Suicid i nasleđe

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 2:58 pm

Post od Jefimija »

Merylin napisao:Mislim da bi Boki i Ontario trebali da se upoznaju!Ocigledno se kontaju najbolje od svih nas koji smo na ovoj temi!
Боки је неки секташ који је дошао на форум да људе врбује..међу болесне :cry: Ево ухватио је онтарио

Хајде Боки ... лепо нам реци ко си и ко те је послао?
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Jefimija, pogodu bas u sredinu!
Bravo!

Samo sto Ontario nije naivna i dzaba se Boki trudi!
:)
Merylin
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 1:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Merylin »

Zakljucace temu sto posto!Nisam se ovako dobro zabavljala jos od one teme gde je lik pisao kako je gutao magnet.A mozda su on i Boki u istoj sekti 8)
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jefimija »

За случај да је Боки ипак наш човек, верујем да ће се јавно сложити да свако ко има потребу да `прича` о вери, може отићи у православну цркву и разговарати са православним свештеником. Јер, сваки је свештеник духовник. :wink: А ми овакви какви смо боље да ћутимо и да погнемо главе од стида, а не да држимо слово о вери кад нам већ није дат благослов, ( читај благодет).
Толко
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Jefimija napisao:За случај да је Боки ипак наш човек, верујем да ће се јавно сложити да свако ко има потребу да `прича` о вери, може отићи у православну цркву и разговарати са православним свештеником. Јер, сваки је свештеник духовник. :wink: А ми овакви какви смо боље да ћутимо и да погнемо главе од стида, а не да држимо слово о вери кад нам већ није дат благослов, ( читај благодет).
Толко
Jefimija.........slazem se da je bolje da cutimo i pognemo glave od stida!
Nismo mi dostojni!Tacno druze da nismo!
Svi smo mi gresnici!
Pozdrav
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Zaboravi da dodam,nemojte gresiti prema Bokiju i optuzivati ga ako za to nemate argumente jer nije vam nista lose rekao niti vas je i sa jednom reci uvredio kao pojedince!
Ako imete argumente iznesite i kazite bolje nego da se ovako vreda!
Moze se pricati i bez napada!
Toliko od mene!
p.s.
sada ocekujem svakakvu reakciju............
al sta cu i ovako su me strpali u ludnicu,pa se necu puno iznenaditi! :P :P :P
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Takodje smo vrlo jednaki i sa starcima i sa najvecim bolesnicima i invalidima. Jer je dovoljno samo par munuta, danas i sutra koji nas dele od njih. I kao sto sam sada opcinjen svojom mladoscu, svojim zdravljem, i kao sto volim samoga sebe, trebam voleti i onu staru i bolesnu bakicu. Jer smo svi ljudi - jedno bez razlike. Tako nas Bog vidi.

Tako je Boki!
Pozdrav
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

ontario, opusti se i pricaj sa kim ti volja.
Nema veze ko kakvu veru praktikuje ili je atesita.
To je nebitno za nasa druzenja.

Da se vratim temi i kazem da suicid nije nasledan.
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jefimija »

ontario napisao:Zaboravi da dodam,nemojte gresiti prema Bokiju i optuzivati ga ako za to nemate argumente jer nije vam nista lose rekao niti vas je i sa jednom reci uvredio kao pojedince!
Toliko od mene!
p.s.

Мени је до свих вас овде и стало...зато сам и одреаговала, и увек ћу. Боки не користи речник православља, не звучи православно...у неким порукама је причао о биоенергији.. за шта је православље јасно ставило до знања да је ђавола работа....

Свако може веровати у шта хоће, али не може се неко лажно представљати. Ја сам га само јасно питала ко је и ко га шаље?

И поново кажем. Једини позвани људи да причају о вери православној , и о православном учењу су православни свештеници, и монаси... духовници! Они једини имају благодет и те видике. А ми...можемо само да се уобразимо и да мислимо да нешто знамо, кад оно не знамо ништа! црви, ако не и горе од црва....недостојни.

Но, Данка.... суицид....А чекај, зар не постоји повећана учесталост суицида у одређеним породицама?
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

cao

Post od ontario »

Slazem se sa tobom Danka da suocide nije nasledna stvar jer tu igraju mnogi faktori ulogu,kada covek donese takvu odluku.To govorim iz licnog iskustva!
I samo je jako malo potrebno da covek to nikada ne uradi............ali to jako,jako malo. e to bas.........nedostaje!
A to je............???
E necu reci nego razmisljajte!
Pogadajte ako vas zanima jer je samo razlika od onih sto nema i mene jedna.........a to je mene su spasili!
Cao i pozdrav svima
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Они једини имају благодет и те видике. А ми...можемо само да се уобразимо и да мислимо да нешто знамо, кад оно не знамо ништа! црви, ако не и горе од црва....недостојни
Tako je svaka cast!
Slazem se sa tobom!
Pozdrav
Boki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am

Post od Boki »

Pozdrav! Niko me ne salje, i nisam ni u kakvoj sekti :D , vec sam pravoslavac, i idem u crkvu na svetu liturgiju. Da nisam ne bih znao da je juce bilo Uspenje presvete Bogorodice, a preklsinoc molitva osvecenja ulja, a pre oko nedelju dana Preobrazenje Gospodnje,itd... Bas kad sam i poceo pricati o preobrazivanju ovde. :wink:

A sto se tice pricanja, nemam blagoslov da pricam o veri. Da bi neko dobio blagoslov potrebno je da bude monah ili svestenik, ili da je bar student bogoslovije, i da dobije blagoslov od vladike itd... Nemojte da brinete o tome, jedino meni moze biti na stetu sto pricam bez blagoslova. Jer nece vama nista lose da bude od ovih stvari koje pricam sve iz Biblije i protumacene onako kako se tumace u pravoslavlju. O miru medju ljudima i ljubavi. Verujte da kada bi dosli na forum neki monasi da bi se odusevili sto neko uopste prica u Boziju slavu.

Kad sam pricao o bioenergiji to je sigurno bilo pre neku godinu ili meseci, da budem iskren, kad nisam imao ovakve vere. Sad pricam iz vere, nisam se rodio sa verom, vec je ona izgradjivana i uvek se neprestano izgradjuje. Neke stvari koje crkva proglasava da su od sotone, da sam fanatik rekao bih da je sve na svetu od sotone, i rekao bih posebno horoskopi, bioenergija, internet, politika. Bioenergija je lecenje slicno bas kako i Isus Hrist leci, ali naravno dok bioenergiju mozemo proucavati nekim metafizikama, isceljivanje verom mozemo posmatrati samo kroz veru ne pokusavajuci ga objasniti na nivou energije. I u njegovo vreme se takodje dar isceljenja proglasavao sotonskim. A Isus im kaze:"Iscenjenje bolesti je isterivanje demona iz duse, zar bi sotona sotonu izgonio." Nije svaki takav dar na svetu bas od sotone. Ali covek se treba truditi da bude Boziji covek, da svoje darove ne pretvori u sotonske. Sto crkva kaze da je sotona vladar ovog sveta. Sa tim se mogu sloziti. Pogledajte samo koliko je lukavstva u svetu. Ali imamo mi puno zastite od Boga tako da mozemo biti bezbrizni da nas Bog neprestano stiti. Pomenuo sam osvecenje ulja, osoba koja se pomazala ovim uljem zasticena je od losih stvari. Mnoge stvari koje sotona koristi da ljude sebi privuce ljude na svoja dela i naudi im, pomazanjem uljem covek je zasticen, a narocito od iskusenja.. Znate li kolko sam ja lincno odusevljen zbog toga, to vam je kao vakcina. A da se ne pominje koliko dobija u svetoj tajni pricesca. Zato se ljud trebaju okupljati na liturgiji, zbog mnogih stvari koje puno znace, ali posebno zbog toga sto je to mozda jedini trenutak istine. Ovo bih objasnio nekom drugom prilikom zasto mislim da je tako.
Da li ti sad ovo vise lici na jezik koji se prica u Crkvi? :D

Svako dobro :wink:
Poslednja izmena od Boki u Sre Avg 29, 2007 11:53 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Boki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am

Post od Boki »

ontario napisao:Zaboravi da dodam,nemojte gresiti prema Bokiju i optuzivati ga ako za to nemate argumente jer nije vam nista lose rekao niti vas je i sa jednom reci uvredio kao pojedince!
Toliko od mene!
p.s.
Hvala puno na podrsci :P
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Svi smo mi gresnici!
Zaboravi da dodam,nemojte gresiti prema Bokiju i optuzivati ga ako za to nemate argumente
Ko to nama prica o argumentima? Osoba koja u celom izlaganju ni jedan argument nije imala :-?
Takodje smo vrlo jednaki i sa starcima i sa najvecim bolesnicima i invalidima. Jer je dovoljno samo par munuta, danas i sutra koji nas dele od njih. I kao sto sam sada opcinjen svojom mladoscu, svojim zdravljem, i kao sto volim samoga sebe, trebam voleti i onu staru i bolesnu bakicu. Jer smo svi ljudi - jedno bez razlike. Tako nas Bog vidi.
Jeste, svi smo mi jednaki citaj gresni. Iskupljenja nema, pa onda sto bismo se trudili? Ajde, sto se ti trudis? Jel zato sto Bog nalaze? Al kako god okrenes, sta god uradis, dobro ili lose, svejedno je-ti ces opet biti gresna. I, koja je svrha? Ja se trudim jer mi moral nalaze, a ti jer ti Bog nalaze. Sta je logicnije?
И поново кажем. Једини позвани људи да причају о вери православној , и о православном учењу су православни свештеници, и монаси... духовници!
Jel to bejase oni koji siluju decu? Njih treba da slusamo, oni treba da nam budu uzor?

А ми...можемо само да се уобразимо и да мислимо да нешто знамо, кад оно не знамо ништа! црви, ако не и горе од црва....недостојни.
Nije ni cudo da ste zastranili kad imate tako jadno misljenje o sebi.
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jefimija »

[quote="girl_from_nowhere
И поново кажем. Једини позвани људи да причају о вери православној , и о православном учењу су православни свештеници, и монаси... духовници!
Jel to bejase oni koji siluju decu? Njih treba da slusamo, oni treba da nam budu uzor?

А ми...можемо само да се уобразимо и да мислимо да нешто знамо, кад оно не знамо ништа! црви, ако не и горе од црва....недостојни.
Nije ni cudo da ste zastranili kad imate tako jadno misljenje o sebi.[/quote]

Јер кад причамо без благослова онда и добијамо овакве коментаре. :D Мора да постоји разлог за тај благослов Боки... Ајд у здравље...

Свако добро свима
Odgovori