Pozdrav! Niko me ne salje, i nisam ni u kakvoj sekti

, vec sam pravoslavac, i idem u crkvu na svetu liturgiju. Da nisam ne bih znao da je juce bilo Uspenje presvete Bogorodice, a preklsinoc molitva osvecenja ulja, a pre oko nedelju dana Preobrazenje Gospodnje,itd... Bas kad sam i poceo pricati o preobrazivanju ovde.
A sto se tice pricanja, nemam blagoslov da pricam o veri. Da bi neko dobio blagoslov potrebno je da bude monah ili svestenik, ili da je bar student bogoslovije, i da dobije blagoslov od vladike itd... Nemojte da brinete o tome, jedino meni moze biti na stetu sto pricam bez blagoslova. Jer nece vama nista lose da bude od ovih stvari koje pricam sve iz Biblije i protumacene onako kako se tumace u pravoslavlju. O miru medju ljudima i ljubavi. Verujte da kada bi dosli na forum neki monasi da bi se odusevili sto neko uopste prica u Boziju slavu.
Kad sam pricao o bioenergiji to je sigurno bilo pre neku godinu ili meseci, da budem iskren, kad nisam imao ovakve vere. Sad pricam iz vere, nisam se rodio sa verom, vec je ona izgradjivana i uvek se neprestano izgradjuje. Neke stvari koje crkva proglasava da su od sotone, da sam fanatik rekao bih da je sve na svetu od sotone, i rekao bih posebno horoskopi, bioenergija, internet, politika. Bioenergija je lecenje slicno bas kako i Isus Hrist leci, ali naravno dok bioenergiju mozemo proucavati nekim metafizikama, isceljivanje verom mozemo posmatrati samo kroz veru ne pokusavajuci ga objasniti na nivou energije. I u njegovo vreme se takodje dar isceljenja proglasavao sotonskim. A Isus im kaze:"Iscenjenje bolesti je isterivanje demona iz duse, zar bi sotona sotonu izgonio." Nije svaki takav dar na svetu bas od sotone. Ali covek se treba truditi da bude Boziji covek, da svoje darove ne pretvori u sotonske. Sto crkva kaze da je sotona vladar ovog sveta. Sa tim se mogu sloziti. Pogledajte samo koliko je lukavstva u svetu. Ali imamo mi puno zastite od Boga tako da mozemo biti bezbrizni da nas Bog neprestano stiti. Pomenuo sam osvecenje ulja, osoba koja se pomazala ovim uljem zasticena je od losih stvari. Mnoge stvari koje sotona koristi da ljude sebi privuce ljude na svoja dela i naudi im, pomazanjem uljem covek je zasticen, a narocito od iskusenja.. Znate li kolko sam ja lincno odusevljen zbog toga, to vam je kao vakcina. A da se ne pominje koliko dobija u svetoj tajni pricesca. Zato se ljud trebaju okupljati na liturgiji, zbog mnogih stvari koje puno znace, ali posebno zbog toga sto je to mozda jedini trenutak istine. Ovo bih objasnio nekom drugom prilikom zasto mislim da je tako.
Da li ti sad ovo vise lici na jezik koji se prica u Crkvi?
Svako dobro