Prenosenje HIV-a
Re: Prenosenje HIV-a
a gde si se testirao? gde moze posle 28 dana..jel besplatno..jel ti trebalo sta.. knjizica indeks bla bla...ili moze anonimno...kakva je procedura. thnks
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kakve veze ima da li se na testu pishe vase ime ili ne?
Zar nije bitnije da uradite test i znate na cemu ste?
U privatnim laboratorijama mozete uraditi testove i dati koje god hocete ime, a u gradskom zavodu za kozna i venericna oboljenja korisitte knjizicu! Nebitno koliko godina imate i ne treba vam uput za zavod!
Zar nije bitnije da uradite test i znate na cemu ste?
U privatnim laboratorijama mozete uraditi testove i dati koje god hocete ime, a u gradskom zavodu za kozna i venericna oboljenja korisitte knjizicu! Nebitno koliko godina imate i ne treba vam uput za zavod!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Maj 07, 2012 5:08 pm
U zavodu za zastitu zdravlja ne koriste se ni knjizice ni imena sve ide anonimno. Naravno da je najbitnije videti sam status tj rezultat. Na zalost znamo koliko diskriminacije postoji u samom zdravstvu pa je uvek pozeljno da se takve stvari obavljaju anonimno.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Avg 21, 2012 12:20 pm
Znam da mozda paranoisem, ali me interesuje da li se moze HIV preneti putem inhalatora za nos ako mi je pukao kapilar kad sam ga koristio, a 5-6 dana pre mene koristila dotichna osoba?
Jeste glupo pitanje al' mozda previse vodim racuna o svom zdravlju
Da, i jos jedno pitanje, koliko u proseku virus HIV moze da prezivi u vazduhu, tj van telesnih tecnosti?
Jeste glupo pitanje al' mozda previse vodim racuna o svom zdravlju

Da, i jos jedno pitanje, koliko u proseku virus HIV moze da prezivi u vazduhu, tj van telesnih tecnosti?
sinoc sam imao odnos sa osobom koja mi je posle toga rekla da radi kao prostika godinu dana. imali smo smo onos sa zastitom ali prilikom prvog ulaska kondom je pukao odmah na pocetku nije trajalo ni sekund prekinuli smo odmah otisao sam u kupatilo i dobro oprao genitalije. koliko je mogcost da sam se tako prenese hiv ako je ona zarazena? posle 20h od odnosa sam dobio temperaturu 37. Ludim i neznam sta da radim????? sem da cekam 28 dana pa na prvo testiranje ako do tad ostanem mentalno zdrav.
hocel neko pomoci? 

Pa nema sta da ti se kaze, prvo ne znas ni da li ona ima HIV, al sve i da ima sanse su male da si se zarazio, al dok se ne testiras neces znati zasigurno
Pozdrav svima...
Imam nekoliko pitanja...
Posto sad planiram prosirenje porodice doktor mi je savetovao da uradim test na HIV.
Imala sam jedan nezasticeni oralni seks pre tacno 8 godina.
Naravno da sam u panici...
Videla sam u jednoj privatnoj laboratoriji da se radi hiv combo test,
Da li neko zna koliko se cekaju rezultati i kako izgledaju rezultati, tj sta pise...
hiv pozitivan, hiv negativan ili kako vec...
Iskreno bas u panici...
Imam nekoliko pitanja...
Posto sad planiram prosirenje porodice doktor mi je savetovao da uradim test na HIV.
Imala sam jedan nezasticeni oralni seks pre tacno 8 godina.
Naravno da sam u panici...
Videla sam u jednoj privatnoj laboratoriji da se radi hiv combo test,
Da li neko zna koliko se cekaju rezultati i kako izgledaju rezultati, tj sta pise...
hiv pozitivan, hiv negativan ili kako vec...
Iskreno bas u panici...
- tamaraft
- Stalni član
Rezultati su gotovi dan posle vadjenja krvi, potrebno je da ponedete lichnu kartu sa sobom i po rezultate morate doci lichno, ne mogu se poslati mailom kao drugi nalazi!
Kosta oko 1500 din!
A u zavisnosti od nalaza pishe negativan ili pozivitan!
Uradite test sto pre, jer cekanjem mozete samo ugroziti svoj iminutet, a kakav god da je nalaz najbitnije je saznati shto pre, zbog manej nerviranja ili sto pre pochetka sa lecenjem!
Kosta oko 1500 din!
A u zavisnosti od nalaza pishe negativan ili pozivitan!
Uradite test sto pre, jer cekanjem mozete samo ugroziti svoj iminutet, a kakav god da je nalaz najbitnije je saznati shto pre, zbog manej nerviranja ili sto pre pochetka sa lecenjem!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Evo pitanje za doktora,možda ce vam ovo pitanje biti glupo ali želim pitati.
Ovako,prica se za neke ljude da imaju neku bolest hiv ili neku vrstu hepatitisa i sl.Eh,ja vas pitam jedna od tih osoba me je ugrebala imala je crne nokte iz moje rane je mnogo krvi isteklo,ali sta ja znam nekako me brine da li je moguce da nije ostalo nesto u mom krvotoku(njegove krvi iz tog crnog i sl) da mene zarazi.I jos jedno ista situacija recimo ogrebete osoba(a citao sam da je hep.B moguce dobiti preko znoja) i da li je moguce da preko rane koja jos nije zacijelila prenesi mi te neke viruse preko znoja ukoliko znoj dospije u krvotok?
Eto unapred hvala znam da su glupa pitanja možda i slično a nadam se odgovoru
Ovako,prica se za neke ljude da imaju neku bolest hiv ili neku vrstu hepatitisa i sl.Eh,ja vas pitam jedna od tih osoba me je ugrebala imala je crne nokte iz moje rane je mnogo krvi isteklo,ali sta ja znam nekako me brine da li je moguce da nije ostalo nesto u mom krvotoku(njegove krvi iz tog crnog i sl) da mene zarazi.I jos jedno ista situacija recimo ogrebete osoba(a citao sam da je hep.B moguce dobiti preko znoja) i da li je moguce da preko rane koja jos nije zacijelila prenesi mi te neke viruse preko znoja ukoliko znoj dospije u krvotok?
Eto unapred hvala znam da su glupa pitanja možda i slično a nadam se odgovoru

- tamaraft
- Stalni član
Hipotetichki naravno da je moguce! Krv, otvorene rane, otvorene ogrebotine, krvave bubuljice, ogrebotine n austima, herpes ranice po ustima i nosu, otvoreni zubni kanali...sve su to otvori za ulazak mikroorganizama.
E sad zaraziti se nekim virusom poput hepatitisa ili HIV-a za to treba da postoje skoro nauchnofantastichni uslovi da se zarazite preko ovakvih ogrebotina i to samo pod uslovom da je ogrebotina u kontaktu sa krvlju osobe koja ima infekciju nekim od ovih virusa.
E sad zaraziti se nekim virusom poput hepatitisa ili HIV-a za to treba da postoje skoro nauchnofantastichni uslovi da se zarazite preko ovakvih ogrebotina i to samo pod uslovom da je ogrebotina u kontaktu sa krvlju osobe koja ima infekciju nekim od ovih virusa.
Ma bilo je ljeto oko 30-35 stepeni ugl..lagano se virusi ti prenose(osim ova 2-3)Hep..b i c i Hiv..Nesto sam citao da se hep.B može preko znoja prenijeti i sl..al a meni je znoj takvih osoba dospio u krvotok al dobro sta me briga ako mi je to sudbina da se tako sa čim zarazim onda..ne znam ..Znači uglavnom doktore gotovo je nemoguce bez obzira na visoku temperaturu?
Danas sam saznao posle testa da sam hiv pozitivan.......totalno sam zbunjen...najblze receno.........nalaz je HIV1+2(Ag/At}.........rezultat...51.132........ja to nemogu da verujem....da li je to relavatni nalaz...siguran...da li da proverim...kolika je mogucnost greske?
treba da ponovite jos jedan ELISA test najnovije generacije, ali po mogucstvu drugog proizvodjaca. ako je i on pozitivan radi se (potvrdni) western blot test koji je 100% siguran.
zbog cega ste se testirali? gde ste se testirali?
zbog cega ste se testirali? gde ste se testirali?
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
Molim za odgovor. Radio sam tetovazu pre 3 meseca i zanima me koliko treba da prodje da bi mogao da se detektuje virus HIV-a i Hepatitisa u krvi? Pomozite.