Suicid i nasleđe

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

cao

Post od ontario »

Cao drustvo!
Hajde sada kada smo se lepo pocastili da i POPIJEMO i nastavimo dalje!
Hajde.......pobednika nema!
Hajde ludi smo,fanatici......... nisu svi savrseni ali je razlika pa neki prastaju neki ne.......neki su sretniji,neki ne........neki veruju,neki ne ali tema ode u nedogled!
Sve u svemu svi smo mi gresnici,nema idealnog coveka mada bi bilo jako lepo da se svi volimo i da svetom uvek vlada ljubav.
Hajde sada idemo dalje!
:wink: Pozdrav :wink:
Boki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Boki »

Dobro kazes da je vera za svakoga, odnosno svako je pozvan. Ona i jeste namenjena svim ljudima. Da li je vera za Girl from Nowhere? Njoj vera mozda nije potrebna. To ne znaci da joj nikada nece biti potrebna, ali sada vera nije za nju. Jer sta joj fali. To sve i ona moze potvrditi i to treba ispostovati.

Samo onaj koji stvarno zeli Boga ce ga traziti. Ko vapi za Bogom? Ko cezne? Moliti Boga znaci svom dusom izraziti koliko ti je stalo da ti uslisi. Ali ne mozes vapiti i moliti ako nemas taj vapaj u srcu. Ako ti je sve dobro i ne vidis da pada mrak, neces se zapitati gde se pali svetlo. 8) I kao sto bolestan vapi za lekarom, tako covek hrli Hristovom narucju. Lekar ne treba zdravom nego bolesnom.

Vera jeste data da bude za sve, jos od malena bi deca trebala biti vaspitana u duhu Pravoslavlja, krstena u crkvi, i uvoditi ih u tajne vere, molitve i vrlina. Ona dobijaju darove i Boziju blagodata od pocetka. Kao i svi ljudi, koji po defoltu dobijaju Boziju ljubav, ne pitajuci se gde je Bog- kad je tako blizu. Tako i Girl from Nowhere uziva Bozije blagodati i ne znajuci. :D Jer jedini stvarno pravedni, Bog daje dazd svetlosti svoje svima, i pravednima i nepravednima. Tolika je njegova ljubav. Tako i mi trebamo davati dazd svoje ljubavi svima. Postovati i voleti ljude koji su nam cinili lose. Jer su cinili po bozijem dopustenju. Ako su nas lopovi opljackali, a mafijasi zauzeli firme, zauzeli su po Bozijem dopustenju, i volji. Jer i oni hodaju zemljom obasjani suncem i danom, Bog i njima daje da dozive i danas i sutra. :wink:

Bog mene, tebe i tebe nece ostaviti n cedilu, ali nismo mi nista mnogo znacajniji Bogu od nekog lopova. To samo Bog zna. Jer Pravoslavlje upucuje na Svetu liturgiju koja predstvlja istinitu sabornost ljudi. Trenutak istine u kojem smo svi jednaki. :wink: A i uostalom jako nas malo deli od lopova, ubica, ili samoubica. Mi mozemo negirati tako nesto, ali to sto nismo je zahvaljujuci veliko Bozijoj zastiti i ljubavi. Znate koliko je coveku lako da postane ubica, dovoljno je samo da se desi nekoliko uzastopnih gresaka u par minuta. Naravno nemamo svi zlo srce, ali niko ne moze da zna koliko je zlo necije srce i da sudi ubici pred Bogom. Takodje smo vrlo jednaki i sa starcima i sa najvecim bolesnicima i invalidima. Jer je dovoljno samo par munuta, danas i sutra koji nas dele od njih. I kao sto sam sada opcinjen svojom mladoscu, svojim zdravljem, i kao sto volim samoga sebe, trebam voleti i onu staru i bolesnu bakicu. Jer smo svi ljudi - jedno bez razlike. Tako nas Bog vidi.

Pozdrav jos jednom, a stvarno mislim da je tema bolja jos vise uz to sto smo dotakli veru. :wink:
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

@Majja Hvala ti zato sto si ucinila to za mene i moju devojku. :oops: Nije trebalo. I naravno da zbog toga nisi fanatik... ali sta reci o osobi koja govori da je Bog povetarac i da je sve sto je lepo i dobro na ovom svetu upravo Bog!?? Mislim, alo ****... opasulji se covece... na svu srecu pa je pravoslavlje najlepsa i najmiroljubivija religija na svetu inace da je on musliman bio bi bobmas samoubica, kao sto je fanatik u pravoslavlju tako bi bio i fanatik u muslimanskoj veri... Razumem da Patrijarh ovako govori ali on nije to... Bog je povetarac... ccccc... :lol:
Boki
Aktivan član
Aktivan član

Post od Boki »

Ti se kume ne razumes u materiju :D
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

pozdrav

Post od ontario »

Boki predivne reci! :P :P :P
Sve si lepo objasnio,da lepse ne moze biti!

Pozdrav
Merylin
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 1:16 pm

Post od Merylin »

Povetarac? :o
Boki
Aktivan član
Aktivan član

Post od Boki »

Merylin napisao:Povetarac? :o
Ili oblak koji putuje nebeskim svodom, kako je opisano u pravoslavnoj enciklopediji: "Svet Biblije". :D
Boki
Aktivan član
Aktivan član

Post od Boki »

A rec ruah sto na starom izrealskom znaci vetar, kad se prevede znaci "Duh Boziji". Pa sad vidi :D
Boki
Aktivan član
Aktivan član

Re: pozdrav

Post od Boki »

ontario napisao:Boki predivne reci! :P :P :P
Sve si lepo objasnio,da lepse ne moze biti!

Pozdrav
Hvala ti puno :wink:
Merylin
Aktivan član
Aktivan član

Post od Merylin »

Mislim da bi Boki i Ontario trebali da se upoznaju!Ocigledno se kontaju najbolje od svih nas koji smo na ovoj temi!
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 2:58 pm

Post od Jefimija »

Merylin napisao:Mislim da bi Boki i Ontario trebali da se upoznaju!Ocigledno se kontaju najbolje od svih nas koji smo na ovoj temi!
Боки је неки секташ који је дошао на форум да људе врбује..међу болесне :cry: Ево ухватио је онтарио

Хајде Боки ... лепо нам реци ко си и ко те је послао?
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Jefimija, pogodu bas u sredinu!
Bravo!

Samo sto Ontario nije naivna i dzaba se Boki trudi!
:)
Merylin
Aktivan član
Aktivan član

Post od Merylin »

Zakljucace temu sto posto!Nisam se ovako dobro zabavljala jos od one teme gde je lik pisao kako je gutao magnet.A mozda su on i Boki u istoj sekti 8)
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 2:58 pm

Post od Jefimija »

За случај да је Боки ипак наш човек, верујем да ће се јавно сложити да свако ко има потребу да `прича` о вери, може отићи у православну цркву и разговарати са православним свештеником. Јер, сваки је свештеник духовник. :wink: А ми овакви какви смо боље да ћутимо и да погнемо главе од стида, а не да држимо слово о вери кад нам већ није дат благослов, ( читај благодет).
Толко
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Jefimija napisao:За случај да је Боки ипак наш човек, верујем да ће се јавно сложити да свако ко има потребу да `прича` о вери, може отићи у православну цркву и разговарати са православним свештеником. Јер, сваки је свештеник духовник. :wink: А ми овакви какви смо боље да ћутимо и да погнемо главе од стида, а не да држимо слово о вери кад нам већ није дат благослов, ( читај благодет).
Толко
Jefimija.........slazem se da je bolje da cutimo i pognemo glave od stida!
Nismo mi dostojni!Tacno druze da nismo!
Svi smo mi gresnici!
Pozdrav
Odgovori