Prenosenje HIV-a

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
abouthiv
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 15, 2013 1:04 am

Re: Prenosenje HIV-a

Post od abouthiv »

Ako mislis od mog rizicnog kontakta do testa.. ja mislim vise od 3 meseca.. Hvala :D
DonEsteban
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 20, 2013 5:01 pm

Post od DonEsteban »

jos jedno pitanje, ako mi je kozica na glansu tanja da li to moze uticati na prenosenje HIV-a preko nje uz pomoc pljuvacke ili u pljuvacki ima stvarno toliko malo virusa?
abouthiv
Novi član
Novi član

Post od abouthiv »

Koliko ja znam (ustvari kolko sam citao xD) moze da se prenese samo ako ima ona neku ranu..ne verujem da moze preko pljuvacke, i mislim da ne zavisi od debljine koze.. ali stvarno ne znam.. a stvarno bih ti preporucio da najmanje 3 meseca posle odnosa uradis brz test na hiv..besplatno anonimno..Nemas hiv ne plasi se. ali da bi bio siguran.znam kako ti je
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Preko pljuvacke se virus moze preneti u tom procentu u kom cu ja pobediti na Elite model look takmichenju!

Dakle, ne pravite problem gde ga nema i vodite racuna na koji nacin stupate u seksualne odnose!

Koristite kondom!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

tamaraft napisao:..... u kom cu ja pobediti na Elite model look takmichenju!...
Не бих да се интимизирам, али одговор није потпун без Ваше фотографије. :D
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Za tim nema potrebe!

Pozdrav
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
DonEsteban
Novi član
Novi član

Post od DonEsteban »

Bio sam danas opet na VI odeljenju, i po recima doktorke koja mi je garantovala svojim zivotom HIV se skoro nikako ne moze preneti pljuvackom, ona radi na tom odeljenju 20-30 god i jos nikog nije srela da je na taj nacin dobio HIV, za hiv treba da bude kontakt krvi sa krvlju ili neka druga tecnost kao sperma sa krvlju, naime cak i to nije dovoljan uslov nego je i pitanje koncentracije tog virusa, jer od jednog malog dela nas organizam se moze odbraniti. Jos jedna zanimljiva cinjenica koju je iznela je ta da se jos niko nije zarazio od prvog kontakta, vec da su to sve bili ucestali slucajevi. Bez obzira na ovo sto sam izneo ljudi pamet u glavu i kondom obavezno a naj vaznije ne idite sa svakim u krevet, da budem prost bolje se samozadovoljite nego da vas glava posle boli kao mene ja sam za 3 dana smrsao 2 kg od stresa. Cak sam joj i spomenuo da sam mazao tretinionom strije po butinama da bi vrsio povrsinski piling pre 2-3 nedelje i da sam primetio da mi se malo kozice oljustilo sa glansa i tela penisa i rekla mi je da to nije problem je to epiderm i on se stalno ljusti bitno je da nemas sitna krvarenja koja se desavaju kod grubljeg sexa vaginalnog ili najcesce analnog. Nadam se da cu biti dobro, rekla mi je da uradim test opet posle 4 nedelje i da dodjem do nje.
abouthiv
Novi član
Novi član

Post od abouthiv »

E i ja sam smrsao od stresa !! :D fuck.. :// nego ..ti si radio test? i kakav je to test bio ? i posle koliko od odnosA?
DonEsteban
Novi član
Novi član

Post od DonEsteban »

Ovo je bio test da do sad nisam imao HIV i hepatitis B i C, za ovaj odnos mi je doktorka rekla da uradim za mesec dana, videcu sta ce biti ali ona se kune u zivot da nisam mogao dobiti HIV. Sad videcu sta ce biti treba izdrzati mesec dana.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ма опусти се. Ионако нико није преживео свој живот. :)
abouthiv
Novi član
Novi član

Post od abouthiv »

Ma ako ti se ona kune NEMOJ DA SE NERVIRAS !! NEMAS HIV !!!! :D 100 p[ostooo a za mesec dana treba zato sto jos nije prosao period prozora (odnosno 3 meseca) jel da? ?
DonEsteban
Novi član
Novi član

Post od DonEsteban »

Nemam pijima ali mi se cini da su testovi naj novije generacije dosta pouzdani u periodu od mesec dana. Jedno pitanje za sve jer mi je malo neverovatan podatak koji mi je doktorka saopstila a to je da niko u njenoj praksi nije dobio HIV od prvog (jednog) kontakta nego da su to bili ucestali odnosi, da li je to tacno? Ili je to samo pokusava da me smiri. Naravno tu ne racunam transfuziju krvi ili introvenskoo uzimanje doroge gde su kolicine krvi ogromne.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

I ja sam cula tu cuvenu recenicu, to su neke novine u svetu imunologa :)

Ne moze se reci ni da je cesto ni da je retko da neko dobije HIV posle samo jednog nezasticenog kontakta sa osobom koj aima ovaj virus, ali isto tako se mora imati u vidu da niko na ovom svetu nema iste polne organe, isti imuni sistem, isti nachin vodjenja ljubavi ili seksualnog odnosa itd! Mnogo faktora utice na prenosenje virusa ali jos uvek je jedan od 'najuspesnijih' nachina prenosenja NEZASTICEN SEKSUALNI ODNOS SA OSOBOM KOJA IMA HIV ILI AIDS.

Najveci broj briga i rpoblema nastaje ko dljudi koji ne koriste zastitu a nisu bash 100% sigurni da li je osoba sa kojom su imali odnos zarazena virusom.

Zato i jeste najbolje da se UVEK, pri bilo kom seksualnom odnosu, oralnom, vaginalnom ili analnom koristi KONDOM!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Још је боље немати секс са непознатом особом.
ella1
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 29, 2012 8:14 pm

Post od ella1 »

Dragi moji forumasi, evo i ja da kazem svoje iskustvo (mada neponosim se time ali ajde da dam podrsku drugim ljudima), ovako moji simptomi: limfni cvorovi sa leve i desne strane vrata, kandida u crevima, na jeziku, dijareja, ekcem na gluteusu iliti guzi, ziganje desne strane vrata, grebuckanje u grlu...Sve je to ukazivalo na hiv...
Padnem u depresiju, mislila sam da cu skrenunti, moram da kazem na netu sam nasla dijagnozu, ah mrzim net, i ljude koji preteruju, a ironija opet sam na netu...
Ubedjena sam bila da jeto to, skupim hrabrosti odem u gradski zavod, divna doktorka, i osoblje, smiluje na mene, odmah izvadim krv, kasnije u toku dana rezultati ma kakav hiv...
Dakle hiv - sam.
Kao da sam se ponovo rodila...
Mada mi je dr odmah rekla da i nemam razloga za strah, al aj da uradim test...
Bilo me strah da me tamo neko nevidi, bilo je nas troje neki covek i devojka, oni se smorili a svi smo ----------
Ja sam slavila, a oni valjda od stresa cutali spustili glave i otisli...
Evo nepotrebna paranoja, nemojte ko ja datrazite dijagnozu preko neta, idite kod lekara..
Inace hiv se ne prenosi tako lako, mada kondom glavu cuva.
Zahvaljujem se ovde nekim clanovima koji su mi pruzili podrsku, (necu dakazem kojim), i zelim svima svako dobro.
A da, dosta mi je pomogla molitva...
P.s.izvinjavam se na greskama, nesto mi tastatura ne radi...
Odgovori