SME
voca, moze kiselo npr. limun i pomorandze), grickalice od ovsa ili sl, slatkise sa jecmenim sladom ili fruktozomziv beli luk tri puta na dan, izmrvi najmanje jedan cesanj i progutaj ga bez iceg"Imunactiv" firme Biofar, popi najmanje dve - tri kutije zaredom,kapi koncentrata kostica od grejpfruta. tri puta dnevno 10-15 kapi rastvorenih u casi vode. zelenog povrca i ribe, moze i meso ali umereno,cajevima od petrovca i majcine dusice, galete od pirinca i susamov puter (taan)
uzrok: stres, nespavanje, losa ishrana ili cesto lecenje antibioticima. To sve unistava floru stomaka i pogoduje kandidi.
Ujutro galete od pirinca namazane puterom od bundeve ili susama. Sve može da se nađe u prodavnicama biohrane. Nije mnogo hranljivo pa je preporučljivo sat-dva potom napraviti užinu, ja sam grickala Ovsi, jedine krekere koji imaju integralno brasno i ovas, a nemaju kvasac i šećer.
- Ručak: varivo, samo bez hleba ili sa beskvasnim integralnim hlebom. Isti može da se napravi kući ili nađe opet isključivo u prodavnicama biohrane. Predlažem tikvice, zelenu boraniju, brokole i prokelj, kupus, kelj, karfiol... riba i meso, predlažem da se izbegava svinjetina. Mleko i mlečni proizvodi se izbegavaju pošto imaju laktozu, dakle šećer koji je zabranjen. Saharoza i glukoza ni u kom slučaju nisu dozvoljeni, fruktoza jeste ali iz voća. Ah da, poželjno je jesti i zelene (kisele) jabuke, tri-četiri nedeljno.
- Večera: ponovo galete i premaz. Posle opet krekeri. Ili hleb i namaz. grickajte neko povrće npr. zelene paprike. Ako neko može da vam kuva budite kreativni, možete jesti kaše od heljde, domaće slane krekere od ovsenih ili bilo kojih drugih pahuljica. abavi jogurt od prosa, susama, lešnika i badema i ima sjajan ukus - kao jogurt Plus - a ja koristim pirinčano mleko! cajevima od petrovca i majcine dusice, galete od pirinca i susamov puter (taan) za svaki dorucak, puterom od bundeve, tikvice, zelenu boraniju, brokole i prokelj, kupus, kelj, karfiol... limun i narandže. zelene (kisele) jabuke, tri-četiri nedeljno. Hrana koju mozes jesti:
Basmati pirinac, jecam, ovas.,pasulj u svih vrsta, socivo. Jabukovo sirce je narocito zdravo (kupujte onaj na kome pise “with mother” jer on sadrzi sve minerale i enzime koji se pri proizvodnji inace gube). Najbolje je razmutiti supenu kasigu ujutru sa casom vode i popiti pre dorucka. Bademe, i puter od lesnika (citaj ne kikirikija),humus i miso supa, pasta ako ne sadrzi zito i gluten. Sve oblike povrca. Meso po mogucstvu da bude organsko, sve vrste riba su takodje dozvoljene( oslic, tuna i sl.). Sve oblike tursije su takodje dozvoljene. Zamena za mleko koju mozes upotrebljavati je: mleko od badema ili mleko od pirinca, izbegavajte soju i sojine proizvode. Jaja su takodje dozvoljena. Mozes praviti domaci majonez sa maslinovim uljem.
Od ulja je najbolje koristiti maslinovo, mada u ovoj dijeti nije lose ni suncokretovo. Pravi domacu pilecu supu jako je hranljiva. Ukljuci u ishranu dosta luka ( i belog), djumbira, zute repe.
Kao dodatke ishrani koristi Acidophilus ujutru i uvece. Narocito je dobar shake od pslilijuma. Jednostavno se sprema: casa filtrirane vode, kasicica psilijuma, supena kasika Bentonite i tableta Caprylic Acid, sve to stavite u zatvoreni sud, izmuckajte I popite. Nakon toga jos jednu casu vode. Pij ovaj shake ujutru i uvece 30 min pre obroka. Bilo bi dobro dodati i supenu kasiku ribljeg ulja ili ulja od psenicnih klica, radi bolje apsorbcije.
ovo je sto sam ja izvukla sa foruma pa ti vidi.Procesljaj starije stranice na forumu.Pozdrav
Pogledaj profil korisnika
|