Prenosenje HIV-a

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Prenosenje HIV-a

Post od aa_aca »

ella1 napisao:......nemojte ko ja datrazite dijagnozu preko neta, idite kod lekara..
...... P.s.izvinjavam se na greskama, nesto mi tastatura ne radi...
Додао бих да се приликом тражења решења употребом интернета, обавезно мора укључити властити мозак. То је неопходно ради селекције информација и логичког закључивања. Најбољи лекар смо сами себи. Искрено, мозак мора да се укључи и много раније да не би беспотребно упадали у проблеме.

Пошаљи број жиро-рачуна да ти уплатимо који динар ради куповине нове тастатуре. :D
ella1
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 29, 2012 8:14 pm

Post od ella1 »

Jao Acice, ocekivala sam da ces iskomentarisati moj post...
Nekad umes da budes tako....tako...negativan, budi malo pozitivan 8)
Jos stavio sliku Kijana, znas ti kako da pridjes zenama... :)
Pardon, kazes mi, u cije ime jos govoris?
Elem, u pravu si za dijagnozu, znaci kod lekara..
I da umesto ziro racuna mogu da ti dam br tel, i jos neke dimenzije :lol: :lol:
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

ella1 napisao:Jao Acice, ocekivala sam da ces iskomentarisati moj post...
Nekad umes da budes tako....tako...negativan, budi malo pozitivan 8)
Jos stavio sliku Kijana, znas ti kako da pridjes zenama... :)
Pardon, kazes mi, u cije ime jos govoris?
Elem, u pravu si za dijagnozu, znaci kod lekara..
I da umesto ziro racuna mogu da ti dam br tel, i jos neke dimenzije :lol: :lol:
Еллице моја слатка, имаш електронски пољубац од мене. :oops: Баш ми је тешко да будем позитиван када су званична медицина и лекари у питању. Знаш, радим с њима свакодневно. :cry: Не знам шта ми је чинити.

Нео је ту из симболичног разлога: Урадити оно што је немогуће!

Што се тиче тастатуре, писао сам у име форумаша и надао се да ће ме подржати у мом настојању везаном за твоју тастатуру. :D

Е, овај, ако идеш код лекара, тек тада мораш да укључиш мозак. :o

А за број телефона, хе, хе, јес' ти нормална?! Моје женче да ме види па да ме разбије.
ella1
Stalni član
Stalni  član

Post od ella1 »

Ju,ju, Acice druze zar se bojis zene?
Ja sam ti onako, drugarski ponudila br...
A i hipoteticki, kad bi bilo, sta bi bilo, mislim da bi se prestravio posto patim od genitalnog herpesa...
A sto se tice tehnike, ma moze ceo komp, sta da ti kazem jos sam na dial ap-u...
Sta cu, nisam elektronski fanatik..
A u pravu si, meni se jednom desilo da je kondom pukao...
Cini mi se posle ovog stresa, i svega, ima da trazim od decka da uradi prvo test pa onda ljubav...ni kondom nije siguran...
A za tebe, ma znam ja da si ti dobar covek...
Steta sto se ozeni, nisi me sacekao :wink:
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Еллице,
ма ћути бре, опасна ми жена. :D Ал' ако је другарски, онда нема проблема. :D

И немој да ме штрецаш с тим херпесом. Не сећам се да ли сам писао о њему, па ћу да споменем. Погледај на мом сајту савет за имунитет који се прави од белога лука и комовице. То делује за све вирусе, па треба и на херпес. Док направиш препарат треба ти три седмице. Када почнеш да га пијеш треба месец дана да се подигне имунитет. Значи, треба доста времена за деловање али да знаш за убудуће.

Данас брза интернет конекција не представља фанатизам него бригу о својим нервима. Данас се праве такви сајтови да имају брдо флеш анимација и којечега другог тако да ти за сваки клик треба пет минута да одговори. Зато: брза конекција.

Што се тиче женидбе, ја се вала начекао. Једва нађох ово моје женче. 8) Ко зна где си се ти крила у међувремену па те не видех. :D
ella1
Stalni član
Stalni  član

Post od ella1 »

Acika ma ja tebe prosto obozavam :D
Mi od ozbiljnog foruma napravismo chat za muvanje i to ni manje ni vise na temi hiva :-?
A gde sam se krila? Pa jbg., koliko sam mladja od tebe :cry:
A pa i tesko je naci pravu osobu...
Sto se tice konekcije meni je i dobro ovo..
Ti si studirao jedno a ja drugo...secas se...
Da se vratim na temu hiva stvarno je tesko, mogu da zamislim sta ljudi prolaze koji sumnjaju da imaju hiv...
To je agonija...
Sve u svemu zelim svim ljudima svako dobro, nemojte da panicite idite npr. u gradski zavod, i sve ce biti u redu. Danas se sa hivom zivi. Ukoliko se pridrzavate redovne terapije i kontrola mozete koliko toliko da imate normalan zivot.
E sad, sto je nase drustvo tako osudjujuce to je vec nesto drugo...
I jos nesto za tebe Acika druze, i ja bih da nadjem muza da mogu da ga bijem :P :lol:
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

:lol: :lol: :lol:
Сада ми је све јасно, Еллице. Ти си била на Технолошком факсу, да, да. Зато се не нађосмо. :D Него, имам другара који се одавно развео, али има нешто мање од 50 година. Да ли ти је то превише година?

Напомена за ХИВ: треба добро проучити информације. Како ствари стоје, ХИВ не постоји, тј. није детектован специфичним тестом. Као што сам једном приликом написао, од њега умиру само они који се од њега и лече "званичним" лековима.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Ovo ne da je netačno nego...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

ella1, овде стварно неко жели да нам поквари дружење. :-?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Ja? Ma kakvi, meni ste baš simpatični :) :lol:
ella1
Stalni član
Stalni  član

Post od ella1 »

Acice, ne, nesam bila na tehnoloskom...
Znas ti sta sam studirala...uglavnom ono sto sam htela reci nas su tako vozali da ce biti bolje... Jos kao neki prosperitret...E sad kad su se istrosili i u dugovima do guse sad kao stednja...zato ja i stedim...necu da kupim novu tastaturu...njanja 8)
Hm, gde mi nadje tog raspustenka :o ...jao to hoces da me se otarasis pa ajd bilo koga... :lol:
Toliko se plasis zene...cccc...Aha, ne bi ni smeo da mi se javis na tel..
I sad kao nasao mi nekog extra druga...ma njega nije dovoljno zena tukla... 8)
A sto se tice hiva, meni je dr rekla da je taj virus dosao tako, u nekom africkom plemenu prilikom obreda jeli su se mozgovi majmuna - zivi mozgovi. U tim mozgovima je hiv ali majmunima nista nije falilo dok kod coveka stvara razor...
E sad, meni nije jasno posto sam cula da kod zivotinja nema hiva...
I kako je hiv iz jednog zatvorenog plemena, dospeo u ceo svet...
Da li hiv postoji?
Ne znam - ali postoji nesto sto razara imuni sistem kod odredjenih ljudi...
I sto se tice vakcine, nece je skorije dati, a da li i postoji..
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Биће и код нас боље. Него увек нас нешто зезне. Те Турци, те балкански ратови, те светски ратови, те Стаљин, те умре Тито. Па оде Југа, па бомбардовање. Таман кад се скрасимо, Европа ће да се распадне.

Онај мој другар ми је тренутно једини слободан. Сви се поженили. Шта ћу кад је мали избор. :D А да га жена није тукла, ту си у праву. Само је дигла сидро јер је пуно радио и слабо је бивао код куће. :-?

Прича са мајмунским мозговима је прича за малу децу. Канибали добијају такозвано кравље лудило. Оно се јавља и у племенима где људи једу мозгове мртвих сународника. Углавном, јавља се тамо где одређена животињска врста једе своје "сународнике". Мајмуни једу мозгове своје врсте, људи такође, а краве једу "брашно" добијено обрадом животињских остатака. Све то нема везе са ХИВ-ом.

Данас уопште није тешко разорити људски имуни систем. Постоји стотине ефикасних начина за тако нешто. Довољно је кљукати се "препаратима који уклањају симптоме прехладе и грипа" и ето проблема за коју годину.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

poluznanje je definitivno najgora kategorija! daleko je opasnija od neznanja... ljudi koji čitulje po neki tekst više od običnog posetioca interneta, pa onda dobiju inspiraciju da na ovakvim forumima leče svoj ego su jako, jako, opasna kategorija!
zbog takvih kategorija ljudi, ovaj forum je ostao bez nekoliko mojih vrsnih kolega...

elem, pošto je tema HIV-a takva, da će ovaj tekst sigurno privući nekoga ko ima nedoumicu (opravdanu ili ne) da li je u riziku za HIV, ja zaista moram na ovom mestu da odgovorim na konstataciju da virus HIV-a, ni manje ni više, nego - ne postoji?!

virus HIV-a dakle, još kako postoji, i njegovo prisustvo se sa 100% tačnosti dokazuje podvrgavanjem western blot testom, sa nešto preko 98% PCR testom, i posrednim putem (traganjem za antitelima na isti) ELISA testovima.

prihvatanje konvencionalne terapije HIV-a, a to je takozvani HAART protokol je jedini način da inficirani, praktično čitavog života ostanu u dobrom opštem stanju. ova tvrdnja je dokazana na hiljadama pacijenata, koji su učestvovali u brojnim radnomizovanim, dvostruko slepim studijama, čiji su rezultati obrađeni putem sofisticiranih statističkih metoda. medju onima koji godinama žive u dobrom opštem stanju je, recimo i poznati košarkaš medžik džonson.

manji broj HIV-pozitivnih može tokom života i bez antivirusne terapije da bude dobro, ali i za njih je moguće laboratorijski dokazati da je to zbog odredjenih razloga, koji su jasno i precizno definisani a i dokazivi, ali o tome ne bih pisao jer to zaista prevazilazi obim ovog foruma.

ne postoji ni jedan jedini dokaz da alternativna medicina produžava život HIV+ pacijentima.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

I takođe je poznato da iza mnogih teških i atipičnih pojava (teške upale pluća, teže HSV infekcije u odraslom dobu...) stoji HIV pozitivnost, a to nikako nije slučajno
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

@Dejanbg,
da - postoji spisak bolesti koje su patognomonične za HIV, to su recimo Pneumocistis carinii pneumonija, vlasasta leukoplakija u usnoj duplji, itd... gde u obzir dolaze i neki limfomi, ali oni su zaista izuzetno, izuzetno retki
Odgovori