Jasarian je napisao:
Zavrsila je sa antibioticima ……..
To nije ni trebala da radi. Antibiotici ce jos pospesiti razvoj candide ali to doktori naravno ne znaju.
Jasarian je napisao:
Ona ne zeli da ide po lekarima, jer je informisuci se na netu i sa drugaricom saznala da kod nas jednostavno NIKO ne zna da izlaci kandidu.
Apsolutno je u pravu! I ne samo kod nas, prica je slicna svuda u svetu, veoma je mali broj doktora koji su upoznati sa problemom candide. Mycologija je za vecinu njih rocket science. Naslusao sam se raznih bisera kada je candida upitanju a jedan mi je posebno ostao u pemcenju , ne jednom od nasih foruma na temu Krona/Ulceroznog kolitisa je jedna devojka ispricala iskustvo kada joj je lekar na temu candide rekao ovim recima : ”Ne diraj to!”
Jasarian je napisao:
Prvo pitanje: Da li postoji NEKO od doktora kome moze da se obrati sa svojim problemom i ko ce je saslusati i odraditi sve potrebne analize? Da li ima barem jedan dobar lekar za ovaj problem?
Poslusaj njenu drugaricu, sta ce ti lakar kad ovde na forumu imas odlicnih saveta, iscitaj sve redom i pri tome poseti jos neke druge (strane) forume i naci ces brdo korisnih informacija, za pocetak kreni sa
http://www.earthclinic.com/Remedies/alk ... mulas.htmlhttp://www.earthclinic.com/CURES/candida.htmlObrati dobro paznju na savete Teda iz Bankgoka, covek zna vise o candidi nego svi lekari na gomili koje si u zivotu sreo.
Jasarian je napisao:
Drugo pitanje: Zamolio bih vas da mi date neki plan akcije. Koje analize da uradi, kome da se obrati, da li da nastavlja dijetu (ne sme izgubiti na kilazi, vec ima 10kg manje), da li otici kod nutricioniste, da li se testirati na tolerantnost organizma prema hrani, da li raditi krvnu sliku, da li kontrolisati stitastu zlezdu?
Ako sumnjate na Kron , uradite kolonoskopiju. Poseti podforum o Kronu gde sam pisao o SCD koju sam licno sa uspehom sproveo u borbi protiv ove posasti.
Mozete uraditi sve ove testove koje si pomenuo da bi ste tacno imali uvid u cemu je problem ali nemoj se previse nadati da ce ti lakari pomoci kada je candida u pitanju, prepisace ti hemiju tipa DIflucan i/ili Nystatin i to ce raditi posao par nedelja , malo ces zatrovati organizam (jetru) i imati vise stete nego koristi.
Jasarian je napisao:
Jednostavno ne znam sta da radim. Ona je totalno demoralisana, ne zeli da se vucara po lekarima hiljadu godina i da nam izmuzu ko zna koliko para (sigurno nemamo TOLIKO para). Ja je ubedjujem da ide na analize ali citajuci iskustva svih ljudi ovde i ja vidim da od toga tesko da ima bilo kakve koristi.
Nemojte paniciti, uradite analize i saznajte tacno o cemu se radi, i onda se dobro inforimisite/edukujte kada je candida u pitanju, ne gubite vreme i novac sa lekarima . Ovi problem su resivi samo treba znati sta i kako, biti veoma uporan i strpljiv jer se ne moze nista preko noci postici.