da se pije cesto,razmak izmedju 2 koriscenja bi trebao da bude 6 meseci.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Clanak iz danasnjeg izdanja lista Bild u Nemackoj
http://www.bild.de/BILD/ratgeber/gesund ... orben.html#
Ukratko 7 zena umrlo zbog koriscenja Yasmin kontracepcijskih pilula.
blondica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Nov 10, 2008 2:33 am

Post od blondica »

Pa ja sada bas ne znam sta da radim,nameravala sam sutra da odem da posetim ginekologa da se posavetujem koje pilule je najbolje da koristim,ali posle svega sto ste napisali svi vi ovde najbolje bi bilo NI JEDNE :roll:
Mislim,nikada u zivotu,ama nikada nisam imala problema sa kozom,aknama itd,ni u pubertetu,visak kg nakon trudnoce sam regulisala,strije imam kao i svaka zena normalno,ali sada da pocnem da pijem neku kontracepciju i da mi izadju bubuljice ja bih se ubila,ili tu doktorku koja mi je prepisala,ne verujem da moze tek tako na osnovu ''izgleda'' da mi prepise nesto,morala bih da odem na neke analize zar ne?
Uglavnom insistiracu na tome pa sta mi bog da,a nazalost moram da pocnem da pijem neki djavo od tih odvratnih tableta. :-?
Korisnikov avatar
bevana
Aktivan član
Aktivan član

Post od bevana »

zasto mislis da su odvratne?ja pijem pilule vec 5 godina i do sada nikakvu njihovu losu stranu nisam videla.
Korisnikov avatar
bevana
Aktivan član
Aktivan član

Post od bevana »

u stvari,prezadovoljna sam.:)
blondica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Nov 10, 2008 2:33 am

Post od blondica »

Pa zato sto si ti i tvoje hvala bogu dobro iskustvo u manjini,vidim ovde svaka 15-a zena kaze da su im bile dobre,ove ostale sve su imale sve lose propratne pojave,tako da mi se ne isplati da ''lecim'' jedno a drugo da mi se iskomplikuje. Jedino niko nista ne rece lose za mirenu i logest,pa eto,neka nada :D
Milica1331
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 30, 2013 11:01 pm

Post od Milica1331 »

Popila sam prvu tablu Yasmin pilula i sad pravim pauzu. Prošao je jedan da i ja još nisam dobila. Koliko vremena da čekam i posle koliko uglavnom,vi koje ih uzimate,dobijete menstruaciju? :)
Odgovori