koslidija je napisao:
Pozdrav svima i svaka cast na vasoj borbi, svakodnevnoj sa ovim velikim problemima koje svi dijelimo! Pisala sam da mi je majka bolesna, vec 4 mjeseca. Karcinom pluca koji se smanjio usljed hemioterapije i ovih dana dogovaramo operaciju sto bi trebalo da bude ohrabrenje da se nesto bolje desava... Majka je promijenila rezim ishrane, povrce i voce, sirovo, cijedjeno i jos 300 cuda, pisala sam o tome... Nego, htjela sam da mi kazete kako nabavljate taj petrolej? Ja zivim u Banjaluci i ne mogu nigdje da dodjem do toga... I kad sam se raspitivala odgovor je bio da to i nije bas najbolje rjesenje, kao nije to za eksperimentisanje a ja sam na vise strana cula da to daje rezultate...
Niko ti neće reći da je to pametno da se pije, već će reći da je to otrov, a kako da piješ otrov itd.. Mišljenja ima raznih, ali čvrsto verujem da ne može da odmogne.. Iskreno, još nisam čula da je neko umro od petroleja.
A ne znam gde bi mogla da ga nabaviš.. Probaj da se raspitaš još malo, kod starijih ljudi, oni uglavnom znaju. Sigurno negde u tvojoj blizini ima nekog ko je čuo za petrolej, i ko zna nekog ko ga je koristio. Ja dok sam čitala o tome i raspitivala se, moja sestra od tetke je bila brža, pa je mom ocu poslala jednu flašu tog kao prečišćenog petroleja, koji sprema neka žena u Varvarinu. Bio je mlečno bele boje, a sam petrolej je ako se ne varam bezbojan... Probaj da se raspitaš još, što kažu pusti reč na sve strane, pa će se već naći neko ko može bolje da te uputi..