Test intolerancije na hranu
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
Re: Test intolerancije na hranu
Hvala na odgovorima .Moze li neko da mi napise kako izgleda pakovanje za Wassa kreker?
Wassa kreker nije u kutiji nego u belom papiru na kome je slika sa zelenom i plavom podlogom na kojoj je kreker tj. dvopek! Boja zavisi od toga da li ima kvasac ili ne. Svakako procitaj deklaraciju. Najlakse ti je da pogledas u DM marketu i ja sam ga tamo kupila i od prve pronasla, mada vidim da ga sada ima i u mojoj komsijskoj prodavnici zdrave hrane
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 8:57 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Upravo sam probala Wassu
..Ok je..Jos sa sojinim puterom, dzemom od suvih sljiva i sojinim mlekom sa kakaom i fruktozom,mmmmmmmmmmm..
...
Da li je neko pronasao pirincane rezance?..Javite!!!...

Da li je neko pronasao pirincane rezance?..Javite!!!...
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 3:15 pm
Nensi,
kupovala sam pirincane spagete u prodavnici zdrave hrane u Cika Ljubinoj (BG). Ukus mi je onako... malo bljutav.
Gracioza,
meni je limun bio zabranjen i nisam uzimala nista sto sadrzi limunsku kiselinu. Cak ni zvake nisam htela da uzimam, jer vecina sadrzi to i npr. vrstacke zasladjivace koji su mi svi zabranjeni. Kazu da u tako malim kolicinama ne moze da steti, ali zelela sam da se striktno pridrzavam liste koju sam dobila.
kupovala sam pirincane spagete u prodavnici zdrave hrane u Cika Ljubinoj (BG). Ukus mi je onako... malo bljutav.
Gracioza,
meni je limun bio zabranjen i nisam uzimala nista sto sadrzi limunsku kiselinu. Cak ni zvake nisam htela da uzimam, jer vecina sadrzi to i npr. vrstacke zasladjivace koji su mi svi zabranjeni. Kazu da u tako malim kolicinama ne moze da steti, ali zelela sam da se striktno pridrzavam liste koju sam dobila.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 3:15 pm
Jos nesto...
Vidim da je cesto prisutna dilema koliko vode piti u toku dana.
Napominjem da mi vodu ne unosimo samo bukvalno pijuci vodu, nego i kroz hranu. Supe ili corbe koje pojedete, voce i povrce, dozvoljeno mleko... sve to sadrzi vodu.
Nije isto ni kad neko ko ceo dan sedi popije 2 ili 3 l vode i ja koja skoro svaki dan treniram. Potrebe za vodom nam nisu iste.
Poenta unosenja vode je bolji rad bubrega i ciscenje organizma. Nema koristi ako se nalivamo, pa nam bude muka od nadutosti.
Zato smatram da je i to individualno i da je 3 l vode previse za nekoga ko nije fizicki aktivan.
Vidim da je cesto prisutna dilema koliko vode piti u toku dana.
Napominjem da mi vodu ne unosimo samo bukvalno pijuci vodu, nego i kroz hranu. Supe ili corbe koje pojedete, voce i povrce, dozvoljeno mleko... sve to sadrzi vodu.
Nije isto ni kad neko ko ceo dan sedi popije 2 ili 3 l vode i ja koja skoro svaki dan treniram. Potrebe za vodom nam nisu iste.
Poenta unosenja vode je bolji rad bubrega i ciscenje organizma. Nema koristi ako se nalivamo, pa nam bude muka od nadutosti.
Zato smatram da je i to individualno i da je 3 l vode previse za nekoga ko nije fizicki aktivan.
Hvala na odgovorima.
Pokusavam da svakodnevno radim na steperu ujutro i na podne po 10 min.Zna li neko moze li tako malo rada na spravi ubrzati metabolizam?
Pokusavam da svakodnevno radim na steperu ujutro i na podne po 10 min.Zna li neko moze li tako malo rada na spravi ubrzati metabolizam?
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Avg 18, 2009 3:21 pm
Pirincane rezance, pirincane spagete i pirincane pene (makarone) mogu da se kupe u metrou.
Da se ne bi jos neko zeznuo kao i ja - prirodna maja (ili tako nesto) je isto sto i kvasac.
Sreca pa mi je tek treci dan...
Jel vi kupujete mleko u prahu ili ono u litarskom pakovanju? (ja sam danas uzela od jecma litarsko, ali nesto ja ne verujem da ne dodaju oni jos koje)...
Sreca pa mi je tek treci dan...
Jel vi kupujete mleko u prahu ili ono u litarskom pakovanju? (ja sam danas uzela od jecma litarsko, ali nesto ja ne verujem da ne dodaju oni jos koje)...

-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 28, 2007 8:46 pm
Izvini, gde ima da se nadje jecmeno mleko u litarskom pakovanju i kakvog je ukusa?Ja sam prosle nedelje nasla ovseno i bas mi se dopalo. ali kako biva u tim radnjama zdrave hrane pa ako si nasao jednom ne znaci da ce toga uvek biti, sad ne znam gde da ga potrazim.
Hvala
Hvala
Sorry, moja greska - ipak je ovseno mleko (prodavnica je negde u Kneza Milosa).
-
- Novi član
Pitanje za veterane..U prvih 10 dana smrsala sam 3kg /citajte otisla voda/ i sada je pauza od skoro 2 nedelje da stoji ista cifra na vagi, sto se i dalo ocekivati, ali me zanima Kolika je kod vas bila pauza pre pocetka topljenja "cvaraka"?..Ako se secate
Pozz svima od sve tanje i tanje plavuse
P.S. sanjam spagete, pa makar i pirincane
...ali nesmem parad.sos...ima li neka verzija besamela?

Pozz svima od sve tanje i tanje plavuse

P.S. sanjam spagete, pa makar i pirincane

PS Nensi
Spageti sa tunjevinom i tanko rezanim svezim crnim lukom sa malo bibera i soli su super.Za kilazu neznam jer mi je tek deseti dan.
Spageti sa tunjevinom i tanko rezanim svezim crnim lukom sa malo bibera i soli su super.Za kilazu neznam jer mi je tek deseti dan.
-
- Novi član
Eeeeeeeeeeeeeee tunjevina i cr.luk,mmmmmmm...ali ja nesmem ni slatku tunu, ni dragi crni i beli luk...Pa to i jeste problem:(((((...
Hvala svakako draga Graciozna:))
Hvala svakako draga Graciozna:))
Molim da mi neko objasni sta tacno znaci recenica iz rezultata testa "Postujte opsteprihvacene principe dobre ishrane .."
Uzasno se plasim da cu i ja biti jedna od onih kojima ova ishrana nije donijela vece promjene u kilazi pa molim da mi skrenete paznju u koliko lose kombinujem namirnice ili jedem previse ili ..bilo sta sto moze da uspori ili stopira proces mrsavaljenja.
Ja sam za 9 dana smrsala 2 kg .Od kako sam pocela da pijem kafu bez kofeina prosla je malaksalost i neka pospanost koju sam imala u prvih 4,5 dana.Imam dva obroka:rucak obicno ,krompir sa mesom i salatom i vecera pirinac sa povrcem .Izmedju obroka jedem voce sveze i suvo voce sa malo ovsenih pahuljica . Nisam pravila hleb , ne kupujem marmelade niti pijem sokove ali su mi obroci obilni.Radim na steperu dva puta po 10 min . dnevno.
Pozdrav svima i hvala.
Uzasno se plasim da cu i ja biti jedna od onih kojima ova ishrana nije donijela vece promjene u kilazi pa molim da mi skrenete paznju u koliko lose kombinujem namirnice ili jedem previse ili ..bilo sta sto moze da uspori ili stopira proces mrsavaljenja.
Ja sam za 9 dana smrsala 2 kg .Od kako sam pocela da pijem kafu bez kofeina prosla je malaksalost i neka pospanost koju sam imala u prvih 4,5 dana.Imam dva obroka:rucak obicno ,krompir sa mesom i salatom i vecera pirinac sa povrcem .Izmedju obroka jedem voce sveze i suvo voce sa malo ovsenih pahuljica . Nisam pravila hleb , ne kupujem marmelade niti pijem sokove ali su mi obroci obilni.Radim na steperu dva puta po 10 min . dnevno.
Pozdrav svima i hvala.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Avg 18, 2009 3:21 pm
Pirincane spagete sa prazilukom, pecurkama i soja sosom su extra. Naravno, zacine one koje smes.
Sto se tice stopiranja mrsavljenja, ja mislim, ne mogu tacno da se setim, da sam stajala na istoj kilazi izmedju 2 i 3 nedelje i bila sam se skroz ubedacila. Ali nisam odustajala i posle tog perioda sam ponovo pocela da mrsavim. Trenutno sam skinula 13 kg za mesec ipo dana i osecam se laka kao pero.
Sto se tice ostalih namirnica, postoje sojin majonez, sojin jogurt, sojino kiselo mleko, biljni euro krem. Najvise te hrane kupujem u DM-u. To je sve za one koji kao ja ne smeju mleko, psenicu, kvasac i sve ono sto vole.
Mislim da bi trebala da pijes najmanje 2 l tecnosti (vode i sokova) i da uvedes dorucak posto vidim da tek rucas. Ja ne radim nikakve vezbe, ali postujem 3 obroka dnevno i jednu do dve uzine (uglavnom badem, lesnik, voce) po jednu saku. I mrsam.
Sto se tice stopiranja mrsavljenja, ja mislim, ne mogu tacno da se setim, da sam stajala na istoj kilazi izmedju 2 i 3 nedelje i bila sam se skroz ubedacila. Ali nisam odustajala i posle tog perioda sam ponovo pocela da mrsavim. Trenutno sam skinula 13 kg za mesec ipo dana i osecam se laka kao pero.
Sto se tice ostalih namirnica, postoje sojin majonez, sojin jogurt, sojino kiselo mleko, biljni euro krem. Najvise te hrane kupujem u DM-u. To je sve za one koji kao ja ne smeju mleko, psenicu, kvasac i sve ono sto vole.
Mislim da bi trebala da pijes najmanje 2 l tecnosti (vode i sokova) i da uvedes dorucak posto vidim da tek rucas. Ja ne radim nikakve vezbe, ali postujem 3 obroka dnevno i jednu do dve uzine (uglavnom badem, lesnik, voce) po jednu saku. I mrsam.