Prenosenje HIV-a

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: Prenosenje HIV-a

Post od Dejanbg »

Možeš već da radiš test
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

hiv, prakticno nema sanse da ste dobili. virus zivi do nekoliko desetina minuta, a s obzirom na to da se kod tetoviranja koriste i hemikalije, jedino bi bilo moguce da se dobije tako sto bi odmah sa hiv + osobe izvadio tatoo-majstor iglu i odmah vas tetovirao.
virusi hepatita duze zive i oni se i prenose u salonima za tetoviranje.
mozete da se testirate na hepatitise, na hiv nema potrebe
abouthiv
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 15, 2013 1:04 am

Post od abouthiv »

Zdravo. Imam stvarno veliki problem i molim vas da mi pomognete. Ja sam gej. Imao sam odnos sa muskarcem, ali tu nije bilo seksa, vec su nam se samo polni organi dodirivali. Skoro sam siguran da nije bilo kontakta glavic-glavic, ali od tada ne mogu da spavam nocima, mnogo sam uplasen jer ne znam da li moze da se tako prenese hiv. Osim toga usnama sam dotakao njegov penis jednom, ali posto sam osetio ejakulaciju (mislim da sam osetio usnama a ne jezikom) brzo sam se zgrozio i ispljunuo. On tvrdi da je hiv negativan ali ne smem da mu verujem. Imam 17 godina i ne znam kome da se obratim molim vas pomozite mi.
ludak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 08, 2013 12:19 am

Post od ludak »

pa nasao si mjesto, pi kad sam ti procitao poruku zivot mi se ugadio, pi
abouthiv
Novi član
Novi član

Post od abouthiv »

ludak napisao:pa nasao si mjesto, pi kad sam ti procitao poruku zivot mi se ugadio, pi
izvini, ali stvarno mi je potrebna pomoc, i ne bih da sada zapocinjemo tu temu. Molim sve koji nesto vise o tome znaju da mi kazu.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Uzdržaću se od komentara da sam se i ja zgadio. Ali...
Niste mi jasni... Šta koji vrag radiš nešto ako ćeš posle noćima da nespavaš :roll:

Šanse za zarazu su ovde minimalne, maltene nepostojeće ako nisi imao ranice u ustima. Naravno možeš se testirari. A za ubuduće se edukuj i pazi šta sa kim radiš.
abouthiv
Novi član
Novi član

Post od abouthiv »

Hiv mi nije bio ni na kraj pameti tih dana. Da sam se setio toga ne bih to radio. Cak mislim da vise nikad necu to da radim. Na dan protiv hiva sam skontao da sam mogao da se zarazim i od tad ne mogu da spavam nocu. Hvala vam puno na odgovoru a jel mozete da mi samo odgovorite i za dodirivanje penisa (na njegovom penisu nije bilo sperme, i mislim da nije bilo kontakata glavic - glavic..) , da li se moze tako preneti ? Jos jednom hvala puno i naravno da cu od sada paziti sta radim. Ako mi odgovorite na ovo moci cu mirno da spavaam. :/
DonEsteban
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 20, 2013 5:01 pm

Post od DonEsteban »

Molim vas za odgovor, pokupio sam stoperku ispostavilo se da radi u poslovnoj pratni, platio sam joj za oralni sex, koji je uradila sa kondomom, medjutim kad sam srvsavao skinuo sam ga i svrsio joj po licu, nije htela u usta jel se plasila HIV-a, dok sam svrsavao nije ga stavljala u usta mozda ga je dotakla obrazom ili usnama ali i u to nisam siguran. Kolike su sanse da sa dobio HIV ako je ona HIV+. Molim vas na brzom odgovoru pod velikim sam psihickim stresom.
abouthiv
Novi član
Novi član

Post od abouthiv »

ako je bilo kondoma, i ako si to uradio po licu, i ako ti je samo obrazom dodirnula penis (ako nije nekom ranom koja krvari) sanse da dobijes HIV su jednake nuli. Ali idi do zavoda za javno zdravlje , besplatno i bez knjizice (anonimno) mozes da se testiras. Ljudi su prijatni, lakse ce ti biti kad odes. To je samo zbog tvog psihickog stanja. A ja mislim da nisi mogao da dobijes Hiv.
DonEsteban
Novi član
Novi član

Post od DonEsteban »

a ako ga je dodirnula slucajno sklopljenim usnama? Hvala na odgovoru danas sam bio u klinickom centru na VI odeljenju i rekli su mi da dodjem sutra jer tad radi ambulanta, nisu mi dali da popricam sa dezurnim doktorom i trazili su mi uput, kad sam spomenuo da zelim dobiti PEP samo su me belo gledali.
DonEsteban
Novi član
Novi član

Post od DonEsteban »

i jos da dodam rekli su mi da test mogu raditi posle 72h od sumljivog odnosa, nisu mi mogli reci za sanse da li sam dobio. Dok devojka se javila na centrali mi je rekla da se na ovakav nacin tesko moze preneti, da li me tesi ili?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Da se HIV prenosi rukovanjem mogao bi da se zaraziš. Ovako ne.
abouthiv
Novi član
Novi član

Post od abouthiv »

E jedino ako je dodirnula ranom koja krvari mozes da se zarazis, ja sam najveci panicar koji postoji , danas sam radio test, negativan je ..mnogo sam rizicniji sex imao od tvog, tako da NE BRINI !!
DonEsteban
Novi član
Novi član

Post od DonEsteban »

@abouthiv

cestitam na negativnim rezultatima i od sad pamet u glavu, bolje nemati sex nego sebi unistiti zivot.

Bio sam danas do VI odeljenja i popricao sam da doktorkom i psihologom, malo su me smirile i poslale da uradim test na HIV i hepatitis B i C da nemam od ranije ali me ubedjuju da ovo sto sam ja imao ne spada u rizican kontakt. Jer u pljuvacki nema dovoljno virusa, cak i dam je imala sipucale usne ne bi trebao da se brinem. Jedini problem bi bio da je bilo krvarenje, cak su mi rekli da kad bi se i desilo da krv kapne na glans penisa ne znaci da mogu dobiti HIV, jer je vaznost koncentracije njega samoga. Sa je problem sto sam paranoik i hipohondra pa u glavi pustam filmove razne i nadam se najgorem. Sutra idem opet kod njih pa cu videti sta ce mi reci.
DonEsteban
Novi član
Novi član

Post od DonEsteban »

Koliko je dugo proslo od rizicnog kontakta i testa
Odgovori