“Lekovi” koje pominjes ti na duze staze mogu samo stvoriti jos vece probleme zbog kontra indikacija. Izbaci to potpuno, beskorisno je. SCD ili bilo koja slicna anti-candida dijeta uz koriscenje anti-candida suplementa je jedino resenje. Probaj origano ulje, jod, sodu bikarbonu +limunov sok. Candida nema resenje protiv sode bikarbone.Ikar napisao: Ipak se ne bih potpuno odrekao lekova.
To se zove Herx efekat, prilikom odumiranja candide u vrlo kratkom periodu izlucuje se veca kolicina toksina koje jetra jednostavno ne moze da preradi i dolazi do pojave simptoma prehlade/gripe i tome slicno, uz pojavu glavobolje, cak i povracanja. To je normalna pojava na samom pocetku brobe protiv candide i ako su pomenuti simptomi prilicno izrazeni onda treba smanjiti upotrebu suplementa i raditi sve postepeno.Ikar napisao:Negde na forumu sam pronašao objašnjenje – kada kandida odumire ona se raspada i tako raspadnuta odlazi u krvotok (ili ne ide ona u krvotok već ispušta svoje otrove koji idu u krvotok, ali to nije ni bitno).
I ja sam zaposlen covek, znam koliko vremena odnosi priprema hrane iskljucivo kod kuce , ali to je jedino resenje. SCD je pogotovu u samom pocetku prilicno restriktivna, detalji na:Ikar napisao:Filthy, ja imam jedan tekst o SCD dijeti. Ako sam dobro razumeo nije dozvoljeno jesti: beli šećer, laktoza, pšenica, raž, ječam, kukuruz, pirinač, krompir. Ostalo je dozvoljeno. Inače, ja sam patio od Ulceroznog Kolitisa a ova dijeta je dobra i za kolitis i za kandidu. Jesam li u pravu? Takođe interesuje me šta misliš o Anonimus-ovoj dijeti. Meni deluje dobro, mada je malo komplikovana. Teško da je sprovodi porodičan zaposlen čovek.
http://www.breakingtheviciouscycle.info/
http://www.pecanbread.com/
Nije u pitanu samo beli secer vec sve vrste secera (polisaharida). SCD je mene digla iz mrtvih, Kron je proslost.
Dijeta Anonimusa je ok uz par napomena, vidim da se tamo potencira nemasna hrana , to nema veze sa candidom. Saturaisane (nerafinisane) masti bilo biljnog ili zitovinjskog porekla su zdrave i deluju veoma pozitivno kod raznih upala creva , Krona, kolitisa. Kokosovo ulje, svinjska mast, ghee (preciscenji puter) su odlicne za przenje hrane jer ne menjaju svojstva prilikom zagrevanja. Ja konzumiram tri kasike kokosovog ulja posle svakog obroka.
Takodje, potencira se neslana hrana. Prica oko soli je prenaduvana iz prostog razloga sto se sve soli stavljaju u isti kos sto jednostavno nije tacno. Rafinisana so nikako, prirodna so svakako (preporuka za himalajsku).
Odmah posle obroka nemojte piti vodu jer nepovoljno utice na pravilno varenje.