Yasmin kontraceptivne pilule

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

monroe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 12:03 am

Post od monroe »

da, i ako mi je ostalo 11 pilula znaci da sam prestala bas na toj desetoj piluli kao i ti...jedino sto nisam pila te neke dodatne tablete da regulisu mjesecnicu
Zazaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 9:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Zazaaa »

Imam veliki problem,pijem Yasmin pilule vec 7 meseci,i meni se sve sredilo,i lice,i stabilizovala mi se menstruacija,smanjili se bolovi,i potpuno mi odgovaraju....ALI ja sam preskocila.tj zaboravila da popijem pilulu,i konsultovala se sa svojom doktorkom,naime nisam pravila sedmodnevnu pauzu izmedju kutija,i nisam uopste dobila menstruaciju u septembru kada se sve to desilo,usput sam imala odnose pre toga par dana,a pocetkom oktobra kada sam pravila pauzu imala sam jako kratko,2 dana i jako slabu menstruaciju,ali jako bolnu...Zanima me sta bi to moglo biti?NEMAM vremena da odem kod doktora zbog fakulteta trenutno,pa zato pitam za misljenje,i kolika je verovatnoca koristiti samo te pilule kao zastitu da cu ostati trudna? Molim vas da mi odgovorite :(
Korisnikov avatar
Noa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Avg 20, 2007 11:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Noa »

Postovani, molim za savet! Uzasno sam se uplasila!

imam 21godinu i koristim Yasmin tablete oko 9 meseci uredno!
No, danas sam shvatila da sam pre oko 3 dana propustila da popijem tabletu... a kako toga nisam bila svesna, pila sam normalno narednih dana...
Danas, kada sam videla da mi je sledeca tableta PETAK, a da je danas subota, popila sam 2!

sigurna sam da sam juce i prekljuce popila tabletu, sto znaci da sam recimo pre 3-4 dana zaboravila da popijem...

trenutno sam u trecoj nedelji koriscenja tableta...

molim vas za misljenje, da li je moguce da ostanem u drugom stanju!!!

Unapred veliko hvala!
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

meni se desava vec drugi mesec za redom da mi krene krvarenje negde kod 15-te pilule. to traje u nekom manjem obimu sve vreme do prestanka pilula, i sve vreme posle dan dva kad dobijem menstruaciju. krvarenje koje krene za vreme dok pijem pilule je braon, ponekad potpuno crne boje i lici na obojen sekret, a ne na krv.

sta je to??!! :o
Anche
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 26, 2008 7:36 am

Post od Anche »

Pa ako si skoro pocela da ih koristis, to je samo navikavanje na pilule :) Recimo, ja koristim Logest vec 7 meseci i u prva dva sam imala blago krvarenje tokom pijenja cele table, onda je prestalo da bi se ponovo pojavilo u petom mesecu :) I ja se izbezumila, ali mi je ginekolog rekao da to moze i ne mora da se javi, ali da uglavnom navikavanje traje 6 meseci...
I ja sam imala isto to sto si opisala! Ne brini se, sve je u redu!!! :D
isidora
Aktivan član
Aktivan član

Post od isidora »

ok, hvala. ranije sam pila neke druge, ali ove pijem dva meseca, i znaci, opet navikavanje... :-?

svakako cu zakazati kod mog doktora, ali vredi znati da nije nista urgentno...
Anche
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 26, 2008 7:36 am

Post od Anche »

pa moguce da je zbog promene... Vidis, svaka pilula sadrzi drugaciju dozu hormona :D, ali verujem da nemas razloga za brigu... Idi kod ginekologa cisto da pitas, ali sumnjam da je nesto strasno! :D
isidora
Aktivan član
Aktivan član

Post od isidora »

isidora napisao:meni se desava vec drugi mesec za redom da mi krene krvarenje negde kod 15-te pilule. to traje u nekom manjem obimu sve vreme do prestanka pilula, i sve vreme posle dan dva kad dobijem menstruaciju. krvarenje koje krene za vreme dok pijem pilule je braon, ponekad potpuno crne boje i lici na obojen sekret, a ne na krv.

sta je to??!! :o
doktor kaze nije nista strasno. to se zove "probojna krvarenja" i desava se, kao sto je vec receno, u periodu navikavanja na nove pilule. doktor je rekao da cemo pratiti, ali da bi to trebalo u narednom periodu da prestane.

sve u svemu, nista opasno. :)
iwy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 17, 2009 11:03 am

Post od iwy »

Meni je moj ginegolog dao Yasmin tablete radi regulacije ciklusa. Medjutim ,rekao mi je da krenem od 5 dana menstrualnog ciklusa. Interesuje me da li ce imati i kontraceptivno dejstvo uprkos tome sto ih uzimam od 5 dana menst.ciklusa? I od koje tablete pocinje dejstvo u ovom slucaju?
isidora
Aktivan član
Aktivan član

Post od isidora »

iwy napisao:Meni je moj ginegolog dao Yasmin tablete radi regulacije ciklusa. Medjutim ,rekao mi je da krenem od 5 dana menstrualnog ciklusa. Interesuje me da li ce imati i kontraceptivno dejstvo uprkos tome sto ih uzimam od 5 dana menst.ciklusa? I od koje tablete pocinje dejstvo u ovom slucaju?
koliko ja znam, u svakoj kutiji ima uputstvo i u svakom kaze da se kod prve doze (kutije) ne moze racunati na kontraceptivno dejstvo. tek od druge kutije.
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

isidora napisao:
iwy napisao:Meni je moj ginegolog dao Yasmin tablete radi regulacije ciklusa. Medjutim ,rekao mi je da krenem od 5 dana menstrualnog ciklusa. Interesuje me da li ce imati i kontraceptivno dejstvo uprkos tome sto ih uzimam od 5 dana menst.ciklusa? I od koje tablete pocinje dejstvo u ovom slucaju?
koliko ja znam, u svakoj kutiji ima uputstvo i u svakom kaze da se kod prve doze (kutije) ne moze racunati na kontraceptivno dejstvo. tek od druge kutije.
akhm. ako pocnes od prvog dana, zasticena si od prvog dana. sto se tice 5og, ne znam.
iwy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 17, 2009 11:03 am

Post od iwy »

hm..ok tnx .. :)
chocolina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 08, 2009 3:06 pm

Re: Yasmin kontraceptivne pilule

Post od chocolina »

Zanima me,posle odnosa ukoliko se ne koristi zastita tokom njega jel cekam prvu menstruaciju da pocnem da pijem pilule(yasmin)ili kako?
Korisnikov avatar
bevana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 31, 2009 3:14 pm

Post od bevana »

nadam se da sam lepo razumela pitanje :)
pilule se piju od prvog dana krvarenja,i njihova zastita pocinje sa prvom popijenom pilulom.Ali ne mogu ti pomoci oko tog nezasticenog odnosa koji si imala pre nego sto si pocela da ih pijes.
goraneric
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 05, 2009 4:44 pm

Post od goraneric »

Mozeli neko nesto da mi kaze o ''piluli jutro posle''?Hvala
Odgovori