Devojke,
otisao bez pozdrava jos jedan KG, nikad se ne vratio, ako se ja pitam
...Eto, konacno se topim ponovo...vala i bilo je vreme posle 3 nedelje stagniranja! Vec sam pomislila da nesto gresim i da moram da pristupim radikalnijim merama
Mima, hvala ti na receptima za tofu, probacu svakako, ali trenutno mi iz misli ne izlaze Crnogorkine spagete sa mesom i pecurkama, pa jos kad onako slatko opisuje, voda mi posla, majke mi
...Sledece nedelje odoh u Metro da se opskrbim za ceo mesec!
Jedino nisam nigde videla taj soja-sos..Jel i njega kupujes u Metrou? Kakvog je ukusa?
I molim vas, koji jogurt od svih iz prodavnica zdrave hrane ZAISTA podeca na dragi-stari-najmiliji Jogurt?
Sto se tice sokova, ne pijem ih uopste, samo sveze voce i vodu...Ali zato dzem od suvih sljiva sa fruktozom i preko domaci tolerantni eurokrem,mmmmmmmmmmm... Cim budem radila test, to ce mi prvo zabraniti, garant!!
..Svaki dan po malo parce domacinskog ovsenog hleba /recept je apsolviran i citajte ga na kraju teksta/ i preko eurokrem, ZENE,LJUDI..Feeeeenomenalnoooo...
Idemo dalje....
KONACNI RECEPT ZA HLEBPrvo, u dublju posudu sipati 6 soljica od bele kafe/1,5 dl/ ovsenog brasna i 3 razanog, mala kasicica kalij.soli, isto toliko i sode-bikarbone, promesati i dodavati kisele vode pomalo, ukupna kolicina vode za tu meru je oko pola litre /zato uvek kupujte manje kolicine/ i mesajte dok masa nebude kompaktna, ali nikako retka, bolje i tvrdje nego retko, ostaje na varjaci testo, laganoo klizi..Ko razume-shvatice!
.. Sipate u podmazan pleh ili modle, obavezno nauljen dozoljenom masnocom, mozete koristiti i papir za pecenje..Sipate masu i LAGANO pobrasnjenim rukama rasporedite testo ali ga NE PRITISKAJTE jako, da bi ostao vazdusast i sada ono glavno!!! U HLADNU RERNU, koju ukljucite na 250C i cim krene da puca kora,a to se desava 10-15 min kasnije, smanjite na 150C i pecite SVE UKUPNO oko 40-45 min, naravno ako vam je rerna jaca krace...odmah po pecenju ga izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi na vazduhu i imace divnu koricu, vazdusastu sredinu i nece biti gorak kao moja prva sper-ploca koju sam jedva progutala
PRIJATNO VAM BILO!!!!!!