Kandida u crevima-test i lecenje

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
ruzza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 22, 2008 3:18 pm

Post od ruzza »

Nisam,cula sam,vidim,to je sledece ukoliko se ne zadrzi ovakvo stanje uz pomoc Aloje.
JA85
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 1:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od JA85 »

Ljudi,sta smem od vocki da jedem kod ove dosadne gljive?!
Smem limun,njega vec pijem,poceo je da me smara,jel mogu onaj grejfurt,samo njih valjda imaju dve vrste,jel mogu ove?!
svetosavska
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 06, 2007 9:01 pm

Post od svetosavska »

ja sam jeo grejp svakog dana po jedan, kisele jabuke, a svakih nekoliko dana i po jednu bananu.
ruzza
Novi član
Novi član

Post od ruzza »

Bome,jedem svo voce,sem grozdja.I ovako imam 52 kg,jos to da izbacim,uzas.Negde sam procitala da limun ne sme da se konzumira,zbog kiselosti.
JA85
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 1:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od JA85 »

Pa ne pijem ga samog,razblazim sa vodom i mogu vam reci da mi je i on izgleda pomogao.
Pio sam ga po 2 dnevno sa vodom,bude oko 1 litar soka,dosta za 1 dan.
Sad mi dosadio pa cepam grejpf obe vrste i on je gotiva,isto razblazen.
Izgleda da je najvaznija fora kod ove dostadne gljive samo gruvanje vitamina i ishrana,mada sad ide Nova god.,moracu popit` pa sta bude...
svetosavska
Aktivan član
Aktivan član

Post od svetosavska »

meni je zasmetala i samo jedna casa belog vina
NatasaPantic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 29, 2008 4:30 pm

Post od NatasaPantic »

Moj deda (78g) je dobio nalaz u kome je prisutna Candida u stolici u veoma velikom broju. Kao lek je dobio tablete Orvagil D, interesuje me da li je to pravi izbor leka (prepisan od strane lekara).?
svetosavska
Aktivan član
Aktivan član

Post od svetosavska »

Sigurno doktor zna sta i zasto je prepisao taj lek. Ja sam koristio Nystatin, ali sigurno je i navedeni odgovarajuci.
Korisnikov avatar
sandla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 8:37 pm

Post od sandla »

:( izgleda da cu vam se opet pridruziti... jutros sam nosila stolicu na analizu i videcu sta kazu, a i posto sam vadila krv odmah sam rekla da mi urade i analize na helikobakteriju... vec mesecima mi nije dobro... Porodila sam se carski pre 4 meseca i naravno primila ko zna koliko antibiotika na prazan stomak (5 dana kako to vec ide kod carskog) i sve ali apsolutno sve simptome kandide ponovo imam... Hronicno sam umorna (nije zbog cerkice) boli me stomak, imam gasove, imam bolove ispod rebara, grudni kos me boli, imam neke crvene fleke po rukama, zeludac me otkida i kao da pulsira u nekom trenutku, ma uzas... neraspolozena sam, tako legnem tako ustajem ... Videcu sta ce reci rezultati... ali svakako krecem sa rigoroznom dijetom, pocela sam pre 3-4 dana bez slatkisa i hleba, sad cu vise da se posvetim... Ne mogu da verujem da se posle godinu i nesto opet vratila kandida ...
Korisnikov avatar
sandla
Aktivan član
Aktivan član

Post od sandla »

i tako ... rezultati stigli... kandida u crevima ... >:-( ... i sad nistatin, probiotik, srebrna voda ... dijeta... jovo nanovo ...
ruzza
Novi član
Novi član

Post od ruzza »

Sandla,i meni se pojavila kandida posle carskog.da li si uzimala nistatin uz terapiju u bolnici?
ruzza
Novi član
Novi član

Post od ruzza »

Ne znam da li sam vec rekla,meni je aloja jako pomogla i jos uvek je pijem,kao i kandisept kapi i caj,kao i homeopatske lekove.
Korisnikov avatar
sandla
Aktivan član
Aktivan član

Post od sandla »

znam za aloju ... a nisam uzimala nista u bolnici ... NISAM SE SETILA... carski me je iznenadio, posle neuspesnog dugog prirodnog... posle 2 dana kada sam videla bebu nista mi nije bilo vazno... setila sam se pre mesec dana kada su simptomi poceli da budu zaista jaki ... sad sam maaaloooo bolje ali me "srce" zeza tj taj deo kod rebara i preskoci mi neki put srce... to me brine... da li je neko imao tih simptoma...????
smesko16
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 10, 2009 5:55 pm

Post od smesko16 »

i ja se nazalost prikljucujem.... :(

radila sam analizu i u septembru, ali je bila negativna mada sam vec imala dosta simptoma....

saznalasam da ipak treba uraditi 3 analize i sada se pokazalo pozitivno...

zna li neko sme li se koristiti HELJDA?
SUMI
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 19, 2006 9:15 am

Post od SUMI »

Naravno da sme heljda, ja pohujem pilece belo meso uvaljano u heljdino brasno. Malo tamnije bude ali ukus je ok.
Odgovori